اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روحانی: مردم ایران با مردم آمریکا دشمنی نداشته و ندارد/ از حمایت های رهبری تشکر می کنم



روابط ایران و آمریکا ,مذاکرات ایران و 5+1

روحانی: مردم ایران با مردم آمریکا دشمنی نداشته و ندارد/ از حمایت های رهبری تشکر می کنم

دکتر روحانی تاکید کرد: البته تعامل با دنیا باید سازنده و موثر و توام با دیپلماسی و نرمش قهرمانانه باشد. تعامل در کنار حاکمیت ملی و استقلال و اجرای خواست مردم معنا پیدا می‌کند.مذاکره کنندگان کشورمان در این راه اراده ملی، حمایت مردم و رهنمودهای رهبری را به عنوان سرمایه اصلی و پشتوانه تلاش‌های خود می‌دانند و از همین‌جا از مقام معظم رهبری که در سخنان امروز خود همانند گذشته از سیاست دولت و تلاش های مذاکره کنندگان با ۱+۵ و در مجموع از دیپلماسی دولت حمایت کردند صمیمانه تشکر می‌کنم.

رییس‌جمهور در ابتدای جلسه هیئت دولت با اشاره به اینکه در آستانه روز تاریخی ۱۳ آبان هستیم، گفت: مردم ایران همانگونه که اهل مذاکره و منطق هستند برای حفظ حقوق خود مقاومت و ایستادگی می‌کنند و در کنار مذاکره با تکیه بر قدرت داخلی و ملی در برابر فشار و تجاوز خارجی استقامت خواهند کرد.

 دکتر روحانی با اشاره به اینکه ۱۳ آبان یادآور ایستادگی و ظلم ستیزی حضرت امام راحل در سال ۴۳ است گفت: ظلم ستیزی و تعامل سازنده با جهان مولفه های یک سیاست واحدند و امروز نیز سیاست دولت و مردم ایران بر پایه ظلم ستیزی، تجاوز ستیزی، استقامت، ایستادگی و صیانت از استقلال و درعین حال تعامل موثر و سازنده با جهانیان استوار شده است.

رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: امروز نیز مذاکره‌کنندگان ایرانی با کشورهای ۱+۵ به دنبال احقاق حقوق ملت ایران با منطق و دیپلماسی هستند و البته خط قرمز آنان حقوق مردم ، استقلال کشور، حاکمیت ملی و زیر بار حرف زور نرفتن است و بر این مبنا مذاکره کنندگان همواره با منطق و استقلال خواسته‌ اند حقوق ملی را بیش از گذشته تثبیت کنند.

رییس‌جمهور اضافه کرد: مذاکره کنندگان کشورمان در این راه اراده ملی ، حمایت مردم و رهنمودهای رهبری را به عنوان سرمایه اصلی و پشتوانه تلاش‌های خود می‌دانند و از همین‌جا از مقام معظم رهبری که در سخنان امروز خود همانند گذشته از سیاست دولت و تلاش های مذاکره کنندگان با ۱+۵ و در مجموع از دیپلماسی دولت حمایت کردند صمیمانه تشکر می‌کنم.

دکتر روحانی دیپلماسی دولت را متکی به خواست مردم و تدبیر و رهنمودهای مقام معظم رهبری دانست و گفت: دولت همواره از راهنمایی‌ها و رهنمودهای رهبری بهره مند بوده و در ادامه راه نیز نیازمند مشخص کردن مسیر و تداوم رهنمودهای مقام معظم رهبری است.

رییس‌جمهور افزود: همه مردم ایران با سلایق مختلف در دفاع از حقوق ملی هم نظر هستند و در این راه از مذاکره کنندگان که برای تامین حقوق ملی، ایستادگی می‌کنند و از دولت برای ادامه این مسیر حمایت و پشتیبانی خواهند کرد و آنجا که سلایق مختلف تاکتیکهای مختلف را پیشنهاد می‌کند نیز دولت از نظرات و پیشنهادات مردم بهره می‌گیرد اما تاکید می‌کنم که فضایی که امروز بوجود آمده فضایی است که مردم ایران با حضور خود در انتخابات ۲۴ خرداد بوجود آوردند.

دکتر روحانی اظهار داشت: حضور پرشور مردم در انتخابات ۲۴ خرداد در واقع تایید دوباره هوشیاری ایشان در خلق حماسه بزرگ سیاسی بود که مقام معظم رهبری بر لزوم خلق آن تاکید داشتند و مردم با حضور خود این حماسه را آفریدند و فضای موجود را ایجاد کردند.

رییس‌جمهور تصریح کرد: شاید در سالها و ماههای گذشته هیچ زمانی شرایطی که امروز برای ایران فراهم شده وجود نداشته است؛ چنانکه ملت ایران امروز در افکار عمومی جهان جایگاه دیگری دارد و دنیا بیشتر و بهتر از گذشته به عظمت آن واقف شده و نقش پررنگ ایران در منطقه بیش از پیش آشکار شده و بر این اساس دنیا بیشتر از قبل احساس می‌کند که به حضور در کنار قدرتی به نام ایران نیاز دارد کمااینکه ما نیز این نکته را درک می‌کنیم که در نقش‌آفرینی بین‌المللی خود می‌خواهیم کنار دیگر ملت‌ها حرکت کنیم؛ چرا که پیروزی در سایه تعامل حاصل می‌شود نه در انزوا.

دکتر روحانی تاکید کرد: البته تعامل با دنیا باید سازنده و موثر و توام با دیپلماسی و نرمش قهرمانانه باشد. تعامل در کنار حاکمیت ملی و استقلال و اجرای خواست مردم معنا پیدا می‌کند و فکر می‌کنم امروز برای تحقق این منظور شرایط ویژه‌ای برای ملت ایران فراهم شده است که از این شرایط باید هم جمهوری اسلامی و دولت به نحو احسن بهره بگیرند و هم دنیا باید از دریچه‌ای که در این شرایط گشوده شده است به نحو احسن بهره گیرد.

رییس‌جمهور ادامه داد: امیدوارم کشورهای ۱+۵ و دولت آمریکا و همه قدرت ها و دولت‌های جهان از این فضا حسن استفاده را برده و دنبال سوء استفاده نباشند.

دکتر روحانی اظهار داشت: مردم ایران با هیچ ملتی و از جمله با مردم آمریکا دشمنی نداشته و ندارند و ‌آنچه موجب نگرانی بوده و خواهد بود سیاست‌های خصمانه است که همواره از سوی مردم ایران محکوم بوده است.

رییس‌جمهور تصریح کرد: همانطور که پیش از این نیز اعلام شده است جمهوری اسلامی در مذاکره کاملا جدی بوده و قصد دارد با منطق و استدلال مسائل خود را با دنیا در چارچوب حقوق مسلم ملت ایران و بر اساس احترام متقابل حل و فصل کند و همانطور که ملت و دولت ایران به همه دنیا و همه ملت‌ها احترام می‌گذارد از آنان نیز انتظار احترام متقابل دارد و چنانکه به حقوق کسی تجاوز نمی‌کند انتظار دارد دیگران نیز در مقابل حقوق او سر تعظیم فرود آورند.

دکتر روحانی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه مذاکره کنندگان با جمهوری اسلامی در مذاکرات خود جدی باشند، گفت: قدم‌ هایی که تا به حال برداشته شده درست و صحیح بوده و از سوی ملت ایران و مقام معظم رهبری تایید شده و البته دولت و مذاکره کنندگان نیز باید کاملا هوشیار باشند؛ در کنار لبخندها در مذاکرات باید کمرها را محکم ببندیم زیرا در یک کارزار دیپلماتیک قدم گذاشتیم.

رییس‌جمهور اظهار داشت: چنانکه مقام معظم رهبری تاکید کردند مذاکرات در عرصه بین المللی کار آسانی نیست و دولت وارد کارزار مذاکراتی سخت شده و به طور جدی نیازمند حمایت مردم و مقام معظم رهبری است و امیدواریم چنانکه این حمایت ها تا به حال وجود داشته پس از این نیز ادامه داشته باشد چرا که دولت بدون خواست و حمایت مردم و رهبری معظم انقلاب قادر به رساندن این تلاش‌ها به مقصد نیست.

دکتر روحانی با تاکید بر اینکه در این عرصه حق با جمهوری اسلامی است تصریح کرد: بر این مبنا دولت و مذاکره کنندگان صرفا در چارچوب حقوق ملی حرکت کرده و البته به مذاکرات و نتیجه آنها امیدوار هستیم؛ چرا که در این عرصه تکیه گاه ما قدرت داخلی و ملی کشور است.

رییس‌جمهور با سپاس از الطاف خداوند که تا به حال مشمول حال دولت بوده است، گفت: امیدواریم در ادامه مسیر نیز با حمایت‌های رهبری معظم انقلاب و تکیه بر قدرت ، اراده و خواست ملی از الطاف خداوند نیز بهره‌مند شویم و خداوند در این مسیر توفیق نهایی را به ملت و دولت عطا نماید. 

/پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

 


ویدیو مرتبط :
رای برادر رهبری به روحانی (هادی خامنه ای) و حمایت دختر امام خمینی(زهرا مصطفوی) از روحانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مردان احتمالی کابینه روحانی که در آمریکا تحصیل کردند/ فارغ التحصیلانی که برای بیرون راندن شاه مورد حمایت آمریکا به ایران بازگشتند



مردان احتمالی کابینه روحانی که در آمریکا تحصیل کردند/ ان.بی.سی: فارغ التحصیلانی که برای بیرون راندن شاه مورد حمایت آمریکا به ایران بازگشتند

سایت شبکه خبری ان.بی.سی آمریکا در مطلبی به بررسی همراهان احتمالی حسن روحانی در دولت آینده که در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل کرده‌اند پرداخته و در این باره نوشت: انتظار می‌رود چندین دانش‌آموخته آمریکا برای تصدی پست‌های کلیدی در دولت جدید «حسن روحانی» رئیس‌جمهور منتخب ایران نامزد شوند.

به گزارش نامه، روحانی اعتدال گرای 64 ساله که پیروزی شگفت انگیزی را به عنوان نزدیک ترین نامزد حاضر به اصلاح طلبان در انتخابات 24 خرداد کسب کرد.

در حالی که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که بهبود روابط ایران و غرب ناممکن است آمدن روحانی اما می توانند آغازگر یک دولت باز که به روابط دوستانه میان تهران و واشنگتن منجر شود، باشد.

پس از آنکه روحانی در سوم آگوست مراسم تحلیف را به جای آورد، باید نامزدهای تصدی پست های کابینه و تیم مشاورانش را معرفی کند. در میان اسامی که تاکنون از سوی رسانه ها بر سر زبان ها افتاده است، چهار سیاستمدار کهنه کار ایرانی که مدارک تحصیلی خود را از دانشگاه‌های آمریکا دریافت کرده اند، دیده می‌شود.

«محمود واعظی» از شخصیت‌های برجسته مرکز تحقیقات استراتژیک به ریاست روحانی، یکی از نامزدهای احتمالی تصدی وزارت خارجه است. واعظی فارغ التحصیل رشته مهندسی برق از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سکرمنتو در سال 1976 است. در بیوگرافی وی اخذ دو مدرک دیگر از دانشگاه های آمریکا و همچنین مدرک دکترا از دانشگاه ورشو لهستان نیز دیده می شود.

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب


دیگر نامزد احتمالی حضور در کابینه روحانی «محمد نهاوندیان» است، کسی که از سوی دانشگاه «جورج واشنگتن» آمریکا در ژانویه سال 1994 موفق به اخذ دکترای اقتصاد شد.

«محمد رضا نعمت زاده» رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی نیز در سال 1968 در دانشگاه ایالتی پلی تکنیک کالیفرنیا مهندسی محیط زیست خوانده است.

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب


«سید حسین موسویان» که احتمالا یکی از مشاوران کلیدی روحانی در عرصه سیاست خارجی خواهد بود یکی دیگر از کسانی است که در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سکرمنتو تحصیل کرده است و در حال حاضر یک محقق و پژوهشگر در دانشکده امور عمومی و بین‌المللی وودرو ویلسون دانشگاه پرینستون است.

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب


اینکه مقام های ارشد ایران در دانشگاه های کشورهای غربی تحصیل کرده اند یک امر غیرعادی نیست. علی اکبر ولایتی یکی از نامزدهای انتخابات 92 نیز فارغ التحصیل دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینگز است در حالی که علی اکبر صالحی، وزیر خارجه کنونی ایران در سال ۱۹۷۷ از ام‌آی‌تی در آمریکا درجهٔ دکتری در رشته مهندسی هسته‌ای را کسب کرد.

اما وجه مشترک افرادی که ذکر شد آن است که همه آنها درست قبل از انقلاب اسلامی سال 1979 در آمریکا مشغول به تحصیل بودند و پس از آن برای بیرون راندن «محمد رضا پهلوی» شاه مورد حمایت آمریکا از ایران به این کشور بازگشتند.

روحانی خود در غرب تحصیل کرده است و هردو مدرک کارشناسی ارشد و دکترا در رشته حقوق را از دانشگاه گلاسکو کالدونیای اسکاتلند دریافت کرده است.

این دانشگاه روز چهارشنبه ویدئو جشن فارغ التحصیلی دانجشویان خود در سال 1999 را منتشر کرد که طی آن روحانی مدرک دکترایش را دریافت می کند.

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب


در حالی که روحانی خود را آماده می کند که رسما کار را آغاز کند، وی علاوه بر اینکه مسئولیت بهبود شرایط اقتصادی که تحت تاثیر تحریم های سازمان ملل قرار گرفته است را بر عهده دارد وظایف بی شمار دیگری را نیز در پیش خواهد داشت./نامه