اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روحانی: در سیاست به‌دنبال بازی «برد - برد» هستیم / اجازه نمی‌دهند دارو و پزشک به غزه بفرستیم



اخبار,حسن روحانی,کمک ایران به غزه


اخبار سیاسی - روحانی: اجازه نمی‌دهند دارو و پزشک به غزه بفرستیم / ورزشکاران معلم اخلاق باشند

وی با اشاره به این‌که امروز غم و اندوهی به‌خاطر کشتار بی‌رحمانه‌ی مردم فلسطین در دل همه‌ی مسلمانان و ایرانیان است، اظهار کرد: کشتار وحشیانه‌ی مردم مظلوم غزه را شاهد هستیم و حتی اجازه‌ی کمک‌های دارویی و پزشکی به مردم غزه را نمی‌دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن روحانی با اشاره به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به غزه، گفت: باریکه‌ی غزه را این روزها با انواع سلاح‌ها می‌کوبند و زنان، کودکان، پیرمردها و پیرزن‌ها را هدف قرار می‌دهند و در حالی که ملت ایران آمادگی کمک به مردم مظلوم غزه را دارد، اجازه نمی‌دهند حتی دارو و تیم پزشکی به غزه بفرستیم.

به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور در ضیافت افطاری با حضور جمعی از ورزشکاران و مدیران ورزشی که در یکی از سالن‌های اجلاس سران برگزار شد، با بیان این‌که ما آمادگی داریم از مجروحان غزه در ایران پذیرایی و آن‌ها را درمان کنیم، ادامه داد: کمتر جنگی در دنیاست که در آن، جمع کوچکی با سلاح محدود در محاصره‌ی کامل باشد و در برابر وحشی‌گری‌های گروه نژادپرست قرار گیرد.

روحانی با بیان این‌که دل ما همراه مردم غزه است و دعاگوی همه‌ی مظلومان عالم هستیم، تصریح کرد: امیدواریم مسلمانان مظلوم فلسطین در این مبارزه‌ی نابرابر پیروز باشند و تردید ندارم که شکست از آن تجاوزگر و پیروزی از آن مظلوم خواهد بود.

وی با اشاره به این‌که امروز غم و اندوهی به‌خاطر کشتار بی‌رحمانه‌ی مردم فلسطین در دل همه‌ی مسلمانان و ایرانیان است، اظهار کرد: کشتار وحشیانه‌ی مردم مظلوم غزه را شاهد هستیم و حتی اجازه‌ی کمک‌های دارویی و پزشکی به مردم غزه را نمی‌دهند.

رییس‌جمهور در جمع ورزشکاران، با بیان این‌که ورزش در دنیای امروز جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است، گفت: ورزش همگانی نقش بسیار موثری در سلامت جامعه دارد و اگر دولت بتواند در ایجاد امید و تدبیر موفق باشد، ورزشکاران باید در ایجاد نشاط در جامعه، ما را کمک کنند و کل جامعه را به ورزش همگانی دعوت کنند.

روحانی با بیان این‌که امروز ورزش، یک رسانه است، اظهار کرد: وقتی ورزشکاران در یک مسابقه‌ی جهانی حاضر می‌شوند و میلیون‌ها نفر تماشاگر آن‌ها هستند، می‌توانند معلم اخلاق و مروج فرهنگ ایران در سطح جهان باشند و در کنار رفاقت،‌ وحدت و اتحادشان را نیز حفظ کنند.

او ادامه داد: ورزشکاران با حضورشان در عرصه‌ی بین‌الملل می‌توانند به‌عنوان مبلغ فرهنگ ایرانی و اسلامی در سطح جهان بسیار موثر باشند و نشاط و شور را بین مردم به‌وجود آورند.

وی با بیان این‌که دولت در خدمت ورزشکاران خواهد بود، تصریح کرد: امیدوارم ورزشکاران بتوانند روحیه‌ی امید و نشاط را بین مردم بیشتر کنند.

رییس‌جمهور با اشاره به این‌که ما در سیاست به‌دنبال بازی «برد - برد» هستیم که به‌لحاظ تکنیکی در ورزش معنی ندارد، گفت: آنجا که از لحاظ ورزشی پیروزی در صحنه نداریم، باید از لحاظ فرهنگی، اخلاقی و خودباوری به برد برسیم.

روحانی با اشاره به این‌که در هر ورزشی، اگر خودباوری ایجاد شود، پلکان صعود را طی خواهیم کرد، اظهار کرد: ما می‌خواهیم در صحنه‌های ورزشی، اخلاق و پاکی حکم‌فرما شود و از رقابت ناسالم دور باشیم، چون در ورزش، جناح و حزب وجود ندارد و وقتی ورزشکاران پیروز می‌شوند، همه‌ی جناح‌ها و احزاب خوشحال می‌شوند.

او با تأکید بر این‌که می‌خواهیم در کنار قهرمانی،‌ پهلوانی نیز حاکم شود، افزود: قدرت بدنی،‌ نشاط و سلامت برای اطاعت از خدا و خدمت به مردم باید به‌کار گرفته شود.

اخبار سیاسی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
معنای سیاست برد-برد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تغییر رئیس خبرگان ؛ تساوی طرفین به جای بازی برد-باخت



 

 تغییر رئیس خبرگان ؛ تساوی طرفین به جای بازی برد-باخت

 

 

عصرایران ؛ سید ضیاء الدین احتشام - پس از آن که در نشست اخیر مجلس خبرگان ، آیت الله مهدوی کنی با اکثریت آرا به عنوان رئیس جدید این مجلس برگزیده شد و به جای آیت الله هاشمی نشست  ، تحلیل های فراوان و گاه مغرضانه ای از سوی دو طیف سیاسی متقابل کشور مطرح شد که به نظر می رسد در اغلب آنها انصاف رعایت نشده است. از این رو ، بی مناسبت نیست ، نگاهی واقع بینانه تر به رویداد حاضر داشته باشیم:خبرگان

 

1 - اگر طیف های سیاسی موجود در جامعه و به تبع آن ، حاضر در مجلس خبرگان رهبری را در مقام موضع گیری هایشان نسبت به هاشمی رفسنجانی بررسی کنیم ، در خواهیم یافت که هاشمی رفسنجانی ، هم موافقان متعدد و هم مخالفان جدی در مجلس خبرگان دارد.

طیف مخالف هاشمی ، از مدت ها پیش در صدد بود او را از ریاست خبرگان به زیر بکشد. هم از این روست که در ماه های اخیر شدیدترین حملات به هاشمی در برخی رسانه ها طراحی و اجرا شد و جو سنگینی علیه او به وجود آمد ؛ حتی صدا و سیما نیز در یکی از شبکه های خود ، شعار مرگ بر هاشمی برخی افراطیون را بر روی آنتن برد تا فشار علیه او ، ابعاد ملی به خود گیرد.

مخالفان آیت الله هاشمی در صدد بودند افرادی چون آیت الله یزدی یا آیت الله مصباح یزدی را بر کرسی ریاست مجلس خبرگان بنشانند.

از طرف دیگر ، برای حامیان آیت الله  هاشمی ، ابقای او می توانست یک پیروزی بزرگ ، آن هم بعد از تحمل فشارهای چند ماه اخیر باشد و لذا در تلاش بودند خبرگان را به رأی مجدد به هاشمی متقاعد کنند.

در واقع ، یک تقابل سیاسی قابل توجه در میان بود که در نگاه نخست ، باید یکی می برد و یکی دیگر شکست سنگین سیاسی را متحمل می شد که به هیچ وجه برای هیچ کدامشان مقرون به صلاح و صرفه نبود.

در چنین شرایطی ، آیت الله مهدوی کنی به عنوان "گزینه مرضی الطرفین" مطرح شد. اگر او رئیس خبرگان می شد ، طیف مخالف آیت الله هاشمی از این که سرانجام او را به زیر کشیده است خرسند می شد و طیف هاشمی هم از این که فردی معتدل بر سر کار آمده و ریاست به دست طیف مقابل نیفتاده راضی بود.

این اتفاق هم افتاد و طرفین به جای بازی برد - باخت ، به یک تساوی با کمترین هزینه تن دادند و البته -با توجه به شرایط موجود- تدبیر خوبی هم بود.

2 - آیت الله  هاشمی گفته بود اگر آیت الله مهدوی کنی کاندیدا شود ، من کاندیدای ریاست خبرگان نخواهم بود. چنین هم شد و با حضور آیت الله مهدوی کنی ، رئیس پیشین کنار نشست و به او رأی داد.

کاندیداتوری همزمان این دو نفر ، گذشته از آن که برای این دو آیت الله -که از دیرباز با یکدیگر دوستی و همکاری داشته اند- چندان زیبا و متین نبود ، باعث می شود آرای خبرگان پخش شود و رئیس آن ، نتواند با رأی قابل اتکایی انتخاب شود. لذا کنار کشیده هاشمی ، منجر به تثبیت موقعیت رئیس جدید خبرگان شد.

3 - برخی بعد از انتخابات هیات رئیسه خبرگان بر آیت الله مهدوی کنی خرده گرفتند که "از تندروها بازی خورده و خود را کاندیدای ریاست خبرگان کرده و زمینه کنار گذاشتن هاشمی را فراهم ساخته است."!

در این باره چند نکته قابل ذکر است:

الف) آیت الله مهدوی کنی ، سیاستمدار تازه کار و جویای نام و نانی نیست که در این سن و سال ، بازی بخورد یا در صدد کسب عنوان ریاست باشد. لذا این انتقاد ، اگر از روی غرض ورزی نباشد ، حتماً به دلیل نشناختن زیرکی روحانی محترمی مانند آیت الله مهدوی کنی است.

ب) آیت الله مهدوی کنی ، نه تنها از تندرو ها بازی نخورد ، بلکه با کاندیداتوری خود ، مانع از حضور برخی افراد با گرایش های سیاسی تند و ضد هاشمی در رأس مجلس خبرگان شد چه آن که اگر وی کاندیدا نمی شد و "دو قطبی هاشمی و ضدهاشمی" در انتخابات داخلی رقم می خورد ، در هر حال ، آیت الله هاشمی دچار شکست بود: هم اگر رأی نمی آورد و یکی از مخالفانش مانند آیت الله یزدی بر جایش می نشست و هم اگر با توجه به جو موجود ، با رأی اندک و لرزانی ریاستش تمدید می شد.

ولی با آمدن آیت الله مهدوی کنی ، آیت الله هاشمی ، با حفظ احترام خود کنار کشید و طرف مقابل هم در برابر کار انجام شده واقع شد و حضورش در انتخابات ریاست خبرگان را منتفی نمود.

ج) آیت الله مهدوی کنی ، ازنظر مشی اخلاقی و سیاسی ، فردی میانه رو به شمار می رود و از این بابت ، به آیت الله هاشمی نزدیک تر است تا به طیف مقابل ، هر چند که تفاوت هایی نیز در دیدگاه هایشان طبیعتاً موجود است و هیچ کدام کپی دیگری نیستند.

4 - انتخابات داخلی خبرگان ، در فضایی بسیار آرام تر و متین تر از آنچه رسانه های طرفین در ماه های اخیر رقم زده بودند برگزار شد تا ثابت شود برخی رسانه ها ، همچنان کاسه های داغ تر از آش هستند و بدشان نمی آید از کاه کوه بسازند و از یک انتخابات داخلی روتین ، یک "مساله" و "بحران" بسازند!.../عصرایران