اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روحانی:ایران و و روسیه عملاً نشان دادند در مبارزه با تروریسم جدی هستند/پوتین:روسیه آماده سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری در ایران است



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


در نشست مشترک رؤسای جموری ایران و روسیه عنوان شد
روحانی:ایران و و روسیه عملاً نشان دادند در مبارزه با تروریسم جدی هستند/پوتین:روسیه آماده سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری در ایران است

رئیس‌جمهور کشورمان با اشاره به گسترش همکاری‌های ایران و روسیه در شرایط پسابرجام، گفت: در واقع شرایط بعد از برجام، فرصت‌های جدیدی را در توسعه روابط دو کشور به وجود آورده است.

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در حاشیه سومین اجلاس مجمع سران کشورهای صادرکننده گاز با یکدیگر دیدار کرده و پس از امضای 7 سند همکاری و یادداشت تفاهم، در نشست خبری به تشریح نتایج دیدار خود پرداختند.

روحانی در نشست خبری مشترک خود با رئیس جمهور روسیه ضمن خوش‌آمدگویی به پوتین به خاطر قبول دعوت وی برای سفر به ایران گفت: در این سفر فرصتی به وجود آمد تا بار دیگر روابط دو جانبه و مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی را با رئیس‌جمهور روسیه مرور کنیم.

وی ادامه داد: یادداشت‌های تفاهمی که امشب توسط مسئولین دو کشور به امضا رسید نشان می‌دهد که روابط دو جانبه میان ایران و فدراسیون روسیه روز به روز به سمت توسعه بیشتر حرکت می‌کند.

روحانی خاطرنشان کرد: در واقع شرایط بعد از برجام، فرصت‌های جدیدی را در توسعه روابط دو کشور به وجود آورده است و در این فرصت سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی و بخش دولتی دو طرف می‌تواند یکی از پایه‌های مهم باشد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همچنین در زمینه‌های مختلف اقتصادی، پروژه‌های فراوانی وجود دارد که می‌تواند با مشارکت دو کشور مثمرثمر باشد و ما در زمینه انرژی و نفت و گاز و برق پروژه‌های فراوانی را داریم که می‌توانیم با یکدیگر در این زمینه‌ها مشارکت داشته باشیم.

روحانی ادامه داد: در زمینه راه‌آهن و مبادلات کالا بین دو کشور شرایط بسیار خوبی فراهم شده است که ما در فرصت مذاکرات امشب راجع‌ به مسائل مربوط به خط اعتباری و کاهش تعرفه‌ها با یکدیگر گفت‌وگو کردیم.

وی افزود: مسائل روابط بانکی به عنوان یکی از پایه‌های توسعه روابط دو جانبه میان دو کشور خواهد بود و تسهیل در روادید اتباع دو کشور می‌تواند پایه دیگری باشد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همچنین پروژه‌هایی که بین دو کشور در حال مذاکره است و در برخی از آنان به تفاهم رسیده‌ایم، می‌تواند زمینه سوم برای توسعه روابط میان دو کشور باشد.

روحانی با بیان اینکه  در زمینه هسته‌ای از سال‌ها پیش بین دو کشور روابط خوبی برقرار بوده است، خاطرنشان کرد: امروز این روابط توسعه پیدا خواهد کرد.

وی تصریح کرد: همچنین در زمینه مسائل منطقه‌ای و مبارزه با تروریسم که از قبل همکاری داشتیم تصمیم گرفتیم که همکاری‌ها را با یکدیگر توسعه دهیم.

روحانی با بیان اینکه تروریسم امروز یک خطر برای دو کشور و همه کشورهای منطقه و کشورهای جهان است، تصریح کرد: برخلاف آنهایی که در زمینه مبارزه با تروریسم تنها سخن می‌گویند و به برخی از عملیات‌های نمایشی می‌پردازند، دو کشور در مقام عمل نشان دادند که می‌خواهند به طور جدی با تروریسم مبارزه کنند.

رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: من مطمئن هستم که فرصت‌های پیش‌روی ما فرصتی خواهد بود که با همکاری‌های بیشتر به نفع دو ملت و به نفع منطقه می‌توانیم قدم‌های جدی‌تری را برداریم.

روحانی در پایان خاطرنشان کرد: یک بار دیگر از آقای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه و هیأت عالی‌رتبه همراه وی برای سفر به ایران تشکر می‌کنم.

در ادامه این نشست نیز ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه طی سخنانی اظهار داشت: برگزاری اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز این امکان را فراهم کرد تا مسائل مربوط به همکاری‌های گازی را با کشورهای شرکت‌کننده بررسی کنیم.

وی افزود: اجلاس مذکور همچنین این امکان را برای ما فراهم کرد تا با دوستان ایرانی‌ خود بررسی برخی موضوعات را با یکدیگر داشته باشیم.

رئیس جمهور روسیه تصریح کرد: مذاکرات خوب و کلیدی با رئیس جمهور ایران داشتیم که در این گفت‌وگوها نیز وزرا و رؤسای ارگان‌ها و مؤسسات مختلف حضور داشتند.

پوتین افزود: این مذاکرات در ادامه گفت‌وگوهایی بود که امروز صبح با رهبری جمهوری اسلامی ایران داشتم.

وی در ادامه با اشاره به گفت‌وگوهای خود با مقامات ارشد ایران تصریح کرد: در این دیدارها ، موضوعات مختلف را مورد بررسی قرار دادیم، همچنین جنبه‌های مختلف روابط دو جانبه را در این دیدارها مورد بحث و گفت‌وگو قرار دادیم تا بتوانیم روابط تهران - مسکو را ارتقا بدهیم.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: همچنین در این مذاکرات پیرامون مسائل اقتصادی و مبارزه با تروریسم هم گفت‌و‌گوهایی داشتیم.

پوتین خاطرنشان کرد: امروز شاهد امضای چندین توافق‌نامه بین دو کشور بودیم که می‌تواند نسبت به ارتقای روابط تهران - مسکو کمک کند.

وی تأکید کرد: ما در نظر داریم همکاری‌های اقتصادی بین ایران و روسیه را گسترش دهیم همچنین در نظر داریم فهرستی از کالاهای مورد نیاز دو طرف را تهیه کرده و همچنین از ارزهای ملی در مبادلات اقتصادی دو کشور استفاده کنیم.

رئیس‌جمهور روسیه با بیان اینکه اولین فاز نیروگاه بوشهر به طور کامل به بهره برداری رسیده است، خاطرنشان کرد: فاز دوم و سوم این نیروگاه نیز به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی ادامه داد: به ایران در مسئله اورانیوم غنی شده و بکارگیری آن در زمینه مسالمت‌آمیز کمک خواهیم کرد.

پوتین تصریح کرد: به تقویت همکاری در پرونده سوریه با هدف اجرای عملیات سیاسی فراگیر در سوریه ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهور روسیه در پایان خاطرنشان کرد: روسیه آماده سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری در ایران است، همچنین 35 طرح در زمینه انرژی، نیروگاه و ایستگاه‌های تولید گاز وجود دارد که همکاری‌ در این پروژه‌ها به نفع دو کشور خواهد بود و ما مصمم به ادامه آن هستیم. 

 

اخبار سیاست خارجی - فارس

 


ویدیو مرتبط :
سرمایه گذاری 30 میلیارد دلاری روسیه در ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات توافق جدید روحانی و پوتین/اوباما از رفتار ایران و روسیه سردرگم شده است



اخبار ,اخبار سیاست خارجی,رابطه  ایران و روسیه


اخبار سیاست خارجی - روزنامه روسی:
جزئیات توافق جدید روحانی و پوتین/اوباما از رفتار ایران و روسیه سردرگم شده است

عقد قرارداد انرژی میان روسیه و ایران، امریکا را سردرگم کرده است. ایران و روسیه عقد قرارداد انرژی به هزینه تقریبا 10 میلیارد دلاری را بررسی می کنند. این امر واشنگتن را بسیار نگران کرده است: دو کشوری که تحت تحریم ها قرار دارند، همکاری خود را عمیق تر کرده و توسعه می دهند و این امر احتمال دارد، موجبات اتخاذ تدابیر تند غرب را فراهم آورد.

به گزارش تیک ، در تهران، در خصوص این معامله انرژی مذاکراتی انجام شده است. در روز یکشنبه، الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه، با حمید چیت چیان، همتای ایرانی خود، دیدار کرد و حتی به حضور حسن روحانی، رئیس جمهور این کشور، پذیرفته شد که نشانگر بالا بودن سطح این دیدار بوده است. به گزارش شبکه تلویزیونی ایرانی «پرس تی وی»، نوواک به روحانی خبر داد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، تحیکم روابط با ایران را مورد توجه خاص خود قرار داده و در این میان، اجرای توافقنامه منعقده با جمهوری اسلامی ایران در دیدار بیشکک در سپتامبر سال 2013 میلادی را شخصا کنترل می کند.

بر اساس این معامله که در وزارت نیروی روسیه بحث و بررسی می شود، روسیه در ازای دریافت نفت از ایران، اقدام به احداث نیروگاه حرارتی، نیروگاه برق آبی و شبکه انتقال نیروی برق در ایران و همچنین برای ایرانی ها نیز 500 مگاوات نیروی برق تامین خواهد کرد. براساس ارزیابی های نشریه «وال استریت ژورنال»، هزینه این معامله – از 8 تا 10 میلیارد دلار برآورد شده است. در روزهای اخیر، مهدی سنائی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، آمادگی تهران را برای خرید نیروی برق از روسیه، احداث نیروگاه های برق آبی جدید و نوسازی نیروگاه های فعلی دیگر توسط متخصصان روسی اعلام کرد.

در این میان، باید گفت که جزئیات این معامله هنوز مشخص نشده است. اما، باید یادآور شد که طرف ایرانی بارها در خصوص احداث مشترک کارخانه های تولید مواد نفتی، برقی کردن خطوط راه آهن، سرمایه گذاری روسیه در استخراج از معادن گاز، همکاری در عرصه خودروسازی و خرید ریل ابراز تمایل کرده است. و تمامی اینها – در ازای خرید نفت انجام خواهد شد.

در روز 6 ماه آوریل، رکن الدین جوادی، مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران، به خبرگزاری «مهر» خبر داد که تهران و مسکو در خصوص پروژه ارسال نفت از جنوب به شمال با یکدیگر مذاکره می کنند. اما بر سر تاریخ اجرای این طرح هنوز توافق حاصل نشده است. تمامی ترمینال های صادراتی در خلیج فارس، جنوب و معادن بزرگ واقع هستند. انتقال نفت به روسیه از طریق بنادر دریای خزر صورت خواهد گرفت. تحلیلگران بر این باوراند که امکانات فنی بنادر دریای خزر، از جمله، بندر بزرگ نکا، برای انتقال 500 هزار بشکه نفت در شبانه روز که مسکو خریدار آن است، کفایت نمی کند. ایران در ازای ارسال نفت، از روسیه خواروبار و از جمله، گندم و کالاهایی نظیر تجهیزات فنی دریافت خواهد کرد. براساس خبرهای منتشره از سوی نشریه «نیویورک تایمز»، ارزش این معامله احتمال دارد تا بیش از 20 میلیارد دلار برسد.

واشنگتن نیز اعلام خطر می کند: احتمال دارد صادرات نفت خام از حد 1 میلیون بشکه نفت در شبانه روز که در توافقنامه مقدماتی منعقده با «گروه 1+5» قید شده، تجاوز کند. این نشریه امریکایی می نویسد: «راهبرد دولت اوباما در رابطه با مجازات روسیه از طریق اعمال تحریم های اقتصادی با دشواری های جدیدی همراه شده است»: احتمال دارد، همکاری اقتصادی میان روسیه و جمهوری اسلامی ایران، از تاثیر تحریم ها علیه ایران بکاهد. و اما، تحریم ها که تهران را ناگزیر به نشستن در پشت میز مذاکرات هسته ای کرده، تاثیر خود را نشان داده اند. دولت امریکا اعلام می کند: انجام این معامله رژیم تحریم ها را نقض خواهد کرد، اما در وزارت دارایی امریکا هنوز مطمئن نیستند که انجام این معامله تحریم ها را نقض کند.

در پی امضای توافقنامه مقدماتی هسته ای میان «گروه 1+5» و جمهوری اسلامی ایران در نوامبر سال 2013 میلادی، روسیه عملا در صدد از سر گیری روابط خود با ایران بر آمد. در آن ایام، مشخص شد که از یک سو - تهران برای عقد قرارداد جامع آمادگی دارد و از سوی دیگر، – کشورهای غربی برای برقراری روابط خود با این کشور غنی از منابع، فعالیت بی سابقه ای را آغاز کردند. نشریه «وال استریت ژورنال» می نویسد: «متحدان سیاسی ایران – روسیه و چین – از ترس از دست دادن روابط ممتاز خود با جمهوری اسلامی ایران، به موازات بالا گرفتن شانس عقد قراردادهایی میان تهران و غرب، برای ازسرگیری روابط اقتصادی خود با این کشور شرایط جدیدی را تدارک می بینند».

البته، روسیه قصد نداشت این یار قدیمی خود را از دست بدهد. به گزارش شبکه تلویزیونی «پرس تی وی» ایران، در حال حاضر، حجم گردش تجاری میان روسیه و جمهوری اسلامی ایران در حدود 5 میلیارد دلار در سال است. اما، طرفین باور دارند که این حجم می تواند تا چهار برابر افزایش یابد، یعنی تا 20 میلیارد دلار بالغ شود.
اخبار سیاست خارجی - تیک