اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

روحانی:امام مقابل دیوار کشیدن بین زنان و مردان در دانشگاه ایستاد



اخبار,اخبار سیاسی,حقوق زنان

 

 اخبار سیاسی - روحانی: مرد را جنس اول نمی‌دانیم/ امام مقابل دیوار کشیدن بین زنان و مردان در دانشگاه ایستاد

 رئیس‌جمهور با اشاره به حضور زنان در عرصه‌های مختلف از قبیل نهضت تنباکو و نهضت اسلامی گفت: نقش زنان در نهضت اسلامی کمتر از مردان نبود.

به گزارش خبرآنلاین، حسن روحانی در همایش ملی زنان نقش‌آفرینان عرصه اقتصاد و فرهنگ با اشاره به جایگاه و شخصیت حضرت فاطمه‌زهرا(س) گفت: حضرت فاطمه نه تنها الگویی برای همه زنان بوده‌اند، بلکه الگویی برای همه انسان‌هاست.

روحانی ویژگی حضرت زهرا(س) را شهامت، شجاعت، حق‌باوری، حق‌مداری و دفاع از حق خواند و افزود: انتخاب روز ولادت این بانوی بزرگوار به عنوان روز زن انتخاب بجایی است، البته این به آن معنا نیست که سخن گفتن از حقوق بانوان تنها به این روز اختصاص داشته باشد.

مرد را جنس اول نمی‌دانیم
وی تعالیم اسلامی در زمینه حقوق زنان و مردان را یادآور شد و افزود: طبق معیارهای اسلامی نه مرد را جنس اول می‌دانیم و نه زن را جنس دوم؛ زن و مرد در برابر یکدیگر نیستند و زنان در کنار مردان مانند یکدیگر دارای مقام و کرامت انسانی‌اند.

اهم اظهارات رییس دولت بخوانید؛
* نه زن برتر است و نه مرد بالاتر از زن، در تاریخ ایران از قرن‌ها پیش زنان برای احقاق حقوق خود به پا خاسته‌اند و مسیر تعالی را دنبال نموده‌اند. زنان و بانوان ما همان کسانی هستند که نقششان در نهضت اسلامی از مردان کمتر نبود.

زنان در آغاز نهضت اسلامی در صف اول بودند
* زنان در آغاز نهضت اسلامی در صف اول بودند و همه جا دوشادوش مردان پرچم انقلاب را بر دوش داشتند.

* انقلاب فضای جدیدی را برای زنان با ایمان فراهم کرد، امام(ره) زنان را از گوشه خانه به صحنه جامعه آورد.

* امام کسی بود که جلوی افرادی که می‌خواستند در دانشگاه بین زنان و مردان دیوار بکشند، ایستاد.

*{ با اشاره به همزمانی روز تکریم زن با روز ولادت امام خمینی (ره)}:  ما راه و مسیر آن امام را طی می‌کنیم؛ زنان ایرانی که در فراز و نشیب تاریخی مشکلات فراوانی داشته‌اند و هنوز هم این مشکلات به اتمام نرسیده است در دوران حاکمیت سنت به گونه‌ای و در زمان ظهور تجدد و مدرنیته نیز از سوی دیگر دچار مشکلاتی بوده‌اند.

* آن زمان زنان را در پستوها زندانی می‌کردند و اینچنین مقام و موقعیت زنان را فرو می‌کاستند، : در زمان تجدد نیز عده‌ای می‌خواهند زنان بازیچه و ابزار دست مردان قرار گیرند از این رو در هر دوره به بانوان ظلم شده است.

* بعد از انقلاب اسلامی ایران قدم‌های مهمی بر مبنای احکام الهی برداشته شد،  خداوند عبادت و خشوع زنان و مردان را در قرآن کنار یکدیگر قرار می‌دهد.

ترس از حضور و تعالی زن را به پای اسلام و قرآن ننویسید
* آنهایی که از حضور زن و تعالی زن می‌ترسند و چنین ایده و اعتقادی دارند لطفا این اعتقاد غلط را پای اسلام، دین و قرآن ننویسند.

* مقام مادری یک مقام بسیار شایسته و والا است، تردیدی نیست که اگر پدر به جامعه می‌آید وظیفه و مسئولیت پدری را فراموش نمی‌کند لذا اگر مادر هم به جامعه بیاید مسئولیت مادری را فراموش نخواهد کرد.

* درست است که هیچ رسالتی بالاتر از تربیت فرزندان و انسان‌ها وجود ندارد اما آیا تربیت فرزند، رسیدگی به امور خانه و رئیس خانواده با حضور در جامعه و رسالت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تضاد دارد؟

*{ با طرح این پرسش که آیا فقط خانه مأمن زنان است}: ما باید این امنیت را به جامعه، خیابان و همه جا گسترش دهیم.

* زنان یعنی انسان‌هایی که با استعداد خود در دانشگاه، مدرسه، بیمارستان، کارخانه‌ها و در همه جا حضور یافتند و حضوری تأثیرگذار نیز داشتند از این رو امروز کجا را سراغ داریم که حضور زنان را در آن احساس نکنیم.

* چرا عده‌ای حضور زن را تهدید احساس می‌کنند، زن چه تهدیدی است، برخی فکر می‌کنند به محض اینکه زن از در خانه خارج شود عرش اخلاق و عفت عمومی خدشه‌دار می‌شود. در حالی که زنان خود پاسدار عفت جامعه هستند.

فرهنگ تبعیض و تبعیض فرهنگی را نمی‌پذیریم
*حضور زنان در صحنه‌های اجتماعی را یک فرصت است، اگر در گوشه‌ای از جامعه هم اشکالی وجود دارد باید آن را به خود بانوان واگذار کنند و نباید با خشونت، تبختر و تکبر با زنان عزیز جامعه برخورد کرد.

وی تأکید کرد: ما فرهنگ خشونت، خشونت فرهنگی، فرهنگ تبعیض و تبعیض فرهنگی را برای جامعه و به ویژه زنان نخواهیم پذیرفت.
*امروز زنان ما در تمام عرصه‌ها با وقار، کرامت، شخصیت و عفاف مانند مردان فعالیت می‌کنند، مگر می‌توان نیمی از جامعه را فراموش کرد و ۵۰ درصد از افراد جامعه را در حاشیه گذاشت. زنان باید دارای فرصت برابر، مصونیت برابر و حقوق اجتماعی برابر باشد؛ ما برای آنکه در این مسیر به مقصد برسیم راهی طولانی در پیش داریم.


*{با اشاره به اقدامات ارزشمند دولت در زمینه علم، اشتغال و تحصیل برای بانوان}: امروز زنان در بخش‌های مختلف فرهنگ و اقتصاد حضور دارند و شما فیلمی را نمی‌بینید که زنان به عنوان بازیگر، کارگردان و یا نویسنده در آن حضور نداشته باشند و در دانشگاهی نیست که حضور زنان فرهیخته و تحصیلکرده را شاهد نباشیم.


*ایجاد فضای کسب الکترونیک باعث فراهم شدن شرایط کاری بهتر برای زنان شده است. امروز با پیشرفت علم و دانش صحنه‌های فراوانی برای حضور زنان فراهم است. ما نیازی نداریم که برای راه آینده بانوان خود از غرب الگو بگیریم. زن نه‌تنها در زمینه اقتصاد و فرهنگ که سخن اصلی رهبر انقلاب در سال جدید است می‌تواند تاثیرگذار باشد بلکه در تمام صحنه‌ها قابلیت حضور دارد.


*هنوز ظلم و خشونت نسبت به زنان پایان نیافته است، هنوز از روستاها گرفته تا مرکز کشور هنوز هم زنانی هستند که از رفتار ناعادلانه مردان نه‌تنها در فقان‌اند بلکه در هراس هستند؛ این دوران باید پایان یابد.


*من به وصف یک حقوقدان و رئیس دستگاه اجرایی اعتراف می‌کنم که هنوز کاستی‌های فراوانی درباره حقوق زنان و مسائل جنسیتی در کشور وجود دارد. دولت و نظام خود را مرهون حضور فعال زنان آگاه مشارکت‌جو در صحنه اجتماع و پای صندوق آرا می‌داند.


*{با اشاره به وعده دولت در زمینه ایجاد فرصت‌های بیشتر برای زنان و دختران در جهت حضور در اجتماع}: دولت به این عهد خود با زنان و دختران وفادار است البته در بسیاری از زمینه‌ها دست یاری خود را به سوی ملت، بانوان و ارگان‌های دیگر نظام دراز می‌کنم. از اندیشمندان و فقهای اندیشمند می‌خواهم که به صحنه بیایند و نیاز امروز جامعه را با منابع پویای فقه منطبق کنند زیرا اسلام عزیز برای همه نیازهای امروز جامعه ما برنامه دارد.


* بدون شما مادران و همسران در این کشور اعتدال، تدبیر و امید استقرار نخواهد یافت. خانواده اساس و بنیان اصلی جامعه است. باید بدانیم اگر به نیمی از جمعیت کشور توجه نکنیم شاهد رشد و توسعه واقعی در آن کشور نخواهیم بود. با نقش و توان زن ما شاهد جامعه‌ای بهتر و توسعه‌یافته‌تر خواهیم بود
اخبار سیاسی - خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
حدیث امام رضا علیه السلام"عفت زنان و آراستگی مردان"

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیانیه جمعیت زنان جمهوری اسلامی به دبیرکلی زهرا مصطفوی(دختر امام خمینی) در حمایت از روحانی



جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران,بیانیه جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران در حمایت از روحانی

بیانیه شماره یک جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران، به دبیرکلی سرکار خانم دکتر زهرا مصطفوی، دختر گرامی حضرت امام خمینی (قدس سره) پیرامون یازدهمین دوره ی انتخابات ریاست جمهوری

بسم الله الرحمن الرحیم

انتخابات، یکی از اساسی ترین نمادهای مردم سالاری دینی و مهم ترین محل برای حل منازعات سیاسی و رقابت برای دست یابی به برآیند نظرات مردم در حوزه های مختلف است.

از همین روست که همه کسانی که به سرنوشت مردم علاقمند بوده و مشارکت مردم را به عنوان جزء جدایی ناپذیر جمهوری اسلامی می دانند، تمامی تلاش خود را به کار می گیرند تا این یادگار ارزشمند انقلاب، همواره در بهترین شکل و به بهترین شیوه، برگزار شود و برآیندی از گرایش سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه باشد. بنابراین، مشارکت در این امر می تواند تغییرات بسیاری در سرنوشت مردم را باعث شود.

جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران نیز با چنین باوری، بر ضرورت مشارکت همه گروه ها و فعالان سیاسی، اجتماعی و مدنی در شرایطی که کشور به دلیل تحریم های خارجی و فشارهای بین المللی و نیز مشکلات اقتصادی ناشی از ناکارآمدی مدیریتی، در تنگنا قرار گرفته، تاکید دارد.

اعضای این نهاد مدنی، ضمن آن که خود را موظف به مشارکت فعال در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری می دانند، از میان همه نامزدهای محترم، جناب آقای دکتر حسن روحانی را نامزد اصلح دانسته، معتقدند در شرایط دشوار فعلی، ایشان، به دلایل متعدد، از جمله سوابق درخشان در حوزه دیپلماسی، سیاست گذاری امور اجرایی، منطقی و کارآمد و نیز منش اعتدالی در رفتار با جناح ها و گروه های مختلف سیاسی، که ناشی از تدبیر، درایت و تعهد وی به اعتلای ارزش های انقلاب؛ آزادی، استقلال ملی است، می تواند کشور را از ادامه روند نامناسب فعلی بازداشته، به سوی فردایی بهتر برای همه مردم ایران هدایت کند.

دکتر روحانی در کنار پیشینه مثبت، در دوران دفاع مقدس، در کسوت نمایندگی مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی امنیت ملی، همواره با ثبات قدم و کلام در خدمت نظام بوده اند.

جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن چنین ویژگی هایی است که از همه مردم ایران دعوت می کند تا در 24 خرداد، با خلق حماسه ای دیگر، با رای به دکتر حسن روحانی، سرنوشت خود را به سوی اعتدال، توسعه پایدار، اقتصادی توانمند، رفاه، عزت و سربلندی ملی و اسلامی، به دست گرفته و رقم بزنند.

روابط عمومی جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران

منبع:khordadnews.ir