اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رمز عبور دلواپسان



اخبار,اخبار سیاسی ,دلواپسان

 

اخبار سیاسی - رمز عبور دلواپسان


نصرت‌الله تاجیک دیپلمات بازنشسته
 دلواپس‌گرایی به شرط آنکه زمینه شروع یک گفتمان منطقی و مستدل باشد که در فضایی آرام و سازنده باعث دستیابی به راه‌حل‌های جدید و گشایش در امور و مسایل کشور شود، بسیار مطلوب است.

 

در غیر این‌صورت، اگر بحث بیان دلواپسی‌های یک‌طرفی که رمز عبور یک پروژه باشد همان‌گونه که در روزهای اخیر در فضای مجازی و در میان پیامک‌ها انواع دلواپسی‌ها و دلواپسگرایان به‌صورت جدی، لطیفه، شعر و نثر بیان شده است، خیلی از دلواپسی‌های دیگر هم باید گفته شود. باید گفته شود که در دولت گذشته، توهم مدیریت جهانی مانند بختک افتاده بود و هیچ‌کس و چیزی، یارای تنفس نداشت و نه سیاست خارجی ماند و نه سیاست داخلی و اقتصاد و فرهنگ و هنوز هم داعیه مناظره دارند تا این باقیمانده رمق مردم و مملکت را هم بمکند!  


اما اولا دلواپسیسم فقط در حوزه سیاست خارجی نمی‌ماند، ثانیا باید برای خیلی از اتفاقاتی که در کشور افتاده دلواپس بود. باید دلواپس داشتن شغلی آبرومند بود. تامین نیازهای مادی و معنوی، رعایت کرامت انسانی مردم، بالابردن تولید و انداختن مملکت روی ریل توسعه که از حقوق اولیه مردم و وظیفه اصلی دولت است تا جامعه‌ای انسانی و روبه‌توسعه داشته باشیم. پروژه دلواپس‌گرایی نسخه جدیدی از بحران‌زایی و کشیدن قالیچه از زیر پای دولت از طریق افزایش حاشیه بر متن یا درگیرکردن دولت با امورات جزیی برای عدم‌پرداختن به مشکلات عمده مردم و دستیابی به راه‌حل‌های مناسب است.


اما از ابتدایی‌ترین اصول سیاست‌ورزی، صداقت و مسوولیت‌پذیری افراد و جریان‌های سیاسی است و آن نیز ایجاب می‌کند آنها با شناسنامه خود که بیانگر عقبه‌شان باشد و به‌طور شفاف، مواضع خود را اعلام و بیان کنند.


در این‌صورت است که می‌توان ادعا کرد آنها دوگانه برخورد نمی‌کنند و گفته‌ها، مواضع، اقدامات و تحرکات سیاسی‌شان با گذشته آنها قابل مقایسه و متناقض نیست. همین دو ویژگی برشمرده‌شده باز ایجاب می‌کند کسانی که هشت‌سال گذشته دولت را در اختیار داشته، تاب تحمل در اقلیت‌بودن و نقش اقلیت سیاسی بازی‌کردن را نداشته و به قوانین بازی سیاسی تن در نمی‌دهند، حداقل کمی صبوری پیشه کنند.

 

در عالم سیاست، کفن‌پوشی سیاسی ممکن است انتحار سیاسی را نیز به دنبال داشته باشد، بنابراین اگر آنها رشادت سیاسی دارند بپذیرند که در راه‌اندازی دلواپس‌گرایی زودرس اجتماعی که انتظار داشتند روح تازه‌ای به بدنه اجتماعی‌شان دمیده شود، کمی عجله به‌خرج دادند.

 

البته دور نیست که با حساسیت مردم روی این اقدام برخی‌گروه‌ها، راه‌اندازان این غائله در نزد مردم خجالت‌زده شوند کما اینکه یکی از مجموعه‌های دانشجویی دخیل در این ماجرا نماینده خود را عزل کرده است. بنابراین تا دیر نشده بد نیست این افراد حداقل از بزرگان خود عذرخواهی کنند، مردم پیشکش‌شان! 

اخبار سیاسی - شرق

 


ویدیو مرتبط :
فراموشی رمز عبور - آپارات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه رمز عبور را به خاطر بسپاریم؟



 

 

 

چگونه رمز عبور را به خاطر بسپاریم؟

 

متخصصان ایمنی رایانه که با وجود آگاهی کامل از قدرت هکرها در دسترسی به اطلاعات شخصی از تکه ای کاغذ برای به یاد سپردن رمزهای عبور استفاده می کنند پیشنهادهای متفاوتی را برای محافظت و به یاد سپردن رمزها ارائه می کنند.

بروس اشنیر ، متخصص رمزنگاری در گذشته معمولا رمزهای عبور خود را بر روی قطعه کاغذ می نوشت و آن را در کیف پول خود نگه می داشت.

اما امروز وی از ابزار ذخیره رمز عبور «Password Safe» که پنج سال پیش آن را ابداع کرده است استفاده می کند و با کمک آن به جای به خاطر سپردن چند رمز عبور ، یکی را به خاطر می سپارد تا به لیست رمزهای عبور خود دست پیدا کند. با این حال وی همچنان معتقد است شیوه کاغذی برای افرادی که همیشه به رایانه دسترسی ندارند بهتر است.

«فلیپ زیمرمان» بنیانگذار شرکت ایمنی رایانه PGP رمزهای عبورش را بر روی فایل متنی رمزگذاری شده ای ذخیره می کند که از آن به عنوان «سیستم محافظت رمز عبور دستی و طاقت فرسا» یاد می کند. افرادی هستند که به شیوه ای کاملا متفاوت رمزهای عبور خود را حفظ می کنند، فردی مانند «کارستن نول» که تخصصش در رمزگشایی از رمزهای عبور است آنها را در ذهن خود نگه داری می کند.

طی تحقیقاتی غیر رسمی بر روی ده ها نفر از متخصصان ایمنی مشخص شد که هنوز بسیاری از آنها از شیوه قدیمی قلم و کاغذ برای محافظت رمزهای عبور خود استفاده می کنند حتی یکی از این متخصصان تایید کرد رمزهای عبور خود را بر روی برگه های یادداشت چسب دار نوشته و زیر صفحه کلید رایانه اش می چسباند.

مدیریت و کنترل بر روی رمزهای عبور یکی از مشکلاتی است که برای هر فردی که رایانه ای را لمس کرده باشد به وجود خواهد آمد. کاربران نه تنها باید به صورت متوالی برای عضویت در شبکه های اجتماعی مختلف رمزهای عبور مختلف به وجود آورند، انجام امور مالی و تجاری روزانه از طریق رایانه ها و اینترنت نیز نیازمند ایجاد و استفاده از رمزهای عبور متنوعی است.

از این رو شیوه های متنوعی برای نظارت و تسلط بر رمزهای ورود به وجود آمده است تا افراد بتوانند از شیوه کاغذ و قلم به شیوه های مدرن تری پناه ببرند: برای افرادی که همیشه به رایانه دسترسی دارند ابزارهای ذخیره رمز عبور بر روی رایانه گزینه مناسبی است. در کنار ابزاری مانند Password Safe، نرم افزارهای دیگری از جمله KeePass و 1Passwordهستند که ویژه رایانه های «مک» ساخته شده اند.

همچنین ابزارهای تحت USB از قبیل MyKey نیز وجود دارند که با کمک آن کاربر می تواند رمزهای عبور خود را همه جا به همراه داشته باشد. با این حال این نرم افزار از محدودیت هایی از قبیل نیاز به سیستم عامل ویندوز برخوردار است. از سویی دیگر به گفته برخی از متخصصان ایمنی استفاده از این ابزار درست مشابه نوشتن رمزها بر روی کاغذ و گذاشتن تکه کاغذ در جیب است که هر لحظه احتمال گم شدن آن وجود دارد.

شیوه ایمن تر حفظ رمزهای عبور سپردن آنها به یک وب سایت میزبان است که برای این کار حتما باید از رایانه های عمومی و یا کافی نت ها استفاده شود و در عین حال کاربر باید به شرکت ارائه دهنده این خدمات اطمینان داشته باشد. در این میان خدمات مدیریت رمز عبور آنلاین و رایگانی نیز وجود دارند که از آن جمله می توان به RoBoForm Online اشاره کرد.

برخی از کاربران ذخیره کردن رمزهای عبور را بر روی مرورگرهای خود شیوه ای ساده و کارآمد می دانند اما شاید آگاه نباشند که هکرها و یا افرادی که به رایانه ها دسترسی فیزیکی دارند قادر خواهند بود به سادگی به تمامی رمزهای عبور آنها دسترسی پیدا کنند. از این رو مرورگرهایی که رمزهای عبور را در خود پنهان کرده اند نیز باید دارای رمز عبور شوند.

به این منظور نرم افزار رایگان و جانبی به نام LastPass برای مرورگرهای اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس و کروم وجود دارد که رمزهای عبور را رمزگذاری کرده و آنها را بر روی دیسک سخت رایانه ها ذخیره می کند، نرم افزاری که مورد توجه بسیاری از متخصصان ایمنی قرار دارد.

صرف نظر از شیوه ای که کاربران رمزهای عبور خود را مدیریت کرده و حفظ می کنند، متخصصان ایمنی رایانه بر این باورند در هنگام انتخاب این رمزها باید سطوح مناسب ایمنی را مورد توجه قرار داد.

برای مثال می توان برای وب سایتی که تنها برای خواندن اخبار وارد آن می شوید، یک رمز عبور ساده انتخاب کنید، اما برای ورود به وب سایتهایی که در آن امور مالی و بانکی را انجام می دهید باید به شکلی رمز عبور انتخاب کنید که حدس زدن آن برای هکرها که به نرم افزار ویژه واژه نامه مجهزند، دشوار باشد. همچنین برای وب سایتهای مختلف باید از رمزهای عبور متنوع استفاده کرد تا با آشکار شدن یکی از آنها، دیگر اطلاعات فرد به خطر نیافتد.

«بروس اشنیر» متخصص ایمنی و متخصص رمزنگاری و خالق نرم افزار Password Safe معتقد است رمزهای عبور هنوز قابل استفاده اند، به شرطی که از آنها به درستی استفاده شود.