اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رسیدن ایران به رتبه جهانی 10 در ارتباطات


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه های این وزارتخانه برای شاخص های توسعه فناوری اطلاعات در کشور، دستیابی به جایگاه 10 کشور برتر جهان در این حوزه و رسیدن به جایگاه کشورهای توسعه یافته در زمینه صادرات کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داد.

خبرگزاری مهر: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه های این وزارتخانه برای شاخص های توسعه فناوری اطلاعات در کشور، دستیابی به جایگاه 10 کشور برتر جهان در این حوزه و رسیدن به جایگاه کشورهای توسعه یافته در زمینه صادرات کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داد.

محمد حسن نامی در تشریح برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای رسیدن به اهداف مدنظر سند چشم انداز ایران 1404 اظهار داشت: یکی از برنامه های مدنظر ما در این بخش، نظارت بر توسعه و پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات – فاوا- در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است تا میزان تکامل شکاف دیجیتالی در جهان را تعقیب کرده و از این حوزه عقب نمانیم.

وی با اشاره به وضعیت ایران در شاخص های توسعه فاوا گفت: توسعه فاوا شامل 3 زیرشاخص کاربری، دسترسی و مهارت است که در بین 193 کشور عضو سازمان ملل مورد ارزیابی قرار می گیرد؛ اگرچه در مقادیری از شاخص های توسعه فاوا در کشور به حجم قابل قبولی رسیدیم اما به طور قطع این بخش را باید توسعه بدهیم و ایران را جزو 10 کشور برتر جهان قرار دهیم؛ در ارزیابی انجام شده در شاخص های توسعه فاوا برای سالهای 2011 و 2012 کشور کره جنوبی در جهان اول و سوئد دوم است.

نامی با بیان اینکه برای توسعه در این بخش باید روی قیمتهای خدمات ارتباطی کار کنیم تصریح کرد: قیمت خدمات فاوا تاثیری قابل توجهی بر تقاضا و گسترش آن دارد و ما عقیده داریم با توسعه شبکه باید قیمتها هم کاهش پیدا کند؛ براین اساس تلاش کرده ایم و مقداری قیمتهای خدمات این بخش را کاهش داده ایم اما سعی خواهیم کرد که قیمتهای خدمات ارتباطی و مخابراتی را برای مردم مقرون به صرفه کنیم.

وی به مهر گفت: باید توجه داشت که در کشورهای دیگر در فاصله سالهای 2008 تا 2011 شاهد کاهش قیمت در حوزه ارتباطات نبوده ایم اما ما تلاش خواهیم کرد در کشور قیمتها را در این بخش کاهش دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صادرات کالاهای فاوا برای پیوستن به تجارت جهانی را از دیگر برنامه های این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: در این بخش باید خودمان را به کشورهای توسعه یافته برسانیم که این هدف، نیاز به برنامه ریزی دو ساله دارد.

به گفته وی درآمد جهانی بخش مخابرات در سال 2011 حدود 15 تریلیون دلار و سرمایه گذاری در این بخش 244 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که 2 درصد از سرمایه های ثابت ناخالص –  GFCF- بوده و براین اساس سرمایه گذاری در زمینه زیرساختهای مخابراتی می تواند تاثیرات بسیاری مهمی در افزایش GDP و توسعه سایر بخش های صنعتی کشورها داشته باشد. البته باید توجه داشت که در چند سال گذشته درآمد تلفن های همراه، مهمترین منبع درآمد مخابراتی در دنیا بوده است.  

نامی بازار کشورهای در حال توسعه را مهمترین بازار سرمایه گذاری در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد و به مهر گفت: کشورهای هدف را برای ورود ایران به بازار این کشورها شناسایی کرده ایم و در این زمینه برنامه ریزی هایی در دست اقدام داریم.


ویدیو مرتبط :
همراه با تیم ملی ایران در راه رسیدن به جام جهانی 2006

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 دانشگاه برتر ایران در رتبه‌بندی جهانی



بر اساس رتبه‌بندی «وبومتریکس» دانشگاه‌های جهان که توسط مرکز تحقیقاتی سایبرمتریکس اسپانیا انجام می شود، برای نخستین بار دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران در جمع 200 تا 500 دانشگاه اول دنیا در این رتبه‌بندی قرار گرفتند.

به گزارش ایسنا، اساس این رتبه‌بندی آن است که وب‌سایت دانشگاه‌ها به عنوان مهمترین ابزار ارتباط علمی، کانال آتی یادگیری الکترونیک، فروم جامعه علمی و ویترین یک دانشگاه به منظور جذب استعدادها و منابع، باید آینه تمام نمای وجودی یک دانشگاه باشد. بر همین مبنا این پایگاه بر اساس چند شاخص وب محور به این مهم اقدام می‌کند. رویت‌پذیری، کنش‌ورزی، آشکاری و سرآمدی از جمله شاخصهای این رتبه‌بندی هستند.

کرامت‌فر، کارشناس ارشد علم‌سنجی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی ایسنا گفت: در رتبه‌بندی وبومتریکس 2015 دانشگاه‌ها، 25 هزار دانشگاه مد نظر قرار گرفته‌اند که از این تعداد 604 دانشگاه ایران (یعنی حدود 2.41 درصد) حضور دارند و در کل، دانشگاه‌های کشور نسبت به دوره قبل رتبه‌بندی، وضعیت بهتری کسب کرده‌اند.

طبقات پنج‌گانه این رتبه بندی شامل زیر 100، زیر 200، زیر 500، زیر 1000 و کل دانشگاه‌ها است.

وی افزود: از جمله نکات قابل توجه این رتبه‌بندی حضور پر رنگ دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است که می‌تواند حاصل توجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این رتبه‌بندی‌ها، بررسی عوامل موثر و اقدامات آتی در این زمینه باشد.

اخبار,اخباردانشگاه  ,رتبه‌بندی  دانشگاه‌های جهان

به گفته وی، همچنین تمام دانشگاه‌ها به استثنای دانشگاه صنعتی شریف - با افت تقریبی 10 درصد- رشد مثبت در این رتبه‌بندی داشته‌اند و در این میان دانشگاه تربیت مدرس با حدود 57 درصد رشد بیشترین تغییرات مثبت را تجربه کرده است.

کرامت‌فر افزود: بر همین مبنا رتبه‌ کشور در رتبه‌بندی کشورها بر اساس دانشگاه‌های برتر آنها نیز بهبود یافته است و ایران با داشتن دو دانشگاه در جمع 200 تا 500 دانشگاه اول در رتبه سی و هشتم دنیا و بالاتر از ترکیه (رتبه چهل و یکم) و عربستان (رتبه چهل و چهارم) قرار گرفته است.

کارشناس ارشد علم‌سنجی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: همچنین بر مبنای شاخص آشکاری که براساس تعداد فایلهای غنی منتشر شده در دامنه اصلی دانشگاه اندازه گیری شده و نشانگر تلاش یک دانشگاه برای ایجاد مخازن تحقیقاتی است، دو دانشگاه تهران و فردوسی مشهد به ترتیب در رتبه‌های 37 و 57 دانشگاه‌های جهان قرار گرفته‌اند.

اخبار,اخباردانشگاه  ,رتبه‌بندی  دانشگاه‌های جهان

به گفته وی، در مجموع 10 دانشگاه برتر کشور در شاخص‌های مورد نظر رتبه‌بندی «وبومتریکس» شامل دانشگاه تهران، علوم پزشکی تهران، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، صنعتی اصفهان،‌ علوم پزشکی شهید بهشتی، صنعتی شریف، علوم پزشکی اصفهان، علوم پزشکی مشهد، علم و صنعت ایران هستند.


  اخبار دانشگاه  -  ایسنا