اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رتبه مترو ایران در دنیا و منطقه چند است؟



اخبار,اخباراجتماعی,رتبه مترو ایران در دنیا


 اخباراجتماعی  - رتبه مترو ایران در دنیا و منطقه چند است؟

معاونت تحقیقات فنی شركت مترو تهران با استناد به آمارها و اطلاعات اتحادیه بین‌المللی حمل و نقل عمومی (UITP)، رتبه جهانی شرکت راه آهن شهری تهران و حومه را در بخش‌های مختلف از جمله توسعه خطوط، میزان جابه‌جایی مسافر و طول خطوط اعلام كرد.

این گزارش جهانی در شرایطی منتشر شده كه مترو تهران در پیشبرد عملیات حفاری و ساخت تونل و ایستگاه در 6 پروژه (4 پروژه داخل شهر و 2 پروژه خطوط اقماری) به طول حدود 200 کیلومتر به وضعیت مناسبی دست پیدا كرده و باعث شده فاصله ایران در منطقه خاورمیانه با دیگر كشورها از نظر دارا بودن خطوط مترو، به بالاترین سطح افزایش پیدا كند.


در حال حاضر 149 کشور دنیا با طول خط 4 هزار و 900 کیلومتر و جابه‌جایی روزانه 151 میلیون مسافر در روز دارای سیستم حمل و نقل مترو هستند که از این تعداد 50 شهر در منطقه آسیای جنوب شرقی و استرالیا روزانه رقمی حدود 71 میلیون مسافر را جابه‌جا می‌کنند.


کشورهای مشترک‌المنافع (اتحاد جماهیر شوروی سابق) با 16 شهر دارای مترو به طول 760 کیلومتر،روزانه 16 میلیون مسافر را از طریق خطوط موجود مترو جابه‌جا می‌کنند.


منطقه خاورمیانه و کشور ایران مجموعا با 7 شهر دارای سیستم مترو با مسافت 300 کیلومتر، روزانه 7 میلیون مسافر را جابه‌جا می‌کنند که سهم ایران از این میزان 3 شهر و روزانه بیش از 3 میلیون مسافر با 190 کیلومتر خط است.


اروپا نیز با 45 شهر دارای خط مترو و با 2 هزار و 800 کیلومتر طول خط، روزانه 31 میلیون مسافر را جابه‌جا می‌کند.


در آمریکای لاتین هم با 16 شهر و 800 کیلومتر طول خط، مترو سهمی در حدود جابه‌جایی روزانه 15 میلیون مسافر را به خود اختصاص می‌دهد.


آمریکای شمالی نیز با 15 شهر و طول خط یک‌هزار و 500 کیلومتر، روزانه 11میلیون نفر از شهروندان را از طریق خطوط مترو جابه‌جا می‌کند.

در شرایطی که متوسط جابه‌جایی مسافر در شهرهای دارای سیستم مترو در دنیا حدود یک میلیون و یکصد هزار نفر در روز است، مترو تهران با جابه‌جایی روزانه افزون بر 3 میلیون نفر، 3 برابر متوسط جهانی در این زمینه کارآیی دارد.


بر اساس این گزارش در حال حاضر 523 خط مترو در دنیا با طول 4 هزار و 900 کیلومتر و تعداد 8 هزار و 981 ایستگاه وجود دارد که سالانه حدود 47 میلیارد مسافر را جابه‌جا می‌کند.


این در حالی است که مترو ایران (بالاخص مترو تهران) از نظر خطوط در حال بهره‌برداری در رتبه‌بندی جهانی در رتبه پانزدهم قرار دارد.


از جهت طول خطوط در حال ساخت منتهی به دوره زمانی کوتاه‌مدت جهت بهره‌برداری نیز مترو تهران در رتبه 2 با حدود 22 کیلومتر خط در حال ساخت و آماده بهره‌برداری در کوتاه‌مدت شامل بخش شمالی خط 3 و خط فرودگاه مهرآباد واقع شده است.


همچنین مترو تهران در رتبه‌بندی پایتخت‌های دنیا و از جهت تعداد خطوط رتبه نهم، از نظر تعداد ایستگاه‌ها در جایگاه یازدهم، از حیث تعداد جابه‌جایی روزانه مسافر در پله نهم و از نظر جابه‌جایی سالانه مسافر و مسافر به کیلومتر در رتبه هشتم دنیا قرار دارد.


  اخباراجتماعی  - دنیای اقتصاد


ویدیو مرتبط :
مهم ترین منطقه استراتژیک دنیا که در دست ایران است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایران؛ رتبه اول مصرف تریاک در دنیا



ایران؛ رتبه اول مصرف تریاک در دنیا

مدیرکل حوزه ریاست پزشکی قانونی کشور گفت: اکنون بحران کشور، مصرف تریاک، هروئین و شیشه است.

به گزارش ایسنا، قدیرزاده در همایش «آشنایی با مواد مخدر و روان‌گردان‌ها، علائم و عوارض جسمی و روانی و راه‌های تشخیص آزمایشگاهی» افزود: از زمان صفویه تاکنون ایران بزرگ‌ترین مصرف‌کننده تریاک بوده است. این در حالی است که در دنیا حشیش، بیشترین مصرف را دارد.

وی اظهاركرد: در حال حاضر در دنیا مصرف تریاک دارای رتبه چهارم است، ولی ایران در این زمینه رتبه اول را دارا است.

قدیرزاده، با بیان اینکه روانگردان‌ها منشا مرفین ندارند، ولی مواد مخدر منشا مرفین دارند، تصریح کرد: مواد روانگردان، مواد شیمیایی هستند که روی عملکرد مغز تاثیر گذاشته و باعث علائم اولیه چون سرخوشی، تمرکز حواس، افزایش هوشیاری و افزایش انرژی می‌شود و قشر دانشجو و دبیرستانی، ورزشکاران، کارگران و همچنین بانوان برای لاغری، افرادی هستند که گرایش بیشتری به مصرف روانگردان‌ها نشان می‌‌دهند./ایسنا