اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

راه‌اندازی موتور جست‌وجوگر ایرانی «یوز»



اخبار,اخباراجتماعی ,  موتور جست‌وجوی یوز

روز گذشته جدیدترین موتور جست‌وجوی ایرانی با نام «یوز» که گفته می‌شود امکان جست‌وجوی یک‌میلیارد صفحه‌فارسی را دارد با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات راه‌اندازی شد. این اولین موتور جست‌وجوی ایرانی نیست که فعالیت خود را با هدف پاسخ به نیاز کاربران فارسی‌زبان شروع کرده است. پیش از این دست‌کم خبر شروع‌به‌کار ٢٠موتور جست‌وجوی دیگر هم منتشر شده بود.

براساس اطلاعاتی که در سایت پیوندها وجود دارد نام تعدادی از این موتورهای جست‌وجو به این شرح است؛ گیگل، بوبه، جس‌جو، طوقی، جاماسپ، زال، سلام، پارسی‌جو، پارس‌جو، تارجو، بجور، گُرگُر، یاحق و... .  خبر آغاز‌به‌کار گرگر و پارسی‌‌جو چند‌روز پیش منتشر شد، در‌همین‌باره برات قنبری، معاون برنامه‌ریزی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران خبر داده بود همزمان با دهه فجر امسال دوموتور جست‌وجو به‌عنوان اولین موتورهای جست‌وجوی ملی رونمایی می‌شود.

 

براساس گفته‌های قنبری: «وزارت ارتباطات برای حمایت از موتورهای جست‌وجو بیش از ۱۷۰میلیاردتومان بودجه پیش‌بینی کرده که بخشی از این بودجه تاکنون اختصاص یافته و بخش دیگری از آن نیز به مرور زمان به این طرح‌ها تخصیص داده خواهد شد.»

 

وی همچنین اعلام کرد: « وزارت ارتباطات در تلاش است راه را برای فعالیت شرکت‌های خصوصی در زمینه «راه‌اندازی موتورهای جست‌وجوی ایرانی» باز کند. اولین تلاش‌ها در ایران برای راه‌اندازی موتور جست‌وجوی ایرانی به سال١٣٨٩ برمی‌گردد، در این سال رضا تقی‌پور، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات موضوع راه‌اندازی موتور جست‌وجوی بومی و ملی را به‌عنوان پروژه‌ای که در برنامه پنجم توسعه ایران پیش‌بینی شده، مطرح کرد. روز گذشته و در مراسم راه‌اندازی موتور جست‌وجوی یوز وزیر ارتباطات‌وفناوری اطلاعات با‌ بیان‌ اینکه دولت حامی حریم خصوصی افراد است، گفت: «موتور جست‌وجوی داخلی بهتر از خارجی امانت‌داری می‌کند.»

 

به گزارش ایرنا محمود واعظی اعلام کرد: «این موتور جست‌وجو دولتی نیست و دولت تنها نقش حمایتی در این پروژه دارد. دولت تنها از شرکت‌های خصوصی که در فضای مجازی فعال هستند حمایت می‌کند و به ‌محض‌ اینکه شرکت‌ها به سود‌دهی برسند دولت کاری به آنها نخواهد داشت.»وی ادامه داد: «اینکه مردم فکر کنند اگر از گوگل استفاده کنند اطلاعات آنها محفوظ است اما در موتور جست‌وجوی داخلی محفوظ نیست اشتباه است یا آشنایی از فضای مجازی ندارند. ما همواره از مردم خواسته‌ایم سعی کنند تا جایی که امکان دارد اطلاعات خصوصی خود را در شبکه‌های اجتماعی قرار ندهند.»

 

وی درخصوص نحوه فیلترینگ موتور جست‌وجوی ایرانی نیز گفت: «صفحاتی که در دیتاسنتر این موتور جست‌وجو قراردارد قابل‌قبول هستند و نیازمند فیلترینگ نیست و حتی در زمینه واژه‌های سیاسی نیز فیلترینگ وجود ندارد.» وزیر ارتباطات‌وفناوری اطلاعات درخصوص تضمین موفق‌بودن این پروژه نیز افزود: «این بستگی به خود شرکت‌ها دارد و اگر بتوانند نیازمندی‌های مردم را تامین کنند قطعا موفق خواهند شد.» واعظی در‌‌باره مزیت‌های موتور جست‌وجوی ایرانی نیز گفت: «اگر چه جامعیت گوگل از موتور جست‌وجوی ایرانی یوز بیشتر است، ولی مزیت یوز در این است که اگر بخواهیم جست‌وجوی صفحات فارسی را انجام دهیم سرعت بالاتر و جامعیت بیشتری دارد.»

 

وزیر ارتباطات‌وفناوری اطلاعات همچنین در این مراسم اعلام کرد: «در سال‌جاری ٩٠میلیاردتومان برای این پروژه‌ها در بودجه مصوب شد که این میزان برای سال آینده به ١٢٠میلیاردتومان افزایش یافته است بنابراین نگاه ما حمایت از چنین طرح‌هایی است.»

 

علاوه‌بر او مهدی نقوی، مدیر و طراح پروژه یوز در مراسم رونمایی از این موتور جست‌وجوی ایرانی با بیان اینکه در راه‌اندازی موتور جست‌وجوی بومی «یوز»، ۹جویشگر خارجی مطالعه شده است، گفت: «این پروژه در گام نخست یک‌میلیارد صفحه‌فارسی را پوشش می‌دهد، در‌همین‌حال افزایش پوشش زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی به شش‌میلیارد صفحه و به‌دست‌آوردن ۲۰درصد جست‌وجوی تحت وب در کشور از جمله اهداف این پروژه در گام دوم خواهد بود.»

 

 اخبار اجتماعی  - شرق 


ویدیو مرتبط :
راه اندازی موتور جستجوگر ایرانی یوز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یوز ایرانی در جام جهانی برزیل / یوزپلنگ امشب به برنامه نود می رود



یوز ایرانی در جام جهانی برزیل, یوزپلنگ در برنامعه نود,

یوز ایرانی در جام جهانی برزیل / یوزپلنگ امشب به برنامه نود می رود

یوز ایرانی می تواند همپای بازیکنان تیم ملی ایران به جام جهانی برزیل برود و از این فرصت برای تبلیغ سفر گردشگران به ایران و معرفی یک گونه زیست محیطی استفاده شود.

این پیشنهاد را فعالان محیط زیست و گردشگری ارائه داده‌اند و معتقدند می توان برند یوز ایرانی را روی لباس و وسایل بازی بازیکنان تیم ملی هنگام سفر به برزیل نشاند و برای برگزاری تورهای گردشگری زیست محیطی برنامه ریزی کرد.


به گزارش خبرنگار مهر، مدتی است که عروسک بازی های جهانی از میان گونه های جانوری انتخاب می شوند در این میان استفاده از عروسک جانوران در معرض خطر انقراض و معرفی آنها به جهان نیز از خلاقیت های برگزار کنندگان مسابقات جهانی است. سنت انتخاب عروسک بازیها به سال ۱۹۹۶ باز می گردد که یک شیر به نام ˈویلیˈ برای جام جهانی در انگلیس انتخاب شد.

به همین علت عروسک جام جهانی برزیل نیز از یک گونه جانوری انتخاب شده است که در معرض خطر انقراض قرار دارد و برگزار کنندگان مسابقه نام آن را "فولکو" گذاشتند.

جام جهانی فوتبال  برزیل درحالی، سال آینده برگزار می شود که از تمامی شرکت کنندگان در این مسابقه در سطح جهان هزاران هزار خبر و عکس خبری منتشر خواهد شد و به طور حتم ایران نیز در میان کشورهای شرکت کننده، در صدر اخبار ورزشی جهان می نشیند.

به همین منظور فعالان گردشگری و محیط زیست در ایران پیشنهاد کرده اند که می توان از فرصت حضور بازیکنان ایرانی در این مسابقات جهانی برای معرفی جاذبه های زیست محیطی و گردشگری به جهان استفاده کرد.

در همین ارتباط، آرش نورآقایی، از راهنمایان گردشگری ایران نیز به خبرنگار مهر گفت: می‌توان از فرصت حضور ورزشکاران ایرانی در جام جهانی 2014 برزیل استفاده کرد و با نقش بستن نشان یوز ایرانی بر پشت پیراهن و دیگر وسایل این بازیکنان در یک مسابقه جهانی، این گونه در حال انقراض را به جهان معرفی کرد. یوزپلنگی که فقط هفتاد قلاده از آن باقیمانده و همین تعداد هم در ایران است.

وی گفت: اگر پیشنهاد استفاده از برند یوز ایرانی به فدراسیون فوتبال ابلاغ شود می توان این طرح را روی لباس، اتوبوس و کیف دستی ورزشکاران در هنگام برگزاری مسابقه دید حتی مگنت این برند و یا بادبادک های یوز ایرانی طراحی شود  آن هنگام وقتی عکس بازیکنان با این تصویر روی وسایل منتشر می شود؛ همه حساس خواهند شد که این برند چه مفهومی دارد به این ترتیب توانسته ایم یوز ایرانی را به دنیا معرفی کنیم.

تیم ملی به کمک محیط زیست و گردشگری بیاید
این کارشناس گردشگری بیان کرد: باید توجه مردم جهان را نسبت به یوز ایرانی بیشتر کنیم و تیم ملی را نیز به کمک محیط زیست و گردشگری بیاوریم، حتی می توان از کنار برندهای ملی طراحی شده، اشتغالزایی کرد.

وی گفت: شعار گردشگری کنیا این است که اگر گردشگری می خواهد 5 پستاندار معروف جهان را ببیند می تواند به این کشور سفر کند. می توان برای گردشگری ایران هم از این تبلیغ استفاده و عنوان کرد که اگر می خواهید یوز ایرانی را ببینید فقط کافی است به ایران سفر کنید همین موضوع باعث می شود تا از فرصت بوجود آمده برای ورزش ایران، یوز ایرانی را تبلیغ کرد و برای سفر گردشگران به ایران برنامه ریزی انجام داد.

این راهنمای گردشگری تصریح کرد: یوز ایرانی را قدرتمندترین دونده می دانند از سوی دیگر یک ورزشکار و یا فوتبالیست نیز باید دونده خوب و چابک باشد استفاده از نماد یوز می تواند این نگاه روانی را بوجود آورد که می توان مانند یوز پر قدرت و چابک بوده و خوب دوید. همانطور که برند  وسایل ورزشی پوما، شیر کوهی است.

در همین رابطه یک کارشناسان محیط زیست نیز با بیان اینکه برزیل تصمیم گرفته نماد مسابقات جام جهانی فوتبال  "آرمادیلو" گونه‌ای در حال انقراض در آمازون باشد،گفت: این روش در جهان سابقه داشته و چینی‌ها هم سمبل المپیک خود را با خرس پاندا پیوند زنده بودند.

به باور محمد درویش می توان از ظرفیت پربیننده ترین آوردگاه جهانی به نفع تنوع زیستی استفاده و توجه جامعه جهانی را جلب کرد. البته قرار است این هفته، در برنامه 90 نیز این موضوع پیگیری و مطرح شود. همچنین در روز هفتم مهر ماه هم جلسه ای با حضور فعالان گردشگری، محیط زیست و ورزشکاران در خانه هنرمندان ایران تشکیل می شود که در آن برنامه بیشتر روی این پیشنهاد بحث خواهد شد ضمن اینکه چند نفر از گرافیست های مطرح کشور نیز برای طراحی این برند، اعلام آمادگی کرده اند.

محمدعلی فیاضی، مدیر کمیته طبیعت گردی سازمان میراث فرهنگی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از ارسال نامه درخواستی به رئیس سازمان میراث فرهنگی مبنی بر تشکیل کارگروهی با همین موضوع، در هیات دولت خبر داد که در این کارگروه نمایندگانی از سازمان محیط زیست، وزارت ورزش، فدراسیون فوتبال، وزارت خارجه و کمیته طبیعت گردی سازمان میراث فرهنگی حضور خواهند داشت./مهر