اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

راز قدرت پوتین



اخبار,اخبار بین الملل,پوتین

پوتین نزد روس‌ها روحیه ملی‌گرایی و شوونیستی را تقویت کرد. این امر ممکن است، آن طور که گفته می‌شود، او را به سمت کارهای جنون‌آمیز سوق ‌دهد سركیس نعوم.

سركیس نعوم، نویسنده و روزنامه نگار مشهور لبنانی ویكی از ستون نویسان روزنامه النهار است. وی در سال 2011 جایزه جهانی جبران خلیل جبران را در استرالیا دریافت کرد. به واسطه ارتباطاتش با مقام های امریکایی و سفرهای هر ساله اش به امریکا از روزنامه نگاران سرشناس عرب در امریکا محسوب می شود. وی در میان روزنامه نگاران عرب نیز از چهره های مورد احترام است.

 برای پنجمین سال است که دیپلماسی ایرانی یادداشت های سرکیس نعوم را که در پی دیدارش با مقام های فعلی و سابق امریکایی نوشته است، منتشر می کند. امسال نیز بر اساس همان رویه دیپلماسی ایرانی تلاش دارد این یادداشت های را ترجمه و منتشر کند.

 

با این تفاوت که از لحاظ زمانی تلاش می شود نزدیک تر به زمان انتشار آن در روزنامه مرجع یعنی روزنامه النهار باشد و کاربردی ترین آنها در این جا انتخاب و منتشر شود.

 

اهمیت این یادداشت ها در این است که به روز هستند و مطابق با تحولات جاری در منطقه تهیه شده اند و در آنها نکاتی مشاهده می شوند که برای خوانندگان می تواند جذاب باشند. در ادامه بخش سی و چهارم این یادداشت ها می آید:

در ابتدای دیدارم با مقام مسئول در امور روسیه و تحرکات آن در اروپا و به طور کل جامعه جهانی در کاخ سفید گفتم: «چرا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه آن مواضع تندی که همه از آن خبر داریم را اتخاذ کرد؟ مردم در منطقه ما و کلا دنیا می گویند که شماها و اروپایی ها علیه پوتین در اوکراین دست به فعالیت زدید و در آن جا کارهای تحریک آمیز انجام دادید و هم زمان ناتو را تا مرزهای روسیه گسترش دادید تا روسیه را منزوی کنید.»

گفت: «به هیچ وجه این حرف صحیح نیست. ما نمی خواهیم روسیه پوتین را دشمن خود کنیم. بر عکس روابط خوبی با روسیه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی داشتیم. ملت روسیه امریکایی ها را دوست دارند.

 

حتی در ابتدای کار پوتین از امریکایی ها نظرسنجی گرفتیم که آیا روسیه را دشمن خود می دانید؟ گفتند بله اما پاسخ کسانی که بله می گفتند بین 30 تا 35 درصد بود. الآن با این کارهای پوتین و کارهایش در اوکراین این رقم تا 80 درصد افزایش یافته است. پوتین همان طور که می گویی دیکتاتور است اما دیکتاتوری خطرناک و تاکتیکی نه استراتژیک که قدرت مستقیم برایش مهم باشد.

 

او نزد روس ها روحیه ملی گرایی و شوونیستی را تقویت کرد. و این امر ممکن است، آن طور که گفته می شود، او را به سمت کارهای جنون آمیز سوق دهد. تو می گویی که ممکن است دنیا را به سمت جنگ هدایت کند. این کار عملی است اما بعید می دانم.

 

جنگ افزارهای او قدیمی هستند و پول کافی برای به روزرسانی آنها در اختیار ندارد. قیمت نفت سقوط کرده است. و پوتین دیگر نمی تواند مثل زمانی که مثل امپراطور یا قیصر در زمانی که قیمت نفت بشکه ای بالای صد دلار بودرفتار کند. وضعیت اقتصادی در کشورش بد است.

 

زیربناهای کشورش فرسوده است. اما همچنان تلاش می کند. در اوکراین کسانی هستند که می گویند ما به دل خوشی پوتین فعالیت می کنیم. ما این کارها را نمی کنیم. این صحیح است که با مخالفان ریاست جمهوری یانوکوویچ و یارانش همراه هستیم اما کمک های عملی به آنها نمی دهیم. در حالی که او این را بهانه کرد و شبه جزیره کریمه را اشغال کرد.

 

همان طور که پرسیدی، آیا عدم تحرک جدی غرب و امریکا برای رویارویی با او سبب بی مبالاتی بیشتر او می شود؟ بله اما آیا باعث تحریک و ترغیب شهروندان روسی الاصل و شهروندان کشورهای حوزه بالتیک و دیگر کشورهای اروپای شرقی به ویژه کشورهایی که تحت کنترل روسیه هستند نیز می شود؟ نه فکر نمی کنم چنین چیزی دلیلی برای کارهای آنها شود. ما هم اجازه انجام چنین کارهایی را نمی دهیم. اگر این کار را کرد حتما واکنش نشان خواهیم داد، پیمان ناتو و بیشتر اعضای آن واکنش نشان خواهند داد.»

وی در ادامه افزود: «در گذشته طرفداران پیوستن اوکراین به ناتو در میان افکار عمومی خود اوکراین زیاد نبودند. اما الآن بعد از این که روسیه شبه جزیره کریمه را اشغال کرد و بعد از این که نیروهایش را به شرق این کشور فرستاد و به میزان واقعا قابل توجهی سلاح به آن جا آورد به ناتو رو آوردند. اما ناتو نمی تواند از کسی دفاع کند جز این که عضو آن باشد.»

نظر دادم: «اطلاعاتی وجود دارد مبنی بر این که امریکا به انبارهای نظامی در اروپا اسلحه فرستاده است تا در صورتی که کشورهای این منطقه مورد تعرض قرار گرفتند فورا وارد عمل شود. بعضی ها هم می گویند که باید نیروهای امریکایی در اروپا منتشر شوند تا در حالت های فوق العاده فورا با نیروهای نظامی روسیه بجنگند.»

جواب داد: «اولا، بعضی وقت ها مقالاتی می خوانیم که می گویند ما توانستیم جلوی پوتین را در مرزهای ناتو بگیریم یا ناتو به مرزهای روسیه رسیده است. این حرف ها صحیح نیستند. ثانیا، نمی دانم وقتی لزومی ندارد چرا باید نیروهای نظامی امریکایی در اروپا منتشر شوند. اما اجازه بده تایید کنم که ما و ناتو پشت دوستانمان را خالی نمی کنیم.

 

ثالثا، عرض اندام ها و استفاده از زوری که پوتین انجام می دهد دلیل قوت نیست بلکه نشانه ضعف است. ما به آن چه می گوییم اطمینان داریم. به هر حال اوضاع در داخل روسیه چندان خوب نیست. پوتین هم با زور و ترور حکومت می کند. شهروندانش آسوده نیستند.

 

نظام روسیه دروازه های اقتصادی را به روی بازارهای جهانی گشود اما دموکراتیک نیست. او نمی تواند ملت روسیه را دور خود جمع کند اگر هم جلوی اعتراض ها را گرفته به دلیل سیاست های تقویت احساسات ملی گرایانه است. اما این مساله هم شمشیر دو بر است.»

 «نظرت درباره دعوت پوتین از کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی برای سفر به روسیه و حضور در جشن های پیروزی علیه آلمان نازی چیست؟»
جواب داد: «کیم جونگ اون تصمیم ندارد حاضر شود. اما بر اساس آن چه می دانیم پوتین به دنبال توازن قدرت با چین است، برای همین تلاش می کند کره شمالی را که مورد حمایت چین قرار دارد، به سمت خود بکشد.

 

اما کره شمالی به دردش نمی خورد، کیم جونگ اون چه می تواند به او بدهد؟ چین دروازه های خود را باز کرد و اقتصاد بازار محور موفقی را به وجود آورد. زیربناهای اقتصادی بسیار مهمی ساخت و اکنون در حال نوسازی سامانه های نظامی اش است.

 

البته چین هم از دعوتی که از رهبر کره شمالی به مسکو شده خوشحال نیست برای این که پوتین می تواند از آن برای بازگرداندن برخی اراضی استفاده کند. اما کشورش هم جزئی از ابرقدرت های بزرگی که چین نیز جزء آنها است، نیست.

 

به هر حال شاید هم کیم جونگ اون از چین دیدن کند برای این که با چین هم مرز است. کره شمالی علی رغم این که خود به تنهایی نمی تواند در قدرت بماند و مورد حمایت چین قرار دارد، چین هم غرور آن را می شکند.

 

کره شمالی همیشه به دلیل تهدیدهایی که علیه امریکا و کره جنوبی می کند تحت فشار است. اما چین هم حاضر نیست به خاطر کره شمالی با دنیا بجنگد. چین همیشه دنبال ثبات بوده است.»

گفتم: «می گویند که روسیه از دادن نیازهای هسته ای ایران فرار می کند.»

جواب داد: «متخصص امور ایران و خاورمیانه نیستم. اما می دانیم که به مصلحت روسیه نیست که ایران هسته ای در مرزهایش باشد. برای همین بخشی از مذاکرات جاری میان 1+5 با ایران است. روسیه هم با همه بر سر توافق بر سر این موضوع همراه است.»

اخبار بین الملل - دیپلماسی ایرانی


ویدیو مرتبط :
خودرو ضد موشکی پوتین در تهران + لحظه ورود پوتین به تهرا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پوتین، قدرت اوباما را محک زد



اخبار,اخبار بین الملل,ولادیمیر پوتین

 

اخبار بین الملل - بازی موش و گربه آمریکا و روسیه درباره اوکراین؛
پوتین، قدرت اوباما را محک زد

موش و گربه بازی های 30 سال قبل آمریکا و روسیه در قطب شمال، امروز در اوکراین در حال تکرار است.

به گزارش آریا، پرواز یک جنگنده روسی در نزدیکی ناو آمریکایی در دریای سیاه با واکنش پنتاگون مواجه شد. پنتاگون پرواز این جنگنده روسی  را تحریک آمیز توصیف کرد.


ماجرا از این قرا است که ناو آمریکایی یو‌اس‌اس دونالد کوک در حال اجرای ماموریت عادی خود در غرب دریای سیاه بوده است که جنگنده روسی با فاصله کم برفراز آن پرواز می کند. این جنگنده به هشدارهای مکرر کشتی آمریکایی پاسخی نمی دهد. این پرواز 90 دقیقه به طول انجامیده است و در جریان آن آمریکایی ها مرتب در تلاش بوده اند با روس ها ارتباط برقرار کنند، اما هیچ پاسخی از جانب آنها دریافت نکرده اند.


پنتاگون در واکنش به این اقدام در بیانیه ای اعلام کرد که این جنگنده روسی مسلح نبوده و تهدیدی برای کشتی آمریکایی محسوب نمی شده است اما چنین اقداماتی غیر حرفه ای و تحریک آمیز هستند.

پوتین، اوباما را آزمود
مارک کیمیت دستیار سابق وزیر امور خارجه آمریکا معتقد است:پرواز هواپیمای جنگی روسیه در نزدیکی ناو یو اس اس دونالد کوک آمریکا در دریای سیاه عمدی بوده است.


 او در گفتگو با شبکه خبری الجزیره انگلیسی گفت :«این اقدام اتفاقی نبوده است بلکه با قصد قبلی انجام گرفته است. پرواز این هواپیما در نزدیکی کشتی آمریکایی همچنین اقدام منفرد فرمانده یک اسکادران هوایی روسیه در شرق دور روسیه نبوده است. این اقدام با فرمان مستقیم کرملین بوده است و هدف از آن نیز کاملا روشن است. این نه فقط در سطح تاکتیکی یک آزمایش روی توانایی های آمریکا و ارزیابی واکنش های احتمالی این کشور بوده است ، بلکه در سطحی راهبردی برای ارزیابی عزم آمریکا بوده است.

 

روسیه با این اقدام می خواهد ببیند آیا باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا خود را به تجاهل می زند و برای پرهیز از هر گونه تحریک آفرینی ، این کشتی ها را از دریای سیاه خارج می کند یا اینکه محکم می ایستد. اگر اوباما بگوید ما نمی خواهیم تحریک آفرینی کنیم و کشتی ها را از این منطقه بیرون بکشیم ، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برنده شده است. »


این مقام سابق آمریکایی در پاسخ به اینکه این گونه اقدامات واقعا چه خطری ممکن است به دنبال داشته باشند گفت :«این اقدامات یادآور 30 سال قبل است. این نوع موش و گربه بازی ها هر روزه در قطب شمال و در دریای شمال میان نیروهای آمریکایی و روسی اتفاق می افتد. خطر واقعی این است که یک طرف دچار سوءمحاسبه شود و اتفاقی رخ دهد که هیچ کس نمی خواهد بدتر بشود.

 

30 سال قبل پروتکلی معروفی وجود داشت که بر اساس آن اگر یک بمب افکن توپولوف تی وی-95 به یک ناو هواپیمابر آمریکایی نزدیک می شد همه می دانستند که چه واکنشی به آن نشان دهند. اما حالا نسل متفاوتی از خلبانان در طرف روسی و نسل متفاوتی از ملوانان در طرف آمریکایی هستند. در این زمان احتمال اقدام تحریک آفرین و سوءمحاسبه ای که اوضاع را بسیار بدتر کند وجود دارد.»


مایک هد نظر دیگری در این خصوص دارد؛ او در پایگاه اینترنتی ورلد سوسیالیست نوشت: وزارت دفاع آمریکا ( پنتاگون ) در یک اقدام تحریک آمیز دیگر این کشور اعلام کرد یک فروند جنگنده غیر مسلح ارتش روسیه چند بار از نزدیک یک فروند ناوشکن نیروی دریایی آمریکا در دریای سیاه عبور کرد. با این حال پنتاگون اذعان کرد جنگنده « سو - 24 » روسیه هرگز ناوشکن « یو اس اس دونالد کوک » آمریکا را تهدید نکرد. با این حال چنین حادثه ای می تواند ادعاهایی را درمورد تجاوز روسیه درپی داشته باشد و خطر آغاز یک جنگ فاجعه بار را در صورت هرگونه محاسبه نادرست بوجود آورد. 

تصمیمات جدید پوتین درباره اوکراین
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در تازه ترین تصمیم درباره اوکراین، با امضا حکمی ، سرگئی آکسیونف را به عنوان رئیس موقت « جمهوری روسی کریمه » منصوب کرد.


پوتین روز دوشنبه با آکسیونوف که زمانی نخست وزیر منطقه کریمه بود در مسکو دیدار کرد و به وی گفت: قانون اساسی « جمهوری روسی کریمه یا جمهوری کریمه روسیه » تصویب شده است و رئیس موقت این جمهوری باید براساس این قانون اساسی منصوب شود و امروز این سند امضا می شود.


ولادیمیر پوتین در گفتگوی تلفنی با اوباما نیز از او خواست بر مسئولان کی یف اعمال نفوذ کند تا از خود خویشتنداری نشان دهند.


پوتین در این گفتگوی تلفنی همچنین اعلام کرد اعتراضاتی که در هفته‌های اخیر چند منطقه جنوب شرق اوکراین را به لرزه درآورده است نتیجه خودداری کیف از توجه به منافع روس‌زبان‌هاست.

شرایط بحرانی شرق اوکراین
تشدید تنش میان روسیه و آمریکا در حالی است که اوضاع در شرق اوکراین بحرانی است. درگیری های پراکنده مسلحانه در شهرهای شرق اوکراین بحران در این منطقه را تشدید کرده است. خودروهای زرهی ارتش اوکراین در نزدیکی اسلاویانسک هستند و ستونی از خودروهای زرهی اوکراین به 40 کیلومتری اسلاویانسک رسیده اند.


به گفته رئیس جمهور موقت اوکراین، عملیات ضد تروریستی در منطقه دونتسک آغاز شده است و به تدریج اجرا می شود.


الکساندر تورچینوف رئیس جمهور موقت اوکراین همچنین هشدار داده است روسیه «طرح‌های وحشیانه‌ای» برای بی ثبات کردن جنوب و شرق اوکراین دارد.


از سوی دیگر  وزیر امور خارجه روسیه هشدار داده است: هرگونه دستور «جنایتکارانه» مقامات اوکراین برای توسل به زور بر ضد طرفدار روسیه در شرق اوکراین، سبب نابودی گفتگوهای روز پنجشنبه در ژنو خواهد شد. (متن کامل خبر)

ناتو آرایش نظامی می گیرد
در واکنش به تحولات جدید اوکراین، آندرس فوگ راسموسن دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز سه شنبه همکاری بیشتر این سازمان را با اتحادیه اروپا خواستار شد چرا که معلوم نیست روسیه در آینده به چه اقداماتی دست خواهد زد.


به گزارش اسوشیتدپرس راسموسن روز سه شنبه برای ارائه گزارش به وزرای دفاع اتحادیه اروپا در باره اقدامات ناتو علیه آنچه که کشورهای غربی فشارهای روسیه بر اوکراین می نامند، وارد لوکزامبورگ شد.


راسموسن خاطرنشان کرد ناتو پاسخی سه جانبه را در این زمینه در نظر گرفته است: اجرای طرحهای دفاعی، تقویت رزمایشهای نظامی و آرایش نظامی مناسب برای اطمینان دادن به کشورهای عضو ناتو که در همسایگی روسیه قرار دارند.


راسموسن درباره احتمال برپایی پایگاههای نظامی توسط ناتو در کشورهای عضو ناتو در اروپای شرقی گفت هنوز بسیار زود است به جزئیات این موضوع پرداخته شود.


راسموسن افزود:« هیچ کس نباید درباره تمایل ما برای حفاظت دفاعی موثر از متحدانمان، تردید به خود راه دهد.»


خبر دیگر اینکه عکسهای ماهواره ای ناتو از تجمیع فزاینده نیروهای روسی در مرز با اوکراین حکایت دارد.


به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس24، برآورد می شود چهل هزار نیرو در مرزهای اوکراین مستقر هستند. غرب از آن بیم دارد که روسیه به اشغال اوکراین روی آورد.

اخبار بین الملل - آریا