اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رئیس بنیاد شهید مطرح کرد: جزئیات مکالمه روحانی و اوباما/فشار مقامات آ‌مریکایی برای دیدار دو رئیس جمهور



 دیداررئیس بنیاد شهید باآیت الله موسوی اردبیلی

در دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با آیت الله موسوی اردبیلی مطرح شد
جزئیات مکالمه روحانی و اوباما/فشار مقامات آ‌مریکایی برای دیدار دو رئیس جمهور

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دیدار با آیت الله موسوی اردبیلی جزئیات مکالمه تلفنی اوباما و حجت‌الاسلام روحانی را تشریح کرد.

به گزارش فارس از قم به نقل از دفتر آیت‌الله موسوی اردبیلی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد علی شهیدی در دیدار با این استاد حوزه به تشریح علمکرد و فعالیت‌های این نهاد و ارائه آماری از کل خانواده‌های شهید و ایثارگر و آزاده زیر پوشش این نهاد پرداخت و اظهار داشت: نشر فرهنگ ایثار و شهادت وظیفه اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران بوده و ما برای تحقق آن تلاش می‌کنیم.

وی گفت: برای توفیق بیشتر در خدمت رسانی به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران و آزادگان، نیازمند حمایت مراجع بزرگ تقلید، هدایت و رهنمودهای ایشان و نیز دعای خیر آن‌ها هستیم.

معاون رئیس جمهور یادآور شد: در راستای حفظ و نشر ارزش‌های دفاع مقدس 13 جلد از وصیت نامه‌های شهدای هشت سال دفاع مقدس جمع ‌آوری شده و در دسترس مردم قرار خواهد گرفت.

شهیدی با اشاره به دیدار خود با رئیس جمهور قبل از سفر به شهر قم گفت: مجموعه دولت و شخص آقای رئیس جمهور نگاه ویژه‌ای به مراجع معظم تقلید و علما دارند و حتی به بنده تأکید داشتند که سلام مخصوص ایشان را به حضرتعالی برسانم.

رئیس بنیاد شهید درباره دستاوردهای سفر رئیس جمهور به نیویورک گفت: سفر آقای دکتر روحانی به نیویورک سفری بسیار موفقیت‌آمیز بود و موجب شد دشمنان ملت ایران از جمله اسرائیل احساس خطر کنند.

وی با بیان اینکه در این سفر حصر ایران در فضای بین‌المللی شکسته شد گفت: در طول چهار سال گذشته بسیاری از کشورهای مطرح غربی تنها در سطح مدیر کل با مقامات ایران دیدار می‌کردند، اما در این سفر بسیاری از رؤسای جمهور کشورهای مطرح دنیا درخواست ملاقات با آقای دکتر روحانی را داشتند و بسیاری از آنها به محل اقامت دکتر روحانی در نیویورک آمده و با ایشان دیدار کردند.

شهیدی افزود: بسیاری از وزرای خارجه هم درخواست ملاقات با رئیس جمهور داشتند که آقای دکتر روحانی آن دیدارها را به آقای دکتر ظریف وزیر امور خارجه واگذار کرد.

وی در خصوص تماس تلفنی رئیس جمهور آمریکا با حجت‌الاسلام و‌المسلمین دکتر حسن روحانی گفت: قبل از سفر آقای روحانی به نیویورک فشار زیادی از سوی دولت آمریکا برای انجام ملاقات دو رئیس جمهور بود که آقای روحانی تصمیم در این مورد را به حضور در نیویورک موکول کرد.

 

به هر حال این دیدار بنا به دلایلی انجام نشد تا این که در زمان برگشت هیئت ایرانی در فرودگاه فشار زیادی از سوی دولت آمریکا برای تماس تلفنی بود.

 

آن طور که گفته شده بعد از نهار و نماز ظهر و زمانی که هیئت ایرانی در فرودگاه نیویورک بودند، تماس تلفنی از طرف دفتر آقای اوباما با آقای خزائی سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گرفته می‌شود تا ارتباط تلفنی رؤسای جمهور دو کشور برقرار شود.

رئیس بنیاد شهید اضافه کرد: آقای دکتر روحانی هم به آقای اوباما گفت که ما با شما حرف‌های زیادی داریم و فوری‌ترین مسئله‌ای که باید حل و فصل شود مسئله هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است و قطعا تا این مسئله حل نشود نمی‌توان روی موضوع دیگری وارد بحث شد.

وی بیان کرد: در نهایت آقای اوباما گفت که من به وزیر خارجه خود دستور می‌دهم ظرف مدت سه تا 6 ماه این موضوع را برای حل و فصل شدن در دستور کار قرار دهد و شما نیز به وزیر خارجه خود این دستور را بدهید.

معاون رئیس جمهور گفت:‌ قطعا اگر مسئله هسته‌ای حل و فصل شود، بزرگ‌ترین موفقیت برای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران حاصل خواهد شد./فارس

 


ویدیو مرتبط :
دیدار روحانی با رئیس جمهور روسیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یک فنجان قهوه روحانی و اوباما/کسینجر: زمان کنونی برای دیدار دو رئیس جمهور مناسب نیست/CBS: اوباما با روحانی دست دهد تا ...



مذاکرات هسته ای ایران , دیدار اوباما با روحانی

یک فنجان قهوه روحانی و اوباما/کسینجر: زمان کنونی برای دیدار دو رئیس جمهور مناسب نیست/CBS: اوباما با روحانی دست دهد تا نشان دهد به لحن اعتدالگرایانه اش علاقه مند است

هیچ نوع ارتباطی بین ایران و امریکا در سطح بالا از زمان انقلاب وجود نداشته است، بنابراین حتی یک احوال پرسی و دست دادن در راهرو می تواند به معنای پایانی بر عدم روابط ایران و امریکا باشد.شست رسمی بین این دو رئیس جمهور بعید است اما به نفع اوباما است که با روحانی دست دهد یا مواجهه ای با او داشته باشد تا نشان دهد که آمریکا علاقه مند به لحن اعتدالگرایانه روحانی است.

سی اس بی نیوز نوشت: خوان زارات تحلیلگر مسائل امنیتی با اشاره به احتمال دیدار رو در رو اوباما و روحانی گفت: نقطه ی روشن دیپلماتیک بالقوه ای در آستانه ی مذاکرات هسته ای وجود دارد.

 

زارات افزود: در طول چند روز آینده تمام چشم های جامعه بین الملی بر روی دو رئیس جمهور ایران و امریکا، زبان، بدن و حرکات انها خواهد بود.

وی اضافه کرد: اکنون گمانه زنی در مورد احتمال دیداری برنامه ریزی شده بین اوباما و روحانی زود است.

این تحلیلگر مسائل امنیتی در ادامه پیش بینی کرد که دولت اوباما برای دیدار بین دو رئیس جمهور صبر خواهد کرد تا دریابد آیا سخنان روحانی واقعی است یا خیر.

زارات گفت: می توان تصور کرد  که یک فنجان قهوه یا فرصتی مانند آن به این دو اجازه دهد که در مدار مشترک قرار گیرند.

وی اضافه کرد: اما من فکر می کنم که امریکا در مورد دیدار با رئیس جمهور ایران آهسته حرکت خواهد کرد.

این کارشناس مسائل امنیتی گفت: مذاکرات با ایرانی ها همیشه دشوار بوده است. فکر می کنم که روحانی این گفتگوها را از دشواری خارج نخواهد کرد، اما دیدگاه من آن است که با تهدید نظامی و تلاش دیپلماتیک می توان به توافق رسید.

هنری کسینجر  وزیر خارجه دولت ریچارد نیکسون به سی بی اس گفت: زمان کنونی زمان درستی برای دیدار دو رئیس جمهور نیست.

وی افزود: ایران با انرژی تمام در حال ادامه برنامه هسته ای است.

وزیر خارجه اسبق آمریکا اضافه کرد: من ترجیح می دهم که دیدار دو رئیس جمهور پس از پایان یک نوع توافق دیپلمایت رخ دهد اما در این میان وسوسه هایی برای دیدار این دو می بینم.

"گرت" خبرنگار سی بی اس گفت: انتظارات به شدت در خصوص اتفاقات مجمع عمومی سازمان ملل بالا است.

وی افزود: ما باید اهمیت سمبولیک چنین دیداری را درک کنیم.

خبرنگار سی بی اس اضافه کرد: هیچ نوع ارتباطی بین ایران و امریکا در سطح بالا از زمان انقلاب وجود نداشته است، بنابراین حتی یک احوال پرسی و دست دادن در راهرو می تواند به معنای پایانی بر عدم روابط ایران و امریکا باشد.

"گرت" گفت: نشست رسمی بین این دو رئیس جمهور بعید است اما به نفع اوباما است که با روحانی دست دهد یا مواجهه ای با او داشته باشد تا نشان دهد که آمریکا علاقه مند به لحن اعتدالگرایانه روحانی است./انتخاب