اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رؤیاهای اسرائیل درباره کمک های آمریکا رنگ باخت: قبل از امضای توافق هسته‌ای سخاوتمندتر بودند!



اخبار ورزشی,خبرهای سیاست خارجی,اسرائیل

روزنامه «هاآرتص» به نقل از مقامات اسرائیلی نوشت شکاف بین خواسته های اسرائیل در چارچوب یادداشت تفاهم با آمریکا درباره کمک های نظامی یک دهه آینده، و میزان آمادگی واشنگتن برای عمل کردن به این خواسته‌ها در حال افزایش است.

به گزارش تیک، به نوشته این روزنامه، در حالی که اسرائیل خواستار افزوده شدن دو میلیارد دلار کمک در سال به سه میلیارد دلاری است که پیش از این از آمریکا دریافت می کرد و انتظار داشت واشنگتن با افزایش کمک ها به میزان یک میلیارد دلار موافقت کند، کل کمک های بیشتری که آمریکا قصد دارد پرداخت کند فقط ٤٠٠ میلیون دلار در سال است. به گفته یک مسئول اسرائیلی،‌ تاکتیک بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل شکست خورده است زیرا مبلغی که اسرائیل دریافت خواهد کرد کم‌تر از مبلغی است که دولت اوباما حاضر بود قبل از توافق هسته‌ای با ایران به اسرائیل بپردازد.

مذاکرات بین اسرائیل و آمریکا درباره توافقنامه جدید کمک های امنیتی، به علت اختلاف نظر چشمگیر دو طرف بر سر میزان کمک هایی که اسرائیل هر سال دریافت خواهد کرد، با مشکل مواجه شده است. به گفته یک مسئول اسرائیلی، در دور اخیر مذاکرات که یک هفته پیش در بیت المقدس اشغالی برگزار شد، آمریکایی ها با افزایش کمک ها به میزان فقط ٤٠٠ میلیون دلار در سال موافقت کردند در حالی که اسرائیل انتظار داشت کمک ها اصولا یک میلیارد دلار در سال افزایش یابد.

تل آویو و واشنگتن در سال ٢٠٠٧ توافقنامه کمک های نظامی به اسرائیل را به ارزش سی میلیارد دلار ظرف مدت ده سال امضا کردند. اعتبار این توافقنامه در سال ٢٠١٨ به پایان خواهد رسید. از اکتبر گذشته، دو طرف برای دستیابی به توافق جدید درباره کمک های امنیتی مذاکره می کنند. این توافق، میزان کمک هایی را که اسرائیل تا سال ٢٠٢٨ دریافت خواهد کرد مشخص خواهد کرد.

به نوشته هاآرتص، اسرائیل در آغاز مذاکرات امیدوار بود این کمک ها به میزان قابل توجهی افزایش یابد و به پنج میلیارد دلار در سال یعنی ٥٠ میلیارد دلار ظرف مدت ده سال آینده برسد. سپس نتانیاهو در سخنانی در کمیسیون امور خارجی و امنیت کنست اعلام کرد تلاش می کند کمک های آمریکا را به میزان بیش از یک میلیارد دلار در سال افزایش دهد و آن را به ٤٠ میلیارد دلار ظرف ده سال آینده برساند. نتانیاهو به صراحت گفت «هدف ما دریافت چهار میلیارد دلار در سال است».

اما پس از سه دور مذاکرات در ماه‌های اخیر، فاصله بین انتظارات دو طرف اسرائیلی و آمریکایی افزایش یافت. یک مسئول اسرائیلی آگاه از جزئیات تماس ها گفت میزان افزایش کمک ها که آمریکایی ها پیشنهاد کرده اند بسیار کمتر از هدفی است که نتانیاهو مشخص کرده است. وی افزود، مقامات آمریکایی معتقدند به علت ملاحظاتی که به بودجه دولت مربوط می شود زیر فشار هستند و بخشی از نیازهای نظامی که اسرائیل مطرح کرده است، به ویژه در زمینه ذخایر مهمات هواپیماها، مبالغه آمیز است.

به گفته مسئول اسرائیلی یاد شده، دور اخیر مذاکرات بین مقامات اسرائیلی و آمریکایی در بیت المقدس اشغالی که از چهارم تا ششم فوریه کنونی برگزار شد، بدون دستیابی به توافق پایان یافت. وی افزود، آمریکایی‌ها برای افزایش کمک ها به میزان فقط ٤٠٠ میلیون دلار اعلام آمادگی کردند؛ یعنی میانگین کمک های سالیانه طبق توافق جدید از سه میلیارد دلار کنونی به سه میلیارد و ٤٠٠ میلیون دلار افزایش خواهد یافت.

به نوشته هاآرتص، فاصله بین موضع آمریکا و اسرائیل موجب شد نتانیاهو در جلسه کابینه بگوید در صورتی که خواسته های امنیتی اسرائیل برآورده نشود، او ترجیح می دهد منتظر بماند تا رئیس جمهور جدید آمریکا قدرت را به دست بگیرد. نتانیاهو امیدوار است با آغاز به کار رئیس جمهور جدید در سال ٢٠١٧، در شرایط بهتری قرار گیرد. ولی مقامات آمریکایی پیشدستی کردند و به اسرائیل هشدار دادند این امید آنها ناامید خواهد شد زیرا تنگناهای مالی آمریکا موجب شده است میزان افزایش کمک‌ها به اسرائیل محدود شود. این مقامات افزودند، اسرائیل بعد از تغییر رئیس جمهور آمریکا، به توافق بهتری دست نخواهد یافت.

پس از پاسخ آمریکا، نتانیاهو و اطرافیانش متوجه شدند که در ارزیابی‌هایشان اشتباه کرده اند. نتانیاهو در طول مدت مذاکرات غرب با ایران، با هرگونه مذاکره با دولت آمریکا در خصوص کمک های نظامی مخالفت کرد. نتانیاهو بیم آن داشت که توافقش با دولت اوباما بر سر کمک های نظامی، تلاش های او را برای ایجاد مانع بر سر توافق هسته‌ای حتی در کنگره آمریکا تضعیف کند. آمریکایی‌ها در آن زمان به نتانیاهو گفتند به نفع اسرائیل است که پیش از دستیابی به توافق هسته‌ای، درباره کمک ها به اسرائیل توافق شود.

هاآرتص نوشت، نتانیاهو هفته گذشته تلاش کرد این برداشت را از بین ببرد که خواستار دستیابی به توافق با دولت باراک اوباما رئیس جمهور کنونی آمریکا نیست، به همین علت به طور علنی و از طریق کانال هایی برای دستیابی به توافق با او ابراز تمایل کرد و خواستار افزایش میزان کمک‌ها شد. در تماس با آمریکایی ها، یوسی کوهن رئیس موساد نیز شرکت داشت که با سوزان رایس مشاور امنیت ملی آمریکا تماس گرفت. کوهن تلاش کرد رایس را متقاعد کند اسرائیل به کمک هایی بیش از میزان کنونی نیاز دارد.

هاآرتص به نقل از یک مسئول اسرائیلی دیگر نوشت «دان شاپیرو» سفیر آمریکا در اسرائیل، در پایان دور کنونی مذاکرات گفت مذاکرات در سطح کارشناسان دیگر کارآیی ندارد و بررسی اختلاف بین دو طرف باید برای حل شدن به سطوح سیاسی بالا منتقل شود. قرار است اوایل ماه مارس آینده موشه یعلون وزیر دفاع اسرائیل برای دیدار با اشتون کارتر همتای آمریکایی خود به واشنگتن سفر کند. دو هفته بعد از آن نیز نتانیاهو به واشنگتن خواهد رفت و پیش بینی می شود با اوباما دیدار کند. توافق درباره کمک امنیتی آمریکا به اسرائیل، موضوع محوری در این دو سفر خواهد بود.

مسئول دوم اسرائیلی که در بالا به وی اشاره شد پیش بینی کرد در دیدارهای یعلون و نتانیاهو با مقامات آمریکایی، احتمالاً درباره افزایش کمک ها به میزانی بیشتر از آنچه آمریکایی ها پیشنهاد کرده اند توافق می شود و ممکن است میزان افزایش کمک ها به ٧٠٠ میلیون دلار در سال برسد که در این صورت جمع کمک های آمریکا به اسرائیل به سه میلیارد و ٧٠٠ میلیون دلار در سال خواهد رسید. این مسئول افزود: «من باور نمی کنم که ما خواهیم توانست روی چهار میلیارد دلار کمک در سال به توافق برسیم».

به طور کلی مقامات اسرائیلی معتقدند شکاف بین انتظارات اسرائیل و پیشنهاد آمریکا نتیجه «مدیریت ناموفق نتانیاهو» است. یکی از این مقامات افزود: «همه تاکتیک های نتانیاهو با شکست مواجه شد. هیچ کس به مقابله با توافق هسته ای با ایران و مبارزه برضد این توافق اعتراضی ندارد ولی سئوال این است که آیا نباید برای برقراری تماس‌ها در خصوص کمک ها پیش از رأی گیری در کنگره آمریکا درباره توافق هسته ای چراغ سبز نشان داده می شد؟ نتانیاهو اجازه نداد تماس‌ها در این باره برقرار شود و ما اکنون کمتر از آنچه امکان دریافت آن برایمان وجود داشت، کمک دریافت می کنیم و منافع امنیتی اسرائیل نیز آسیب دیده است».

 

اخبار - سیاست خارجی


ویدیو مرتبط :
نگرانی طرفداران اسرائیل در آمریکا از توافق هسته ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نتانیاهو امشب با اوباما در مورد توافق هسته‌ای با ایران صحبت می‌کند/کری: آمریکا در برابر برنامه هسته‌ای ایران چیزی را از اسرائیل پنهان نمی‌کند



 توافق هسته‌ای ایران,تماس نتانیاهو با اوباما

نتانیاهو امشب با اوباما در مورد توافق هسته‌ای با ایران صحبت می‌کند

شبکه المیادین خبر داد که بنیامین نتانیاهو امشب در مورد توافق هسته‌ای با ایران تلفنی با باراک اوباما صحبت خواهد کرد.

به گزارش فارس شبکه خبر المیادین به نقل از سایت‌های اسرائیلی خبر داد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم امشب در مورد توافق هسته‌ای با ایران به صورت تلفنی با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا صحبت خواهد کرد.

سران رژیم صهیونیستی به شدت از توافق هسته‌ای ایران با 1+5 نگران هستند و در صحبت‌های خود از آن به شدت انتقاد کرده‌اند.

همچنین این رژیم تلاش‌های فراوانی را با همکاری برخی از کشوهای عربی برای ناکام گذاشتن این گفت‌وگوها انجام داده بود.

 

------------------------------------------

کری: آمریکا در برابر برنامه هسته‌ای ایران چیزی را از اسرائیل پنهان نمی‌کند

وزیر خارجه آمریکا گفت که آمریکا در زمینه برنامه هسته‌ای ایران چیزی را از اسرائیل پنهان نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، جان کری وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با «ای‌بی‌سی نیوز» به منظور رفع نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای میان ایران و 1+5 گفت که بین آمریکا و نزدیکترین متحد ما در خاورمیانه چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد.

کری تاکید کرد: اسرائیل و آمریکا کاملا درباره برنامه هسته‌ای ایران اهداف مشترک دارند و هیچ چیزی برای پنهان کردن در این زمینه وجود ندارد. ما هردو می‌خواهیم مطمئن شویم که ایران نمی‌تواند به سلاح هسته‌ای دست یابد. و ایران نباید جایی شود که آنها به طور ناگهانی به سلاح هسته‌ای دست یابند.

وی افزود: توافق یک گام آغازین است. این توافق ما را به مذاکره هدایت می‌کند. بنابراین درحالیکه ما برای برچیدن برنامه هسته‌ای ایران مذاکره می‌کنیم، درحالیکه ما برای موقعیت‌های سخت‌تر مذاکره می‌کنیم، آنها (ایران) نمی‌توانند برنامه هسته‌ای خود و توان تهدید علیه اسرائیل را به جلو ببرند.

نخست وزیر اسرائیل بلافاصله بعد از اعلام توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 از آن انتقاد کرد و آن را یک اشتباه تاریخی خواند.

 

----------------------------------------

 

 وزیر خارجه انگلیس: توافق هسته ای ژنو به نفع همه کشورهاست

وزیر امورخارجه انگلیس روز یکشنبه در یادداشتی در حساب توئیتر خود، طرح شدن موضوع غنی سازی در بیانیه ژنو را رد کرد و این توافق هسته ای را به نفع همه کشورهای جهان دانست.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، ویلیام هیگ در این مطلب نوشت: توافق به دست آمده در مذاکرات ژنو، به نفع سراسر جهان، از جمله منطقه خاورمیانه و مردم ایران خواهد بود.

این توافق به خوبی نشان می دهد که می توان با ایران کار کرد و مشکلات را از طریق دیپلماتیک حل و فصل کرد. ایران در این قرارداد تعهدات زیادی را به جامعه بین الملل داد که امیدوارم به آنها عمل کند.

در حساب کاربری توئیتر ویلیام هیگ آمده است: این توافق ایران را از دستیابی به سلاح اتمی محروم می کند و البته ایران حق دارد فن آوری صلح آمیز هسته ای داشته باشد.

وزیر امورخارجه انگلیس ضمن ابراز خرسندی از توافق به دست آمده، گفت:این نخستین بار است که ایران با سایر کشورها و با جامعه بین الملل توافق نامه ای درباره برنامه های هسته ایش امضا می کند.این توافق نخستین گام شجاعانه و مهم ایران در راستای اعتماد سازی بود. برنامه های هسته ای ایران در شش ماه آینده هیچ پیشرفتی نخواهد داشت و بخشی از آن معلق خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: این موضوع که توافق ژنو بخواهد همه مشکلات را یک شبه حل و فصل کند، امکان پذیر نیست و اینکه ایرانی ها می گویند در متن توافق نامه به آنها حق غنی سازی داده شده است، حقیقت ندارد.

وزیر خارجه انگلیس در همین توئیتر خود تصریح کرده است که ایران حق دارد فناوری صلح آمیز هسته ای داشته باشد.

هیگ گفت: در حال حاضر آنچه اهمیت دارد، این است که مفاد توافق نامه با حسن نیت انجام شود و ایران باید اعتماد قدرت های جهانی را جلب کند.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران بعد از دست یابی به توافق گفت که اگر گروه 1+5 به تعهدات خود پای بند نباشد، به نقطه اول بازخواهیم گشت.

هیگ با بیان این مطلب که ایرانی ها در مذاکرات بسیار «سرسخت» بودند، اما در رسیدن به توافقی جامع بسیار حسن نیت داشتند، گفت: برای رسیدن به توافقی جامع راهی دشوار در پیش است.

/فارس , ایرنا