اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دو کشور - دو تهدید:‌ از «داعش در عراق» تا «بی‌آبی در ایران»



اخبار اجتماعی - دو کشور - دو تهدید:‌ از «داعش در عراق» تا «بی‌آبی در ایران»

اگر مقاومت عراقی ها در برابر داعش می توانست به قیمت جان شان تمام شود، اندک صرفه جویی ما ایرانی ها در مصرف آب، هیچ هزینه ای برای مان ندارد... هر کدام از ما، لااقل این قدر عُرضه داریم که به طور متوسط در هر روز، فقط یکی دو لیتر کمتر آب مصرف کنیم.

وقتی تروریست های داعش وارد عراق شدند و به سمت موصل - دومین شهر بزرگ این کشور - حرکت کردند، نه تنها مردم در برابر آنها مقاومتی نکردند بلکه حتی نیروهای ارتش و پلیس نیز به وظیفه خود عمل نکردند و فرار را بر قرار ترجیح دادند.

بدین ترتیب، موصل و بعد از آن، چند شهر دیگر عراق سقوط کرد و داعش بر آنها مسلط شد.

 

اخبار,اخبار اجتماعی ,بحران کم آبی

 
عدم مقاومت مردم و نیروهای عراقی در برابر داعشی هایی که تعدادشان اندک بود، مورد نکوهش مردم ایران قرار گرفتند زیرا رفتار منفعلانه عراقی ها در برابر یک گروه تروریستی با مقاومت جانانه مردم شهرهای مرزی ایران در ابتدای جنگ تحمیلی مقایسه شد که در برابر ارتش تا بن دندان مسلح صدام مقاومت کردند و هرگز تن به ذلت ندادند.


***


موضوع داعش در عراق و آب در ایران ، اساساً هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند اما یک مشابهت تأمل برانگیز را می توان در این میان سراغ گرفت.

داعش ،‌هستی عراقی ها را هدف قرار داده است و کمبود شدید آب در ایران هم هستی ایرانی ها را .


عراقی ها در برابر داعش مقاومت نکردند تا این که شهرهایشان سقوط کرد و ما نیز در برابر بحران کم آبی هیچ مقاومتی نمی کنیم و آب را همان قدر مصرف می کنیم که در دوران پر آبی مصرف می کردیم.

هم عراق در معرض تهدید است و هم ایران: تهدید عراق تروریست های داعش است و تهدید ایران بحران کم آبی. اما چون تهدید عراقی ها بمب و موشک دارد و سر و صدا ،‌همه آن را می بینند و بدان اهمیت می دهند ولی تهدید ما ایرانی ها ، آرام و بی سر و صداست اما در میان مدت و دراز مدت، خطر کم آبی در ایران واقعاً‌ از خطر داعش در عراق کمتر نیست.

درست در همین لحظه که این مطلب را می خوانید، میزان آب سدهای کشور به نصف رسیده است و کشور در شرایط مشابه انسانی است که نیمی از آب خود را از دست داده است.

 

اخبار,اخبار اجتماعی ,بحران کم آبی

 
اگر مقاومت عراقی ها در برابر داعش می توانست به قیمت جان شان تمام شود، اندک صرفه جویی ما ایرانی ها در مصرف آب، هیچ هزینه ای برای مان ندارد. بنابراین ، بی هیچ تعارفی باید گفت که بی توجهی ما به بحران آب نیز جای نکوهش دارد چه آن که هر کدام از ما، لااقل این قدر عُرضه داریم که به طور متوسط در هر روز، فقط یکی دو لیتر کمتر آب مصرف کنیم.

اخبار اجتماعی - عصرایران

 


ویدیو مرتبط :
داعش اهل حق عراق را تهدید به مرگ کرد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دست کمک نخست وزیر عراق به سوی روحانی برای اقدام مشترک علیه داعش/داعش تهدید را به مرزهای ایران کشانده است!



اخبار,اخبار سیاست خارجی,گروه تروریستی داعش


 اخبار سیاست خارجی  - روزنامه روسی کامرسانت:
دست کمک نخست وزیر عراق به سوی روحانی برای اقدام مشترک علیه داعش/داعش تهدید را به مرزهای ایران کشانده است!

در شرایطی که آمریکا و متحدان غربی اش حاضر به اعزام نیروی زمینی به عراق نشدند، دولت این کشور سعی در جلب حمایت منطقه ای است.

روزنامه روسی کامرسانت نوشت: حیدر العبادی نخست وزیر عراق با سفر با ایران با سران این کشور دیدار کرد. مهمترین موضوع مورد بحث، اقدام مشترک تهران و بغداد علیه گروه تروریستی داعش باشد.

به گزارش تیک  ، در شرایطی که آمریکا و متحدان غربی اش حاضر به اعزام نیروی زمینی به عراق نشدند، دولت این کشور سعی در جلب حمایت منطقه ای است.


در روزهای اخیر با نزدیک شدن عاشورا که شاهد جمع شدن صدها هزار نفر از مومنان خواهیم بود، سوء قصدها به پیروان [حضرت] علی [ع] در عراق افزایش یافته است.

در روز سه شنبه، حداقل دوازده نفر در دو بمب گذاری خودرو در یک محله شیعه نشین در شمال شرقی بغداد کشته شدند. بدتر از آن برای تهران این بود که گروه های تروریستی با لباس مبارزان کرد در روز دوشنبه به شهر قره تپه در پنجاه کیلومتری مرز ایران در شمال بغداد حمله کردند. این نبردها پانزده کشته به جای گذاشت که هشت نفر آنها غیرنظامی و هفت نفر دیگر پیشمرگه هایی بودند که از شهر دفاع می کردند، در حالی که هزاران نفر از سکنه آن به علت این خشونت ها از محل می گریختند.

حیدر العبادی در حالی که دولت چند فرقه ای اش سرانجام هفته گذشته تکمیل شد، به تازگی در صدد به دست آوردن حمایت سیاسی تهران است.

از آن زمان تا کنون، ایران که از اعضای ائتلاف بین المللی علیه داعش نیست، سلاح مبارزان کرد را تامین و مشاوران نظامی را برای نیروهای بغداد اعزام کرده است.

گرچه به گفته پنتاگون، پایتخت عراق تحت «تهدید» داعش نیست، اما گروه های جهادی با وجود حملاتی که آنها را هدف قرار می دهد، «پیشروی مهمی» به ویژه به سوی استان شرقی الانبار که آنها 80 درصد آن را کنترل می کنند، کرده اند. اما در رمادی، مرکز الانبار، همچون جاهای دیگر در شمال تکریت نیروهای عراقی نمی توانند به تنهایی سرزمین هایی را که داعش تصرف کرده است، پس بگیرند.

حمایت خارجی برای بازگرداندن این مناطق سنی نشین به درون حکومت مرکزی غیرقابل اجتناب است. باری العبادی، نخست وزیر شیعه عراق، با حمایت روحانیت بانفوذ شیعه عراق در روز دوشنبه تکرار نمود که حضور سربازان خارجی را «از یک ابرقدرت یا ائتلاف بین المللی» بر سرزمین عراق برای شرکت در مبارزه با داعش نمی پذیرد. اما به نظر می رسد که وی با تاکید بر این که «هیچ قدرت منطقه ای در عراق مبارزه نخواهد کرد» نقش تهران را نیز محدود کرد.

العبادی می داند که نفوذ بسیار آشکار ایران در عراق باعث ادامه مخالفت نمایندگان اقلیت سنی با وی خواهد شد، که بدون آنها هر گونه سیاست آشتی ملی محکوم به شکست است.

یک دیپلمات فرانسوی در خاورمیانه گفت: «داعش با محاصره بخشی از استان دیاله عراق، تهدید را به مرزهای ایران کشانده است.(!)»

از این رو سنگرها در منطقه ای واقع در 10 تا 20 کیلومتری مرز در برابر بخش عراقی حلبچه افزایش یافته است.


 اخبارسیاست خار جی  - تیک