اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دونالد ترامپ : اگر رئیس جمهور بودم، زندانیان آمریکایی در ایران را در 2 دقیقه آزاد می‌کردم / این توافق خیلی بد است؛ ما از همه چیز دست شستیم



اخبار,اخبار سیاست  خارجی ,دونالد ترامپ

دونالد ترامپ، یکی از نامزدهای ریاست جمهوری از حزب جمهوریخواه آمریکا، گفت «اگر من رییس جمهور آمریکا بودم، زندانیان آمریکایی در ایران را ظرف فقط دو دقیقه آزاد می‌کردم.»

به گزارش «انتخاب»، دونالد ترامپ در روز لینکلن در شهر بیرچ ران در ایالت میشیگان، در ادامه سخنرانی تبلیغات انتخاباتیِ خود گفت: ما به طرق مختلف در حال شکست خوردن هستیم. ما دیگر هیچ پیروزیی نداریم. لذا بیایید به یک مسئلهِ دیگر نظر افکنیم. بیاید به این توافق «بسیار بد» که ما در حال انجام آن با ایران هستیم، نگاهی بیندازیم.

وی افزود: به عقیدهِ من، چاک شومر، سناتور دموکرات از ایالت نیویورک، ضمن هماهنگی با مقامات حزب دموکرات، با توافق هسته‌ای ایران اعلام مخالفت کرد، تا از زیر فشارهایی که در حوزه انتخابیه‌اش با آن مواجه بود، رها شود، زیرا به احتمال زیاد (به رغم مخالفت شومر)، این توافق در کنگره تأیید خواهد شد. شومر نماینده حوزه انتخابیه ای است که دارای احتمالاً بزرگترین جمعیت یهودیان آمریکایی است.

 

البته من به اسرائیل بسیار نزدیک هستم و روابطی عالی با اسرائیل دارم که به‌مراتب بهتر از روابط رئیس جمهورِ ما با اسرائیل است. البته چه کسی است که روابطش با اسرائیل از رئیس جمهور (اوباما) بهتر نباشد؟ (خنده حضار). وانگهی این احتمال نیز وجود دارد که شومر این کار را خودش مستقلاً انجام داده باشد که در این صورت، آنان (مقامات حزب دموکرات) تمام قدرت‌های وی را از او سلب خواهند کرد، اما من تصور می‌کنم که همان فرضیه‌ی اول، که شومر این کار را با هماهنگی حزب دموکرات انجام داده باشد، درست است. این روشی سیاسی است که کار می‌کند، که شاید خیلی هم زیبا نباشد، اما واقعیت، همین است.

ترامپ اضافه کرد: حال اگر به توافق ایران نگاه کنیم، به نظر من، این توافق، یکی از ناکارآمدترین چیزهایی است که من تا به‌حال دیده‌ام. این توافق منجر به اشاعه (سلاح‌های) هسته‌ای خواهد شد. کشورهایی که قبلاً به هیچ‌وجه به فکر مسائل هسته‌ای نبودند، هسته‌ای خواهند شد. این کشورها پول‌های بسیار زیادی در اختیار دارند و از این رو، شما سلاح‌های هسته ای را در جاهایی خواهید دید، که هرگز تصورش را نیز نمی‌کردید.

این نامزد جمهوریخواه گفت: یکی از مسائلِ بسیار بدی که من چند روز پیش شنیدم ولی باورم نشد، این بود که آن 150 میلیارد دلار و میلیاردها دلارِ دیگری که به ایران می‌رود، حتی اگر این توافق مورد تأیید (کنگره) قرار نگیرد، آنان (ایرانیان) باز هم این پول را خواهند گرفت. آیا شما تاکنون چنین چیزی را شینده بودید؟ ببینید این توافق چقدر بد است. ما از همه چیز دست شستیم؛ آن‌هم برای چه؟


این در حالی است که ما باید، تحریم‌ها را دو برابر و سه برابر می‌کردیم و برای دستیابی به توافقی «حقیقی» مذاکره می‌کردیم (دست زدن حضار).

وی افزود: درباره فاجعهِ 24 روزه، آنچه که مردم درک نمی‌کنند، این است که حتی قبل از آن که ساعتِ شمارش معکوس، آغاز به کار کند، شما باید از یک فرایندِ شبیه به میانجیگری عبور کنید. این ممکن است تا ابد طول بکشد. من می‌توانم این مسئله را به خوبی تصور کنم که آنان (ایرانیان) در حال انجام فعالیت‌های هسته‌ای در همه‌جا هستند و هنگامی که اخطاریه (بازرسی) را دریافت کنند، در برابر آن نبرد (کارشکنی) خواهند کرد و پس از آن، روند انتظار 24 روزه آغاز خواهد شد. تا موقعی که شما وارد آن‌جا شوید، با فضایی بسیار خوب و زیبا که هیچ چیز هسته‌ای در آن نیست روبرو خواهید شد که به رنگ خاکستریِ درخشان (مشابه رنگِ کشتی های جنگی) که انبارها را با آن رنگ می‌کنند، مزین شده است. این واقعاً احمقانه است.

وی گفت: من کتاب «هنرِ معامله» را نوشته‌ام، که پس از انجیل، محبوب‌ترین کتاب، نزد من است. هیچکس، از جمله خودِ من، این مسئله را درک نمی‌کند که چرا ما قبل از انجام این معامله با ایران، چهار زندانیِ خود را از آن کشور آزاد نکردیم. حقیقت این است که قبل از آغاز این مذاکراتِ طولانی، ما سه زندانی در ایران داشتیم، ولی در خلال این مذاکرات، یکی دیگر نیز به آن‌ها اضافه شد و اکنون آنان چهار نفر هستند. آیا شما تا به حال مذاکراتی به این طولانی دیده بوده‌اید؟

ترامپ سپس خطاب به مقامات دولت آمریکا گفت: شما باید تحریم‌ها را برضد ایران افزایش می‌دادید. آنان (مقامات آمریکایی) می‌گویند: سایر کشورهای این کار (افزایش تحریم‌ها) را انجام نخواهند داد. شما باید آنان را وادار به انجام آن کنید و این همان چیزی است که به آن «رهبری» می‌گویند. شما باید آنان را به این کار وادار می‌کردید، زیرا این توافق، احمقانه است. آن کشورها برای بسیاری از امور، به ما نیازمند هستند. ما قدرت بسیار زیادی بر آن کشورها داریم. اگر شما به آنان (درباره افزایش تحریم‌ها) بگویید و آنان جواب منفی دهند، دیگر چه کسی خواهان این توافق است؟ این توافق، یک فاجعه است.

وی افزود: لذا باید تحریم‌ها را افزایش دهید و سپس به آنان بگویید که ما پول (150 میلیارد دلار) را هرگز به شما پس نخواهیم داد. ما این پول را برای خودمان نگه خواهیم داشت. مردم، یعنی سیاستمدارانِ به‌شدت مبادیِ آداب، درباره من می‌گویند - دقیقاً همانطور که درباره احداث دیوار در مرز مکزیک گفته‌اند - این بسیار بد است که ترامپ می‌گوید ما پول را به آنان نمی‌دهیم. آیا این (نوع اظهارنظرهای آنان) احمقانه نیست؟

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اضافه کرد: اکنون آنان (مقامات آمریکایی) می‌گویند که ما نمی‌خواستیم درباره (آزادی) زندانیان درخواست کنیم، زیرا به عقیدهِ ما، این مسئله، بیش از حد پیچیده بود و مذاکرات را پیچیده‌تر می‌کرد. البته نباید چنین درخواستی را در پایان مذاکرات می‌کردند، بلکه باید حتی پیش از آغاز مذاکرات، خواهان آزادی زندانیان می‌شدند. اگر شما بخواهید این درخواست را در پایان مذاکرات کنید، کاری احمقانه خواهد بود.

وی تصریح کرد: شما می‌دانید که پارسی‌ها (ایرانیان) مذاکره‌کنندگانی عالی هستند. باور کنید، مسائل بدِ بسیاری زیادی در خلال این دو سال اتفاق افتاد و چیزهای بسیاری بدی در آنجا در حال کشف شدن است و همه‌ی این‌ها با مسائل هسته‌ای مرتبط است. ایرانیان استاد ضربه زدن (معطل کردنِ طرف مقابل) هستند و من نیز که تاجر هستم در معاملاتم چنین می‌کنم، یعنی به طرفِ مقابلِ خود می‌گویم: من نمی‌دانم این را می‌خواهم یا نمی‌خواهم (او را بلاتکلیف می گذارم تا به اهدافم برسم). من این افرادِ بی‌نوا را همچنان با این ضربه‌های آرام، به جلو هدایت می‌کنم و مثلاً به آنان می‌گویم: اکنون بازار، خیلی خوب نیست و من شاید نخواهم با شما معامله کنم. آنان (ایرانیان) نیز با همین روشِ ضربه زدنِ آرام، ما را هدایت می‌کنند (تا به اهداف خود برسند).

وی گفت: اما من به خودم درباره زندانیان می‌گویم که (اگر رئیس جمهور بودم) می‌توانستم، به معنای واقعی کلمه، در «دو دقیقه» آنان را آزاد کنم (دست زدن حضار). ترامپ سپس با حالت ریشخند افزود: ما شخصی به نام (جان) کری داریم که احتمالاً آدم خوبی است، اما او 73 سال سن دارد و در مسابقه‌ی دوچرخه سواری شرکت می‌کند و پای خود را می‌شکند (خنده حضار).

ترامپ با حالتی شوخ‌طبعانه دستِ راست خود را مانند کسی که در دادگاه سوگند یاد می‌کند بلند کرد و خطاب به جمعیت حاضران گفت: من به شما قول می‌دهم که در خلال یک مذاکرات مهم، هرگز وارد مسابقهِ دوچرخه سواری نشوم (خنده و کف زدن حضار).


 اخبار  سیاست  خارجی  -  انتخاب


ویدیو مرتبط :
روی دیگر دونالد ترامپ قبلا از رییس جمهور شدن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لغو توافق هسته ای با ایران ریسک بزرگی است، رئیس جمهور بعدی دست به این کار نمی زند



اخبار,اخبار سیاست خارجی,سناتورهای جمهوریخواه

از دهه 1930، 94 درصد عهدنامه ها بین امریکا و دیگر کشورها این روند را طی کرده است و تنها 6 درصد آنها به سنا جهت تصویب آن منتقل شده است.

نیویورک تایمز نوشت: پرزیدنت اوباما به دنبال توافقی است که حداقل ده سال تداوم داشته باشد، اما تهدید اخیر سناتورهای جمهوریخواه این سئوال را مطرح کرده است که آیا این توافق حتی 22 ماه تدوام پیدا می کند؟

به گزارش  «انتخاب»، در ادامه مقاله نیویورک تایمز آمده است: 47 سناتور جمهریخواه در نامه ای بی سابقه عنوان کردند که رئیس جمهور بعدی آمریکا ممکن است توافق با ایران را لغو کند.

سخن سناتورهای جمهوریخواه، از یک جهت صحیح بود، در واقع رئیس جمهور جدید می تواند با مفاد و مواردی از توافق که از رئیس جمهور پیشین به ارث برده، موافقت نکند. اما این اقدام، سنت شکنی عجیبی خواهد بود که روسای جمهور آمریکا از آن دوری کرده اند.

به طور کلی، روسای جمهور توافق های بین الملی را لغو نمی کنند چراکه اعتبار دیگر توافق ها را به خطر می اندازد و متحدان را از ما بیگانه می کند و کاخ سفید را با شرایطی مواجه می کند که یک رئیس جمهور هرگز حاضر نیست آن را تحمل کند.

جان بلینگر مسئول حقوقی شورای امنیت ملی در دوران جرج بوش پسر، گفت:  رئیس جمهور اختیار لغو توافقنامه ها را دارد، اما باید بداند که این اقدام نقض توافق های بین المللی است.

وی افزود: افراد معدودی حاضر به انجام چنین اقدامی هستند.

این نامه که توسط سناتور تام کاتن تهیه شده، پاسخی به نگرانی ها در مورد توافق هسته ای دولت اوباما با ایران تلقی می شود.

به نظر می رسد که این نامه با هدف ایجاد تشکیک در بین سران ایران در مورد تعهد آمریکا به مفاد توافق هسته ای نوشته شده است.

وزیر خارجه ایران این نامه را یک حقه ی تبلیغانی و بدون ارزش حقوقی دانست. اما حمید ابوطالبی مشاور حسن روحانی بیانیه ای منتشر کرد و هشدار داد که دخالت کنگره باید جدی تلقی شود.

اتفاقات اخیر نشان می دهد که روسای جمهور امریکای معاصر چطور از قدرت اجرایی خود در توافق با کشورهای خارجی استفاده می کنند. درحالیکه قانون اساسی می گوید پیش از امضا توافقی، دو سوم سنا باید به آن رای دهند، روسای جمهوری آمریکا اغلب از این موضوع با عنوان توافقات اجرایی با همتایان خارجی عبور کرده اند.

از دهه 1930، 94 درصد عهدنامه ها بین امریکا و دیگر کشورها این روند را طی کرده است و تنها 6 درصد آنها به سنا جهت تصویب آن منتقل شده است.

در مورد ایران نیز اوباما می تواند تحریم ها را با اختیاری که به او داده شده، لغو کند. او همچنین این قدرت را دارد که دیگر تحریم های اعمال شده علیه ایران را در تعلیق بگذارد. 

نمایندگان کنگره زمانی می توانند خواستار ایفای نقش در توافق هسته ای شوند که اوباما بخواهد تحریم ها را برای همیشه لغو کند.

لغو توافق هسته ای با ایران باعث پیچیدگی فضا خواهد شد، بخصوص اینکه این به معنای جدایی از بریتانیا، آلمان و فرانسه تلقی می شود.

در واقع، از نظر فنی، رئیس جمهور می تواند توافق را لغو کند، اما این خیلی بعید است که توافق های اجرایی که روسای جمهور سابق آن را منعقد کرده اد را لغو کنند، مخصوصا آنکه امضا دیگر کشورها روی آن عهدنامه باشد.

این ماجرا زمانی پیچیده تر می شود که توافق ایران برای تصویب به شورای امنیت سازمان ملل برود.

مارک فیتزپاتریک کارشناس مسائل ایران در انستینو انگلیسی مطالعات استراتژیک گفت:  با تصویب این توافق در شورای امنیت، بعد حقوقی دیگری به این توافق افزوده می شود.

وی افزود: حکم شورای امنیت در این مورد باعث می شود که این توافق محکم تر باشد.


اخبار سیاست  خارجی  - انتخاب