اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دولت حماس: تعطیلی یک خیریه فلسطین به دلیل دریافت پول از ایران



وزارت کشور دولت حماس در غزه یک انجمن را به دلیل دریافت پول از ایران تعطیل کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از سایت الجزیره، وزارت کشور دولت حماس در غزه تصمیم گرفت انجمن خیریه "باقیات صالحیات" در شمال منطقه غزه را به دلیل دریافت پول از ایران منحل کند.

وزارت کشور دولت حماس گفته است که این انجمن با دریافت پول از ایران، قانون انجمن های خیریه را نقض کرده و فعالیت سیاسی انجام داده است. "ایاد البزم" سخنگوی وزارت کشور در غزه در گفتگو با شبکه الجزیره قطر این موضوع را تایید کرده است.

 

جنبش الصابرین در غزه متهم به تبلیغ تشیع در غزه و نزدیک به ایران است

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

وزارت کشور دولت حماس در غزه قبل از این به این انجمن خیریه هشدار داده بود که ضمن اجرای قانون، فعالیت های سیاسی خود را متوقف کند اما این انجمن به اخطارها توجهی نکرد.
 
انجمن "باقیات صالحات" وابسته به جنبش الصابرین (حرکه الصابرین) است. این گروه سیاسی به ریاست هشام سالم به عنوان یک شیعه و مبلغ این مذهب در منطقه غزه معروف است.
 
در مقابل، هشام سالم انجام هر گونه اقدام سیاسی از سوی انجمن خیریه " باقیات صالحات" را رد کرد و گفت که این تصمیم وزارت کشور دولت حماس در غزه تاسف آور است و به هیچ قانونی مستند نیست.

 

جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در فلسطین

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

وی گفت که این انجمن خیریه به ریاست او از سال 2004 تاکنون فعالیت و به فقرا و نیازمندان در منطقه غزه کمک می کند. این انجمن خیریه همچنین دهها طرح خیریه را با حمایت مالی ایران اجرا کرده است.
 
جنبش الصابرین یک گروه جنجالی در منطقه غزه است. این گروه متهم به شیعه بودن و تبلیغ تشیع در این منطقه است اما گروه الصابرین این موضوع را رد می کند و می گوید که جنبش مقاومت با هدف آزادسازی فلسطین است.
 
سایت الجزیره در این باره نوشت: گروه الصابرین نفوذ بزرگی در منطقه غزه ندارد و حوزه فعالیت آن بر شمال منطقه غزه متمرکز است.
قبل از این هم گزارش های رسانه ای گفته بودند این گروه از اعضای جداشده گروه جهاد اسلامی است.
 
گفته می شود این اقدام به عنوان نشانه ای از تیره شدن رابطه حماس و ایران است.
رابطه ایران و حماس از زمان آغاز بحران در سوریه در سال 2011 تیره شد.

ایران از حکومت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه حمایت می کند اما در مقابل حماس از مخالفان بشار اسد به ویژه اخوان المسلمین سوریه اعلام حمایت کرده است.

قبل از این سفیر ایران در بیروت نیز گفته بود که دولت ایران به خانواده هر شهید فلسطینی مبلغ 7 هزار دلار پرداخت می کند.

هم اکنون در فلسطین دو دولت وجود دارد. دولت نخست به ریاست محمود عباس معروف به تشکیلات خودگردان است و دولت دوم توسط گروه حماس در غزه فعالیت می کند.

دولت محمود عباس به پایتختی شهر رام الله در کرانه باختری است. این دولت مدعی مالکیت بر کرانه باختری، بخش شرقی شهر قدس و منطقه غزه است اما در حال حاضر تنها مدیریت کرانه باختری رود اردن را در دست دارد. بخش شرقی شهر قدس نیز در اشغال اسرائیل است. منطقه غزه هم در کنترل دولت حماس است.

 

اخبار سیاست بین الملل- عصرایران

 


ویدیو مرتبط :
حماس: ایران کمتر به ما پول می دهد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حماس: به دلیل حوادث سوریه، ایران کمتر به ما پول می دهد



حماس,کمک مالی ایران به حماس

حماس: به دلیل حوادث سوریه، ایران کمتر به ما پول می دهد

یک مقام ارشد حماس گفت که این مجموعه به دلیل کاهش حمایت مالی ایران، با بحران مالی روبه رو است.

شفاف: یک مقام ارشد حماس گفت که این مجموعه به دلیل کاهش حمایت مالی ایران، با بحران مالی روبه رو است.

به گزارش شفاف، صلاح البردویل از مقامات ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: به دنبال حوادث سوریه، حمایت های مالی ایران به حماس کاهش یافت به همین دلیل، این جنبش هم اکنون با بحران مالی مواجه است.

البردویل اضافه کرد: حماس در حال حاضر با تنگناهای مالی روبه رو است زیرا با محاصره سیاسی و مالی مواجه است. دریافت حمایت مالی از کشورهای عربی بسیار سخت است زیرا اکثر این کشورها درگیر حمایت از انقلاب های عربی هستند و به شدت از سوی آمریکا و اسرائیل تحت نظارت قرار دارند.

سوریه از دو سال پیش تاکنون با بحران و خشونت های داخلی روبه رو است که هم اکنون به جنگ داخلی میان ارتش و مخالفان مسلح تبدیل شده است.حماس نیز با وجود اینکه از سوی دولت سوریه به شدت مورد حمایت بود اما در بحران این کشور، حاضر به حمایت از حکومت بشار اسد رئیس جمهور سوریه در برابر مخالفان نشد.

وی افزود: حمایت مالی ایران از حماس هم به دلیل مشکل در سوریه و تنش در روابط حماس و ایران و تفاوت دیدگاه ها میان دو طرف، کاهش یافته است.

قبل از بحران سوریه، دفتر سیاسی حماس و شمار زیادی از سران این جنبش از جمله خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس، در دمشق مستقر بودند اما پس از آغاز بحران سوریه، سران حماس ، این کشور را ترک و دفاتر این جنبش در دمشق نیز تعطیل شدند.اما ایران برخلاف حماس، به شدت از حکومت اسد در مقابل مخالفان به شدت حمایت می کند./شفاف