اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دلایل بالا رفتن اجاره مسکن


"هرچه نرخ بانکی افزایش یابد، به همان میزان بر نرخ اجاره بها افزوده می‌شود".

خبرگزاری ایسنا: "هرچه نرخ بانکی افزایش یابد، به همان میزان بر نرخ اجاره بها افزوده می‌شود".

محمد عدالتخواه ضمن بیان جمله بالا اظهار کرد: قبلا با افزایش قیمت ملک، مالکین سود لازم را می‌بردند ولی امروز چون قیمت‌ها افزایش پیدا نمی‌کند، اجاره را بالا می‌برند که البته اجاره بها نیز باید متناسب با قدرت اقتصادی مردم باشد.

وی افزود: در حال حاضر چون بهره بانکی بالاست، اقشار متوسط و بالای جامعه پول را به بانک می‌سپارند و نصف بهره بانکی را برای اجاره بها می‌پردازند. این مساله برای افراد متمول مشکلی ایجاد نمی‌کند اما اقشار پایین با معضل بدمسکنی در کلان‌شهرها دست به گریبان هستند.

این کارشناس مسکن با بیان این‌که اقشاری که دچار مساله بدمسکنی هستند در خانه‌هایی کمتر از فضای مورد نیاز زندگی می‌کنند، گفت: سرانه خانه در ایران 1.1 است. یعنی هنوز در بعضی خانه‌ها دو خانواده زندگی می‌کنند؛ این در حالی است که در بسیاری شهرها و روستاها با خانه‌های خالی مواجهیم.

به گفته عدالتخواه در کلان‌شهرها با توجه به تراکم جمعیت، اجاره بها بالاست اما در شهرهای کوچک به دلیل مهاجرت و کاهش تقاضا برای اجاره، بعضا اجاره بها به نسبت تورم، پایین آمده است.

وی تصریح کرد: اقشار متوسط و بالا برای تامین مسکن نیازی به کمک دولت ندارند اما دولت باید با پرداخت یارانه تلاش خود را برای خانه‌دار شدن دهک‌های پایین انجام دهد. مهم‌ترین یارانه‌ای که دولت می‌تواند بدهد زمین است. دولت باید زمین‌هایی که از طریق زمین‌خواری از دستش خارج شده برگرداند و آنها را به ساخت خانه برای اقشار ضعیف اختصاص دهد.

این کارشناس، تکمیل مسکن مهر و اجرای مسکن اجتماعی را در رفع مشکل مسکن، موثر دانست و گفت: مسکن مهر با همه‌ی مشکلاتی که برای اقتصاد کلان ایجاد کرد فوایدی داشت. اگر مسکن مهر نبود امروز اوضاع مسکن اقشار ضعیف، وخیم‌تر از وضعیت فعلی بود.


ویدیو مرتبط :
دلایل تاخیر تکمیل مسکن مهر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بانک‌ها باعث بالا رفتن قیمت مسکن و اجاره بها می‌شوند!



اخبار,اخبار اقتصادی , بازار مسکن

در سیاست‌های بانکی از موضوع خانه‌دار شدن مردم هیچ ‌حمایتی نمی‌شود و تنها هدف بانک‌ها از حضور در بازار مسکن، ‌سود‌آوری است. موضوع تعیین سقف وام مسکن و همچنین نحوه ارائه آن باید از سوی کار‌شناسان بخش اقتصاد مسکن ‌ارزیابی شود، تا با اشتباه در این موضوع به رشد تورم در بازار خرید و فروش خانه منتهی نشود.

بانک‌ها باعث بالا رفتن قیمت مسکن و اجاره بها می‌شوند!باید پذیرفت وزارت راه و شهرسازی تاکنون در زمینه اقدامات حمایتی برای خانه‌دار شدن مردم، سیاست و برنامه روشنی ارائه نکرده است، حال آنکه آخوندی در این حوزه تجربیات خوبی دارد؛ بنابراین، وزارتخانه باید برنامه جامع عملیاتی ارائه کند.

به گزارش تابناک، در سیاست‌های بانکی از موضوع خانه‌دار شدن مردم هیچ ‌حمایتی نمی‌شود و تنها هدف بانک‌ها از حضور در بازار مسکن، ‌سود‌آوری است. موضوع تعیین سقف وام مسکن و همچنین نحوه ارائه آن باید از سوی کار‌شناسان بخش اقتصاد مسکن ‌ارزیابی شود، تا با اشتباه در این موضوع به رشد تورم در بازار خرید و فروش خانه منتهی نشود.

‌عضو کمیسیون عمران مجلس با انتقاد از افزایش اجاره بهای مسکن در گفت‌و‌گو با بابناک گفت: عدم حمایت مالی بانک‌ها از تکمیل مسکن‌های مهر نیمه تمام در ماه‌های گذشته به کاهش عرضه و رشد تقاضای مسکن در بازار منجر شد که این موضوع رشد نرخ اجاره بها را در پی داشت.

سید احسن علوی درباره قیمت اجاره بهای مسکن گفت: در حالت معمولی قیمت اجاره بهای مسکن، تابع قیمت خانه در بازار است که البته این معادله در ماه‌های گذشته بر هم خورده است.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی در تشریح افزایش قیمت اجاره بهای مسکن افزود: تکمیل بسیاری از واحدهای ناتمام مسکن مهر در کشور به حمایت مالی بانک‌ها نیاز دارد. این در حالی است که سیستم بانکی کشور از این موضوع حمایت نکرده و باعث شده تولید مسکن مهر کاهش یابد.

علوی با تأکید بر اینکه بازار اجاره بهای مسکن از مکانیزم عرضه و تقاضا پیروی می‌کند، گفت: عدم حمایت بانک‌ها از تکمیل مسکن مهر، باعث شده که دلالان مسکن، اقدام به خرید این خانه‌ها از مالکانشان کنند و با این کار، کنترل بخشی از بازار اجاره بها را در دست گیرند و به طور هماهنگ نرخ اجاره بها را بالا ببرند.

این نماینده مردم در مجلس نهم با تأکید بر ضرورت برخورد با بازار دلالی مسکن افزود: به دلیل اینکه حجم بالایی از درآمد خانوارهای کشور، صرف پرداخت اجاره بهای مسکن می‌شود، باید با مدیریت صحیح از رونق بازار دلالی در این بخش جلوگیری کرد.

علوی تصریح کرد: هم‌اکنون بیش از یک میلیون و ۶۰۰‌ هزار خانه خالی در کشور وجود دارد که اگر قانون مالیات از خانه‌های خالی تقویت و ‌کاملا اجرایی شود، زمینه عرضه این خانه‌ها به بازار فراهم می‌آید که این موضوع به افزایش عرضه مسکن در بازار منجر شده و کاهش نرخ اجاره بها و قیمت مسکن را در پی خواهد داشت.

وی افزود: برخی از دلالان با تعیین قیمت اجاره بها در مناطق شمالی تهران، موجی به راه می‌اندازند که نتیجه آن به رشد قیمت خانه و همچنین نرخ اجاره بها در مناطق جنوبی پایتخت منجر شده که این موضوع در ‌‌نهایت قیمت مسکن را در حومه و تمامی کشور با افزایش روبه‌رو خواهد کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: با توجه به جمعیت بالای جوان و تأکید سیاست‌های کلی نظام مبنی بر ضرورت تسهیل ازدواج باید موضوع تأمین مسکن در کشور آسان شود؛ لازمه انجام این مهم، ‌برنامه‌ریزی عملیاتی کوتاه مدت و بلند مدت از سوی مسئولان و حمایت بانک‌هاست.

اخبار اقتصادی - تابناک