اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دعوای مجلس و دولت بر سر فاز دوم هدفمندی به کجا می رسد؟



 

 

دعوای مجلس و دولت سر فاز دوم هدفمندی, فاز دوم هدفمندی یارانه ها

 

 

اوایل خرداد ماه بود که رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها در پاسخ به این سوال که فاز دوم هدفمندی یارانه ها چه زمانی اجرایی خواهد شد ، گفته بود : «برای شروع فاز دوم هدفمندی هنوز تاریخ اعلام نکردیم؛ حالا اعلام می‌کنیم.» پاسخی که بعد از آن همه کش مکش و درگیری با مجلس بر سر اجرایی کردن فاز دوم هدفمندی، چندان ...

شفاف: اوایل خرداد ماه بود که رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها در پاسخ به این سوال که فاز دوم هدفمندی یارانه ها چه زمانی اجرایی خواهد شد ، گفته بود : «برای شروع فاز دوم هدفمندی هنوز تاریخ اعلام نکردیم؛ حالا اعلام می‌کنیم.»

پاسخی که بعد از آن همه کش مکش و درگیری با مجلس بر سر اجرایی کردن فاز دوم هدفمندی، چندان قانع کننده به نظر نمی‌رسید!

بعد از آن بود که با حذف سهمیه 100 تومانی بنزین و گران شدن قیمت نان شایعه اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها بین مردم پیچید.شایعه ای که هنوز به واقعیت تبدیل نشده و تنها چیزی که برای مردم به ارمغان آورده است گرانی های ناشی از جو روانی در بازار است.

در هر حال  نکته مهم اینجاست که بعد از ان همه درگیری با مجلس بر سر اجرایی کردن هر چه سریع تر فاز دوم هدفمندی یارانه ها، خرداد هم به پایان رسید ، اما فاز دوم هدفمندی یارانه ها به مرحله اجرا نرسید تا نرخ بنزین و سایر حامل های انرژی همچنان یک راز باقی بماند و سردرگمی و نگرانی مردم  به دلیل شایعات افزایش قیمت ها ادامه دار شود.

هر چند بسیاری از کارشناسان اقتصادی، اختصاص 28 هزار تومان مابه التفاوت یارانه نقدی را به یارانه 9 ماه نان، عملا شروع اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها دانسته اند اما دولتی ها قاطعانه اعلام می کنند ، مشغول رایزنی هستند و تاریخ مشخصی برای اجرای فاز دوم هدفمندی ندارند.

محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها اخیرا  در پاسخ به این سوال که آیا عدم اجرای فاز دوم با قانون مغایرت ندارد، گفته است: در قانون آمده كه اجرای فاز دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها در سال 91 اجرا شود و ذكر نشده كه این قانون باید در كدام ماه سال 91 اجرا شود تا ابهام درزمان  اجرای فاز دوم هدفمندی ادامه دار شود.

هر چند مجلسی ها می گویند دولت نمی تواند هر زمانی که می خواهد فاز دوم را اجرایی کند اما به نظر می رسد، به دلیل آن که در قانون آمده، دولت باید فاز دوم هدفمندی یارانه ها را در سال 91 اجرا کند، ولی نشخص نشده که اجرای این بخش باید از کدام ماه سال باشد، دولت قصد دارد از همین ابهام قانونی استفاده کند و تا جایی که می تواند اجرای فاز دوم را به تعویق بیاندازد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اما  در واکنش به تاخیر دولت در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانه ها گفت: دولت به علت تاخیر در اجرا کردن فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها تخلف کرده و هر روز که می گذرد این تخلف انباشته تر می شود.

محمدرضا باهنر در واکنش به برخی گمانه زنی ها در مورد توافق دولت و مجلس برای عدم اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه ها، گفت: من هیچ اطلاعی از این موضوع ندارم. تفاهم و توافق یعنی قانون و مجلس قانون را تصویب کرده و دولت ملزم به اجراست .

وی تصریح کرد: اگر دولت تشخیص داده است که در اجرایی کردن قانون تصویبی مجلس دچار مشکل می شود، باید لایحه اصلاحی خود را در اسرع وقت تقدیم مجلس کند.

وی با بیان اینکه مجلس هیچ تعهدی برای تصویب کردن لایحه اصلاحی دولت نخواهد داد، خاطرنشان کرد: تصویب شدن لایحه اصلاحی دولت بستگی به این دارد که این لایحه با چه رویکردی به مجلس تقدیم شده باشد و قاعدتا با تعامل و گفتگو و قانع کردن نمایندگان باید انجام شود.

به این ترتیب، کش مکش بر سر اجرای فاز دوم هدفمندی، از مجلس هشتم به مجلس نهم  کشیده شده است و در این میان معلوم نیست در نهایت فاز دوم ماجرا ساز چه زمانی اجرایی خواهد شد و بالاخره تاخیر دولت قانونی است یا غیر قانونی؟ .... / خبرگزاری شفاف


ویدیو مرتبط :
سناریوی دشمن در دعوای مجلس و دولت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فاز دوم قانون هدفمندی قبل از پایان مجلس اجرا می شود/ لغو گفت‌وگوی رییس‌جمهور نشان دهنده مجاب شدن دولت است/ خاتمی جزء سران فتنه نیست



   مصاحبه باهنر,سران فتنه,خاتمی,محمدرضا باهنر,اخبار سیاسی روز

 

باهنر: اگر تعبیر الهام درست بود الان خودش عضو مجمع می شد؛

فاز دوم قانون هدفمندی قبل از پایان مجلس اجرا می شود/ لغو گفت‌وگوی رییس‌جمهور نشان دهنده مجاب شدن دولت است/ خاتمی جزء سران فتنه نیست

باهنر در پاسخ به خبرنگاری كه پرسید: شما سران فتنه را چه كسانی می‌دانید؟ گفت: موسوی و كروبی سران فتنه هستند، اگر شما كس دیگری سراغ دارید بفرمایید.

 

 

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها قبل از پایان مجلس هشتم ابلاغ می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انتخاب، محمدرضا باهنر در نشستی خبری با اشاره به مساله هدفمندی یارانه‌ها اظهار كرد: برای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، دولت وعده واریز یارانه به حساب خانوارها داد و اما بر اساس قانون مصوب این كار بدون تصویب مجلس غیرقانونی بود و ظاهرا دولت نیز مجاب شد تا زمان ابلاغ قانون از سوی مجلس صبر كند.

 

دبیركل جامعه اسلامی مهندسین با بیان این‌كه «از اجرای نسبتا خوب هدفمندی یارانه‌ها توسط دولت تشكر می‌كنیم» افزود: اجرای هدفمندی یارانه‌ها برای دولت‌ها و مجالس گذشته یك آرزوی بزرگ بود كه با همت دولت و همراهی مجلس فاز اول آن اجرا شد. هر چند اشكالاتی در اجرای آن وجود داشت كه باید برطرف شود.

 

باهنر افزود: یكی از این اشكالات كه برای بسیاری از ما دغدغه بود مساله‌ تولید بود كه پیش بینی شده بود 30 درصد از منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها در حمایت از تولید مصرف شود، اما متاسفانه دولت نتوانست این كار را انجام دهد و حمایت از بخش تولید در حد صفر و یا نزدیك به صفر بود و به همین خاطر بخش تولید با مشكلات جدی مواجه شد.

 

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، باهنر ادامه داد: پرداخت نقدی و عدم هدایت منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به سمت تولید و تورم افسارگسیخته، خانوارها را تحت فشار قرار داد و مردم كوچه و بازار را به خاطر گرانی‌های پیش آمده نگران كرد.

 

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: عوامل متعددی در گرانی نقش دارد كه بخشی از آن مربوط به درست اجرا نشدن قانون هدفمندی یارانه‌هاست، نقدینگی و عدم سرمایه‌گذاری در بخش تولید نیز از دیگر عوامل گرانی است.

 

وی با تاكید بر این‌كه «عملكرد دولت باید مطابق قانون باشد» گفت: مجلس در این مساله وارد شد و دولت نیز مجاب شد كه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را به پس از تصویب بودجه‌ سال 91 موكول كند كه با لغو گفت‌وگوی شب گذشته آقای رییس‌جمهور از شبكه یك سیما نیز این طور به نظر می‌آید كه دولت نیز مجاب شده است. البته این به هیچ وجه به معنای تعطیلی اجرای هدفمندی یارانه‌ها نیست. تنها باید برای مشكلات و گرانی‌های به وجود آمده چاره‌ای‌ اندیشید. نرخ تورم از نظر علمی شاید درست باشد، اما احساس مردم در مورد گرانی‌ها شدید‌تر از این‌هاست و ما آمادگی كامل داریم كه به دولت در اجرای هدفمندی یارانه‌ها كمك كنیم.

 

این نماینده مجلس هشتم، در پاسخ به سوالی در مورد این‌كه آیا اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تا قبل از پایان عمر مجلس هشتم آغاز می‌شود یا نه؟ پاسخ داد:‌ قانون هدفمندی یارانه‌ها چارچوب‌ها را مشخص كرده است و مجلس نیز اختیارات بسیاری در اجرای این طرح بزرگ به مجریان داده است. اما ما دولت را مجاب كردیم كه باید با هم تصمیم بگیریم.

 

نایب رییس مجلس افزود: مساله اصلی كه وجود داشت در مورد شیب حركت در اجرای طرح بود كه دولت هم قبول كرده بود كه این طرح 5 ساله اجرا شود، مجلس تصویب كرده بود كه دولت باید در بودجه هر سال 4 ردیف را حتما مدنظر قرار دهد، یكی میزان درآمدها و دیگری پرداخت مستقیم یارانه‌ها به مردم، سوم هزینه‌ تولید و چهارمین مورد ناشی از گران شدن پروژه‌های دولتی بود، متاسفانه دولت در تقویم لایحه بودجه 2 ماه تاخیر داشت و ما مصوبه گذراندیم كه بر اساس آن دو ماه اول سال را مانند دو ماه آخر سال 90 عمل كند.

 

نایب رییس مجلس تصریح كرد: 16 یا 17 اردیبهشت ماه گزارش كمیسیون تلفیق به صحن می‌آید و مجلس حداكثر تا چند روز دیگر قانون بودجه را تصویب می‌كند و قبل از پایان خرداد بودجه ابلاغ می‌شود.

 

وی تصریح كرد: قبل از پایان مجلس هشتم قانون بودجه كه شامل اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌‌ها نیز است، ابلاغ می‌شود.

 

وی در پاسخ به سوالی در مورد استیضاح وزیر كار گفت: استیضاح وزیر كار به خاطر انتصاب فردی بود كه به ریاست سازمان تامین اجتماعی منصوب شد. من كاری ندارم كه آقای مرتضوی محكوم یا متهم است، اما نمایندگان بر این اعتقاد بودند كه این فرد حاشیه دارد و علاوه بر این تخصص و تجربه لازم را برای ریاست سازمان تامین اجتماعی كه یكی از بنگاه‌های بزرگ اقتصادی كشور است، ندارد و ایشان اگر هم كاری كرده است عموما در بخش طراحی بوده و تخصص لازم در این مورد را ندارد.

 

وی افزود: در مورد طرح استیضاح وزیر كار، بحث‌های بسیاری مطرح شد كه بالاخره آنچه رسما از تریبون مجلس اعلام شد این بود كه آقای مرتضوی قانع شد كه كنار برود و گفت كه استعفا می‌دهد و اگر هم استعفایشان را نپذیرد كنار می‌رود. نمایندگان نیز استیضاح وزیر كار را منتفی كردند. اما دولت نیز اعلام كرد كه تعهدی در پذیرش استعفا نداده است، اما مرتضوی یك طرفه گفته بود كه در سازمان تامین اجتماعی حاضر نمی‌شود و من اكنون اطلاع ندارم كه ایشان سركارشان حاضر شده یا نه؟ و اگر حاضر شده باشد این مساله به استیضاح كنندگان بر می‌گردد كه دوباره بخواهند وزیر كار را استیضاح كنند یا نه؟ وی خاطر نشان كرد: امضاء و تقدیم طرح استیضاح از سوی نمایندگان برای تصویب در مجلس بیش از 6 یا 7 روز فرصت ندارد و در غیر این صورت به مجلس آینده موكول می‌شود.

 

باهنر در پاسخ به سوال یكی از خبرنگاران مبنی بر این‌كه " آقای الهام گفته‌اند كسانی كه برای دوره‌ جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام انتخاب شدند، عموما افرادی هستند كه از ورود به مجلس باز مانده‌اند و ایشان دقیقا لفظ بیكار را در مورد این افراد به كار برده‌اند، با توجه به این‌كه شما عضو مجمع هستید نظرتان در این باره چیست" گفت: اگر این تعبیر درست بود، الان خود آقای الهام باید عضو مجمع باشد.

 

محمد رضا باهنر نایب رئیس مجلس در نشست خبری ظهر امروز در پاسخ به سئوالی در خصوص اظهارات اخیر غلامحسین الهام مشاور رئیس جمهور در خصوص اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر بخواهم شوخی وجدی جواب آقای الهام را بدهم باید بگویم اگر این تعبیر آقای الهام درست باشد الان خود او باید عضو مجمع تشخیص مصلحت باشد. چرا که او عملا هیچ کاره است.

 

باهنر در پاسخ به سوال دیگری در مورد حضور اصلاح‌طلبان در عرصه‌ سیاسی كشور و به ویژه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اظهار كرد: در چارچوب قانون اساسی و با توجه به توصیه مقام معظم رهبری دنبال جذب حداكثری و دفع حداقلی هستیم، ما از این كه نظام ضد انقلاب و افراد وابسته به بیگانه داشته باشد لذت نمی‌بریم و آرزو می‌كنیم تمام افرادی كه پتانسیل دارند در خدمت نظام و مردم باشند.

 

وی افزود: نظرم این است كه نباید اصلاح طلبی را مترادف با فتنه انگیزی دانست، سال 88 اتفاقات بسیاری رخ داد و نظام هزینه‌های زیادی داد و كسانی كه این كار را كردند بیشتر از بقیه متضرر شدند، اما هر زمان كه بخواهند جبران ضرر كنند دیر نیست.

 

باهنر خاطرنشان كرد: ‌اگر برخی دنبال این هستند كه همه اصلاح‌طلبان را به جرگه فتنه‌گران بفرستند من قبول ندارم. هر كس كه موضع خود را نسبت به فتنه مشخص كند و در چارچوب قانون عمل كند نظام از او استقبال خواهد كرد و معتقدم فضای چند صدایی به نفع نظام است و هم اكنون نیز كسانی داریم كه منصوب به اصلاح طلبان هستند و ورودشان را به مسوولیت‌های مختلف پاس می‌داریم و من از تریبون مجلس اعلام كردم كه خوشبختانه ما در مجلس هشتم اصلاح طلب فتنه‌انگیز نداشته‌ایم ما حتما از حضور این نوع اصلاح‌طلبان استقبال می‌كنیم و حضورشان در عرصه‌های سیاسی بستگی به همت خودشان دارد.

 

باهنر در پاسخ به این سوال كه آیا شما آقای خاتمی را جزء سران فتنه می‌دانید؟ گفت:‌ من سران فتنه را دو نفر بیشتر نمی‌دانم هر چند برخی دیگر با سكوت و یا موضع‌گیری‌هایشان به آن‌ها كمك كردند و این را قبول ندارم كه بخواهیم تعداد سران فتنه را توسعه دهیم. افرادی كه بخواهند در عرصه‌ سیاسی فعال شوند باید به طریق خوبی آن را جبران كنند و به صورت مشخص اعلام كنند كه تقلب تاثیرگذار توهمی بود كه اقدام كردند و این افراد باید این حرفشان را پس بگیرند.وی در پاسخ به خبرنگاری كه پرسید: شما سران فتنه را چه كسانی می‌دانید؟ گفت: موسوی و كروبی سران فتنه هستند، اگر شما كس دیگری سراغ دارید بفرمایید./انتخاب