اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

در جست‌و‌جوی زندگی در موسسات همسر یابی



موسسات همسر یابی,مراکزهمسرگزینی

در جست‌و‌جوی زندگی در موسسات همسر یابی

در یکی از خیابان‌های شلوغ شهر باید کوچه‌های یکطرفه به سمت بالا را یکی یکی پشت سر گذاشت و به جایی رسید که می‌گویند مرکز همسریابی است.

موسسه‌ای که از آن صحبت می‌کنیم، «موسسه امین خانواده» است که با مجوز رسمی در حوزه مشاوره، خانواده و جوانان کار می‌کند. یکی از خدماتی که این سایت به مراجعان خود ارائه می‌دهد، مشاوره در بحث ازدواج و انتخاب زوج است.

خودمان را معرفی می‌کنیم. باید تا زمانی که مراجع از اتاق بیرون بیاید منتظر بمانیم. زنی حدودا 40 ساله با روسری صورتی رنگ و مردی که سر تا پا کرم پوشیده، هر دو منتظرند تا به داخل اتاق مراجعه کنند. زن از سوی 2 نفر برای ازدواج انتخاب شده. امروز به دفتر آمده تا در خصوص مردان تحقیق کند و پرونده‌شان را بخواند.

در پرونده هر کس مشخصات خاص او نوشته شده. از مسائل شخصی و خصوصیات فردی تا معیارهایی که در زندگی‌اش دارد و حتی ویژگی‌های همسرش. زن مراجعه‌کننده پرونده‌های سبزرنگ را دستش می‌گیرد و شروع می‌کند به مطالعه آنها. مرد کرم‌پوش با اشاره منشی وارد اتاق روانپزشک گروه می‌شود تا مشکلاتش را مطرح کند.

زن به محض بازکردن پرونده‌ها و دیدن عکس‌ها، یکی از آنها را کنار می‌گذارد. گویا ظاهر شخص کنار گذاشته شده، نظر او را تامین نکرده. با دقت جزئیات پرونده بعدی را می‌خواند. با لبخند کمرنگی صفحات را ورق می‌زند و می‌خواند؛ تا به جایی می‌رسد که باعث اخمش می‌شود.

رو به منشی می‌گوید: «ایشون مطمئنه که بچه نمی‌خواد؟»

منشی می‌گوید: «فکر می‌کنم این مسئله توافقی باشه. خیلی روی این مسئله پافشاری نکردن.»

اما اینجا نوشتن که اصلا بچه نمی‌خوان.

می‌شه در این مورد باهاشون حرف زد. صبر کنید من تماس بگیرم و ازشون بپرسم.

بعد از رد و بدل شدن این مکالمه، منشی گوشی را به دست می‌گیرد و با شخص موردنظر صحبت می‌کند. گویا مرد می‌گوید می‌تواند با زن در خصوص مسئله بچه به توافق برسد. این صحبت کوتاه لبخند را روی لبان زن می‌نشاند و او مجددا تمام تمرکز خود را روی خواندن پرونده می‌گذارد. چند دقیقه‌ای که می‌گذرد زن به همراه ما وارد اتاق حاج آقا اردبیلی می‌شود.

برای اینکه مراحل صحبت را از نزدیک ببینم کنار زن می‌نشینم. می‌گوید «فرهاد» را برای ازدواج پسندیده و مشکلشان سر بچه است. مشاور به زن تذکر می‌دهد که با توجه به سن 40 سال، ممکن است برای بچه‌دار شدن مشکلاتی به وجود بیاید اما زن که تا به حال ازدواج نکرده، اصرار بر مادر شدن دارد.

بعد از جلب نظر مشاور و صحبت‌های زن، یک قرار حضوری در محل موسسه گذاشته می‌شود تا آنها یکدیگر را ببینند و اگر از نظر ظاهری تایید شدند، قرارهای بعد با حضور خودشان و خانواده‌ها گذاشته شود و دست آخر اگر این دو نفر مناسب یکدیگر بودند، پای سفره عقد بنشینند.

هفت گام تا فصل مشترک

این مرکز برای مشاوره در بخش ازدواج و کسانی که به عضویت موسسه در می‌آیند تا زوج مناسب خود را انتخاب کنند، مراحلی را در نظر گرفته است که در نوع خودش جالب است.

قدم اول

افراد برای اینکه از خدمات این موسسه بهره‌مند شوند، ابتدا باید به عضویت آن دربیایند. عضویت می‌تواند از طریق اینترنت یا مراجعه حضوری افراد صورت بگیرد.

قدم دوم

بعد از عضویت، یک فرم مخصوص از طریق شبکه اینترنت در اختیار متقاضیان قرار می‌‌گیرد. در این فرم اطلاعات فرد متقاضی جمع‌آوری می‌‌شود. سوالات مطرح شده از این دست است:«نام و نام خانوادگی، نام پدر، شغل، رنگ چشم، نژاد، قد، رشته تحصیلی، تعداد خواهر و برادر، پدر و مادر در قید حیات هستند یا نه؟ منزل شخصی یا استیجاری؟ ازدواج قبلی داشته‌اید یا نه، طلاق گرفته‌اید یا نه، اعضای خانواده تا چه حد به او کمک می‌‌کنند. ازدواج با کسی که قبلا همسر داشته یا متارکه کرده را می‌‌پسندد یا نه؟ آرامش و صبوری همسر برای فرد تا چه اندازه اهمیت دارد و آیا فعالیت بیرون از منزل همسر موجب رنجش خاطر آنان می‌‌شود و ...»

قدم سوم

مراجع توسط کارشناسان و روان‌شناسان تحلیل می‌شود و برای او فضای مجازی به اسم «دالان» در نظر گرفته می‌شود. هر کس باید براساس دالانی که برای او در نظر گرفته می‌شود دست به انتخاب کردن یا انتخاب شدن بزند. دالان‌ها به این شکل طراحی می‌شود که مثلا یک شخص 20 ساله دیپلمه براساس توانایی‌های خودش نیمه‌گمشده زندگی‌اش را بیابد نه اینکه یک پزشک 45 ساله را انتخاب کند.

قدم چهارم

بعد از اینکه شخص کسی را انتخاب کرد یا توسط کسی انتخاب شد، بلافاصله قرار ملاقات حضوری در موسسه گذاشته می‌‌شود.

قدم پنجم

هر دو نفر در جلسه اول با حضور کارشناس فقط از نزدیک با هم آشنا می‌شوند و خیلی با هم در خصوص مسائل مختلف صحبت نمی‌کنند. جلسه اول تنها به این دلیل است که اشخاص یکدیگر را ببینند و از نظر ظاهری به توافق نظر برسند.

قدم ششم

افرادی که در مراحل قبل به نتایج درست و قابل‌قبولی رسیده‌اند در این مرحله یک قرار خارج از موسسه می‌گذارند و حرف‌های نهایی را می‌زنند.

قدم هفتم

زوجین به همراه مادرانشان به موسسه می‌آیند و ما به آنها می‌گوییم که این دو قرار است با یکدیگر ازدواج کنند.

قدم طلایی

مراسم عقد همین جا برگزار می‌شود و هر دو زوج سر خانه و زندگی‌شان می‌روند.

خبرآنلاین

 

 

 


ویدیو مرتبط :
در جست و جوی دلتورا قسمت سوم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جست‌و‌جوی همسر خوب در اینترنت!



 

 

جست‌و‌جوی همسر خوب در اینترنت

 

مدتی پیش خبر فعالیت یك سایت همسریابی مشكوك در فضای اینترنت پخش شد و باعث شد تا این موضوع قدیمی یك بار دیگر سر زبان‌ها بیفتد. این سایت كه البته با شعار ترویج ازدواج موقت راه اندازی شده بود، عملكردی عجیب داشت؛ آنقدر كه مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بلافاصله موضوع مجوز داشتن این سایت را تكذیب كردند.

 

 

اما همین موضوع بهانه خوبی است تا به این مسئله بپردازیم كه آیا می‌توان در میان وب‌سایت‌های اینترنتی به دنبال همسر گشت؟

 

بنگاه های همسریابی اینترنتی این روزها سر‌و‌كله‌شان در صفحات وب بیشتر از گذشته پیدا می شود. «ازدواج آگاهانه ‌حق ‌شماست»، «در کمتر از یک هفته مناسب‌ترین همسر دنیا را به شما معرفی خواهیم کرد»،‌«روش‌های نوین در ازدواج» و ‌«شیوه علمی در ازدواج هدفمند» و «حضور تمام وقت كارشناسان مجرب در موسسه» از شعارهایی است كه مراكز همسر یابی اینترنتی برای جذب مخاطب استفاده می كنند تا هم بتوانند آمار بازدید كنندگان از سایت را بالاتر ببرند و هم با حق عضویتی كه دریافت می كنند حساب های بانكی خود را بیش از گذشته پر و پیمان كنند.

 

حق عضویت در سایت های همسر یابی از 50 هزار ریال شروع و تا 800 هزار ریال عضویت برای دو ماه متفاوت است. البته اگر در این مدت همسر مناسب خود را در این سایت ها پیدا نكردید برای حق شارژ مجدد عضویت باید معادل مبلغ اولیه را پرداخت كنید.

 

بر اساس اساسنامه بیشتر این مراكز، در صورتی كه موفق به ازدواج با فرد مورد علاقه خود شدید نیز باید برای گذر از مراحل مختلف مثل صحبت‌های اولیه دو‌طرف و مشاوره با كارشناسان(البته اگر كارشناسی باشد)‌ باید مبالغی از 500 هزار تا 950 هزار ریال را پرداخت كنید.

 

این موسسات معمولا روش های كاری شبیه به هم دارند، تهیه بانك اطلاعاتی كه بر اساس عكس داوطلبان تنظیم شده و ترتیب دادن ملاقات بین داوطلبان و البته «همسان گزینی» از شعارهایی است كه این مراكز به هیچ عنوان از آن كوتاه نمی آیند، چرا كه به گفته آنها این روش بسیار پر‌مشتری است و طی سال‌های گذشته جواب خود را پس داده؛ چرا كه داوطلبانی كه به این مراكز مراجعه می كنند در مرحله نخست اصرار بر «هم كفو بودن» دو طرف و انتخاب همسری «همسان» دارند.

 

گفته می شود هیچ كدام از این سایت‌های همسر یابی مجوز ندارند اما كافی است نگاهی به صفحات نیازمندی اینترنتی مراجعه كنید. آن گاه با انبوهی از آگهی ها و آدرس های وبی مواجه می شوید كه خبر از فعالیت آنها در زمینه همسریابی می دهد. این درحالی است كه تعدادی از این سایتها از ثبت شدن سایت خود در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی خبر می دهند، موضوعی كه به گفته محمد صادق افراسیابی، مسئول ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی و خبرگزاری های غیر دولتی كذب است.

 

به گفته او، ثبت سایت های همسر یابی در این ستاد ممنوع است و تنها پایگاه‌هایی می‌توانند مجوز فعالیت دریافت کنند که فعالیت آنها از نظر وزارت ورزش و جوانان بلامانع تشخیص داده شود.

 

اما کامبیز نوروزی، وکیل دادگستری، با اشاره به اصل کلی آزادی، این‌گونه فعالیت‌ها را شامل منع قانونی نمی‌داند و می‌گوید: «با توجه به اصل کلی آزادی، اصل بر جواز است؛ مگر این‌که خلافش ثابت شود.

 

آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به استفتائی نظر خود را پیرامون همسریابی اینترنتی بیان کردند: «تا آنجا که اطلاع داریم تاکنون افراد یا گروه های متعددی اقدام به این کار کرده‌اند، بعضی موفق بوده‌اند و بعضی با مشکلات مواجه شده‌اند. ولی به هر حال اگر این کار زیر نظر افراد مطمئن و با رعایت تمام شئونات اسلامی و اخذ مجوز از مقامات ذی صلاح صورت گیرد، کار خوبی است و ممکن است جلوی بسیاری از مشکلات ازدواج‌ها را بگیرد، اما با توجه به ظرافت و حساسیت های مسئله، نیاز به برنامه ریزی دقیق دارد‌.»

 

در قانون ما هیچ اشاره‌ای درباره غیر‌قانونی‌بودن فعالیت این وب‌سایت‌ها ‌یا حتی بنگاه‌های همسریابی وجود ندارد. بنابراین هیچ دلیلی برای غیرقانونی‌بودن فعالیت آنها نداریم.»

 

وی در باره مناسب بودن این سایت‌ها برای همسر یابی جوانان می‌گوید: «جامعه امروز ما درگیر مجموعه‌ای از مشكلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است که در مسائل جوانان بازتاب پیدا می‌کند. نگاهی که در ایران نسبت به مسائل جوانان وجود دارد، نگاه ریشه‌ای و درستی نیست و آن را از مسائل جامعه منفک می‌بینند.پس ‌پیداکردن ریشه این مسائل لازم به نظر می‌رسد. باید ببینیم چه بر سر جوانان آمده که در وب‌سایت‌ها و در یک جامعه مجازی به دنبال شریک زندگی‌شان می‌گردند.»

 

ازدواج سنتی زیباترین نوع ازدواج است

 

دكتر سیما فردوسی پور، روانشناس با اشاره به این نكته كه راه اندازی مراكز همسریابی باید تخصصی باشد، به تهران امروز می گوید:‌ «در صورتی كه در این مراكز از كارشناسان و متخصصان امر ازدواج استفاده نشود، مراجعه افراد سود جو و فرصت طلب به این مراكز و انجام رفتارهای نا‌به‌جا می‌تواند پیامدهای ناگواری را برای خانواده، جامعه و جوانان به همراه داشته باشد.»

 

وی رسیدن به بلوغ دینی، فكری، اجتماعی و فرهنگی را لازمه یك ازدواج مناسب و آگاهانه عنوان كرده و می گوید:«‌ انجام مدیریت مناسب در زندگی خانوادگی از طرف زن و مرد و قبول مسئولیت‌های زندگی از طرف آنها یكی از علائم بلوغ برای ازدواج است.» به عقیده وی: «زیباترین نوع ازدواج ازدواج‌های سنتی است.

 

اما در سال‌های اخیر ازدواج‌های غیر سنتی در جامعه رواج پیدا كرده و گاهی فرزندان بدون كسب اجازه از والدین اقدام به تشكیل خانواده می‌كنند كه مطمئنا این ازدواج‌ها خیلی زود به جدایی منجر می‌شود.»

 

حضور خانواده در تمامی مراحل از ثبت درخواست تا احتمال ازدواج بین دو جوان از دیگر نكاتی است كه فردوسی پور به آن اشاره كرده و می‌گوید: ‌« حضور خانواده در تمام مراحل حضور تا ازدواج در مراكز همسریابی باعث می شود تا مشكلاتی كه ممكن است در این مراكز و در اثر آشنایی دو جوان به وجود بیاید، كمتر شود اما در صورتی كه خانواده ها اطلاعی از حضور جوانانشان در این مراكز نداشته باشند مشكلات متعددی برای خانم‌ها و دخترانی كه به این مراكز مراجعه می‌كنند به وجود می‌آید.»

 

حضور مشاوران و روانشناسان موضوع دیگری ‌است كه فردوسی پور به آن اشاره كرده و می‌گوید:‌ «در این مراكز باید مشاوران و روانشناسان وجود داشته باشند كه از لحاظ علمی موضوع را بررسی كنند و ببینند دو نفری كه قرار است با هم ازدواج كنند صلاحیت ازدواج با هم را دارند یا نه؟»

منبع: روزنامه تهران امروز