اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دریافت کنندگان اپلیکیشن های موبایلی مراقب جاسوس‌ها باشند



اخبار,اخبار اجتماعی ,جرائم سایبری

 

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره به اینكه دریافت كنندگان اپلیكیشن های موبایلی مراقب جاسوسی افراد كلاهبردار باشند گفت: بسیاری از دارندگان گوشی های هوشمند این روزها با دانلود اپلیکیشن های مختلف موبایلی از سایت ها و فروشگاه های مختلف خود را در خطر جاسوسی قرار می دهند.

 به گزارش باشگاه خبرنگاران، سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: بسیاری از دارندگان گوشی های هوشمند این روزها با دانلود اپلیکیشن های مختلف موبایلی از سایت ها و فروشگاه های مختلف خود را در خطر جاسوسی قرار می دهند.

سرهنگ دوم علیرضا آذردرخش با بیان اینکه برخی اپلیکیشن های موبایلی موجود در این سایت ها و فروشگاه ها از کدهای مخرب استفاده کرده و کنترل گوشی کاربر را در اختیار می گیرند، گفت: فهیمدن این موضوع نیز بسیار مشکل است چرا که کدهای این اپلیکیشن ها با ترکیب میلیون‌ها کد مختلف دیگر در سیستم عامل باعث می گردند تا بتوان از گوشی کاربران جاسوسی نمایند.

این مقام مسوول با بیان اینکه برخی از این اپلیکیشن ها از کاربران می‌خواهند که به سوالاتی پاسخ دهند، و یا پیامکی به شماره ای یا ایمیلی ارسال نمایند گفت: این نوع ارتباط می‌توانند باعث آلوده شدن گوشی به بدافزارهایی شوند که اطلاعات شخصی کاربران را مورد حمله قرار دهند. 


به گفته سرهنگ آذردرخش موارد جاسوسی شامل ارسال پیامک های دریافتی و ارسالی کاربر بدون آنکه خود متوجه شود، ارسال عکس ها، کلیپ ها و فیلم های موجود در حافظه گوشی، ارسال لیست تماس های دریافتی و شماره مخاطبین موجود در گوشی و... است.

وی با بیان اینکه در بسیاری موارد قربانی این جاسوسی خود کاربر است و در برخی موارد دوستان و نزدیکان کاربر قربانی این جاسوسی ها می گردند، افزود: اخاذی از کاربر با توجه به داشتن اطلاعات زیاد از وی یکی از مهمترین موارد است.

سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری ادامه داد: بسیاری از اطلاعات کاربران که از این طریق به سرقت می رود بعدها باعث ایجاد آزار و اذیت وی و نزدیکان و بستگان می گردد، چرا که مجرمان از این اطلاعات علاوه بر اخاذی برای سرگرمی و اذیت آزار قربانیان استفاده می کنند به عنوان مثال ارسال پیامک های مستهجن و محتوای نامناسب با شماره کاربر برای افراد دیگر، یک مورد اذیت وآزار است که مجرمان انجام می دهند.

سرهنگ آذردرخش با اشاره به اینکه تهدیدات امنیتی گوشی های همراه هوشمند بسیار بیشتر از لب تاب و کامپیوترهای خانگی است، افزود: چرا که میزان اطلاعات شخصی که کاربران با خود در موبایل های هوشمند حمل می کنند به مراتب بیش از نوت بوک و و کامپیوترهای خانگی آنها است ضمن آنکه دسترسی سارقان یا هکرها به گوشی همراه به مراتب سهل تر می باشد.

وی به کاربران گوشی های هوشمند توصیه کرد: از سیستم رمز نگاری مناسب برای گوشی های خود استفاده کنید و رمز آن را ترکیبی از اعداد و حروف قرار دهید.

این مقام مسئول با بیان اینکه همواره آنتی ویروس گوشی و تبلت خود را به روز نمائید، گفت: بر روی گوشی خود یک برنامه امنیتی مانند نرم افزار ضد جاسوس نصب نمائید و از شر برنامه‌ هایی که استفاده نمی ‌کنید خلاص شوید. هنگامی که کار شما با یک برنامه یا سرویس وب تمام شد، از برنامه خارج شوید یا Log Out کنید. این کانال را همین طور به حال خود باز نگذارید تا دیگران اطلاعات شما را کنترل کنند.

سرهنگ آذردرخش به دارندگان گوشی های هوشمند توصیه کرد: از دانلود بی مورد نرم افزارها و کلیپ‌ های موجود در سایت ها خودداری نمایند و فقط برنامه ها و نرم افزارهای لازم و کاربردی را دریافت و تنها به نمونه‌های رسمی موجود اعتماد کنند در سایت های معتبر که گاها" هم پولی است دریافت نمایند.

وی در پایان در توصیه به کاربران و شهروندان گفت: در صورت مواجه با موارد مشکوک می توانند آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش مرکز فوریت های سایبری، لینک ثبت گزارشات مردمی به پلیس فتا اعلام نمایند.
 
 اخبارا جتماعی  -  باشگاه  خبر  نگاران 


ویدیو مرتبط :
مراقب جاسوسی اپلیکیشن ها باشید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار دادستان تهران به مسوولان كشور: مراقب جاسوس ها باشید



 

 

 

هشدار دادستان تهران به مسوولان كشور: مراقب جاسوس ها باشید

 

هشدار دادستان تهران به مسوولان كشور: مراقب جاسوس ها باشید

دادستان تهران از تلاش دشمنان برای نفوذ در اركان اجرایی و بهره‌برداری از افراد برای خروج اطلاعات از كشور خبر داد.

دكتر عباس جعفری دولت‌آبادی در مراسم تودیع و معارفه سرپرست دادسرای ناحیه 25 (سرپرستی) در ارتباط با این خبر اظهار كرد: اگر اسم آن را جاسوسی بگذاریم یا هر مورد دیگری، امروز آمریكایی‌ها تلاش زیادی را در این خصوص شروع كرده‌اند و باید به مسوولان كشور هشدار دهیم كه مراقب افرادی باشید كه ممكن است امانت را رعایت نكنند.

دادستان تهران با بیان اینكه نمی‌توانم اسمی را در این خصوص بیاورم، گفت كه بطور خلاصه به پنج پرونده در این خصوص اشاره می‌كنم كه همه آنها به زودی به دادگاه ارسال خواهد شد.

جعفری دولت‌آبادی با بیان اینكه مسوولان بدانند دشمنان ما آرام و بیكار ننشسته‌اند، اظهار كرد: در یك پرونده فردی متولد 1361 كه سابقه همكاری در حوزه‌های هوایی – فضایی دارد اطلاعاتی را تهیه و جمع‌آوری كرده و در اختیار دولت‌های خارجی قرار داده است. در پرونده دیگری فرد فوق لیسانسی كه بر روی مسائل تهران كار كرده اطلاعات ریزی را جمع‌آوری كرده و در اختیار دشمنان ما قرار داده است.

وی افزود: در یك پرونده دیگر فردی متولد 1356 و دارای مدرك فوق لیسانس است كه در دستگاه اجرایی بوده و با سرویس‌های خارجی ارتباط برقرار كرده و چندین بار ملاقات داشته و وجوه بسیاری را از آنها دریافت كرده و سعی كرده اطلاعات مهمی را از قوه قضاییه و مسائل رایانه‌ای را در اختیار دیگران قرار دهد.

دادستان تهران ادامه داد: در پرونده دیگری فرد متولد 1347 كه متاسفانه بسیار جوان است، اطلاعات بسیار زیادی را به دشمن داده است. همچنین در پرونده دیگری فردی كه در یكی از موسسات مالی فعالیت می‌كرده اطلاعات ریزی را در زمینه دفاعی در اختیار دشمنان قرار داده است.

جعفری دولت‌آبادی با تاكید بر اینكه نمی‌توانم اسم و مشخصاتی از این موارد را اعلام نمایم، تاكید كرد: امروز دشمنان فقط در حوزه‌های نظامی و قضایی به دنبال جاسوسی نیستند بلكه به دنبال مسائل بسیار ریزی از كشور هستند. بنابراین نظارت ما باید بر روی افراد زیاد باشد. ما مكلف هستیم كه وقتی فردی را بر سر كاری می‌گماریم بر او نظارت داشته باشیم...../تحلیل:عصرایران