اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دریافت طلب نفتی از هند پیچیده شد



اخباراقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت

ایران در حال فرستادن معاون بانک مرکزی به هند در ماه جاری برای طلب نفتی شش میلیارد دلاری خود از این کشور است.

به گزارش ایسنا به نقل پایگاه خبری اکونومیک تایمز، پس از اینکه تلاش‌های ایران برای دریافت طلب نفتی حدودا شش میلیارد دلاری خود از پالایشگاه‌های هندی همچون اسار اویل با اختلاف‌نظر بر سر نرخ ارز مواجه شده، این کشور این ماه غلامعلی کامیاب – معاون بانک مرکزی – را به هند خواهد فرستاد.

منابع آگاه می‌گویند: با توجه به لغو تحریم‌های آمریکا، ایران می‌خواهد طلب‌ نفتی‌اش از هند تسویه شود، اما در حال حاضر اختلافاتی بین طرفین بر سر نرخ روپیه در سال 2013 و نرخ کنونی این ارز به وجود آمده است.

ایران به پالایشگاه‌هایی همچون اسار و مانگلور نفت خام به دلار آمریکا فروخته است. 45 درصد از صورت حساب نفتی هند به روپیه و در حساب ایران در بانک UCO پرداخت شده در حالی که 55 درصد مابقی قرار است هر زمان که کانال‌های بانکی باز شود، پرداخت گردد.

اکنون با توجه به لغو تحریم‌ها ایران صورتحساب پرداخت نشده هند را به این کشور ارائه داده است.

اما پالایشگاه اسار و دیگر پالایشگاه‌ها خواهان پرداخت پول ایران به نرخ روپیه در زمان خرید نفت از ایران در سه سال قبل هستند.

در فوریه 2013 زمانیکه سیستم پرداخت 45 - 55 اجرایی شد هر دلار آمریکا کمتر از 55 روپیه بود، اما اکنون هر دلار آمریکا معادل 67 روپیه است.

به شکل ایده‌آل اگر پالایشگاه‌های هندی طی این سال‌ها دلار معادل خرید خود از ایران را در حساب جداگانه ای نگه می‌داشتند، اکنون آمادگی پرداخت پول ایران را داشتند، اما برای هر بشکه نفت ایران که پالایشگاه‌های هندی در فوریه 2013 به قیمت حدود 80 دلار در هر بشکه خریده‌اند، اکنون باید به جای 4400 روپیه 5360 روپیه بپردازند.

منابع آگاه می‌گویند: ایران خواهان دریافت طلب خود به شکل تمام و کمال و به دلار و بدون وارد شدن به بحث نرخ تبادل ارز است.

اما پالایشگاه‌ اسار خواهان پرداخت معادل بدهی خود به روپیه با نرخ امروز هستند. به گفته آنها ایران خواهان معادل دلاری طلب خود به یورو است.

منابع آگاهی می‌گویند: غلامعلی کامیاب معاون بانک مرکزی ایران احتمالا اواخر ماه جاری برای مذاکره در خصوص گزینه‌های پرداخت این بدهی به هند خواهد رفت.

تهران به هند اعلام کرده مکانیزم سه ساله پرداخت 45 درصد صورتحساب واردات نفت به روپیه و نگه‌ داشتن 55 درصد مابقی برای زمانیکه کانال‌های پرداخت باز شدند، به پایان رسیده است.

ایران حساب‌هایی را به یورو در بانک‌های هندی افتتاح یا مجددا فعال خواهد کرد و مایل است بدهی نفتی از طرف پالایشگاه‌ها به این حساب‌ها واریز شوند.

ایران در حال گفت‌وگو با هند برای این منظور است و همچنین یک حساب در بانک IDBI افتتاح کرده است. منابع آگاه همچنین می‌گویند ایران خواهان حل و فصل موضوع با هند از طریق اتحادیه ارزی آسیا بوده و در این خصوص با بانک مرکزی هند مکاتباتی را داشته است.

منابع آگاه با بیان اینکه حل و فصل موضوع می‌تواند از طریق اتحادیه ارزی آسیا و بانک IDBI انجام شود، می‌افزایند: شرکت ملی نفت ایران از خریداران نفت در هند می‌خواهد همانند گذشته ال‌سی‌هایی را به نفع بانک مرکزی ایران در بانک صادرات باز کنند.

 

اخبار اقتصادی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
دروغ پردازی بزرگ رسانه های اصلاح طلب در مورد دکل نفتی!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یک وارد کننده هندی:هند مشکلی در دریافت محموله های نفتی ایران ندارد



 

 

نفت ایران, هند

 

 

یک وارد کننده هندی نفت ایران گفت: مشکلی برای دریافت محموله های خود از ایران نداریم ولی مهمترین مشکل، نحوه پرداخت پول به طرف های ایرانی است.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اینترنتی رویترز تجار و بازرگانان بین المللی اعلام کردند تحریمهای جدید آمریکا انجام مبادلات مالی و پولی بین ایران و آسیا را سخت تر از گذشته خواهد کرد .

باراک اوباما روز یکشنبه تحریمهای جدیدی را بر ضد موسسات مالی و بانکی ایران وضع کرده است که بر اساس آن آمریکا کلیه اموال و دارایی های بانکی مرتبط به جمهوری اسلامی را بلوکه و توقیف می کند.

بر این اساس تحریمهای قبلی واشنگتن تنها بانکها و موسسات مالی این کشور را از داشتن رابطه و همکاری با بانکهای ایرانی منع می کرد . وارد کنندگان نفت خام و سایر مواد از ایران در آسیا اکنون با مشکلات پیچیده تری برای انجام مبادلات بازرگانی و تجاری با ایران روبرو خواهند شد .

یک تاجر هندی در این باره گفت مشکلی برای دریافت محموله های خود از ایران نداریم ولی مهمترین مشکل نحوه پرداخت پول به طرفهای ایرانی است .

برخی تجار و بازرگانان هندی نیز اعلام کردند کاهش شدید ارزش ریال در برابر دلار طی هفته های گذشته موجب بروز مشکلات زیادی در صادرات برنج هند به ایران شده است . میزان صادرات نفت ایران به آسیا از طریق سنگاپور نیز با کاهش روبرو شده است . ایران و هند اخیرا بر سر پرداخت پول نفت صادراتی ایران به هند به توافق رسیده اند.

بر این اساس ایران موافقت خود را با دریافت ۴۵ درصد پول نفت صادراتی با روپیه اعلام کرده است . پالایشگاههای کره جنوبی نیز هنوز نتوانسته اند بدهی ۵ میلیارد دلاری خود به ایران را بپردازند . یک مقام آگاه بانک مرکزی کره جنوبی تاکید کرد تحریمهای آمریکا مشکلات زیادی برای پرداخت پول نفت ایران برای ما ایجاد کرده است . در حال حاضر تنها چند بانک چینی حاضر به انجام مبادلات بانکی و مالی با ایران هستند .....  /   خبرگزارى فارس