اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دروغ‌هایی که نمی‌گذارند حال ناخوش اهالی خوزستان دیده شود!



اخبار,اخبار اجتماعی,گرمای بسیار شدید

کافی است کمی در موتورهای جست‌وجو درباره این تصاویر بررسی کنیم تا دریابیم که تصویر منتشر شده از ذوب شدن چراغ راهنمایی، پیشتر درباره گرمای شدید حاکم بر کویت منتشر شده است و هیچ ارتباطی با خوزستان و گرمای روزهای اخیر در شهرهای جنوبی این استان کشورمان ندارد؛ عجیب تر اینکه علت ذوب شدن هم نه گرمای هوا، بلکه حریق بوده.

«گرمای بسیار شدید»؛ این ترکیب برای هرکداممان هر معنی‌ای که داشته باشد، برای اهالی جنوب کشور معنای متفاوتی دارد و یادآور ناراحتی‌های زیادی است چراکه بسیاری از اهالی خونگرم سرزمین های داغ کشورمان بر این باورند که می‌بایست گرمای هوا در میزان دریافتی شان دیده شود ولی... .

به گزارش «تابناک»، در یکی از گرم ترین تابستان های دهه و در حالی که افزایش دمای هوا گلایه بسیاری مان را به همراه داشته و قابل انکار به نظر نمی‌رسید، اهالی خوزستان و دیگر استان های جنوبی کشورمان شرایطی را تجربه می‌کنند که بسیار آزار دهنده است. آب و هوایی سوزان که به مدد گرد و غبارهایی که از عراق می‌آیند یا از امثال آبگیر خشکیده هورالعظیم بر می‌خیزند، به مراتب غیر قابل تحمل تر می‌شود.

این شرایط البته در بسیاری شهرهای کشورمان حاکم است؛ حتی در استان های غربی ای چون ایلام که آفتاب ظهر برخی شهرهایش می‌تواند غیر قابل تحمل و حتی مرگ آور هم باشد اما مانع از سخت کوشی اهالی این دیارها نشده و از این رو ستودنی به نظر می‌رسد؛ به ویژه آنکه می‌دانیم وعده‌های فراوان مسئولان برای اعمال شرایط سختی آب و هوا و اندیشیدن تدابیر لازم برای حفظ سلامت شهروندان در زمان اوج گرما، هنوز به هیچ اتفاقی منجر نشده و از این رو همواره گلایه هموطنانمان در این مناطق را به همراه داشته است.

این در حالی است که طی روزهای اخیر شدت گرما در برخی مناطق به قدری رسید که نظر جهانیان را به خود معطوف کرد؛ از آن رو که دمای احساسی هوا در بندر ماهشهر رکورد زد و توجه کارشناسان هواشناسی جهان را به این شهر معطوف کرد که در اثر دمای بالا و شرجی بسیار بسیار زیاد، گرم ترین شهر کره خاکی در انتهای هفته گذشته لقب گرفت.

عجیب اینجاست که با وجود رقم خوردن چنین شرایط سختی، باز هم خبری از اقدامات مسئولان برای مراقبت از سلامت اهالی این دیار نشد تا بستر شدت گلایه ها فراهم شود؛ گلایه های به حقی که می‌بایست شنیده شوند و دست کم به تدوین آیین نامه ای دقیق منجر شوند که این اطمینان را به وجود می‌آورد که مسئولان نگران سلامت همه مردم ایران هستند، نه فقط آنهایی که در اثر حوادث طبیعی و غیرطبیعی به مخمصه می‌افتند!

تصاویری که در شبکه های اجتماعی دست به دست می‌شود؛ با این مضمون که این رویدادها در بندر ماهشهر و سربندر رخ داده و به ثبت رسیده‌اند!

این در حالی است که به فاصله چند روز از رکوردشکنی بندرماهشهر در گرما، اکنون تصاویری در شبکه های اجتماعی دست به دست می‌چرخد که حکایت از ذوب شدن موانع کله قندی و حتی چراغ راهنمایی در بندر ماهشهر و سربندر دارد؛ تصاویری که حکایت از وقوع فاجعه‌ای بس بزرگ دارد ولی به رغم ظاهر افشاگرانه شان، غیر واقعی هستند!

کافی است کمی در موتورهای جست‌وجو درباره این تصاویر بررسی کنیم تا دریابیم که تصویر منتشر شده از ذوب شدن چراغ راهنمایی، پیشتر درباره گرمای شدید حاکم بر کویت منتشر شده است و هیچ ارتباطی با خوزستان و گرمای روزهای اخیر در شهرهای جنوبی این استان کشورمان ندارد.

داستان زمانی جالب تر می‌شود که بدانیم حتی این اتفاق در کویت نیز روی نداده بلکه علت ذوب شدن چراغ راهنمایی مذبور، نه دمای هوا، که آتش گرفتن یک خودرو در مجاورت آن است ولی منتشر کنندگان این عکس، با برش قسمتی از تصویر تلاش داشته‌اند که حقیقت را جعل کرده و نتیجه گیری دلخواه خود را از تصویر داشته باشند؛ درست مانند آنهایی که این تصویر برش خورده را به عنوان اتفاقی که مدعی هستند در ماهشهر و سربندر رخ داده، جا زده‌اند!

رویدادی که موجب ذوب شدن چراغ راهنمایی شده را در یکی از تصاویر بجویید تا شگفت زده شوید!

این در حالی است که تصاویر بی قواره شدن مانع های کله قندی بر اثر گرما (که در کمال تعجب فراوان در یک خبرگزاری وطنی به عنوان رویداد رخ داده در ماهشهر روایت شده‌اند!) به نسبت تصاویر ذوب شدن چراغ راهنمایی، جدیدتر و کمتر دیده شده تر هستند چراکه به تازگی در عراق به ثبت رسیده‌اند!

جالب اینجاست که با کمی دقت در جزییات ثبت شده در تصویر می‌توان پی برد که تابلو راهنمایی که در انتهای عکس دیده می‌شود، مربوط به کشوری عربی است و مشابه آن در کشورمان دیده نمی‌شود، ولی کمتر کسی به این ظرافت ها دقت کرده تا شاهد بازنشر گسترده این تصاویر در شبکه های اجتماعی با درج این توضیحات دروغین باشیم که «این عکس ها متعلق به ماهشهر هستند و آنچه گرما بر سر این شهر آورده را نشان می‌دهند»!

اما آنچه ورای این تصاویر و اصالت نداشتنشان اهمیت دارد، جفایی است که بر مردم سخت گوش و صبور این مناطق روا داشته می‌شود؛ بر مردمی که گرمای هوا را تحمل می‌کنند و می‌دانند که شکستن این شرایط سخت از عهده همه خارج است و اگر گلایه‌ای هم دارند، لحاظ شدن این سختی ها در وضعیت حقوقی شان بر اساس عدالت است و بس؛ اعتراض به جایی که که می‌بایست شنیده شده و هرچه سریعتر در قوانین بازتاب بیابد و دروغ های تصویری ای مانند آنچه شرحش رفت، مانع تحققش خواهد شد.

تصویری که در عراق به ثبت رسیده و با اشتباهی فاحش در خوزستان گزارش شده است!

بر این اساس آیا جا ندارد که دروغ پردازان را افرادی بدانیم که حامی حقوق این مردم نیستند و خواستار تحت تعقیب قرار گرفتن ایشان شویم؟ آیا غیر از این است که دروغ پردازان می‌دانند که صحت سنجی این تصاویر کار بسیار ساده‌ای ست و نتیجه افشای این دروغ، هرچه باشد، دیده شدن رنجی که اهالی بندر ماهشهر و دیگر شهرهای گرمسیری می‌برند نخواهد بود؟!

 

اخبار,اخبار اجتماعی,گرمای بسیار شدید

 
اخبار اجتماعی - تابناک


ویدیو مرتبط :
حال ناخوش بازار لاستیک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حال ناخوش گونه‌های دریایی ایران



اخبار,اخباراجتماعی ,گونه‌های گیاهی و جانوری

مدیرکل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به وضعیت نامناسب گونه‌های دریایی، آخرین آمار گونه‌های گیاهی و جانوری موجود در لیست سرخ سازمان جهانی حفاظت محیط‌ زیست را اعلام کرد.

داوود میرشکار با اشاره به تعداد گونه‌های جانوری و گیاهی موجود در کشور و لیست سرخ سازمان جهانی حفاظت محیط‌ زیست در این زمینه گفت: بر اساس لیست سرخ جهانی سال 2012، تعداد 49 هزار و 237 گونه جانوری و 14 هزار و 582 گونه گیاهی در لیست مذکور قرار دارد. وی با بیان اینکه گونه‌های گیاهی و جانوری کشور در وضعیت مناسبی قرار ندارند، افزود: طبق لیست جهانی 2012، 15گونه گیاهی و جانوری به شدت در معرض خطر (CR) و 20 گونه در معرض خطر (EN) و همچنین 69گونه جانوری و یک گونه گیاهی نیز در مرحله آسیب‌پذیری (V) قرار دارند.

میرشکار در ادامه به گونه‌های مهم دریایی در خلیج فارس و دریای عمان اشاره کرد و گفت: خلیج فارس و دریای عمان با حضور انواع پستانداران دریایی، لاک پشت‌های دریایی، انواع ماهی‌ها، میگوها، پرنده‌های آبزی و کنار آبزی، انواع پلانکتون‌ها، بنتوزها و ماکروبنتوزها، جلبک‌ها، علف‌های دریایی، آبسنگ‌های مرجانی زیستگاه مانگرو (حرا) با دو گونه حرا و چندل دارای زیست بوم‌های حساس ساحلی و دریایی غنی است. وی با اشاره به تعداد این گونه‌های دریایی ادامه داد: بیش از 1600 گونه ماهی، 15 گونه میگو، 10 گونه پستانداران دریایی، پنج گونه لاک پشت دریایی، بیش از 50 گونه آبسنگ‌های مرجانی و بیش از 60 گونه پرنده گزارش شده است.

مدیرکل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، به گونه‌های دریایی در معرض خطر نیز اشاره کرد و گفت: پستانداران دریایی از جمله فک خزری و لاک پشت‌های دریایی، برخی ماهیان از جمله خاویاری و آزاد و کوسه ماهی‌ها در معرض خطر قرار دارند. وی با بیان اینکه با مشارکت مردم و سازمان‌های مردم نهاد در پی حفظ گونه‌ها در دریای خزر هستیم گفت: فک‌ها در دریای خزر در فصول صیادی در تور صیادان گیر می‌افتند زیرا این گونه‌ها برای تغذیه از ماهی‌ها وارد تور می‌شوند و آنجا گیر می‌کنند که تلاش شده با مشارکت مردم محلی و سازمانهای مردم نهاد و جلب اعتماد صیادان، فک‌هایی که در تور گیر می‌کنند، توسط صیادان به این سازمان‌های مردم‌نهاد تحویل و سپس به کلینیک‌ فک خزری انتقال داده شود.

میرشکار ادامه داد: این کلینیک که با مشارکت مرکز تحقیقات فک هلندی در استان گلستان فعالیت دارد، فک‌های در تور افتاده را تحویل گرفته و مبلغی را به عنوان مژدگانی به صیادان می‌دهد. ضمناً این فک‌ها با چوب‌دستی توسط صیادان مصدوم یا کشته می شدند ولی در حال حاضر وضعیت سلامت فک‌ها در کلینیک کنترل و در صورت لزوم به مداوای آنها پرداخته می‌شود. وی در ادامه به پستانداران دریایی خلیج فارس و دریای عمان اشاره کرد و گفت: پستانداران دریایی شامل 10 گونه و اعم از دلفین‌ها و نهنگ‌ ها می باشند و برای حفاظت این گونه‌ها اقدامات پایشی برای شناسایی گله ها آغاز شده و دو جلدکتاب در زمینه شناسایی پستانداران دریایی خلیج فارس و دریای عمان تالیف شده و دوره‌های متعدد آموزشی برای ساحل نشین برگزار شده است.

مدیرکل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، همچنین با اشاره به تعداد کارگاه‌های آموزشی برگزار شده در استان‌های مختلف ساحلی گفت: در بوشهر و شهرستان‌های اطراف آن طی 12کارگاه آموزشی، 500 نفر، در سیستان و بلوچستان طی 12کارگاه، 800 نفر، در هرمزگان طی 27 کارگاه در حدود 1000 نفر، در خوزستان طی هفت کارگاه 700 نفر در اداره کل و شهرستان‌های دریایی دوره‌های آموزشی امداد و نجات پستانداران را گذراندند. جامعه هدف این دوره‌ها مردم محلی، بومیان، صیادان، کارشناسان، معلمان، سازمان‌های مردم نهاد، اصحاب رسانه و... بوده است. کتاب راهنمای امداد و نجات پستانداران دریایی نیز اخیرا چاپ شده است.

میرشکار، در بحث حفاظت از لاک پشت‌های دریایی نیز اظهار کرد: هر ساله پایش این گونه‌ها در سه استان جنوبی شامل هرمزگان، بوشهر و سیستان و بلوچستان صورت می‌گیرد و برای اینکه درصد بقای تخم‌های این گونه‌ها را بالا ببریم در برخی نقاط که تهدیداتی برای آنها وجود دارد هچری سایت ایجاد می‌شود تا مراقبت و محافظت لازم از تهدیدهای موجود در منطقه از جمله شکارچیان طبیعی و آبگرفتی به عمل آید. همچنین بطور همزمان لاک پشت‌های دریایی که برای تخمگذاری به ساحل آمده یا در فرآیند امداد و نجات رهاسازی می شوند، تگ‌گذاری شده و مشخصات بیومتری، لانه‌ها و جوجه‌های آن‌ها شامل تاریخ تخم گذاری، تعداد تخم‌ گذاری‌ها، محل تخم گذاری آن‌ها ثبت می شود.

به گفته وی، در سال گذشته در سواحل سیستان حدود 11 لاک پشت سبز تگ گذاری شده و حدود 22 لانه به ثبت رسید. در سال جاری نیز تاکنون در استان بوشهر در جزایر امالگرم، نخیلو، خارکو و نایبند بالغ بر 170 لاک پشت تگ گذاری شده و زیستگاه جدید در پارک ملی نایبند به ثبت رسیده است. این اقدامات به همراه 9 گام دیگر از جمله پاکسازی سواحل ماسه‌ای مستعد تخمگذاری استانهای مذکور در قالب پروژه احیاء و بازسازی زیستگاه‌های تخمگذاری لاک پشت‌های دریایی انجام شده است یا در دست اجراست.

وی با اشاره به اقدام حفاظتی در مورد لاک‌پشت‌های سبز در سواحل دریای عمان گفت: سال پیش ایستگاه‌های تخم گذاری این گونه‌ها شناسایی و بیش از 20 کارگاه آموزشی در مدارس، مساجد و روستاها برگزار شد تا شهروندان با این گونه آشنا شوند. مدیرکل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان محیط زیست درباره برنامه سازمان برای حفاظت از آبسنگ‌های مرجانی نیز افزود: توتیای دریایی (از خارتنان) و آبسنگهای مرجانی در رقابت با هم هستند هر زمانی که شرایط زیست آبسنگ‌های مرجانی به دلیل کیفیت نامطلوب آب های ساحلی نامناسب می‌شود، تعداد توتیای دریایی افزایش می‌یابد در استان بوشهر در جزیره‌های خارک و خارکو با افزایش چشم گیر توتیا مواجه شدیم که در معاونت پروژه‌ در ارتباط با اثرات افزایش جمعیت توتیا و برای یافتن دلایل ریشه‌ای افزایش بیش از حد این موجودات و ارائه راهکار مدیریتی کاهش اثرات آنها طراحی و در حال انجام است.

وی با اشاره به نحوه حفاظت از پرنده‌های آبزی و کنار آبزی و پلانکتون‌ها گفت: این پرندگان هر سال توسط معاونت محیط زیست طبیعی پایش می‌شوند. پلانکتون‌ها که جزء تولیدات اولیه در دریا هستند و پایه غذایی در دریاها را تشکیل می‌دهند نیز در برنامه پایش معاونت قرار دارند البته فیتوپلانکتون‌های دریایی به عنوان عامل احتمالی کشند سرخ (شکوفایی مضر جلبکی HABS) از لحاظ اکولوژیک دارای اهمیت ویژه در حفاظت از محیط زیست دریایی هستند. میرشکار، در پایان با اشاره به برنامه‌های سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه گونه‌های دریایی گفت: به طور کلی اقدامات سازمان در چهار حوزه آموزش، پایش، حفاظت و احیای زیستگاه های حساس ساحلی و دریایی صورت می پذیرد که قطعاً همکاری مردم و دستگاه‌های ذیفع و بهره بردار از دریا ها برای حفظ تنوع زیستی ساحلی و دریایی می‌تواند باعث ایجاد بستری مناسب برای بالندگی کشور در تمامی ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی شود.
 
  اخبار  اجتماعی  -  ایسنا