اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

درس های یک محاکمه در آمریکا



 

 

درس های یک محاکمه در آمریکا

 

این خبر را از سایت دادستانی ایالت ایلینویز آمریکا بخوانید: فرماندار  ایالت ایلینویز - پنجمین ایالت بزرگ آمریكا - به اتهام دریافت رشوه و تلاش برای انتخاب فردی به جای کرسی خالی اوباما در مجلس سنا ، استیضاح ، برکنار ،‌ محاکمه و نهایتاً به ۱۴ سال زندان محکوم شد.

او البته از مردم عذرخواهی هم کرد اما دادگاه اعلام داشت که عذرخواهی دردی از مردمی که بابت فساد او متحمل زیان شده اند دوا نخواهد کرد.

نکته جالب در کیفرخواست دادستانی و حکم دادگاه این است که جرم آقای فرماندار ، صرفاً تحصیل مال نامشروع (رشوه) نبوده است بلکه آنچه دادگاه امریکامحکمه از آن به عنوان "جنایت" نام برده و او را مستحق شدیدترین کیفر دانسته ، "خدشه دار کردن اعتماد عمومی" است چه آن که وقتی یک مقام دولتی مرتکب خلاف می شود ، قبل از هر چیز "اعتبار دولت"‌ و  "اعتماد مردم"‌ را با آسیب مواجه می کند.

نکته جالب دیگر آن که قاضی صادر کننده رأی ، چندی پیش در همین دادگاه یک قاتل را به 12 سال زندان محکوم کرده بود اما فرماندار متقلب - که حتی نتوانسته بود به هدفش یعنی انتخاب فرد مورد نطظر به عنوان نماینده سنا برسد - را به 14 سال زندان محکوم کرد زیرا به خوبی می دانست اگر اگر یک قاتل ، یک یا چند فرد معدود را می کشد ،‌ یک دولتمرد متخلف و مجرم ، قاتل زنجیره ای افکار عمومی و اعتماد ملی است.

دادگاه ایلینویز همچنین در بررسی پرونده فرماندار متقلب هرگز نگفت که این شخص فرماندار پنجمین ایالت بزرگ آمریکا و یک مقام عالیرتبه است و محکومیتش می تواند آب به آسیاب دشمن بریزید و مردم را بدبین کند! بلکه به درستی به این جمع بندی رسید که آنچه به جامعه لطمه می زند لاپوشانی کجی های مقامات است و به همین دلیل در کیفرخواست دادستانی و حکم دادگاه ،‌این مقام فاسد با صریح ترین و تندترین عناوین مانند "مسوول خائن" ، مورد نقد قرار گرفته است.

نکته دیگر آن که در کیفرخواست فرماندار سابق ، فقط به خود جرم اشاره نشده بلکه دادستان افکار عمومی را هم در نظر داشته به گونه ای که از دادگاه تقاضا کرده است با صدور حکمی سخت و سنگین به مردمی که "قربانی فساد فرماندار"‌شده اند این پیام را ارسال کند که مراقبشان است و با مجرمان برخورد شدید می کند.

آنچه در ایالت ایلینویز آمریکا در جریان محاکمه فرد اول این ایالت رخ داد ، هر چند ممکن است در داخل ایالات متحده یک پرونده قضایی صرف خوانده شود اما برای ما می تواند حاوی درس های مهمی باشد که به حکم "بیاموزید ولو از دشمن"‌ می توانیم بدان بنگریم و آرزومند آن باشیم که در کشور ما نیز مقاماتی که از مرزهای قانون عبور می کنند بدون مصلحت اندیشی های ناروا ، با همین صراحت و قاطعیتی که در سطور فوق آمد محاکمه شوند و الا سخن از پیشرفت و تعالی کشور گفتن ، به چیزی شبیه آب در هاون کوبیدن خواهد ماند.../عصرایران


ویدیو مرتبط :
محاکمه ی احمدی نژاد در صدای آمریکا / جالب حتما ببینید!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمریکا: ایران، غلام شکوری را محاکمه کند یا او را تحویل دهد



 

آمریکا: ایران، غلام شکوری را محاکمه کند یا او را تحویل دهد

 

آمریکا از ایران خواست "غلام شکوری" از متهمان مورد ادعای آمریکا در ماجرای ترور سفیر سعودی را به واشنگتن تحویل دهد یا اینکه دولت ایران خود، شکوری را محاکمه کند.

به نقل از خبرگزاری ها، مقامات آمریکایی دو شهروند ایرانی به نام های منصور ارباب سیار و غلام شکوری را به برنامه ریزی و تلاش برای ترور سفیر سعودی و انفجار سفارتخانه های عربستان سعودی و اسرائیل در واشنگتن متهم کرده است.

"ارباب سیار" علاوه بر تابعیت ایرانی، دارای تابعیت مضاعف آمریکایی نیز هست.

مقامات آمریکایی ارباب سیار را در خاک این کشور بازداشت کرده اند ولی مدعی اند که شکوری در ایران زندگی می کند.

مقامات ایرانی هنوز درباره هویت و وضعیت غلام شکوری از جمله محل زندگی، فعالیت و دیگر مشخصات او، مطلبی را نگفته اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت: براساس توافقنامه های بین المللی درباره افراد دارای مصونیت، دولت ایران می بایست غلام شکوری را به آمریکا تحویل دهد یا اینکه تهران،خود او را تحت تعقیب قرار داده و محاکمه کند.

"مارک تونر"  درباره اظهارات اخیر وزیر خارجه ایران برای دریافت مدارک و دلایل ماجرای ترور سفیر سعودی نیز گفت که هنوز درخواستی در این باره از ایران دریافت نکرده ایم.

علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه ضمن بی اساس خواندن ادعای دخالت ایران در ماجرای ترور سفیر سعودی گفته بود: آمادگی داریم تا هر مساله ای را حتی اگر به صورت تصنعی ایجاد شده باشد با صبر و حوصله مورد بررسی قرار دهیم و از آمریكا نیز خواسته ایم تا اطلاعات مربوط به این سناریو را در اختیار ما قرار دهد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با این حال برای بار سوم تایید کرد که ملاقات مستقیمی در هفته گذشته میان مقامات ایران و آمریکا درباره موضوع ترور سفیر سعودی برگزار شد.

ایران چنین ملاقاتی را تکذیب می کند. منابع آگاه گفته بودند که سوزان رایس و محمد خزاعی ، نمایندگان آمریکا و ایران در سازمان ملل متحد در روز پنجشنبه گذشته باهم ملاقات کرده بودند.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: واشنگتن خواستار برگزاری این ملاقات مستقیم شده بود. این ملاقات به درخواست آمریکا صورت گرفت ولی منجر به پاسخ و واکنش بسیار خوبی نشد.

وی افزود: دولت ایران روز یکشنبه گذشته خواستار ملاقات با "منصور ارباب سیار" شد و به همین دلیل نامه ای را تسلیم سفارت سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع ایران کرده است.

تونر ادامه داد: براساس توافقنامه وین، ملاقات مقامات یک کشور با تبعه بازداشتی خود در کشور دیگری که دارای تابعیت مضاعف باشد، الزامی نیست . وضعیت ارباب سیار نیز همین گونه است. البته وزارت خارجه آمریکا در این باره سیاست تسهیل این ملاقات رو در پیش گرفته است.

وی به صورت تلویحی گفت که با درخواست ایران برای دیدار با منصور ارباب سیار شهروند ایرانی بازداشت شده در آمریکا پاسخ مثبت داده می شود.

ارباب سیار شهروند ایرانی آمریکایی به اتهام دخالت در طرح ترور سفیر سعودی در واشنگتن، در روز 29 سپتامبرگذشته در فرودگاه کندی نیویورک، بازداشت شد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال دیگری درباره رایزنی های واشنگتن با دیگر کشورها در زمینه اعمال تحریم علیه ایران به دلیل ادعای دخالت تهران در ترور سفیر سعودی گفت: کشورهای هم پیمان از گستردگی و بزرگی این توطئه آگاه شده اند.

موضع روسیه

در همین حال وزیر خارجه روسیه درباره ادعای دخالت ایران در ترور سفیر سعودی در واشنگتن گفت: روسیه قبل از موضع گیری درباره این موضوع، خواهان آگاهی از دلایلی است که آمریکا با استناد به آنها، ایران را به دخالت در ترور سفیر سعودی متهم کرده است.

خبرگزاری اینترفکس روسیه به نقل از سرگی لاوروف نوشت: آمریکا نمایندگانی را برای بررسی موضوع دخالت ایران در ترور سفیر سعودی، به مسکو اعزام خواهد کرد. کارشناسان آمریکایی به مسکو خواهند آمد تا ما را از این موضوع آگاه کنند. قبل از اینکه به آنها گوش بدهیم در این باره چیزی نخواهیم گفت.

وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه هفته گذشته با صدور بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از گزارش هایی درباره طرح ترور سفیر سعودی در آمریکا و ادعای دخالت ایران در آن، بر مخالفت با تروریسم تاکید کرد. با این حال در این بیانیه به صورت شفاف، موضع گیری درباره این ماجرا نشده بود.../تحلیل:عصرایران