اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

درباره 206 ایرانی



 206 ایرانی,206,خودروهای داخلی

گزارش کیفی خودروها در فروردین اعلام شد

درباره 206 ایرانی

جدیدترین گزارش کیفی خودروهای داخلی در حالی اعلام شد که طی آن، نیسان تیانا صدر جدول رده بندی را حفظ کرد، تندر-90 به رده دوم رسید و پراید نیز همچنان در انتها باقی ماند. همچنین پژو 206 ایرانی نیز در اولین حضورش، رده چهارم را به خود اختصاص داد.

با این حال عجیب‌ترین اتفاق رخ داده در گزارش کیفی فروردین‌ماه را باید کاهش چشمگیر خودروهای تحت بررسی دانست، به نحوی که در آن تنها 12 خودرو به چشم می‌آید.

آب رفتن خودروها در گزارش کیفی ارائه شده از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، احتمالا بیشتر با شرایط خاص تولید در فروردین‌ماه در ارتباط است، چه آنکه در این ‌ماه معمولا «تولید» اوضاع مناسبی ندارد و برخی خودروها با کاهش و حتی توقف تولید روبه‌رو می‌شوند.

شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران سطح کیفی خودروهای کم تیراژ و فاقد تیراژ را مورد بررسی ماهانه قرار نمی‌دهد و از آنجا که در فروردین امسال مشکلات تولید بیش از پیش شده و تولید خودروها افت کرده و حتی در برخی موارد متوقف شده است، تنها 12 محصول مورد بررسی کیفی قرار گرفته‌اند.

در گزارش‌های کیفی قبلی معمولا نام خودروهایی مانند «مگان»، «ماکسیما»، «سوزوکی گرندویتارا» و «پژوپارس» در جدول رده بندی کیفی به چشم می‌آمد، اما گزارش فروردین‌ماه خالی از آنهاست و این موضوع اتفاقا با شرایط تولیدشان در‌ماه قبل، همخوانی دارد.

در این بین، ماکسیما که همواره در رده‌های بالای جدول قرار داشت، کلا از رده تولید خارج شده و به همین دلیل دیگر جایی در گزارش کیفی خودروها ندارد. مگان نیز که همواره جزو خودروهای صدرنشین بوده، در فروردین‌ماه هیچ تولیدی نداشته و طبعا راهی نیز به جدول کیفی این‌ماه نیافته است. 

طبق آمار، سوزوکی ویتارا و پارس نیز تیراژ بسیار پایینی در فروردین‌ماه داشته‌اند و احتمالا از همین رو شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، نام آنها را در گزارش کیفی خود نگنجانده است.

عدم حضور خودروهایی مانند ویتارا و مگان و البته مزدا، سبب شده تندر-90 و پژو 206 تا رده‌های بالایی جدول صعود کنند، هرچند این دو خودرو در رده بندی‌های قبلی نیز وضع مناسبی داشتند و حالا جایگاه شان را ارتقا یافته می‌بینند.

اما یکی دیگر از نکات عجیب گزارش کیفی فروردین، عدم حضور تیباست، خودرویی که در اولین‌ماه سال حدود 1000 دستگاه تولید داشته و مشخص نیست چرا در جدول رده بندی کیفی جایی ندارد. 

همچنین هیچ کدام از محصولات ایران خودرو خراسان نیز در گزارش کیفی فروردین‌ماه جایی ندارند و احتمالا این موضوع نیز با وضع تولید در این شرکت مرتبط است. ایران خودرو خراسان علاوه بر ویتارا، پژو پارس و 405 را نیز به تولید می‌رساند که نام هیچ کدام در گزارش فروردین‌ماه به چشم نمی‌آید.

شرکت بازرسی در گزارش جدید خود به بررسی افت و خیز کیفی معیارهای کیفیت نیز پرداخته است. بر این اساس، در بخش عیوب فنی و عملكردی (مانند تعلیق و موتور و ترمز) خودروهای سواری، سایپا X131 و لیفان 620 بیشترین نمرات منفی را كسب کرده‌اند. از طرفی شاهد بهبود 5/27 درصدی میانگین نمره منفی در این بخش، نسبت به‌ماه قبل هستیم كه بیشترین تاثیر در این روند مربوط به خودروهای تندر-90 پارس خودرو و MVMX33 است.

در بخش تزئینات و مونتاژ نیز خودروهای سمند، MVMX33 و سایپا X131 پارس خودرو بیشترین نمرات منفی را به خود می‌بینند. در ضمن شاهد بهبود 5/6 درصدی میانگین نمره منفی این معیارها نسبت به‌ماه قبل هستیم كه بیشترین تغییر را تندر-90 ایران خودرو و MVM530 دارا هستند. 

در بخش بدنه، اما سایپا X131 و سایپا X131 پارس خودرو بیشترین نمرات منفی را كسب کرده‌اند. در این بخش میانگین کیفیت نسبت به گزارش اسفند ماه، 2/12 درصد افت کرده است که تندر-90 ایران خودرو و MVM530 بیشترین سهم را در این ماجرا داشته‌اند. در بخش رنگ نیز سایپا X131 پارس خودرو ، MVMX33 و Voleex C30 بیشترین نمرات منفی را به خود می‌بینند. 

در این بخش نیز شاهد تنزل 6/9 درصدی نسبت به‌ماه قبل هستیم که خودروهای MVMX33 و پژو 405 نقش بسزایی در این روند نزولی دارند. ایرادات مهم و اساسی نیز روند رو به رشد 5/60 درصدی داشته‌اند كه عمدتا به خودروهای سایپا X131 و سایپا X131 پارس خودرو می شوند. در کل، اما میانگین نمره منفی خودروهای گروه سواری در فروردین نسبت به اسفند ماه، رشدی 3/3 را تجربه کرده است.

صعود تندر به رده دوم

اما ببینیم روند کیفی خودروها در فروردین‌ماه امسال به چه شکل بوده و چه افت و خیزی گریبان 12 خودرو تحت ارزیابی را گرفته است. در این بین، نیسان تیانا باز هم صدر جدول را در اختیار گرفته و تنها 3/3 نمره منفی دارد که همه آن به بخش رنگ مربوط می‌شود. پشت سر تیانا به تندر-90‌ها می‌رسیم و این در شرایطی است که مدل پارس خودرویی تندر تنها با نیم نمره منفی کمتر، دوم شده و همتای ایران خودرویی‌اش نیز رده سوم را در اختیار دارد. 

تفاوت کیفی میان این دو تندر باز هم به چشم می‌آید به نحوی که مثلا تندر ایران خودرو کیفیت بهتری در «تزئینات داخلی و خارجی» نسبت به تندر پارس خودرو دارد، اما از آن سو پارس خودرویی‌ها نیز توانسته‌اند تندر بهتری را از لحاظ «رنگ» تولید کنند. 

رده چهارم جدول رده بندی کیفی اما به پژو 206 ایرانی اختصاص یافته، خودرویی که هنوز به خیابان‌های کشور نرسیده است. این محصول تنها در سه معیار تزئینات، بدنه و رنگ نمره منفی به خود می‌بیند و در معیارهای فنی مانند موتور و ترمز و تعلیق هیچ نمره منفی کسب نکرده است. نمره منفی بدنه این خودرو 9 گزارش شده و رنگ و تزئینات آن نیز به ترتیب نمره‌ای برابر با 3 و 15 کسب کرده‌اند. 206 ایرانی اگر 15 نمره منفی فعلی را در تزئینات داخلی و خارجی نداشت، حالا بالاتر از تندر-90 قرار می‌گرفت و دومین خودرو باکیفیت داخلی به شمار می‌رفت. 

با این حال باید دید 206 ایرانی چه زمانی به بازار می‌آید و اقبال آن نزد مشتریان تا چه اندازه بلند خواهد بود؟ این خودرو البته هنوز تعیین قیمت نشده و ایران خودرو و مشتریان منتظر شورای رقابت هستند تا قیمت نهایی آن را مشخص کند، هر چند ظاهرا بحث بر سر 31 میلیون تومان است.

از پژو 206 که بگذریم، با چهار محصول چینی در رده‌های پنجم، ششم، هفتم و دهم روبه‌رو می‌شویم که بهترین آن Voleex مدل C30 است. این محصول که رده پنجم جدول رده بندی را در اختیار دارد، البته در تمام معیارها نمره منفی کسب کرده و بیشترین آن به بدنه مربوط می‌شود. این محصول همچنین در بخش رنگ نیز نمره منفی بالایی به خود می‌بیند، هر چند بهترین سیستم تعلیق و موتور را بین خودروهای چینی تحت ارزیابی داراست.

پس از Voleex، به لیفان مدل ۶۲۰ در رده ششم جدول برمی‌خوریم، خودرویی که علاوه بر نفوذ آب، در تجهیزات الکتریکی نمره منفی به خود نمی‌بیند و در بین معیارهایی که امتیاز منفی کسب کرده، بدنه و رنگ رکورددار به حساب می‌آیند. نمره منفی سیستم تعلیق این محصول مانند بیشتر خودروهای چینی بالاست.

جدول کیفی فروردین‌ماه البته دو خودرو چینی دیگر را به نام‌های MVM مدل 530 و MVM مدل X33 نیز در خود جای داده است که اولی در رده هفتم و دومی در رده دهم جای دارد. مدل X33 تنها در سه معیار بدنه، تزئینات و رنگ نمره منفی به خود می‌بیند که در این بین، تزئینات و بدنه رکورددار هستند.

همچنین مدل ۵۳۰ نیز که رده دهم را در اختیار دارد، تنها در سه معیار سیستم موتور، تزئینات داخلی و خارجی و بدنه حائز نمره منفی شده است که بیشترین آن به بدنه مربوط می‌شود.سری هم اما به پژو 405 و سمند بزنیم و سپس سراغی از پراید بگیریم.

سمند که رکورددار کاهش تولید خودروهای سواری در فروردین‌ماه است، رده نهم جدول را در اختیار دارد و به جز ترمز و نفوذ آب، در سایر معیارها نمره منفی به خود می‌بیند. جدول کیفی فروردین‌ماه دیگر دو مدل پژو ۴۰۵ را مهمان خود نمی‌بیند و تنها 405 تولید جاده مخصوص در آن به چشم می‌آید. این محصول به جز نفوذ آب، موتور و صداهای غیرعادی در سایر معیارها نمره منفی دارد و بیشترین آن به تزئینات داخلی و خارجی مربوط می‌شود. اما به انتهای جدول برویم و ببینیم میهمانان همیشگی آن در فروردین‌ماه چه شرایط کیفی داشته‌اند. در گزارش جدید، تنها دو مدل از پراید یعنی 131 پارس خودرو و 131 سایپا حضور دارند که اولی کیفیت بهتری را داراست.

پراید پارس خودرو نه تنها در تمام معیارها نمره منفی به خود می‌بیند بلکه بیشترین آب نیز در آن نفوذ می‌کند و بیشترین صداها نیز در آن می‌پیچد. رنگ این محصول نیز کمترین کیفیت را بین خودروهای تحت ارزیابی فروردین‌ماه داراست. همچنین پراید سایپا نیز که آخرین عضو جدول کیفی فروردین‌ماه به شمار می‌رود، در تمام معیارها نمره منفی کسب کرده است. این خودرو در تجهیزات الکتریکی و سیستم موتور بیشترین نمرات منفی را بین خودروهای تحت ارزیابی به خود اختصاص داده است.

 206 ایرانی,206,خودروهای داخلی

منبع:روزنامه دنیای اقتصاد

 

 

 


ویدیو مرتبط :
پژو 206 ایرانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پژو 206، ایرانی می‌شود



پژو 206، ایرانی می‌شود

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو از آغاز تولید پژو 206 ساخت داخل حداکثر تا یک ماه آینده خبر داد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

جواد نجم‌الدین در اولین همایش ملی موتورهای درون سوز، در تالار خوارزمی دانشکده مهندسی دانشگاه سمنان با اشاره به اینکه این گروه صنعتی برای جهانی شدن شش توانایی را در برنامه راهبردی خود قرار داده است، خاطرنشان کرد: دارا بودن مالکیت معنوی قوای محرکه، تولید محصولات گوناگون و با کیفیت، عرضه کوتاه مدت محصول به بازار، کاهش هزینه‌های تولید و افزایش رقابت‌پذیری محصولات از جمله راهبردهای مهم ایران خودرو در این زمینه است.

وی با اشاره به شرایط حاکم بر جامعه و محدودیت‌های بین‌المللی گفت: خودکفایی پلت‌فرم 206 در دستور کار ایران خودرو قرار گرفته است. در این زمینه اولین قدم خوکفایی در ساخت مجموعه قطعات الکترونیکی این خودرو است.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: به منظور توسعه سبد سوخت کشور، طراحی و توسعه خانواده موتور ملی دیزل برای محصولات جاری و آتی ایران خودرو در دستور کار قرار دارد.

نجم‌الدین ادامه داد: در حال حاضر پروژه طراحی و ساخت موتور دیزلی، با حجم 1.5 لیتر با ساخت نمونه‌هایی از آن در دست اقدام است. اولین خودروی سواری با برند ایرانی و موتور دیزل ملی در سال 93 به بازار عرضه خواهد شد.

وی افزود: موتور ملی دیزل ضمن تایید الزامات استاندارد یورو پنج و شش، دارای 1500 سی‌سی گنجایش، 110 اسب بخار معادل 90 کیلووات توان،‌ 256 نیوتن متر گشتاور و مصرف سوخت 5.2 لیتر در هر صد کیلومتر است.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با اشاره به خودکفایی ایران خودرو در تولید موتورهای کم مصرف اظهار کرد: این گروه صنعتی براساس یک هدف راهبردی به تمامی فرآیند طراحی و تولید انواع موتورهای کم مصرف دست یافته است.

وی تاکید کرد: ایران خودرو برنامه راهبردی خودکفایی موتورهای تی یو 5 و تی یو 3 را تدوین و ساز و کارهای لازم برای تحقق این برنامه به کار گرفته شده است. در راستای کاهش مصرف سوخت در خوروهای تولیدی این شرکت، به کارگیری فن‌آوری میکروهیبرید روی محصولات جاری و آتی با کاهش مصرف سوخت 10 درصد و استفاده از فن‌آوری مایلدهیبرید بر روی پلت‌فرم‌ها و موتورهای آتی ایران خودرو با کاهش مصرف سوخت 20 درصد در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو به کارگیری و توسعه موتورهایی با فن‌آوری توربوشارژ (پرخوران) و دستیابی به فن‌آوری فول هیبرید را از برنامه‌های راهبردی ایران خودرو در قوای محرکه دانست.

وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون سبد سوختی تولیدات ایران خودرو به طور متوسط 70 درصد بنزین و 30 درصد گاز است که در هدفگذاری آتی، سبد سوختی این شرکت، 60 درصد بنزین، 20 درصد گاز، 10 درصد دیزل و 10 درصد هیبرید در نظر گرفته شده است که به تدریج سهم سوخت دیزل افزایش خواهد یافت./ایسنا

 

قیمت انواع خودرو در بازار ایران