اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دختری بدون حجاب در یک سریال تلویزیونی


پخش قسمت یازدهم سریال تلویزیونی شوق پرواز، بهانه ای شده است برای بازخوانی چند خاطره جالب از روند تهیه این سریال توسط سایت خبرآنلاین.

1 – پخش قسمت یازدهم سریال تلویزیونی شوق پرواز، بهانه ای شده است برای بازخوانی چند خاطره جالب از روند تهیه این سریال. در این گزارش با اشاره به روند انتخاب بازیگر خارجی برای ایفای نقش یک دختر آمریکایی، آمده است: «نیاز به فردی خارجی بود که هم لهجه انگلیسی خوبی داشته باشد، هم بلوند باشد تا از نظر ظاهری به یک آمریکایی شبیه باشد، هم مسلمان نباشد تا بتوان او را در مقطعی بدون حجاب نمایش داد و هم اینکه با سینما و تلویزیون بیگانه نباشد. برای چنین نقش هایی دستیاران کارگردان به سراغ خارجی های مقیم ایران می روند و با دعوت از آنها این بخش از کار را رفع و رجوع می کنند.

در شرایط عادی این موضوع یک همکاری ساده و شدنی است، اما مشکل شوق پرواز این بود که درست در مقطعی داشت این صحنه ها را تصویربرداری می کرد که به دلیل حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری مواضع غیرواقعی برخی دولت های غربی در قبال مردم ایران، وضعیت به شدت وخیم شده و هیچ سفارتخانه ای حاضر به همکاری با گروه نبود. به همین دلیل هربار که اعضای گروه کارگردانی با سفارتخانه ای اروپایی تماس می گرفتند تا در این زمینه با آنها گفت و گو کنند، به محض اینکه اعضای سفارت متوجه می شدند این تماس از سوی رسانه رسمی کشور ایران صورت گرفته، تلفن را قطع می کردند و دیگر پاسخی به تماس نمی دادند.

این اتفاق بارها درخصوص سفارت انگلیس در ایران رخ داد. انتخاب بازیگر برای این نقش عملا تبدیل به مسئله ای پیچیده شده بود تا اینکه بنفشه صمدی دختر یدالله صمدی کارگردان سریال بعد از پیگیری های فراوان، موفق شد دختری را که اصالتا روس بوده و در ایران در رشته دکترای ادبیات فارسی تحصیل می کرد، برای ایفای این نقش پیدا کند. این دختر فارسی را به خوبی صحبت می کردو در نهایت در اثر تمرین های مکرر توانست فارسی را با لهجه دلخواه کارگردان و با شکلی ابتدایی صحبت کند.»

منبع: روزنامه هفت صبح


ویدیو مرتبط :
ماجرای دختری که از حجاب بهنوش بختیاری ایراد گرفت و پاسخ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اعتراض دانشجویان لرستان به سریال تلویزیونی



 

 

 

 

اعتراض دانشجویان لرستان به سریال تلویزیونی

 

به گزارش پارسینه به نقل از هفته نامه محلی نگین زاگرس، بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان لرستان ضمن محکومیت تحقیر قوم لر در سریال «فاصله‌ها» از رئیس جمهور و رئیس قوم قضائیه می‌خواهد که بدون فوت وقت به پخش توهین آمیز این سریال خاتمه دهند.

سازمان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان لرستان در اعتراض به تحقیر قوم لر در سریال «فاصله‌ها» با صدور بیانیه‌ای اعتراض آمیز عنوان کرد: رسانه‌ی ملی که باید مدافع و بلندگوی وحدت ملی باشد با نفوذ افراد مسئله‌دار، پرچمدار حرکت ضدانقلابی تفرقه شده است.

در بخش‌های از این بیانیه که در هقته نامه محلی نگین زاگرس هم چاپ شده، آمده است:

در حالی که مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان تاکید بسیار زیادی بر ایجاد وحدت و همبستگی ملی بین آحاد ملت ایران اسلامی داشته‌اند و در زمانی که تهدید عمده نظام اسلامی به تشخیص تمام کارشناسان سیاسی و امنیتی، تحریک اقوام ایرانی به جدایی و افتراق از هم و فراهم کردن حضور بیگانگان در امور داخلی کشورمان است، متاسفانه شاهدیک که یکی از متدین‌ترین، اصیل‌ترین، ولایی‌ترین و انقلابی‌ترین اقوام ایران اسلامی به طور مشکوک و هدفدار در رسانه‌ی ملی آن هم در سریالی به نام فاصله‌ها مورد توهین و حقارت قرار می‌گیرد.

در این بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه‌های لرستان با تاکید بر این که قوم لر امروز منحصر به استان لرستان نبوده، بلکه شامل بخش اعظمی از استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، همدان و . .. می‌باشد که نماد اصلی این قوم در استان لرستان با قریب به 6200 شهید در دوران دفاع مقدس و وجود علمای بزرگی نظیر آیت الله بروجردی تبلور یافته است عنوان شده است:

این اولین باری نیست که که نقش‌های سبک و تحقیر کننده در رسانه‌ی ملی به لرها داده می‌شود، ولی این بار در حد بالاتری کارگردان نفوذی این سریال به تحریک احساسات این قوم شرافتمند پرداخته است.

در این بیانیه خطاب به مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران آمده است: از مسئولان می‌پرسیم که گناه قوم لر چیست که باید این چنین مضحکه سریال‌ها و فیلم‌های ایرانی قرار گیرد، قومی که تا به حال کوچکترین هزینه‌ای را بر نظام ولایی ایران اسلامی تحمیل نکرده و با تمام وجود محدودیت‌ها، هیچ منتی را بر جمهوری اسلامی نداشته است.

در پایان این بیاینه آمده است: بسیج دانشجویی دانشگاه‌های استان لرستان ضمن محکومیت تحقیر قوم لر در سریال «فاصله‌ها» از رئیس جمهور و رئیس قوم قضائیه می‌خواهد که بدون فوت وقت به پخش توهین آمیز این سریال خاتمه داده و مسببان آن را به سبب ایجاد اختلاف بین قومیت‌ها و اهانت به قوم سلحشور لر مورد تعقیب قرار دهند و در صورت تکرار این گونه اعمال سخیف از طرف رسانه‌ی ملی مطمئن باشند علاوه بر عذاب الهی، مسئولان و مردم ولایتمدار این دیار ساکت نخواهند نشست و حق پیگیری را برای خود محفوظ می‌دارند.

همچنین بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خرم‌آباد نیز در اعتراض به تحقیر قوم لر در سریال فاصله‌ها ضمن صدور بیانیه‌ای اعتراض آمیز خواستار جلوگیری از پخش این سریال و برخورد با عوامل د دست اندرکاران این سریال شده است.

نقش «یاور» در سریال «فاصله‌ها» که نشان دهنده‌ی فردی لرزبان است در بخش‌های مختلف سریال با تمسخر لهجه‌ی لری و ترانه‌های زیبا و کهن این سرزمین موجب جریحه‌دار شدن احساسات مردم لرستان شده است.

روند نارضایتی از تمسخر قوم لر در سریال‌های تلویزیونی مختلف در سال‌های اخیر به گونه‌ای است که همواره از سوی مردمان این دیار ولایتمدار نارضایتی از این موضوع را می‌توان مشاهده کرد، به طوری که در سال‌های اخیر افراد مختلفی خواستار توجه ویژه رئیس سازمان صدا و سیما در این زمینه شده‌اند.

با این اوصاف به نظر می‌رسد این روند بی‌توجهی که در سریال اخیر تولید شده در این سازمان نیز استمرار یافته است موجب چالش جدیدی در این زمینه در اذهان مردم لر زبان شود.

این در حالی است که در سال‌های اخیر نیز صیدجعفر فلاحی یکی از سینماگران لرستانی در نامه‌ای که اصل آن بر روی خروجی سایت‌ها قرار داده شد به این موضوع اعتراض کرده است.