اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دختران در مصرف مواد دخانی سبقت گرفتند


این روزها دیدن خانم‌های سیگار بدست در سطح شهرها خیلی تعجب بر انگیز نیست چرا که گویا قبح این کار شکسته شده تا جایی که حتی قلیان به پای ثابت محافل خانوادگی شان تبدیل شده اما یک سوال مطرح است که این افزاد می‌‌دانند که این دودها چه برسر خودشان و خانواده‌هایشان می‌آورد؟

باشگاه خبرنگاران جوان: این روزها دیدن خانم‌های سیگار بدست در سطح شهرها خیلی تعجب بر انگیز نیست چرا که گویا قبح این کار شکسته شده تا جایی که حتی قلیان به پای ثابت محافل خانوادگی شان تبدیل شده اما یک سوال مطرح است که این افزاد می‌‌دانند که این دودها چه برسر خودشان و خانواده‌هایشان می‌آورد؟

* مصرف قلیان در کشور شتابی است

امروزه مصرف قلیان بین تمام اقشار جامعه به قدری زیاد شده که در هر محفلی قطعاً چند قلیان با طعم های مختلف به چشم می‌خورد.

خسرو صادق‌نیت رئیس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در این باره می‌گوید: مصرف روزانه قلیان در سال 86 ثابت بوده اما از سال 88 مصرف روزانه‌ قلیان رشد بالایی داشته است.

* دختران گوی سبقت را بردند


میزان شیوع مصرف مواد دخانی در دختران از 8.7 درصد در سال 82 به 20 درصد در سال 86 رسیده است.

صادق‌نیت رئیس مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در این باره می‌گوید: رشد مصرف قلیان در جمعیت 13 تا 15 ساله بیش از 2 برابر افزایش یافته که در دختران این میزان بیشتر است.

وی در خصوص میزان مصرف سیگار می‌گوید: میزان مصرف سیگار در پسران از 3 به 5 و در دختران از 1 به 9 درصد افزایش یافته است.

* مصرف خانوادگی قلیان و تهدید سلامت


متاسفانه مشکل اساسی مصرف قلیان ، مصرف خانوادگی آن است به طوری که مصرف یک وعده آن دودی به میزان 100 تا 200 برابر سیگار برای خود فرد و معادل 7 یا 8 نخ سیگار برای اطرافیانش تامین می‌کند.

صادق‌نیت در این باره معتقد است: قبح  مصرف دخانیات در خانواده‌ها در حال از بین رفتن است و به این ترتیب احتمال افزایش شیوع مصرف مواد دخانی در آینده افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.

* قلیان و تهدید سلامت کودکان

علاوه بر اینکه دود دست دوم قلیان کودکان را تهدید می‌کند دود دست سوم نیز آنها را در امان نمی‌گذارد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در این باره می‌گوید: دودی که از مصرف قلیان بر جدار دیوارها و زمین رسوب می‌کند و با تماس پوستی جذب بدن می‌شود دود دست سوم است و خردسالان این خانواده‌ها با کشیدن دستشان به زمین و دیوار باعث نفوذ آلودگی به بدن خود می‌شوند.

* ورود شیشه و تنباکو قلیان

برخی گزارش‌ها حاکی از اضافه‌کردن مواد روان‌گردانی چون شیشه به تنباکوهاست که باعث وابستگی بیش از پیش افراد قلیانی شده است.

صادق‌‌نیت در این باره معتقد است: موضوع جدیدی که نگرانی ‌ها را تشدید کرده اقدام افراد سودجو به هنگام عرضه قلیان در محیط های غیر مجاز در جهت افزودن مواد روان‌گردان همچون شیشه به تبناکو است.

وی می‌گوید: در برخی موارد میزان اضافه‌شده این ماده به قدری بوده که موجب مسمومیت مصرف‌کننده و بستری‌شدن او در بیمارستان شده است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در خصوص انگیزه این سودجویان می‌گوید: مهمترین انگیزه ، وابسته‌کردن افرادی است که به مراکز آنها مراجعه می‌کنند تا هم تعداد مراجعانشان و هم میزان مصرف آنها افزایش یابد چرا که ممکن است فردی که به صورت تفریحی از قلیان استفاده می‌کند وقتی درگیر مواد محرک و مخدر در تنباکوی آن می‌شود به آن وابسته شده و مراجعات مکرری داشته باشد.

* به فکر سلامت خود و کودکانمان باشیم

مصرف‌کنندگان قلیان تا حد ممکن باید مصرف این مواد را کاهش دهند و اگر به فکر سلامت خود نیستند به فکر اطرافیان و عزیزان خود باشند چرا که مصرف قلیان بر سلامت فرزندان تاثیر درازمدتی داشته و منجر به آلوده شدن آنها و اعتیاد به مواد دخانی در آینده می‌شود.


ویدیو مرتبط :
آخر عاقبت مصرف مواد مخدر از زبان زن مصرف کننده شیشه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمار مصرف مواد دخانی در میان دانش‌ آموزان


بر اساس جدید ترین آمارها در ایران 43 درصد دختران و 64 درصد پسران تجربه مصرف قلیان، 4/24 درصد دانش آموزان پسر تجربه مصرف مشروبات الکلی و بیش‌از 35 درصد از دانش آموزان پسر سیگار می کشند.

مردم سالاری: بر اساس جدید ترین آمارها در ایران 43 درصد دختران و 64 درصد پسران تجربه مصرف قلیان، 24/4 درصد دانش آموزان پسر تجربه مصرف مشروبات الکلی و بیش‌از 35 درصد از دانش آموزان پسر سیگار می کشند.

به گزارش خبرآنلاین، بررسی جدیدترین پژوهش‌های مستند و دانشگاهی کشور حاکی از افزایش میزان شیوع مصرف سیگار و مواد دخانی در میان دانش آموزان ایرانی است. اگر چه مسئولان مسئولان آموزش و پرورش طی سال‌های اخیر شیوع مصرف سیگار و مواد دخانی در مدارس را قویا تکذیب کرده اند اما بر اساس آخرین پژوهش‌های صورت طی سال‌های 1388 تا 1390 در زمینه مصرف سیگار در دانشگاه علوم پزشکی تهران و مصرف مواد دخانی سبک و سنگین در دانشگاه تربیت معلم ، تجربه مصرف سیگار در پسران و دختران تهرانی به ترتیب 35 و 26/9 درصد بود.


همچنین 64 درصد دانش آموزان پسر بررسی شده و 43 درصد از دختران تجربه مصرف قلیان دارند در حالی پیش از این هشدارهایی در رابطه با افزایش میزان مصرف قلیان از سوی آسیب شناسان داده شده بود.

مصرف مشروبات الکلی در میان دانش آموزان نیز به مرز هشدار دهنده ای رسیده است و بر اساس پژوهشی در دانشگاه تربیت معلم تهران 24/4 درصد دانش آموزان پسر و 4/2 درصد دانش آموزان دختر تا کنون مشروبات الکلی را مصرف کرده اند.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت روزانه بین 8 تا 10 هزار جوان شروع به مصرف فروآورده‌های دخانی می کنند که اکثر آنها در کشورهای درحال توسعه زندگی می کنند. از آنجا که بیش از 70 درصد از نوجوانان 10 تا 19 ساله کشور در حال تحصیل هستند و مدرسه به عنوان اولین محیط اجتماعی آموزشی بعد از خانواده از اهمیت بسزایی در شکل گیری رفتار‌های فرد برخوردار است، بررسی میزان مصرف سیگار در مدارس از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

افزایش میزان مصرف سیگار در میان دانش آموزان در کلان شهر‌های کشور به خصوص شهر تهران به شکلی است که در پژوهش دیگری در شهر رشت شیوع تجربه مصرف سیگار و کشیدن گاه گاهی در میان افراد سیگاری در پسران دبیرستان به ترتیب 15 درصد و 54/6 درصد گزارش شده است. همچنین مطالعه که در سال 1382 در شهر تهران صورت گرفت شیوع کشیدن سیگار به صورت گاه گاهی را در دانش آموزان دبیرستانی 28/2 درصد عنوان کرده بودند.

خانه، بیشترین مکان کشیدن سیگار

نتایج پژوهش صورت گرفته در دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان می دهد محل کشیدن سیگار در کل دانش آموزان مصرف کننده فعلی سیگار 37.8 درصد در خانه خود بود که بیشترین میزان را نشان می دهد. همچنین بیشترین مکان کشیدن سیگار در پسران مصرف کننده فعلی 36/6 درصد در مکان‌های عمومی مانند پارک و خیابان و در دختران 51/6 درصد در خانه خود بوده است.

در این پژوهش که بیش از 4523 دانش آموز مورد بررسی قرار گرفته اند که بر اساس نتایج آن بیشترین درصد فراوانی نحوه دستیابی به سیگار مصرفی در دانش آموزان طی بررسی‌های صورت گرفته خرید از فروشگاه یا مغازه به میزان 38.8 درصد بود که 61/5 درصد از دانش آموزان دختر و 74/6 درصد از دانش آموزان پسر مصرف کننده سیگار جهت تهیه سیگار مصرفی خود پول پرداخت کرده‌اند.


از سوی دیگر براساس نتیج این پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی تهران و در نظر خواهی انجام شده در خصوص قصد کشیدن سیگار در یک سال و پنج سال آینده در میان دانش آموزان مصرف‌کننده فعلی سیگار 24.1 درصد احتمال دادند در یک سال و 33/1 درصد در پنج سال آینده سیگار خواهند کشید.

به عبارت دیگر از هر 10 دانش‌آموز مصرف‌‌کننده سیگار تقریبا سه نفر قصد ادامه مصرف را در یک سال و 5 سال آنده را داشته‌اند.

همچنین مقایسه قرار گیری در معرض دود سیگار در دو گروه مصرف‌کننده فعلی سیگار و غیرسیگاری نشان داده است که گروه دانش آموزان مصرف‌کننده فعلی سیگار 66.7 درصد و در گروه دانش‌آموزان غیرسیگاری 32/7 درصد در خانه در معرض دود سیگار بوده اند و 78 درصد از دانش‌آموزان مصرف‌کننده فعلی سیگار علاوه بر خانه در محلی دیگر در معرض دو سیگار بوده اند. نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از بالا بودن مصرف سیگار در میان نوجوانان است. به نحوی که از هر 10 دانش‌آموز سه نفر تجربه کشیدن سیگار را داشته‌اند.

57 درصد دانش آموزان حداقل یک نوع مواد دخانی را تجربه کرده‌اند

همچنین بر اساس تحقیق دیگری در دانشگاه تربیت معلم تهران در میان دانش آموزان447 دانش‌آموز کرجی 57 درصد از دانش آموزان مورد مطالعه گزارش کردند که حداقل یک بار در طول عمر خود یک نوع ماده شامل سیگار، قلیان، مشروبات الکلی، و سایر مواد را امتحان کرده اند.

 به طوریکه از میان 447 نفر از دانش آموزان دختر و پسر سال‌های اول، دوم و سوم متوسطه 57 درصد معادل 255 نفر حداقل یک بار در طول عمر سابقه مصرف مواد (با احتساب سیگار) داشته‌اند.


نتایج پژوهش دانشگاه تربیت معلم در میان دانش آموزان نشان می دهد 43/1 درصد از دانش آموزان دختر بررسی شده مصرف‌کننده قلیان هستند و 24.4 درصد پسران نیز مصرف کننده مشروبات الکلی هستند و یا آن را تجربه کرده‌اند.