اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دختران بیشتر از پسران سیگار می کشند!


رئیس اداره بهداشت مدارس وزارت بهداشت گفت: رشد مصرف سیگار در دختران بیشتر از پسران است ولی رشد مصرف قلیان در پسران بیشتر از دختران است.

 رئیس اداره بهداشت مدارس وزارت بهداشت گفت: رشد مصرف سیگار در دختران بیشتر از پسران است ولی رشد مصرف قلیان در پسران بیشتر از دختران است.
 
گلایل اردلان، در نشست خبری سلامت نوجوانان اظهار داشت: در حال حاضر پوشش خدمات سلامت دانش‌آموزان در تمام پایه‌های تحصیلی بدین گونه است که در ابتدایی‌ها بالای 98 درصد، در راهنمایی‌ها 91.4 درصد و در اول دبیرستان 91.7 درصد است.

وی افزود: در روستاها با توجه به طرح پزشک خانواده تقریباً مشکل کمتر است و عمده مشکل ما در شهرهاست.

۷ رفتار پر خطر

اردلان یادآور شد: از سال 83 تاکنون نظام مراقبت از رفتارهای آسیب‌رسان را آغاز کردیم که عمدتاً در مدرسه انجام شد و به همین دلیل روی 7 رفتار پرخطر این سنین که شامل تغذیه بد، فعالیت فیزیکی ناکافی، مصرف سیگار، مصرف سایر مواد غیر سیگار، صدمات عمدی مانند خشونت، صدمات غیر عمدی مثل تصادفات و مسائل روحی و روانی مانند افسردگی و خودکشی کار کردیم.

وی یادآور شد: طبق آمار در سال 83 حدود 64 درصد 6 تا 18 ساله‌ها از کامپیوتر و تلویزیون بیش از حد استاندارد یعنی 2 ساعت استفاده می‌کردند که با مداخلات انجام شده در سال 88 این رقم به 25.5 درصد کاهش یافت.

استفاده زیاد از کامپیوتر موجب افسردگی می شود

رئیس اداره بهداشت مدارس وزارت بهداشت اضافه کرد: استفاده بیش از اندازه از کامپیوتر موجب افسردگی، گوشه‌گیری و جست و جوی حقیقت در دنیای مجازی می‌شود که زمانی که نوجوان وارد دنیای واقعی می‌شود او را دچار مشکل می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس تأکید ما در ارتقای سلامت روان بیشتر است که در بسته خدمات سلامت 6 تا 18 ساله‌‌ها گنجانده شده است.

اردلان گفت: این بسته را امسال فقط برای اول ابتدایی‌ها اجرا کردیم و برای کشوری شدن همه سنین آن نیاز به سرمایه‌گذاری داریم.  

وی یادآور شد: الگوی دیگری که در این زمینه به کار بردیم مدارس مروج سلامت است که دو نوع چک لیست دارد و یکی توسط مدیر مدرسه و دیگری توسط کارشناسان وزارت بهداشت از نظر رعایت آیتم‌های این مدارس پر می‌شود و چنانچه مدارس امتیاز بین 92 تا 100 را بگیرند 5 ستاره و اگر 82 تا 91 را بگیرند 4 ستاره خواهند شد.

اردلان یادآور شد: دانشگاه‌های کرج، کاشان، سبزوار، جهرم، شهید بهشتی و گناباد و بیرجند به ترتیب رتبه‌های بالای 90 درصد را از 8 آیتم موجود کسب کردند.

اردلان با بیان اینکه از این 8 آیتم فعالیت فیزیکی برترین نمره را داشته است ارائه خدمات بالینی رتبه بعدی را دارد.

وی اضافه کرد: بر اساس بررسی‌های ما الگوهای مصرف سیگار به سمت مصرف قلیان در بین نوجوانان تغییر یافته به طوری که رشد مصرف سیگار در دخترها بیشتر از پسرها و رشد مصرف قلیان در پسرها بیشتر از دخترها است.

اردلان گفت: وقتی علت را از پسرها و دخترها جویا شدیم 26 درصد لذت از بوی سیگار، 16.5 درصد کاهش اضطراب در دخترها دو برابر بیشتر از پسرها مطرح شده و 27 درصد عادت شدن آن را عنوان کردند.

افزایش چاقی و اضافه وزن در نوجوانان

وی درباره اضافه وزن و چاقی نیز یادآور شد: میزان چاقی و اضافه وزن نوجوانان از 13.4 درصد سال 83 به 17 درصد سال 88 رسیده که علت آن وقت کم مادر برای پخت غذاهای سنتی و تغییر ذائقه نوجوانان و جوانان است.

وی ادامه داد: خشونت یا تغییر خلق نیز در گروه‌های سنی نوجوان دیده می‌شود به طوری که در 62.5 درصد موارد طی 6 ماه گذشته از یکبار در روز تا یکبار در ماه، زود عصبی شدند و در 60 درصد موارد احساس دلشوره و اضطراب داشتند و در 50 درصد بدخوابی را گزارش کردند.

منبع: فارس



ویدیو مرتبط :
برای آنها که سیگار نمی کشند....فوق العاده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش سن مصرف سیگار بین دختران و پسران و اولین محل تجربه مصرف



سیگار,سن مصرف سیگار بین دختران و پسران

ر اساس تحلیلهای یک پژوهش میدانی اعلام شد:
کاهش سن مصرف سیگار بین دختران و پسران و اولین محل تجربه مصرف

یک پژوهشگر و متخصص علوم رفتاری بر اساس یک پژوهش میدانی اظهار کرد: با توجه به نتایج به دست آمده می‌توان به این نتیجه رسید که حداقل سن مصرف سیگار در بین پسران به 14 و در بین دختران به 17 سال کاهش یافته است.

مجید ابهری در گفت‌وگو با ایسنا ، با بیان اینکه این پژوهش میدانی بین 4620 دختر و پسر 14 تا 19 ساله انجام شده است، گفت: این پژوهش در نیمه نخست سال جاری انجام و نتایج آن به تازگی استنباط شده است.

وی افزود: این پژوهش در شهرهای تهران، اصفهان، رشت و مشهد انجام شده و جوانان این شهرها یکی از اصلی‌ترین علل مصرف سیگار را دوستان و گروه همسالانی دانسته‌اند که در میان آنها قرار دارند و موجب تشویق آنها به مصرف سیگار شده‌اند.

به گفته این پژوهشگر علوم اجتماعی 90 درصد جوانان مورد پرسش، تک فروشی سیگار در مغازه‌ها و دکه‌های فروش جراید را عامل اصلی سهل الوصول بودن گرایش به سیگار دانستند.

ابهری با تاکید بر اینکه نهادهای متولی باید نسبت به برخورد قانونی با فروش سیگار به افراد کمتر از 18 سال اقدام کنند گفت: رسانه‌ها نیز در بیان زیاندهی‌های این رفتار نابهنجار تلاش چشمگیری نداشته و صدا و سیما باید در این زمینه با آموزش جوانان و خانواده‌ها، زیان‌های ناشی از مصرف سیگار را به آنها انتقال دهد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه 90 درصد از جوانان مورد پرسش در مسیر خانه و مدرسه و نیز مهمانی‌های دوستانه سیگار را برای اولین بار تجربه کرده‌اند، اظهار کرد: علاوه بر سیگار قلیان نیز از پدیده‌هایی است که 70 درصد جوانان مصرف آن را به دلیل استعمال در مجامع عمومی و نیز پیک نیک‌ها تجربه کرده‌اند. 

/ایسنا