اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دخانیات به نفس نفس افتاد


تولید سیگار در شرکت دخانیات ایران به پایین ترین حد خود ظرف سال های اخیر رسید.

اقتصاد نیوز: تولید سیگار در شرکت دخانیات ایران به پایین ترین حد خود ظرف سال های اخیر رسید.

 فروش شرکت دخانیات ایران که تا چندی پیش یکی از سوده‌ترین صنایع کشور بود، به دلیل تغییر مکرر مدیران و منفک شدن از وزارت صنعت کاهش شدیدی یافته است.

 آمار تولید در سه ماه نخست امسال نشان می‌دهد که تولید انواع سیگار در کشور دو سوم کاهش یافته و واحدهای تولید سیگار در کشور به دلیل کمبود نقدینگی و وارد نشدن مواد اولیه تنها با 30 درصد ظرفیت خود مشغول به کار هستند.

تولید سیگار در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 51 درصد کاهش داشته است. طی فصل بهار حدود 3/1 میلیارد نخ انواع سیگار با برندهای ملی به تولید رسیده و علاوه بر آن نیز واحدهای تولید سیگار در کشور نزدیک به 5/1 میلیارد نخ انواع سیگارها با برند مشارکتی را به تولید رسانده اند.

از این رو در سه ماه نخست امسال در مجموع 8/2 میلیارد نخ انواع سیگار با برندهای ملی و مشارکتی در کشور به تولید رسیده و این میزان تولید در حالی صورت گرفته که ظرفیت تولید سیگار در کارخانه های کشور ماهانه در حدود 3 میلیارد نخ است.

در حقیقت اگر واحدهای تولید سیگار در کشور با ظرفیت حداکثری خود به تولید می‌پرداختند از ابتدای فرورردین تا پایان خرداد ماه باید نزدیک به 9 میلیارد نخ سیگار در کشور به تولید می‌رسید.

این آمار نشان می دهد صنعت دخانیات کشور هم اکنون با یک سوم ظرفیت خود به تولید انواع سیگار مشغول است که این موضوع سبب شده تا در خلاء محصولات داخلی، بازار سیگار کشور از سیگارهای قاچاق اشباع شود.

برخی کارشناسان کاهش شدید تولید سیگار در ایران را به دلیل واگذاری این شرکت به نهادهای غیر تخصصی، تغییرات مدیریتی و کاهش واردات مواد اولیه می دانند.

مواد غیر توتونی، فیلتر، کاغذ سیگار و پوشش آلومینیومی لفاف از مهم ترین کالاهایی واسطه ای وارداتی هستند که در تولید سیگار به کار برده می شوند. تضعیف نقدینگی شرکت دخانیات و ناتوانی این شرکت در تامین ارز مورد نیاز برای واردات این مواد، از مهم ترین دلایل کاهش واردات مواد اولیه مورد نیاز در تولید سیگار عنوان شده است.
 
کاهش شدید فروش

از دخانیات خبر می‌رسد که میزان فروش این شرکت از 80 میلیارد تومان در ماه به حدود 10 میلیارد تومان کاهش یافته که این موضوع بر روی حقوق و مزایای کارگران شرکت تاثیر مستقیمی گذاشته و کار را به جایی رسانده که کلیه اضافه‌کاری‌ها و مزایای مشابه قطع شده تا این شرکت فقط بتواند حقوق کارکنان خود را سر موقع پرداخت کند.

درآمد سالانه دخانیات در سال‌های گذشته بالای هزار میلیارد تومان می رسید که اکنون بسیار کاهش یافته و با در نظر گرفتن فروش 10 میلیارد تومانی در ماه می توان گفت تا پایان سال امسال در صورت ادامه چنین روندی درآمد دخانیات به زیر 150 میلیارد تومان می رسد که برای شرکتی عظیمی چون دخانیات بسیار وحشتناک است.

به وجود آمدن چنین وضعیتی را می توان در تغییرات مدیریتی و واگذاری دخانیات به صندوق بازنشستگی فولاد جستجو کرد. شرکت دخانیات ایران در دولت قبل میان سه گروه تقسیم شد. 55 درصد سهام آن به خاطر بدهی دولت به صندوق بازنشستگی صنعت فولاد کشور واگذار شد، 40 درصد به سهام عدالت اختصاص یافت و 5 درصد نیز به عنوان سهام ترجیحی در اختیار کارکنان این شرکت قرار گرفت.

با اینکه 55 درصد این سهام در اختیار صندوق بازنشستگی فولاد است اما این صندوق در پرداخت مطالبات خود به 80 هزار بازنشسته صنعت فولاد کشور کاسه چه کنم در دست گرفته است. اوضاع مالی این صندوق به قدری بحرانی است که برخی از اعضای آن در اعتراض به پرداخت نشدن مطالباتشان دوشنبه، پنجم اسفند ماه مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

سرپرستی شرکت دخانیات ایران که روزگاری به لحاظ درآمدزایی جزو شرکت های سوده و پردرآمد کشور بود، به صندوقی واگذار شده که خود یکی از بزرگترین بدهکاران به بازنشستگان کشور است. حال با چنین شرایطی می توان امیدوار بود که این صنعت با توجه به آنکه برای کالای تولیدی اش همواره تقاضا وجود داشته، بتواند به ریل توسعه و درآمدزایی بازگردد؟

امید به بازگشت رونق

هیات مدیره شرکت دخانیات ایران چندی پیش پس از کش و قوس فراوان محمدحسین برخوردار را به عنوان مدیر عامل جدید این شرکت انتخاب کرد تا بتواند ثبات مدیریتی را به این شرکت باز گرداند.

بر اساس اطلاعات کسب شده، برخوردار به پیشنهاد برخی اعضای هیات دولت نظیر محمد نهاوندیان، رئیس دفتر و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری به هیات مدیره این شرکت معرفی شده و آنها همزمان با عقب‌نشینی محمدرضا سراج القوم، گزینه قبلی خود، از مدیرعاملی پذیرفته‌اند تا برخوردار را به عنوان مدیر عامل جدید این شرکت معرفی کنند.

اما این پرسش مطرح شده که برخوردار کیست و تا کنون چه فعالیت‌هایی را در کارنامه خود داشته است. محمدحسین برخوردار یکی از فعالان اقتصادی کشور و مالک شرکت سام‌ الکترونیک است که به مونتاژ محصولات صوتی، تصویری و الکترونیکی سامسونگ کره در ایران می پردازد.

تشابه اسمی او با محمدتقی برخوردار، تاجر خوشنام و بنیانگذار شرکت پارس الکترونیک سبب شده که برخی او را فرزند محمدتقی بنامند در حالی که این دو هیچ نسبتی با هم ندارند و فرزندان محمدتقی برخوردار در انگلستان زندگی می‌کنند.

مدیر عامل کنونی شرکت دخانیات در حالی به عنوان مدیر عامل جدید این شرکت معرفی شده که در انتخابات سال پیش هیات نمایندگان اتاق تهران توانست به عنوان نماینده بخش صنعت بار دیگر وارد اتاق تهران شود. او ریاست مجمع عالی واردات را بر عهده دارد و به عنوان مدیر بخش خصوصی همواره منتقد برخی از سیاست دولت‌های مختلف بر می گردد.

اما نسبت برخوردار با صنعت دخانیات چیست. تنها ردپایی که می‌توان در این زمینه یافت به مصاحبه آبان ماه سال گذشته او با روزنامه جهان صنعت است که در آن از واردات رسمی سیگار به ایران حمایت کرده و گفته است اگر مارلبرو بخواهد در ایران به تولید سیگار بپردازد باعث ایجاد اشتغال خواهد بود.

برخوردار اگرچه از مدیران موفق بخش خصوصی به شمار می‌آید اما حضور او به عنوان در شرکتی شبه دولتی سبب شده این پرسش به وجود آید که اصولا نسبت این فعال صنعتی با شرکتی پر حاشیه مانند دخانیات چه می‌تواند باشد؟


ویدیو مرتبط :
نفس هرمیها به شماره افتاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نفس های قاتل «برادر زن» به شماره افتاد



 

نفس های قاتل «برادر  زن» به شماره افتاد

 

حکم مرگ مردی که برادر زن پیشین خود را به دنبال دعوای کهنه خانوادگی ، در جنوب تهران کشت به تایید دیوان عالی کشور رسید.


افسر نگهبان کلانتری ۱۵۱ یافت آباد ، عصر ۱۹ مرداد ۱۳۸۶ باخبر شد مرد ۴۰ ساله ای به نام «مهدی» با ۱۷ ضربه چاقو از پا درآمده و خانه اش به آتش کشیده شده است.


سپس بازپرس محمد شهریاری - کشیک وقت دادسرای ناحیه ۲۷ - و افسران دایره ۱۰ اداره آگاهی مرکز به قربانگاه رفتند و با دیدن جنازه ، رسیدگی به ماجرا را در دستور کار خود قرار دادند.


شواهد نشان می داد مرد نگون بخت به دست «حسین - ر» ۵۷ ساله که شوهر پیشین خواهر او بود از پا درآمده است و با به دست آمدن نخستین سرنخ ، متهم پیش از فرار ردیابی و بازداشت شد.



این مرد به بازپرس شعبه هفتم دادسرای امور جنایی پایتخت گفت : یکسال پیش زنم طلاق گرفت و تلاشم برای برگرداندن «رضیه» بی نتیجه ماند.برادران زنم مدام جلوی او را می گرفتند و به من می گفتند محال است بگذاریم تو با برگرداندن خواهرمان به ارثیه پدری برسی.



وی ادامه داد : عصر ۱۹ مرداد با برادر زن سابقم درباره ارثیه دو میلیاردی ، بحث کردم اما هنوز چند دقیقه بیش تر از ورودم به خانه اش نگذشته بود که ناسزاگویی را شروع کرد.«مهدی» فریاد می کشید و می گفت داغ این ثروت را به دلت می گذارم.



کنترل اعصابش را از دست داده بود و با یک چوب نیم متری به من حمله کرد.من هم با چاقویی که همراهم بود چند ضربه به «مهدی» زدم و بعد خانه اش را به آتش کشیدم.



به دنبال بازسازی صحنه جنایت ، قرار مجرمیت «حسین» از سوی بازپرس «شهریاری» صادر و کیفرخواست به شعبه ۷۱ داگاه کیفری تهران فرستاده شد.



در آخرین نشست رسیدگی به این پرونده که دهم شهریور ۸۸ به ریاست قاضی «نور ا... عزیزمحمدی» و با حضور چهار مستشار تشکیل شد ابتدا محمد شادابی - نماینده دادستان - کیفرخواست را خواند و برای جانی ، حکم قصاص خواست.


سپس اعضای خانواده «مهدی» در جایگاه ویژه قرار گرفتند و برای «حسین» تقاضای صدور حکم مرگ کردند.آنان اظهار داشتند : از همان ۲۶ سال پیش ازدواج «رضیه» و «حسین» اشتباه بود و خیلی زودتر باید از هم جدا می شدند.


نوبت دفاع به مجرم که رسید اظهار داشت : من و زن سابقم از همان اوایل ازدواجمان با هم اختلاف داشتیم.خانواده «رضیه» همیشه تحقیرم می کرد و قرار بود از هم جدا شویم اما خواهر و برادرش اجازه نمی گذاشتند.


وی اضافه کرد : آن روز قرار بود با «رضیه» به محضر برویم و رسما جدا بشویم اما او بر سر قرار نیامد.من مجبور شدم به خانه برادرش بروم اما هیچ کس در را باز نکرد.تا چند روز بعد به خانه پدر همسرم می رفتم تا شاید موفق شوم اورا ببینم.آخرین روزی که به آنجا رفتم از بخت بد من ، هیچکس به جز برادر زنم در خانه نبود.همین که در را باز کرد و متوجه شدم که زنم در خانه نیست عصبانی شدم و چاقو کشیدم اما اصلا متوجه نشدم چند ضربه زدم.



● قاضی : چرا قربانگاه را به آتش کشیدی؟

▪ مجرم : من از آن خانه نفرت داشتم و به قدری عصبانی بودم که کنترلم را از دست دادم و تمامی شلنگ های گاز را بریدم.بعد چند ملحفه را آتش زدم که شعله ها به سرعت به همه جا سرایت کرد.البته قصدم خودسوزی بود که نشد.


● قاضی : چرا موفق به خودسوزی نشدی؟

▪ مجرم : زنگ خانه را زدند و زمانی که در را باز کردم متوجه شدم کسی بیرون نیست.به همین خاطر سوار ماشین شدم و با گذشت چند ساعت خودم را به اداره آگاهی معرفی کردم.خانواده «رضیه» باید اجازه می داد که ما از یکدیگر جدا شویم تا جوانی دو فرزند من هم این گونه تباه نمی شد.



هیئت قضایی پس از شنیدن آخرین دفاع جانی به شور پرداخت و او را به اشد مجازات - اعدام - کرد.رای به تایید دیوان عالی کشور رسیده و اگر شاکیان خصوصی از خونخواهی نگذرند «حسین - ر» به زودی اعدام می شود... /گزارش : خبرگزاری ایسکانیوز )