اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دانشمندان قلب تراشه‌ای ساختند


دانشمندان با استفاده از عضلات واقعی قلب موفق به ایجاد «یک قلب روی یک تراشه» شده‌اند که همانند قلب انسان می‌تپد و نسبت به داروهای قلبی واکنش نشان می‌دهد.

خبرگزاری آنا: دانشمندان ابزار جدیدی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند روشی بهتر، ایمن‌تر، سریع‌تر و ارزان‌تر برای بررسی تاثیرات دارو روی قلب باشد و دیگر نیازی به آزمایش حیوانات وجود ندارد. این ابزار چند اینچی، بدنه سیلیکونی دارد که عضلات بسیار ریز قلب انسان در آن جا گرفته است و دقیقا همانند عضلات قلب در بدن یک انسان زنده می‌تپد و نسبت به داروها واکنش نشان می‌دهد.

کوین هیلی، پروفسور مهندسی دانشگاه برکلی و مدیر این تیم پژوهشی در این باره گفت: «استفاده از حیوانات برای آزمایش داروهای قلبی انسان، صرفا اهلاقی نیست. به ویژه اینکه معمولا داروهایی که برای انسان‌ها ساخته می‌شوند، از نظر بیولوژیکی تاثیری متفاوت با آنچه روی بدن انسان می‌گذارند، دارند».

وی افزود: «این تفاوت‌ها اغلب مطالعات محققان را ناکارآمد می‌کند و فقط هزینه‌های هنگفت روی دست محققان می‌گذارد. در حالی که این جواب درستی در زمینه سمی بودن دارو در بدن انسان نمی‌دهد».

به گفته او، برای ساخت هر دارو حدود 5 میلیارد دلار هزینه می‌شود که 60 درصد آن را بخش تحقیق و توسعه به خود اختصاص می‌دهد. استفاده از مدل یک ارگان انسان که با دقت بسیاری طراحی شده، می‌تواند هم به‌صرفه باشد و هم زمان تحقیقات را به شدت کاهش دهد.

در این تراشه، ماهیچه‌های قلبی به کار رفته که در یک لابراتوار از طریق سلول‌های بنیادی پرتوان انسان بالغ درست شده‌اند. این تیم تحقیقاتی ماهیچه‌ها را در ساختار یک تراشه که از نظر شکل و بافت سلولی شبیه به قلب انسان است، وارد کردند. این ساختار همچنین به گونه‌ای طراحی شده که همانند بافت انسان، مواد غذایی و دارو را جذب می‌کند.

زمانی که محققان این ماهیچه‌های قلبی را در ساختار تراشه قرار دادند، این تراشه بعد از 24 ساعت شروع به تپیدن کرد؛ طوریکه ضربان آن به 55 تا 80 در دقیقه رسید. آنها سپس برای آزمایش این قلب تراشه‌ای از چهار داروی مهم قلبی استفاده کردند تا ببینند آیا این ابزار به داروها واکنشی نشان می‌دهد یا خیر.

با مانیتور ضربان قلب تراشه‌ای، محققان دریافتند که این ابزار به داروها واکنش نشان داده و جالب اینجاست که این واکنش شبیه به واکنش قلب انسان بوده است. به طور مثال، زمانی که داروی ایزوپروترونول به این قلب تراشه‌ای تزریق شد، ضربان در عرض نیم ساعت از 55 به 124 در دقیقه رسید.

به گفته محققان، این قلب تراشه‌ای تا چندین هفته زنده است و می‌تواند تاثیر چند داروی مختلف را با آن بررسی کرد


ویدیو مرتبط :
دانشمندان از لنزهای معمولی شنل نامرئی کننده ساختند!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دانشمندان به دنبال استفاده از تار عنكبوت برای ساخت ماهیچه قلب هستند



دانشمندان آلمانی تارهای عنكبوت مصنوعی تولید كردند كه قصد دارند از این دستاورد برای ترمیم و ساخت بافت ماهیچه‌های قلب، پوست و بافت‌های عصبی استفاده كنند.

اخبار,اخبار علمی,دانشمندان به دنبال استفاده از تار عنكبوت برای ساخت ماهیچه قلب هستند

 به نقل از  شبکه خبری یورونیوز دانشمندان آلمانی با توجه به محکمی تار عنکبوت و استفاده‌ای که این نوع تار می‌تواند در زندگی انسان داشته باشد اکنون به فکر ساخت نوع مصنوعی آن افتاده‌اند.

تارعنکبوت یکی از مواد بسیار محکم در جهان است که حاصل 400 میلیون سال تکامل است.

اکنون دانشمندان بایروت آلمان از طریق باکتری‌هایی که در روده انسان و حیوانات وجود دارد توانسته‌اند تارهای عنکبوت مصنوعی بسازند.

 توماس شویبل یکی از پژوهشگران آلمانی می‌گوید: ویژگی‌های خاص فیبر عنکبوت به دلیل محکمی بسیار بالا و در عین حال انعطاف پذیری آن است. برای پاره کردن یک رشته تار عنکبوت باید مقدار زیادی انرژی مصرف کرد.

نمونه‌های اولیه تارهای عنکبوتی که به طریق مصنوعی به دست آمده‌اند بسیار براق و سفید است.

توماس شویبل می گوید: هنوز مشخص نیست از این تارها چه استفاده‌ای می‌توانیم برد اما این را می‌دانیم که از طریق باکتری مواد و محصولات مختلفی از جمله کرم‌های دست و پا و مواد آرایشی و پزشکی به دست می آید.

دانشمندان اکنون در این اندیشه هستند که از طریق ترکیب همین تارهای عنکبوت مصنوعی با یاخته‌های موش (سلول های موش)، یاخته‌های زنده‌ای تولید کنند که بتواند ماهیچه‌های قلب، پوست و بافت‌های عصبی را ترمیم و بسازد.

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران