اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

داعش از کجا این همه پول می آورد؟



اخبار,اخبار بین الملل ,گروه تروریست های داعش

 

اخبار بین الملل - اکونومیست بررسی کرد:
داعش از کجا این همه پول می آورد؟

شکست دادن تروریست های بی رحم "داعش" ساده نخواهد بود. غیر از تروریست هایی که مورد حمایت دولت های عرب هستند، داعش یکی از سازمان های تروریستی جهان است که پول مورد نیاز خود را بهتر از هر گروه دیگری تأمین کند. هیچ برآورد معتبری درباره کل دارایی این گروه مرموز وجود ندارد، اما در اکتبر سال 2014 میلادی یکی از مسئولان آمریکا آن را این چنین توصیف کرد: " ثروتی بسیار هنگفت".

اکونومیست نوشت: شکست دادن تروریست های بی رحم "داعش" ساده نخواهد بود. غیر از تروریست هایی که مورد حمایت دولت های عرب هستند، داعش یکی از سازمان های تروریستی جهان است که پول مورد نیاز خود را بهتر از هر گروه دیگری تأمین کند. هیچ برآورد معتبری درباره کل دارایی این گروه مرموز وجود ندارد، اما در اکتبر سال 2014 میلادی یکی از مسئولان آمریکا آن را این چنین توصیف کرد: " ثروتی بسیار هنگفت".

به گزارش تیک، این گروه به جنگجویان خود ماهانه حدود 400 دلار دستمزد می دهد که بیش از مبلغی است که گروه های شورشی در سوریه به اعضای خود می پردازند یا حقوقی که دولت عراق پرداخت می کند. به نظر می رسد داعش برای خرید تسلیحات - چه از بازار سیاه مقامات فاسد یا شبه نظامیان - هیچ مشکلی ندارد. این گروه در سراسر منطقه ای که کنترل آن را در دست دارد، خدماتی ارائه می دهد (که همیشه هم موفقیت آمیز نیست). برای نمونه، به معلم های مدرسه حقوق می دهد و به فقرا و زنان بیوه کمک مالی می کند. باید دید از کجا این همه پول نقد را می آورد؟

بدون این ثروت، داعش یا تازه ترین شکل تکامل یافته القاعده در عراق، نمی توانست به این سرعت گسترش یابد. این گروه در شکل فعلی آن در مارس 2013 موجودیت خود را اعلام کرد، در آن هنگام (پس از آن که راه خود را از القاعده جدا کرد) منطقه وسیعی از سوریه تا عراق را تصرف کرده است. تا ژوئن سال 2013 میلادی داعش کنترل رقه، شهری در سوریه، را در دست گرفت و در ژوئن سال 2014 میلادی موصل، دومین شهر بزرگ عراق، را اشغال کرد. در پایان همان ماه و پس از آن که کنترل منطقه ای را در دست گرفت که 6 تا 8 میلیون نفر جمعیت داشت ، اعلام خلافت کرد. جنگجویان فوج فوج می روند تا به این گروه بپیوندند. بر اساس برآوردها تا سپتامبر 2014 میلادی در این گروه 30.000 مرد (و تعدادی زن، در نیروی پلیس زن)، از جمله 15.000 جنگجوی خارجی حضور داشته اند.

بی شباهت به سایر گروه های تروریستی، از جمله القاعده در عراق، داعش بخش عمده نیازهای مالی خود را از طریق حامیان ثروتمند خود (هر چند بر اساس نظریه های توطئه محور، آمریکا، ایران یا اسرائیل پول مورد نیاز این گروه را تامین می کنند) به دست می آورد. اگر چه داعش به ویژه از حامیان مالی در کشورهای حاشیه خلیج [فارس] کمک های دریافت می کند، اما مبالغ این کمک ها به طور نسبی برای خزانه این گروه چندان قابل توجه محسوب نمی شوند. این در حالی است که بخش اعظم منابع مالی آن ها از درآمدهای حاصل از فروش نفت میدان های نفتی به دست می آید که در غرب عراق و شرق سوریه اشغال کرده اند.

بر اساس برآورد مسئولان آمریکایی، پیش از آغاز حملات هوایی، داعش روزانه 2 میلیون دلار از فروش نفت به دست می آورد (محلی ها گمان می کنند درآمد حاصل از فروش نفت بیش از این ها باشد)، اما در ماه دسامبر، یک مقام مسئول اعلام کرد که انجام حملات هوایی که برخی از آن ها بر ضد تأسیسات نفتی سوریه صورت گرفت، سبب شد درآمدهای این گروه از طریق فروش نفت به میزان «چشمگیری» کاهش یابد. کنترل این منطقه وسیع برای داعش این امکان را فراهم می کند که از راه اخاذی و گرفتن مالیات از مردمی که در مناطق تحت کنترل آن زندگی می کنند، نیز پول به دست آورد. همانند سایر گروه های جهادی، داعش نیز آموخته است که آدم ربایی می تواند سودآور باشد. این گروه در سال گذشته، دست کم 20 میلیون دلار از طریق پولی که بابت آزادی گروگان ها، از جمله چند روزنامه نگار فرانسوی و اسپانیایی، پرداخت شده، به دست آورده است.

بدون قطع منابع مالی این گروه نمی توان آن را شکست داد. به همین دلیل ائتلاف اعلام می کند که قصد دارد هم زمان با متوقف کردن پیشروی نظامی این گروه، منابع درآمد آن را نیز هدف قرار دهد. آمریکا و متحدانش پالایشگاه های سوریه را که تحت تصرف داعش هستند، مورد حمله هوایی قرار داده اند.

 

آمریکا و انگلیس، که سیاست سختگیرانه ای علیه پرداخت پول بابت آزادی گروگان ها دارند، کشورهای اروپایی را تحت فشار می گذارند تا دیگر این قبیل پول ها را پرداخت نکنند (اما آن ها گاهی اوقات قبول نمی کنند). چند کشور علیه رهبران داعش و هم چنین کسانی که به نظر می رسد برای این گروه پول فراهم می کنند، تحریم هایی را اعمال کرده اند. اما مسئولان تمایل دارند که تأکید کنند این یک جنگ طولانی خواهد بود. تا به حال هم چنین به نظر می رسد که داعش می تواند پول هر آنچه را که لازم دارد، بپردازد.

اخبار بین الملل - تیک

 


ویدیو مرتبط :
تبلیغ واحد پول داعش /فیلم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

داعش چگونه پول در می آورد؟



اخبار,اخبار بین الملل ,گروه تروریستی داعش

 

اخبار بین الملل - داعش چگونه پول در می آورد؟

زمین های افغانستان به خاطر کشت خشخاش برای طالبان درآمدزا هستند اما گروه تروریسی داعش راه دیگری را برای کسب درآمد از زمین های عراف و سوریه یافته است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یکی از پرسش های اساسی در مورد گروه تروریستی داعش این است که این گروه چگونه کسب درآمد می کند. البته بحث های زیادی در مورد کمک های مالی برخی از کشورهای منطقه به این گروه مطرح شده است اما علاوه بر این، داعشی ها از شیوه های دیگری نیز برای کسب درآمد بهره می برند.

درست چند روز پیش از اینکه گروه داعش بتواند شهر موصل در عراق را به تصرف درآورد، نیروی عراقی 100 حافظه کامپیوتری بدست آوردند که حاوی اطلاعاتی در مورد عملکرد گروه داعش بود. در این اطلاعات آمده بود که گروه داعش 36 میلیون دلار از منطقه ای به نام النابوک در سوریه بدست آورده اند. البته برای مقامات عراقی حدس زدن اینکه چنین درآمد چگونه بدست آمده کار چندان مشکلی نبود. چرا که قدمت آثار باستانی در این منطقه می تواند به هشت هزار سال برسد. منطقه ای که امروز بخش هایی از سوریه و عراق را در بر می گیرد، منطقه ای است که پیش تر به بین النهرین شهرت داشت و یکی از نخستین تمدن های جهان در این منطقه شکل گرفته است و جای تعجبی نیست که آثار باستانی بدست آمده در این منطقه ارزش بسیاری زیادی داشته باشد.

وبسایت بیزنس اینسایدر نوشته که گروه داعش اکنون ثروتمندترین گروه تروریسی در جهان است و منطقه ای در تحت کنترل دارد که ارزش آثار باستانی در آن به میلیاردها دلار می رسد. سازمان یونسکو نیز برآورد کرده که ارزش آثار باستانی که در مناطق ناآرام بدست آمده و در بازار سیاه به فروش می رسد حدود 2.2 میلیارد دلار است.

اخبار بین الملل - خبرآنلاین