اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

دادستان کل کشور معرفی شد


رییس قوه قضاییه با صدور حکمی حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری رئیس شعبه اول و رئیس کل دیوان عدالت اداری را به عنوان دادستان کل کشور منصوب کرد.

پایگاه اطلاع رسانی قوه قضاییه: رییس قوه قضاییه با صدور حکمی حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری رئیس شعبه اول و رئیس کل دیوان عدالت اداری را به عنوان دادستان کل کشور منصوب کرد.

متن حکم آیت الله آملی لاریجانی به شرح زیر است:

جناب آقای محمد جعفر منتظری

به موجب این حکم به سمت دادستان کل کشور منصوب می‌شوید.

امید است با در نظر داشتن اهمیت امر قضا و مسئولیت‌های سنگین ناشی از آن، اجرای عدالت اسلامی و رسیدگی به محرومین و ستم‌دیدگان و حمایت از حقوق مشروع مردم را سرلوحه کار خود قرار داده و در انجام وظایف الهی با رعایت دقیق موازین شرعی و قانونی و همراه با سرعت لازم موفق و مؤید باشید.

صادق آملی لاریجانی

رئیس قوه قضاییه

منتظری، دادستان کل کشور شد

زندگینامه حجت الاسلام و المسلمین منتظری

میزان نوشت: «حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری» در سال ۱۳۲۷ در قم متولد شد. وی شغل قضایی خود را از دادستانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال 60 شروع، سپس از اعضای موسسان سازمان قضایی نیروهای مسلح، معاون پارلمانی وزیر دادگستری در سال ۱۳۶۸، معاون اول دادستان کل کشور؛ در زمان آیت‌الله نمازی و آیت‌الله دری نجف آبادی و مشاور آیت الله شاهرودی زمان تصدی ریاست وی بر قوه قضائیه بوده است.

زندگینامه، سوابق تحصیلی و شغلی دادستان کل کشور

پدرش اهل گلپایگان و مادرش اهل خمین است. پدرش در حوزه علمیه قم به تحصیل اشتغال داشته و وی تا ۶ سالگی به همراه خانواده در قم زندگی می‌کرد. بعد از آن آیت الله بروجردی پدر وی را به عنوان نماینده خود به آشتیان می‌فرستند و تا سال ۱۳۴۰ در آنجا سکونت داشته‌اند.

ایشان دوران تحصیلات ابتدایی را در آن شهر گذراند و پس از آن دوباره به قم بازگشت. پس از آن پدر وی مسئول دفتر آیت الله گلپایگانی شد. حجت الاسلام و المسلمین منتظری نیز به سمت تحصیل علوم دینی رفت. پدر وی از سوی آیت‌الله گلپایگانی مامور ایجاد حوزه‌ علمیه در شهرستان سنقر کلیایی شد و حجت الاسلام منتظری در همان حوزه دوران طلبگی خود را آغاز و تا سال ۱۳۴۶ در آنجا به تحصیل مشغول بود. سپس به مولد خود شهر قم برگشت و در حوزه علیمه قم اشتغال و نزد استادانی چون آیت‌الله مشکینی، آیت‌الله سبحانی، آیت‌الله فاضل لنکرانی و آیت‌الله گلپایگانی تلمذ نمود.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری توسط مرحوم آیت الله محمدی گیلانی در سال ۱۳۵۹ به همکاری در دادگاه انقلاب اسلامی در تهران دعوت و نخستین ابلاغ قضایی خود را در شهریورماه سال ۱۳۶۰ دریافت کرد.

وی در سال ۱۳۶۷ در معیت رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح به تشکیل و راه اندازی آن سازمان که ترکیبی از دادستانی‌های سپاه و ارتش بود اقدام و در سال ۱۳۶۸ بنا به اقدام وزیر وقت دادگستری به عنوان معاون پارلمانی این وزارتخانه منصوب شد.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری به مدت ۴ سال در سمت معاون اول دادستان کل کشور خدمت نمود. بعد از آن به عنوان مشاور آیت الله شاهرودی رئیس وقت قوه قضائیه به فعالیت خود ادامه داد.

نامبرده یکبار در زمان ریاست آیت الله یزدی و یکبار در دوره ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی از سوی مقام معظم رهبری مسئولیت هیئت‌های بررسی راه‌های ارتقای قوه قضائیه و بازرسی ویژه از آن قوه را عهده دار شد.

پس از انتصاب آیت الله آملی لاریجانی به عنوان رئیس قوه قضائیه از شهریور سال 88 بر مسند ریاست دیوان عدالت اداری تکیه زد و همزمان از سوی مقام معظم رهبری به عنوان رئیس کل دادگاه ویژه روحانیت منصوب گردید. پس از اینکه حجت الاسلام و المسلمین رئیسی دادستان سابق کل کشور با حکم مقام معظم رهبری به سمت تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد، آیت الله آملی لاریجانی در حکمی حجت الاسلام و المسلمین منتظری را به سمت دادستان کل کشور منصوب نمودند.

حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشور در مورد ورودش به دستگاه قضا اینچنین می‌گوید: به خاطر دارم در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی همراه چند تن از دوستان به درخواست آیت‌الله محمدی گیلانی به کمک ایشان رفتیم؛ اما پس از مدتی به علت علاقه به تحصیل، دوباره به قم برگشتم و به تحصیل پرداختم، تا اینکه در سال 1359 به دلیل شرایط خاص و افزایش شرارت منافقان مجددا دعوت به همکاری شدم و کار را ادامه دادم. بعد از مدتی آیت‌الله محمدی گیلانی که معتقد بودند من می‌توانم قاضی خوبی باشم اصرار کردند ابلاغ قضایی بگیرم و پس از اصرار ایشان موافقت کردم که به طور موقت 6 ماه ابلاغ دریافت کنم. در نهایت آزمونی کتبی و شفاهی از من گرفته شد و به رئیس شورای عالی قضایی که آن زمان آیت‌الله موسوی اردبیلی بود، معرفی و نخستین ابلاغ قضایی خود را در شهریور ماه سال 1360 دریافت و مشغول به خدمت شدم.


ویدیو مرتبط :
نشست دادستان کل کشور با مدیرن عامل بانک ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دادستان کل کشور: سران فتنه قطعاً محاکمه می‌شوند



 

 

دادستان کل کشور: سران فتنه قطعاً محاکمه می‌شوند

 

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه اقدامات اخیر سرانه فتنه قابل گذشت نیست و قطعاً‌ آنها محاکمه می‌شوند گفت: بسیاری از دستگیرشدگان حوادث 25 بهمن در همان مرحله اول آزاد شدند ولی مجرمان همچنان در بازداشت هستند.

حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای صبح شنبه در حاشیه جلسه فرماندهان آگاهی کشور گفت: افرادی که در طول سال گذشته و امسال در جریان فتنه با‌ آمریکا و رژیم صهیونیستی که دشمنان اصلی کشور هستند همراهی کردند ظلم بزرگ و جنایت عظیمی را مرتکب شده‌اند. این افراد در حالی که در 25 بهمن ماه زمانی که مردم شیرینی راهپیمایی 22 بهمن را در ذهن خود ثبت می‌کردند با همراهی دشمنان قسم خورده همصدا شده و دوباره جنایت آفریدند.

وی افزود: این افراد و به خصوص مسببین اصلی این حادثه مطمئناً باید به کیفر برسند زیرا مردم را برای آشوب مجدد و ناامنی و به آتش کشیدن اموال عمومی به خیابان‌ها دعوت کردند.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه اقدامات اخیر سران فتنه قابل گذشته نیست، گفت: آنها بعد از نصیحت تمام دلسوزان و هشدار خواص همچنان بر اقدامات مجرمانه و غیرقانونی خود پافشاری کردند و باید منتظر کیفر باشند.

محسنی اژه‌ای اظهار داشت: امروز مردم ما در ذهن خود سران فتنه را به کیفر رساندند و بالاترین تنفر خودشان را از آنها اعلام کردند و درخواست آنها از دستگاه قضا برای برخورد با سران فتنه به حق است.

دادستان کل کشور در مورد آمار دستگیرشدگان در حوادث 25 بهمن گفت: در این چنین حوادث معمولاً ‌ممکن است افرادی دستگیر شوند. بلافاصله با بررسی ‌های ابتدایی برخی آزاد شوند زیرا در درگیری‌های خیابانی افرادی کم گناه و بیگناه در معرض اتهام قرار می‌گیرند. لذا هر عددی که گفته شود عدد کاملی نیست.

وی افزود: بسیاری از دستگیرشدگان حوادث 25 بهمن در همان مرحله اول آزاد شدند ولی مجرمان همچنان در بازداشت هستند.

محسنی اژه‌ای در مورد دستگیری عامل شهادت صانع ژاله و منافقان در روز 25 بهمن گفت: در مورد جریان 25 بهمن متاسفانه تعدادی در دام آمریکا و اسرائیل قرار گرفتند و برخی هم با نفسیاتی که داشتند خودشان هم اقداماتی کردند و افرادی هم از بیرون کشور مردم را دعوت کردند.  از سوی دیگر جریان‌های ضدانقلاب به طور عموم پشت سر قضیه بودند. منافقین هم تمام توان خود را گذاشتند که برخی از آنها دستگیر شدند ولی در مورد دستگیری قاتلین شهید ژاله و اینکه کسی اعتراف کرده خبری ندارم.

دادستان کل کشور با بیان اینکه شکی نیست که عده‌ای آشوبگر مسلح در جریان 25 بهمن حضور داشتند، گفت: هم اکنون در حال بررسی و بازجویی از برخی دستگیرشدگان و متهمان اصلی هستیم و به زودی اطلاع رسانی می‌کنیم.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به این پرسش که رئیس قوه قضائیه گفته‌اند مصلحت ایجاب نمی‌کند که فعلاً سران فتنه را دستگیر کنیم چون آنها امامزاده می‌شوند، گفت: قبلاً هم گفتم این افراد حتماً کیفر اقدامات مجرمانه و جنایتکارانه خود را می‌بینید...../تحلیل:عصرایران