اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خط لوله‌هایی که تنگه هرمز را دور می‌زنند



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

خط لوله‌هایی که تنگه هرمز را دور می‌زنند

یکی از مقامات اماراتی اظهار کرده است که امروز خط لوله حبشان فجیره، افتتاح خواهد شد. این در حالی است که این خط لوله با دور زدن تنگه هرمز، نفت امارات را مستقیم به اقیانوس هند می‌رساند. پیش از این، عربستان نیز از راه‌اندازی یک خط لوله قدیمی نفت خبر داده بود.

یکی از مقامات اماراتی اظهار کرده است که امروز خط لوله حبشان ـ‌ فجیره، افتتاح خواهد شد. این در حالی است که این خط لوله با دور زدن تنگه هرمز، نفت امارات را مستقیم به اقیانوس هند می‌رساند. پیش از این، عربستان نیز از راه‌اندازی یک خط لوله قدیمی نفت خبر داده بود.

به گزارش «تابناک»، گالف نیوز اعلام نموده که خط لوله حبشان ـ فجیره، امروز قرار است گشایش شود.

در این باره، یکی از مقامات صنعت نفت کشور امارات ـ که در جریان ساخت این خط لوله بوده است ـ با بیان این مطلب افزوده که این خط لوله توان انتقال ۱. ۵ میلیون بشکه نفت را در روز دارد.

این مقام اجرایی که نخواسته نامش فاش شود، گفته است: این خط لوله امروز در فجیره گشایش خواهد یافت.

بنا بر این گزارش، خط لوله حبشان ـ فجیره با طول ۳۷۰ کیلومتر این توان را به امارات متحده می‌دهد که نفت خود را مستقیم و بدون نیاز به گذر از تنگه هرمز، به خلیج عمان و اقیانوس هند هدایت کند.

به تازگی یکی از مقامات اجرایی گروه صنعتی ادناک اعلام کرده بود که آغاز انتقال نفت از این خط لوله، احتمالا در ماه آگوست خواهد بود!

پیش از این نیز شیخ حمد بن محمد الشرقی، حاکم فجیره، در این باره گفته بود: این خط لوله اکنون مراحل پایانی خود را گذرانده و در ماه ژوئن به بهره‌برداری می‌رسد.

وی در این زمینه که این خط لوله برای دور زدن تنگه هرمز در صورت بسته شدن آن است، گفته بود، به این امر اعتقادی ندارد و تنش‌ها با ایران در همسایگی ما، مانند ابری در آسمان تابستان است که خیلی زود از میان خواهد رفت.

در همین حال، بهای نفت در بازار جهانی از روز جمعه و در پی اعلام مقامات چینی برای کمک به رشد اقتصادی این کشور به بالای ۱۰۰ دلار رسید.

تحلیلگر «جی پی مورگان»، با اشاره به این امر افزود: البته تحریم‌های اعمالی علیه ایران نیز در این باره بی‌تأثیر نبوده است.

گویا با بالا گرفتن تنش‌ها در روابط ایران و غرب و آغاز تحریم‌ها، کشورهای حاشیه خلیج فارس نگران از بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران در پی پیدا کردن راه‌های جایگزین برای انتقال نفت به بازار جهانی هستند.

پیش از این نیز عربستان سعودی اعلام کرده بود، به دنبال راه اندازی دوباره خط لوله نفتی است که در زمان جنگ تحمیلی برای انتقال نفت عراق به دریای سرخ مورد استفاده قرار می‌گرفت.

این خط لوله که متعلق به عراق بود، در سال ۲۰۰۱ در ازای بدهی‌های این کشور به عربستان مصادره شد و از آن برای انتقال گاز به پالایشگاه‌های عربستان در غرب این کشور بهره‌برداری می‌شد/تابناک


ویدیو مرتبط :
تنگه ی هرمز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاخیر در راه اندازی خط لوله ای که تنگه هرمز را دور می زند



 

 

 

صادرات نفت خام , تنگه هرمز

 

امارات اعلام کرد خط لوله نفت که تنگه هرمز را دور می زند با تاخیر در نیمه سال 2012 افتتاح می شود.

به نقل از رویترز، این خط موسوم به خط لوله "ابوظبی" امکان انتقال روزانه یک و نیم میلیون بشکه نفت خام خلیج فارس را به بازارهای جهانی بدون عبور از تنگه هرمز فراهم می کند.

ایران اخیرا تهدیدات خود را درباره بستن تنگه هرمز و جلوگیری از انتقال نفت از خلیج فارس به بازارهای جهانی، پررنگ تر کرده است.

براساس آمارهای کنونی، روزانه بین 15 تا 17 میلیون بشکه نفت خام از خلیج فارس از تنگه هرمز منتقل می شود. این میزان حدود 20 درصد از حجم کل میزان نفت انتقالی در جهان را تشکیل می دهد.

ایران و عمان در دو سوی تنگه عمان قرار دارند.

امارات روزانه حدود دو ونیم میلیون بشکه نفت خام تولید می کند و اعضای مهم اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت )به شمار می رود.

محمد بن ظاعن الهاملی وزیر نفت امارات در حاشیه کنفرانس انرژی در ابوظبی گفت : خط انتقال نفت "ابوظبی" در مراحل پایانی است و امیدوارم 6 ماه دیگر افتتاح شود.

قبل از این اعلام شده بود این خط لوله در ماه آوریل گذشته خواهد بود. احداث این خط لوله 360 کیلومتری از سال 2008 آغاز شده بود.

الهاملی افزود: این تاخیر به دلیل گستردگی کار است زیرا پروژه تنها به ساخت خط لوله محدود نمی شود. ظرفیت این خط می تواند به یک میلیون و 800 هزار بشکه در روز نیز افزایش یابد.

منابع آگاه در بخش نفت به رویترز گفتند: آزمایش های اولیه این خط لوله انجام شده و قرار است اولین محموله نفت به بندر فجیره در ماه می آینده از آن منتقل شود.

"دیوید ویچ" از شرکت مشاوره انرژی "جی. بی. سی" نیز گفت: اعلام انجام مانور دریایی دیگر ایران در منطقه تنگه هرمز باعث شد تا بهای نفت همچنان بالا بماند.

وی افزود: خبر تاخیر در راه اندازی خط لوله نفت ابوظبی که تنگه هرمز را دور می زند باعث افزایش نگرانی ها درباره انتقال نفت از خلیج فارس شده است.

"خط ابوظبی"به طول 480 کیلومتر و با ظرفیت انتقال دو و نیم میلیون بشکه نفت خام در روز ، تنگه هرمز را از طریق زمینی دور می زند.

خط ابوظبی باعث افزایش صادرات نفت خام امارات از بندر فجیره امارات در ساحل دریای عمان می شود.

این خط لوله میدان های نفتی "حبشان" در اختیار شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) در خلیج فارس را به بندر فجیره امارات در ساحل دریای عمان وصل می کند.

کارفرمای ساخت این خط لوله شرکت سرمایه گذاری نفتی بین المللی (ایپیک) مستقر در ابوظبی و پیمانکار آن ، شرکت طراحی و مهندسی نفت چین است.

تنگه هرمز مهمترین آبراه جابه جایی نفت در جهان به شمار می رود.

براساس آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سال 2009، به طور میانگین روزانه 15 و نیم میلیون بشکه نفت خام از تنگه هرمز عبور کرده است. این میزان معادل یک سوم نفت جابه جا شده از طریق دریا در جهان است.

اکثر نفت صادراتی ایران، قطر، عربستان سعودی، کویت، عراق و همچنین کل صادرات گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) قطر از طریق تنگه هرمز به بازارهای جهانی صادر می شود. قطر بزرگترین صادرکننده ال ان جی جهان است.../عصرایران