اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خطر جدی برخورد اجرام فضایی با زمین


اکثر مطالعات مربوط به بررسی احتمال برخوردهای شهاب سنگی و سیارکی با زمین معطوف به اجرام فضایی کمربند سیارکی میان مریخ و مشتری شده است.

خبرگزاری مهر: گروهی از اخترشناسان هشدار دادند زمین بیشتر از آنچه از قبل تصور می شد در معرض خطرات جدی ناشی از یک برخورد یک جرم فضایی قرار دارد.

اکثر مطالعات مربوط به بررسی احتمال برخوردهای شهاب سنگی و سیارکی با زمین معطوف به اجرام فضایی کمربند سیارکی میان مریخ و مشتری شده است.

خطر برخورد اجرام فضایی با زمین جدی است

اما اکنون گروهی از اخترشناسان به این نکته اشاره می کنند که طی دو دهه اخیر صدها دنباله دار موسوم به centaur شناسایی شده اند که اگرچه مدار حرکتی بزرگتری دارند اما باید آنها را در فهرست اجرام فضایی خطرناک برای زمین قرار داد.

این دسته از اجرامی که در واقع توپهایی متشکل از یخ و گرد و غبار هستند حدود ۴۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بزرگی دارند و به جهت داشتن مدار گردشی بیضوی و ناپایدار می توانند برای زمین خطرناک باشند. شروع این مدار از جایی در اطراف نپتون به عنوان دورافتاده ترین سیاره منظومه شمسی آغاز می شود.

این دسته از اجرام فضایی در مسیر حرکتی خود از کنار مشتری، زهره، اورانوس و نپتون عبور می کنند که در نتیجه تأثیرپذری از میدان مغناطیسی آنها به سمت زمین منحرف می شوند. البته این اتفاق هر ۴۰ تا ۱۰۰ هزار سال یکبار روی می دهد.

به عقیده اخترشناسانی که هشدار اخیر را منتشر کرده اند، این دنباله دارها در مسیر نزدیک شدن به خورشید به تدریج از هم فروپاشیده و به خرده سنگهایی تبدیل می شوند که برخوردشان با زمین غیرقابل اجتناب خواهد بود.

نکته نگران کننده از دید این اخترشناسان اینجاست که هر یک از این اجرام فضایی که با نام centaur شناخته می شوند بیش از تمام سیارکهای کشف شده در اطراف زمین جرم دارند.


ویدیو مرتبط :
برخورد زباله فضایی به زمین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خطر برخورد دو شهاب‌سنگ به زمین در آینده



اخبار,اخبار علمی ,شهاب سنگ

دانشمندان روسیه از پیش بینی تکرار برخورد شهابسنگ با زمین مشابه واقعه سال 2013 در منطقه اورال روسیه خبر دادند.

 «ویکتور گوروخوفسکی» استاد دانشگاه دولتی اورال روسیه درباره خطر برخورد شها سنگ جدید به زمین هشدار داده است.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، گوروخوفسکی گفت: در واقعه استان چلیابینسک اولین شهاب سنگ در صد سال جاری به سطح زمین برخورد کرد و این احتمال وجود دارد که کره ما در هر صدسال یک یا دو بار دیگر نیز مورد حمله شهابسنگ هایی شبیه چلیابینسک قرار گیرد.

دانشمند روسی با اشاره به این که شهابسنگ ها براساس بررسی های علمی و سوابق، هر100 سال سه بار به زمین برخورد می کنند، افزود: اکنون دانشمندان در حال نظارت بر حرکت اجرام آسمانی بزرگ و بالفعل خطرناکی هستند که می توانند بر زمین بیافتند، اما نمی توان همه موارد برخوردهای آینده را کشف کرد.

گوروخوفسکی خاطر نشان کرد: متاسفانه در 18 ماه گذشته هیچ پیشرفتی در زمینه پیش بینی حرکت و نزدیک شدن شهابسنگ ها به زمین صورت نگرفته است.


شهابسنگ چلیابینسک فوریه سال 2013 از فراز منطقه اورال روسیه عبور کرد و در بالای شهر چلیابینسک متلاشی شد.

بنا به برآوردهای آکادمی علوم روسیه، وزن این شهاب سنگ بالغ بر 10 تن بوده و در ارتفاع 50 کیلومتری از سطح زمین بر اثر برخورد با جو در هوا منفجر و متلاشی گردید که بسیاری از مردم منطقه اورال و مناطق هم مرز آن در قزاقستان شاهد این انفجار بودند.


  اخبار  علمی  - ایرنا