اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خشم رئیس کمیته روابط خارجی سنا از آزمایش‌های موشکی ایران



 اخبارسیاست خارجی ,خبرهای سیاست  خارجی,آزمایش‌های موشکی ایران

رئیس کمیته روابط خارجی سنا آمریکا ضمن انتقاد از برنامه ها و آزمایش‌های موشکی ایران از عدم اقدام شورای امنیت در این باره ابراز خشم کرد.

به گزارش فارس ، باب کورکر روز چهارشنبه (دیروز) در بیانیه‌ای در واکنش به رزمایش موشکی‌ ایران گفت: این رزمایش «در تناقض با تضمین‌هایی است که دولت آمریکا ارائه کرده است. همانطور که بسیاری از ما هراسان هستیم، در حال حاضر ایران ظاهراً می‌تواند معاف از هرگونه مجازاتی با این محدودیت‌ها مقابله کند و هیچ نگرانی و هراسی از واکنش منفی شورای امنیت ندارد».

خبرگزاری «رویترز» دیروز نوشت که آمریکا و همپیمانان اروپایی این کشور در نامه‌ای مشترک به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل مدعی شدند که آزمایش‌های موشکی اخیر ایران «در تقابل» با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است.

رویترز افزود: دیپلمات‌های شورای امنیت سازمان ملل اعتقادی به تحریم‌ ایران ندارند زیرا طبق قطعنامه مرتبط سازمان ملل، تنها از ایران خواسته شده است که از آزمایشات موشک بالستیک که حامل سلاح هسته‌ای باشند، خودداری کند و ایران را از آزمایش موشکی منع نکرده است.

بر اساس قطعنامه 2231 که در تأیید توافق هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 صادر شد، محدودیت‌ های موشکی ایران برای 8 سال دیگر پابرجا ماند، با این حال ادبیات قطعنامه در مقایسه با قطعنامه 1929 که پیشتر برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران تصویب شده بود، تفاوت کرده است.

در قطعنامه جدید تنها «از ایران خواسته» شده است که روی موشک‌هایی «که برای داشتن توانایی حمل سلاح هسته‌ای طراحی شده‌اند» کار نکند.

این در حالی است که در قطعنامه پیشین گفته شده بود که شورای امنیت «تصمیم می‌گیرد که ایران نباید» بر روی «موشک‌های دارای توان حمل سلاح هسته‌ای» کار کند.

کورکر همچون بسیاری از جمهوری‌خواهان سنا، مخالف توافق هسته‌ای ایران هستند و از زمان حصول توافق، مقامات دولت اوباما تصریح کرده‌اند که تنها تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای ایران لغو می‌شوند و باقی تحریم‌ها برجای خود باقی می‌ماند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا گام‌هایی را در زمینه تحمیل تحریم‌هایی علیه برنامه موشکی ایران برداشته‌اند و شرکت‌ها و شخصیت‌هایی را که تشخیص دادند در حمایت از برنامه موشک بالستیک ایران کار می‌کنند را در لیست سیاه قرار دادند.

طبق این گزارش، سناتور کورکر و «بن کاردین» در صدد هستند به زودی لایحه‌ای را با هدف افزایش تحریم‌ها علیه ایران به دلیل دنبال کردن برنامه موشک بالستیک منتشر کنند. با اینحال آمریکا و شرکای این کشور نمی‌توانند شورای امنیت سازمان ملل را وادار کنند تا اقدامات مشابهی را اتخاذ کند.

با اینحال بسیاری از نمایندگان کنگره خواستار اقدامات شدید علیه برنامه موشکی ایران شده‌اند، به طوریکه «تد دوچ» نماینده ایالت فلوریدا روز چهارشنبه در پیام توییتری نوشت که آمریکا و همپیمانان این کشور باید با اقداماتی به آزمایش‌های موشکی ایران واکنش نشان دهند.

ایران اواخر سال گذشته رزمایش موشکی‌ را برگزار کرد که کشورهای غربی مدعی هستند ناقض قطعنامه 2231 است. شورای امنیت اندکی بعد به درخواست آمریکا برای بررسی این رزمایش تشکیل جلسه داد، اما این نشست بدون نتیجه خاصی به پایان رسید.

به نوشته رویترز، دیپلمات‌های شورای امنیت نیز خود اذعان دارند که توجیهات مطرح شده برای اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران به بهانه رزمایش موشکی، ضعیف است، چراکه با متن قطعنامه همخوانی ندارد.

رویترز گزارش کرد، چندین دیپلمات به این خبرگزاری گفته‌اند که نهایت واکنش شورای امنیت علیه ایران، محکوم کردن آزمایش‌های موشکی می‌باشد. بر اساس توافق هسته‌ای، تنها در صورت نقض تعهدات هسته‌ای ایران است که امکان بازگشت تحریم‌ها وجود دارد.

 اخبارسیاست  خارجی   -  فارس


ویدیو مرتبط :
صخبت های وزیر خزانه امریکا در کمیته روابط خارجی سنا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس کمیته روابط خارجی سنا: تا زمانیکه ایران به غنی‌سازی ادامه می‌دهد، آمریکا نباید تحریم‌ها را لغو کند



غنی‌سازی اورانیوم , تحریم‌های ایران

رئیس کمیته روابط خارجی سنا: تا زمانیکه ایران به غنی‌سازی ادامه می‌دهد، آمریکا نباید تحریم‌ها را لغو کند

رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا در مصاحبه با شبکه «سی ان ان» تصریح کرد، تا زمانیکه ایران به غنی‌سازی اورانیوم ادامه می‌دهد، آمریکا نباید تحریم ها علیه این کشور را به حالت تعلیق درآورد.

«رابرت منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنا در مصاحبه روز چهارشنبه با شبکه «سی ان ان»، اعلام کرد تا زمانیکه ایران به غنی‌سازی اورانیوم خود ادامه می‌دهد، آمریکا نباید تحریم‌ها علیه این کشور را به حالت تعلیق درآورد.

این اظهارات در حالی مطرح شده است که مذاکرات مستقیم ایران و ۱+۵ (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) امروز، پنجشنبه، در «ژنو» به مدت دو روز برگزار می‌شود.

منندز تصریح کرد: آنچه که من درک نمی‌کنم، ژست و حالت مذاکره‌ای است که ما گرفتیم و در آن ما فعالیت‌هایمان را به حالت تعلیق درآوریم و تحریم‌های کنونی را کاهش دهیم و این در حالی است که هنوز آنها می‌توانند به غنی‌سازی خود ادامه دهند و می‌توانند سانتریفیوژهای پیشرفته‌ای داشته باشند.

وی اینگونه ادامه داد: تنها دلیلی که ما در این مذاکرات قرار گرفتیم به واسطه تحریم‌هایی است که من و دیگران (علیه ایران) پیشنهاد دادیم.

رئیس کمیته روابط خارجی سنا ضمن تأکید بر اینکه تلاش بر جلوگیری از درگیری نظامی (علیه ایران) است، گفت: به چه دلیل غیرممکن است که به سادگی با تعلیق (تحریم‌ها علیه ایران) موافقت کنیم؟ به این دلیل که ایران از غنی‌سازی ۲۰ درصد یا ۳.۵ درصد عقب‌نشینی نکرده است و حتی سانتریفیوژهایش را نیز کاهش نداده است.

«پل پیلار» مأمور سابق «سیا» با ۳۰ سال تجربه در جامعه اطلاعاتی آمریکا روز گذشته به «کریستین امانپور» از سی ان ان گفت که اقدامات طرفین بعنوان بخشی از بسته توافقی منجر می‌شود.

وی ادامه داد: ما انتظار نداریم که ایران از ما انتظار داشته باشد تا به سادگی به صورت یکجانبه تحریم‌ها را کاهش دهیم و ما نباید از آنها انتظار داشته باشیم که به صورت یکجانبه جنبه‌های برنامه هسته‌ای خود را متوقف کنند.

منندز ادامه داد که هنوز شاهد مذاکرات مستحکم و منسجم نبوده است و گفت: من هنوز هیچ چیز جامعی روی میز مشاهده نکردم. تمام آنچه که شنیدم لحن و نیت بوده است و صراحت متفاوت بوده است.

 

مفادی در قانون وجود دارد که از پیش درباره تحریم‌ها تصویب شده است و من تمایل دارم به این مسئله اشاره کنم که اگر بتوانیم ایران را وادار کنیم تا فعالیت‌های کنونی خود را به حالت تعلیق درآورد، در عین حالی که ما در مذاکرات به جلو پیش می‌رویم، هرگونه تحریم‌های جدید فوراً به محض آنکه ایران فعالیت‌های خود تحت قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را تحقق بخشد، لغو خواهد شد.

/فارس