اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خرازی: ضربه‌ای که از روس‌ها خورد‌ه‌ایم از آمریکایی‌ها نخوردیم...



خرازی: ضربه‌ای که از روس‌ها خورد‌ه‌ایم از آمریکایی‌ها نخوردیم/ آمریکا هم با غنی سازی موافق باشد، روسیه مخالفت می کند

صادق خرازی، سفیر دولت خاتمی در فرانسه می‌گوید روسیه نمی‌تواند برای ایران یک متحد استراتژیک باشد و سیاستگذاران باید بدانند که اگر هم آمریکا به غنی‌سازی اورانیوم راضی شود مسکو با این کار موافق نخواهد بود.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

سیدصادق خرازی گفت: پایان جنگ سرد به منزله پایان رقابت‌ها، تنازع و مباحث اختلافی بین روسیه و آمریکا نیست. روسیه به آمریکا نیاز دارد و روابط دو کشور هم‌چنان در سطح گسترده‌ای ادامه دارد.

 

مشاور رییس‌جمهور پیشین کشورمان که در نشست "روسیه جدید، روسیه پوتین" در موسسه دیپلماسی ایرانی سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: با این که روسیه صاحب تکنولوژی است اما 85 درصد ناوگان هوایی روسیه را پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، هواپیماهای ایرباس و بویینگ تشکیل می‌دهند. ضمن این که تکنولوژی روز و نیاز مردم در روسیه به نوعی از طریق آمریکا تامین می‌شود.

وی توضیح داد: نوعی نیاز متقابل امروز در روسیه مشاهده می‌شود و رو‌س‌ها با دوره گذشته خود بسیار متفاوت هستند.

خرازی با بیان این که روس‌ها در زمینه سیاست خارجی دو هدف اصلی و ژئوپلتیک را دنبال می‌کنند گفت: آن‌ها به دنبال تضمین نقش عمده برای خود در نظام بین‌الملل هستند و در عین حال می‌خواهند قواعد هنجارهای بین‌المللی به منظور مهار قدرت مهارنشده آمریکا به ویژه در دوران بوش ارتقا یابد. روسیه مناسباتش را به صورت گسترده با چین و هند برای کنترل آمریکا دنبال می‌کند. اگر امروز از روس‌ها نظرسنجی شود که آیا خود را آسیایی می‌دانند یا اروپایی، 80 درصد آن‌ها می‌گویند ما اروپایی هستیم. روس‌ها اصرار دارند بگویند که ما اروپایی هستیم.

 

سفیر پیشین ایران در فرانسه اضافه کرد: آرزوی روسیه این است که به ناتو بپیوندد. نباید در مورد این موضوع تردید داشت اما برای خودشان به عنوان بازیگر قدرت جهانی جایگاه مهمی قائل هستند.

 

او با اشاره به مناسبات روسیه با ایران و دنیای عرب و نسبت این کشور با بهار عربی گفت: نوعی بی‌اعتمادی ملی در نهاد ایرانی‌ها نسبت به روسیه به دلیل گذشته و رفتار متناقض دوگانه در مسیر تاریخ وجود دارد. ضربه‌ای که در مسیر تاریخ از روس‌ها خورده‌ایم از آمریکایی‌ها نخورده‌ایم، اگرچه از آمریکایی‌ها بسیار دلخورتر هستیم. در بسیاری از مسائل وارد درگیری‌های جدی‌تری با آمریکایی‌ها شده‌‌ایم اما ذات مناسبات ایران و روسیه این گونه است که به هیچ وجه ما هیچ زمینه‌ای برای اتحاد استراتژیک بین ایران و روسیه نخواهیم داشت. روسیه نه می‌تواند چنین روابطی داشته باشد و نه می‌خواهد.

 

خرازی تصریح کرد: دستگاه سیاست خارجی ما باید این نکته را به خوبی درک کند اگر برخی دوستان تصور می‌کنند مناسبات ایران و روسیه می‌تواند مناسبات مبتنی بر اتحاد استراتژیک باشد اصل این تفکر سالب به انتفاع موضوع است. ما می‌توانیم با روسیه همکاری استراتژیک داشته باشیم که البته مفهوم آن با اتحاد استراتژیک متفاوت است و باید آن را درک کنیم و بر آن دقت کنیم. نقاط اختلاف و افتراق ما بسیار زیاد است.

 

سفیر پیشین ایران در فرانسه تاکید کرد:‌ در مورد موضوع هسته‌یی ایران، رفتار روس‌ها بسیار تلخ‌تر و حتی تندتر از رفتار آمریکایی‌هاست. حتی اگر روزی مناسبات میان ما و آمریکایی‌ها از حالت فعلی خارج شود و به عادی‌سازی برسیم و ایران اتمی را با درصدی از غنی‌سازی بپذیرند روس‌ها آن را نخواهند پذیرفت زیرا روس‌ها همسایه ایران هستند و در حریم ایران و منطقه واقع شده‌اند و این‌ها نکاتی است که روس‌ها اجازه نخواهند داد.

وی تاکید کرد: روس‌ها پیش از هر کشوری در انعقاد و عقد قرارداد تحریم‌های بین‌المللی ایران نقش داشته‌اند، همان‌طور که در بحث مربوط به تحریم موشک‌ها و مسائل مربوط به نیروگاه بوشهر و تکنولوژی‌هایی که در مقاطعی به ایرانی‌ها فروختند و بعد آن را انکار کردند. این‌ها موضوعاتی است که در حافظه تاریخی مناسبات دو کشور وجود دارد.

 

خرازی گفت: زمانی تعریف مناسبات میان ما و روسیه می‌تواند درست باشد که مناسبات ما با غرب و ایالات متحده آمریکا به درستی تعریف شود. همان‌طور که روس‌ها از کارت ایران در برابر غرب و آمریکا استفاده می‌کنند و با آن بازی می‌کنند ما هم به عنوان کشوری که دارای موقعیتی فراتر از مرزهای جغرافیای سیاسی هستیم و ایدئولوژی در سیاست خارجی خود داریم و موقعیت ژئوپلتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک داریم باید بدانیم که بخش عمده‌ای از بحث مناسبات ما با روسیه به مناسبات ما با غرب، دنیای اسلام و ایالات متحده آمریکا و نهضت‌های بیداری مربوط است.

 

سفیر پیشین ایران در فرانسه توضیح داد: اگر بخواهیم از موقعیت خود به خوبی بهره‌برداری کنیم و از این موقعیت ویژه استفاده کنیم باید برای تنظیم مناسبات‌مان با روسیه، مناسبات‌مان را در بخش‌های دیگر تنظیم کنیم./انتخاب


ویدیو مرتبط :
غیرت آمریکایی ها یا روس ها؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احمدی نژاد با همه آمریکایی ها دست داد و عکس یادگاری انداخت، روس ها را نگاه هم نکرد!



حاشیه های اهدای مدال جام جهانی کشتی تهران؛

احمدی نژاد با همه آمریکایی ها دست داد و عکس یادگاری انداخت، روس ها را نگاه هم نکرد!/ عدم حضور نمایندگان فیلا در مراسم اهدای مدال! + عکس

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

انتخاب : دیدار فینال جام جهانی کشتی آزاد بین ایران و روسیه، در پایان با نتیجه 6 بر 1 به نفع ایران تمام شد و تیم کشتی کشورمان با این نتیجه قهرمان جهان شد.

از جمله حاشیه های مراسم اهدای مدال این رقابتها حضور محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور اسلامی ایران در مراسم اختتامیه جام جهانی کشتی آزاد در ورزشگاه 12 هزار نفری آزادی و حضور در مراسم اهدای مدال‌ بود.

* در حال که راس ساعت 17:40 خبرگزاری ایسنا از حضور احمدی نژاد در مجموعه ورزشی آزادی خبر داد، رییس جمهور دقیقاً لحظات سخت و پرمشکل پیروزی صادق گودرزی که راس ساعت 18 و 18 دقیقه بود، یکباره وارد ورزشگاه شد و مردم همزمان با پیروزی او، با ورود احمدی نژاد مواجه شدند. به گزارش انتخاب ؛ این در حالی است که برخی خبرنگاران مستقر در ورزشگاه گزارش داده اند که احمدی نژاد از نیم ساعت پیش داخل مجموعه ورزشی بوده و قصد داشته دقیقاً در لحظه ای مناسب وارد ورزشگاه شود.

*  رئیس جمهور در جمع کشتی گیران در پاویون ورزشگاه آزادی با اشاره به حذف ورزش کشتی از بین ورزش‌های المپیکی گفت: این به این دلیل است که برخی از کشورها که بر سر کار هستند می‌خواهند بدون زحمت قله‌ها را فتح کنند و البته من فکر نمی‌کنم که موفق شوند.

*در این مراسم علاوه بر رئیس جمهور، محمد عباسی وزیر ورزش، شمس‌الدین حسینی وزیر اقتصاد، بهروز مرادی معاون برنامه‌ریزی و وزارت راهبردی و اسد‌الله عباسی وزیر کار، تعاون و رفاه، غلامحسین الهام سخنگوی دولت حضور داشتند.

*وزیر اقتصاد گردن آویز برنز را به تیم کشتی آمریکا اهدا کرد و وزیر ورزش و جوانان نیز مدال نقره را بر گردن تیم کشتی روسیه انداخت.

* شلوغی مقابل جایگاه اهدا جام آنقدر زیاد بود که تیم های روسیه و آمریکا مدال هایشان را در سکوت و بی نظمی خاصی دریافت کردند و برخی ها از آنها با تعجب به این مراسم نگاه می کردند.

* رسول خادم سرمربی تیم ملی کشتی آزاد هنگام اهدا جام قهرمانی به ایران بر روی سکو حضور نداشت.

*از نکات جالب توجه این مراسم عدم حضور هیچکدام از نمایندگان فیلا در مراسم اهدای مدال جام جهانی کشتی بود! که این مراسم را کاملا ایرانی کرده بود.

*هنگامی که از احمدی نژاد خواسته شد تا مدال طلای تیم ایران را به گردن اعضای تیم اندازد وی از پیشکسوتان کشتی ایران دعوت کرد تا این اقدام را انجام دهند.

*رئیس جمهور جام قهرمانی را به تیم ملی کشتی اهدا کرد.

* وزیر ورزش درخصوص میزان پاداش قهرمانان کشتی آزاد و فرنگی کشورمان گفت: به پاس افتخار آفرینی کشتی گیران به هر یک از آنها پاداشی تا مبلغ ۳۰ میلیون تومان به آزادکاران به دلیل قهرمانی و تا ۲۰ میلیون تومان به فرنگی به دلیل نایب قهرمانی به صلاحدید کادر فنی تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی اختصاص خواهد یافت.

* احمدی نژاد در پایان به همراه تیم ملی کشتی آمریکا عکس یادگاری انداخت این در حالی بود که وی به سمت جایگاه روسیه نرفت./انتخاب