اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خدمات درمان اعتیاد در دولت یازدهم بیمه شد



اخبار,اخبار اجتماعی ,بیمه خدمات درمانی

 

اخبار اجتماعی - خدمات درمان اعتیاد در دولت یازدهم بیمه شد

با وجود تلاش‌هایی كه اكنون از سوی دولت برای اجتماعی شدن مقابله با اعتیاد صورت می‌گیرد، به نظر می‌رسد كه ضعف پنهانی نیاز به واكاوی و توجه دارد و اینكه هنوز نگاه جامعه به اعتیاد، همان نگاه ضد معتاد به معنای نفرت از معتاد و طرد او از اجتماع است

خدمات درمان اعتیاد بیمه شد.

به گزارش اعتماد، این مهم‌ترین دستاورد هشتمین جلسه شورای عالی بیمه خدمات درمانی در دولت یازدهم بود كه روز گذشته با حضور وزیر بهداشت و وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی به نتیجه رسید تا طلسم مغفول ماندن معتادان ناتوان از پرداخت هزینه‌های درمان اعتیاد هم شكسته شود؛ وعده‌ای كه در وزارت رفاه دولت نهم مطرح شد اما وزرای وقت، هربار انجام این اقدام را منوط به تامین اعتبار می‌دانستند در حالی كه گره باید از محل دیگری گشوده می‌شد و تا تصویب آن در شورای عالی بیمه، اختصاص هرگونه اعتبار هم انجام این مهم را بی‌نتیجه می‌كرد.

 هر چند كه اكنون شمول بیمه‌ای درمان اعتیاد، صرفا به مدت 6 ماه و زنان، كودكان، نوجوانان و افراد با رفتارهای پرخطر را دربرمی گیرد چنان كه علی ربیعی، وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی هم گفت: «با توجه به نیاز به حمایت از معتادان زن، كودكان و نوجوانان معتاد زیر 18 سال و گروه‌های پرخطر، پوشش بیمه‌ای درمان اعتیاد در سال 1393 جهت افراد یاد شده در مراكز سرپایی درمان نگهدارنده با متادون MMT و بستری درمان اعتیاد مصوب شد و خدمات درمان اعتیاد جهت گروه فوق نیز حداكثر تا شش ماه تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد و سازمان بیمه سلامت موظف شد تا برای درمان معتادان برنامه‌ریزی لازم را به عمل آورد.

 

البته با توجه به فقدان تعرفه یكسان برای خدمات درمان سوء مصرف مواد در مراكز ارائه‌دهنده این خدمات كه منجر به بروز اختلاف وسیع در میزان نرخ اعلام شده برای خدمات مشابه در مراكز درمان سوءمصرف و سردرگمی بیماران می‌شود، تعیین تعرفه در بخش دولتی و خصوصی جهت خدمات ارائه شده در مراكز سرپایی و تعرفه هتلینگ مراكز اقامتی نیز صورت پذیرفت.»

اما با وجود تلاش‌هایی كه اكنون از سوی دولت برای اجتماعی شدن مقابله با اعتیاد صورت می‌گیرد، به نظر می‌رسد كه ضعف پنهانی نیاز به واكاوی و توجه دارد و اینكه هنوز نگاه جامعه به اعتیاد، همان نگاه ضد معتاد به معنای نفرت از معتاد و طرد او از اجتماع است چنانكه روز گذشته حسین دژاكام، بنیانگذار كنگره 60 هم در گفت‌وگو با «تسنیم» با انتقاد از عملكرد سراهای محله شهر تهران در مبارزه با اعتیاد، گفت: «بعضی از سراهای محله به سختی حاضر به همكاری هستند و این در حالی است كه این عدم همكاری، وضعیت درمانی ?? نفر در منطقه یك را با مخاطره روبه‌رو كرده است.»

وی یادآور شد: «اكنون در سرای محله شهرك نفت واقع در اقدسیه و منطقه یك شهرداری تهران، پس از حدود دو سال همكاری، اعضای شورایاری و هیات امنا از ادامه همكاری سر باز می‌زنند و با اعلام از طریق نامه به نماینده كنگره 60 در این شعبه، رسما مانع ادامه فعالیت این نمایندگی كنگره 60 شده‌اند.»

 

به گفته وی، در حال حاضر حدود 90 نفر از بیماران اعتیاد در حال درمان در این شعبه هستند و حدود 150 نفر از اعضای خانواده‌های آنان تحت آموزش قرار دارند، كه با سر باز زدن اعضای شورایاری سرای این محله، آنها در بلاتكلیفی رها شده‌اند و مكانی برای ادامه درمان و آموزش در اختیار ندارند، در حالی كه در مدت حدود دو سال همكاری كنگره 60 با سرای محله شهرك نفت، 55 نفر از مصرف كنندگان مواد مخدر به درمان قطعی رسیده‌اند و حدود 500 نفر از اعضای خانواده‌ها برای كمك به بیماران خود مشاوره شده و راهكار دریافت كرده‌اند.

اخبار اجتماعی - اعتماد

 


ویدیو مرتبط :
اولین جلسه دولت یازدهم با حضور کابینه یازدهم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزییات نرخ حق بیمه درمان 1392



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

جزییات نرخ حق بیمه درمان 1392

متوسط زمان ویزیت برای پزشکان عمومی نیز حداقل پانزده دقیقه، برای پزشکان متخصص حداقل بیست دقیقه، برای پزشکان فوق تخصص بیست و پنج دقیقه و روانپزشکان حداقل سی دقیقه تعیین می‌شود.

دولت با هدف ساماندهی و تنظیم تعرفه‌های درمانی، تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی بخش خصوصی در سال جاری را تصویب و ابلاغ کرد.

به گزارش ایسنا، هیئت وزیران بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و تایید شورایعالی بیمه سلامت کشور و به استناد بند (ه) ماده (38) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه-مصوب 1389- سقف تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی در بخش خصوصی در سال 1392 را به شرح ذیل تعیین کرد:

ویزیت پزشکان و کارشناسان پروانه دار در بخش سرپایی خصوصی

بر این اساس، ویزیت پزشکان ،دندانپزشکان عمومی و phd پروانه دار (127،000)ریال، ویزیت پزشکان، دندانپزشکان متخصص 202،000 ریال، ویزیت پزشکان فلوشیپ (228،500) ریال، ویزیت پزشکان فوق تخصص و روانپزشکان (253،000) ریال، ویزیت پزشکان فوق تخصص روانپزشک (286،000) ریال، کارشناس ارشد پروانه دار(109،000) ریال و کارشناس پروانه دار(95،000) ریال تعیین شده است

بر اساس این مصوبه، پزشکان روانپزشک و فوق‌تخصص در صورتی می‌توانند از تعرفه‌های مذکور استفاده کنند که مدارک آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأیید و در پروانه مطب درج شده باشد.

همچنین کارشناسان ارشد و PHD پروانه‌دار در صورتی می‌توانند از تعرفه‌های کارشناسی ارشد و PHD استفاده کنند که کارشناس ارشد و PHD ثبت شده آنها مرتبط با رشته کارشناسی بوده و در پروانه فعالیت درج شده باشد.

متوسط زمان ویزیت برای پزشکان عمومی نیز حداقل پانزده دقیقه، برای پزشکان متخصص حداقل بیست دقیقه، برای پزشکان فوق تخصص بیست و پنج دقیقه و روانپزشکان حداقل سی دقیقه تعیین می‌شود.

بر این اساس، پزشکان عمومی با سابقه بیش از پانزده سال کار بالینی مجاز به دریافت معادل 15 درصد علاوه بر تعرفه مصوب هستند.

سقف ضرایب تعرفه‌های خدمات درمانی

بر اساس مصوبه دولت، ضریب تعرفه داخلی (46،100) ریال ، ضریب تعرفه بیهوشی (216،600)ریال، ضریب تعرفه جراحی 380 هزار ریال، ضریب تعرفه دندانپزشکی (7،800) ریال و ضریب تعرفه فیزیوتراپی(7،400) ریال تعیین شده است.

همچنین به سرجمع تعرفه‌های خدمات آزمایشگاهی و پاتولوژی و ژنتیک بخش خصوصی برای سال 1392، سی و سه درصد به تعرفه‌های مصوب سال 1391 اضافه خواهد شد.

بر این اساس، به سرجمع تعرفه‌های خدمات پرتوپزشکی بخش خصوصی برای سال 1392، سی و پنج درصد به تعرفه‌های مصوب سال 1391 اضافه خواهدشد مشروط بر اینکه رشد تعرفه های سونوگرافی بیست و نه درصد، رادیولوژی پنجاه درصد، اسکن ایزوتوپ چهل و پنج درصد، رادیوتراپی چهل و پنج درصد، سی تی اسکن بیست و پنج درصد و ام آی ار پانزده درصد در مقایسه با سال گذشته باشد و تعرفه سی‌تی‌اسکن اسپیرال به‌ میزان افزایش نسبت ‌به Conventional است.

سهم سازمانهای بیمه‌گر پایه در خرید خدمات تشخیصی و درمانی

بر اساس مصوبه دولت، سهم سازمانهای بیمه‌گر پایه در خرید خدمات تشخیصی و درمانی از بخش خصوصی در سال 1392 شامل؛ معادل نود درصد تعرفه دولتی خدمات تشخیصی و درمانی در بخش بستری و معادل هفتاد درصد تعرفه دولتی خدمات تشخیصی و درمانی در بخش سرپایی تعیین می‌شود.

همچنین سهم سازمانهای بیمه‌گر پایه در خرید خدمات تشخیصی و درمانی در سال 1392 در مناطقی که برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع برقرار می شود، مطابق دستورالعملهای ابلاغی ستاد کشوری پزشک خانواده و نظام ارجاع است.

تعرفه خدمات حرفه‌ای داروسازان در بخش خصوصی در سال 1392

1-تعرفه خدمات حرفه ای داروساز به شرط رعایت شرح وظایف ایلاغی وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی برای داروسازان معادل 13 هزارریال در ساعات روز و پانزده هزار وپانصد ریال در ساعات شب و ایام تعطیل و در نسخ کمتر از پانزده هزار ریال، شش هزار و پانصد ریال است.

2-تعرفه خدمات حرفه ای داروساز جهت داروهای بدون نسخه(OTC) که فهرست آنها توسط وزارت بهداشت درمان ؤاموزش پزشکی اعلام می شود پانزده درصد بهای هر نسخه وحداکثر تا سقف شش هزار و پانصد ریال می‌باشد.

3-تعرفه خدمات حرفه ای داروساز در خصوص ساخت داروهای ترکیبی در داروخانه ده درصد قیمت مواد مصرفی وحداکثر تا سقف یازده هزار وپانصد ریال می‌باشد.

تعیین سقف تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی در مراکز استانها

بر اساس این مصوبه، سقف تعرفه‌های خدمات تشخیصی و درمانی در بخش غیر دولتی در مراکز استانها و شهرستانهای تابعه با توجه به وضعیت اقتصادی و اجتماعی منطقه و در سقف تعرفه‌های این تصویب‌نامه توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان و رئیس سازمان نظام پزشکی استان و یک نماینده از سازمانهای بیمه‌گر پایه استان تعیین و پس از تأیید استاندار، توسط استاندار ابلاغ می‌شود.

همچنین دولت، در استانهای دارای بیش از یک دانشگاه علوم پزشکی، دانشگاه واقع در مرکز استان را موظف به بررسی و کارشناسی تعیین سقف تعرفه‌های بخش غیر دولتی در منطقه با هماهنگی سایر دانشگاه و دانشکده‌های استان کرده است.

این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.

ایسنا