اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

خانه نشینی 730 هزار فوق‌ لیسانس


در حالی نوبخت سخنگوی دولت دیروز اعلام کرد، از ۸۲۷ هزار نفر نیروی جویای کار در سال گذشته حدود ۶۰۰ هزار نفر مشغول کار شدند که طبق آمار وزارت کار، در حال حاضر ۷۳۰ هزار نفر با مدرک فوق لیسانس و دکترا خانه نشین هستند.

خبرگزاری تسنیم: آمارهای اشتغال‌زایی در دولت یازدهم رنگ و بوی خوبی ندارد، تا جایی که مطابق آمارهای وزارت کار در حال حاضر حدود 730 هزار نفر با داشتن مدرک فوق لیسانس و دکترا بیکار هستند.  این یک نمونه از وضعیت نابه سامان بازار کار است.

وزارت کار در گزارش خود از وضعیت بازار کار کشور در دوره 9 ساله 1384 تا 1393، آمارهای جالبی را ارائه کرده است.

مطابق این گزارش  تعداد غیرفعالان اقتصادی کشور در سال 84 به میزان 33 میلیون و 469 هزار نفر بوده، این تعداد در سال 93 به 40 میلیون  و 198هزار نفر افزایش یافته است. از سویی، تعداد بیکاران از 2 میلیون و 674 هزارنفر به 2 میلیون  و 514هزارنفر رسیده است.

همچنین تعداد جمعیت باسواد غیرفعال اقتصادی در سال 84به میزان 27میلیون و 477هزار نفر بوده که این تعداد با افزایش نسبتاً بالایی به 33میلیون و 256هزارنفر در سال گذشته رسیده است؛ بنابراین در یک دوره 9ساله بر تعداد جمعیت غیرفعال اقتصادی کشور که اتفاقاً در سن کار هم قرار دارند، 5میلیون و 778هزار و 460نفر افزوده شده است.

*آمار وزارت کار:730هزاردکتر بیکار در کشور

بر اساس آمار وزارت کار، در سال 1384 تعداد 2میلیون و 115هزار نفر دارای تحصیلات فوق دیپلم و لیسانس بودند که بعد از فراغت از تحصیل به جای فعالیت در بازار کار، همچنان در صف بیکاران هستند. این تعداد در سال 93به میزان 5میلیون و 212هزار نفر تنها در این دو گروه فارغ التحصیل افزایش یافته است.

مطابق این گزارش، تعداد 601 هزار نفر با مدرک فوق لیسانس و دکتری حرفه ای و تخصصی، غیر فعال هستند. اگر تعداد افرای بیکار دارای مدرک بالاتر از فوق لیسانس را به 601 هزار بیکار (فوق لیسانس و دکتری حرفه ای و تخصصی) اضافه کنیم، حدود 730 هزار نفر دکتری خانه نشین داریم.

در مقابل این آمار، در دوره 84تا 93تعداد 787هزار نفر نیز با مدرک فوق لیسانس و دکتری تخصصی و حرفه ای موفق به ورود به بازار کار شده اند؛ بنابراین تصور اینکه بعد از پایان تحصیلات، اشتغال در بازار کارکشور مهیا است، خیال نادرستی است.

اما درمقابل این وضعیت صحبت های روز گذشته سخنگوی دولت به گونه ای است که انگار مشکلی در بازار بلبشوی کار وجود ندارد.

نوبخت در جدیدترین اظهارات خود با اشاره به آمارهای اشتغال در سال 94  گفت: در سال گذشته براساس طرح آمارگیری، نیروی کار کشور با افزایش نرخ مشارکت مواجه شد. به شکلی که نرخ مشارکت نیروی کار از 37.2 درصد در سال 93 به 38.2 درصد درسال 94 افزایش یافت.

نوبخت ادامه داد: جمعیت فعال کشور نیز از  23 میلیون نفر در این سال به حدود 24 میلیون نفر افزایش یافت و حدود 667 هزار نفر به جمعیت شاغل اضافه شد و جمعیت شاغل کشور به حدود 21 میلیون و 972 هزار نفر رسید.

*بیکاری افزایش یافت

وی به جمعیت بیکاران کشور نیز گفت: در سال گذشته جمعیت بیکاران کشور از دو میلیون و 514 هزار نفر به حدود دو میلیون و 729 هزار نفر رسید و جمعیت شاغلی که در بخش‌های مختلف به اشتغال رسیدند در بخش‌های مختلف کشاورزی و خدمات  جذب شدند و جذب بخش صنعت از سایر بخش‌ها کمتر بود.

سخنگوی دولت تصریح کرد: با توجه به اینکه در سال گذشته 827 هزار نفر نیروی جدید وارد بازار کار شدند حدود 600 هزار نفر توانستند موفق به اشتغال شدند.

با آمارهای مذکور می‌توان این نتیجه را گرفت، در میان شاخص‌های کلان اقتصادی، بیکاری از جمله مواردی است که در دولت روحانی بهبودی نداشته است تا جایی که آمارها نشان‌ می‌دهد که در دولت یازدهم نرخ بیکاری در کشور افزایش یافته است.


ویدیو مرتبط :
شرط شرکت لیسانس و فوق لیسانس ها در کنکور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سونامی۷۳۰ هزار دکتر بیکار در اقتصاد/ خانه‌نشینی جوانان ۲ برابر شد



 اخباراجتماعی  ,خبرهای  اجتماعی , نرخ  بیکاری

 آمارها نشان می‌دهد سیل بیکاری و غیرفعالی ۶.۸ میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی، بازار کار را تهدید می‌کند و امروز ۷۳۰ هزار نفر با مدرک فوق لیسانس و دکترا خانه‌نشین شده و کاری برای انجام ندارند.

به گزارش مهر، وزارت کار در جدیدترین گزارش خود از وضعیت بازار کار کشور در دوره ۹ ساله ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۳، مباحث جدیدی را در اینباره مطرح کرده است. در گزارش ارائه شده، برخی موارد مانند افزایش جمعیت غیرفعال کشور، غیرفعالی بالای فارغ التحصیلان فوق لیسانس و دکتری و همچنین خانه نشینی عجیب میلیون ها نفر در سن کار قابل توجه است.

بر پایه این گزارش، در حالی که تعداد غیرفعالان اقتصادی کشور در سال ۸۴ به میزان ۳۳ میلیون و ۴۶۹ هزار نفر بوده، این تعداد در سال ۹۳ به ۴۰ میلیون و ۱۹۸ هزارنفر افزایش یافته است. از سویی، تعداد بیکاران از ۲ میلیون و ۶۷۴ هزارنفر به ۲ میلیون و ۵۱۴ هزارنفر رسیده است.

از سویی باید گفت تعداد جمعیت باسواد غیرفعال اقتصادی در سال ۸۴ به میزان ۲۷ میلیون و ۴۷۷ هزار نفر بوده که این تعداد با افزایش نسبتا بالایی به ۳۳ میلیون و ۲۵۶ هزارنفر در سال گذشته رسیده است؛ بنابراین در یک دوره ۹ ساله بر تعداد جمعیت غیرفعال اقتصادی کشور که اتفاقا در سن کار هم قرار دارند، ۵ میلیون و ۷۷۸ هزار و ۴۶۰ نفر افزوده شده است.

در سال ۱۳۸۴ تعداد ۲ میلیون و ۱۱۵ هزار نفر دارایی تحصیلات فوق دیپلم و لیسانس بودند که بعد از فراغت از تحصیل به جای فعالیت اقتصادی، راهی منازل شده و خانه نشینی گزیدند. این تعداد در سال ۹۳ به میزان ۵ میلیون و ۲۱۲ هزار نفر تنها در این دو گروه فارغ التحصیل افزایش یافته است.

علاوه بر این، در سال ۹۳ تعداد ۶۰۱ هزار نفر با مدرک فوق لیسانس و دکتری حرفه ای و تخصصی غیرفعال بوده اند. نکته حائز اهمیت و عجیب درباره تصمیم ۶۰۱ هزار نفر که کمترین میزان تحصیلات آنها فوق لیسانس است اینکه چگونه فردی حاضر می شود نتیجه دستکم ۱۸ تا بیش از ۲۰ سال از عمر خود را که صرف تحصیل کرده است را با خانه نشینی و غیرفعالی عوض کند؟ آیا دلیل بروز چنین پدیده ای در بازار کار ایران، ناکارآمدی آموزش های دانشگاهی و عدم مطابقت آن با نیازهای بازار کار است؟ یا اینکه این گروه ها از تلاش برای گرفتن یک پذیرش شغلی در اقتصاد ایران ناامید شده و خانه نشینی گزیده اند؟

البته اگر تعداد بیکاران دارای مدرک فوق لیسانس به بالا را هم به ۶۰۱ هزارنفر بیافزاییم، تعداد افراد دارای مدرک تحصیلی عالی بیکار و غیرفعال به ۷۳۰ هزارنفر بالغ خواهد شد. در مقابل، در دوره ۸۴ تا ۹۳ تعداد ۷۸۷ هزار نفر نیز با مدرک فوق لیسانس و دکتری تخصصی و حرفه ای موفق به ورود به بازار کار شده اند؛ بنابراین اینکه فکر کنیم امروز با تحصیلات دکتری در بازار کار ایران، شغلی تضمین شده خواهیم داشت، به گواه آمارها تصوری اشتباه و باطل است و این گروه تحصیلی نیز حاشیه امنی برای یافتن شغل ندارند.

۵ تحول مهم در بازار کار ایران
۱- تعداد غیرفعالان اقتصادی در سن کار ایران از ۳۳ میلیون و ۴۶۹ هزار نفر در سال ۸۴ به صورت مرتب افزایش یافته و در نهایت به ۴۰ میلیون و ۱۹۸ هزارنفر در سال ۹۳ رسید که نشان دهنده افزایش ۶ میلیون و ۷۲۸ هزارنفری تعداد خانه نشینان بازار کار کشور است.

۲- در سال ۱۳۸۴ تعداد ۲ میلیون و ۶۴۴ هزار نفر فوق دیپلم و لیسانس در کشور غیرفعال و یا بیکار بوده اند که این تعداد در سال ۹۳ به ۶ میلیون و ۱۱۷ هزارنفر در سال ۹۳ رسید. به بیان ساده تر، در طول ۹ سال گذشته بر تعداد جمعیت تحصیل کرده تا لیسانس کشور که بیکار بوده و یا خانه نشینی گزیده اند، ۳ میلیون و ۴۷۳ هزار نفر افزوده شده است که نشان دهنده رشد ۲.۳ برابری (۲۳۰ درصدی) در این بخش است!

۳- با وجود اینکه در ۹ سال گذشته یک میلیون و ۵۱۷ هزار نفر فارغ التحصیل فوق لیسانس، دکتری تخصصی و حرفه ای شده اند، اما مجموع بیکاران و غیرفعالان این گروه تحصیلی به ۷۳۰ هزار نفر رسیده است. یعنی اینکه نیمی از جمعیت تحصیل کرده عالی کشور در یک دهه اخیر شانس ورود به بازار کار را نیافته اند و باید گفت در شرایط امروز بازار کار، حتی تحصیلات دکترا هم دیگر نمی تواند ضامن قطعی اشتغال افراد باشد.

۴- تعداد فارغ التحصیلان لیسانس و بالاتر کشور در سال ۱۳۸۴ به میزان یک میلیون و ۴۳۶ هزارنفر بوده که این تعداد در سال ۱۳۹۳ تنها در بخش لیسانسیه ها بدون در نظر گرفتن مدارج بالاتر، به ۳ میلیون و ۸۱۷ هزار نفر رسید. یعنی در طول ۹ سال مجموع فارغ التحصیلان لیسانس کشور ۲۶۰ درصد بیشتر شده است. در عین حال، تعداد بیکاران لیسانس و بالاتر کشور در سال ۸۴ به میزان ۳۴۳ هزارنفر بوده که این میزان در سال گذشته تنها در بخش فارغ التحصیلان لیسانس به ۷۲۲ هزار نفر رسیده که نشان دهنده افزایش ۲۱۰ درصدی بیکاری در این بخش است.

۵- طبق آمارها تعداد غیرفعالان اقتصادی با سواد کشور در سال ۱۳۸۴ به میزان ۲۷ میلیون و ۴۷۷ هزار نفر بوده که این تعداد در سال ۹۳ به ۳۳ میلیون و ۲۵۶ هزار نفر رسیده است. یعنی در طول یک دوره ۹ ساله، به آمار غیرفعالان با سواد کشور ۵ میلیون و ۷۷۸ هزارنفر افزوده شده است. به بیان ساده، اینکه ۵.۷ میلیون نفر در ۹ سال گذشته درس خوانده اند تا فقط یک مدرک داشته باشند!

 

 اخبار اجتماعی  -  مهر