اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حمله جک استراو به اسرائیل: در مورد روحانی شما نظریه پردازان توطئه هستید



اخبار ,اخبار سیاست خارجی ,جک استراو

 

اخبار سیاست خارجی - حمله جک استراو به اسرائیل: در مورد روحانی شما نظریه پردازان توطئه هستید / بیش از همیشه متقاعد شده ام که او قابل اعتماد است / روحانی همه ویژگی های مثبت را دارد

زمانی که وزیر امور خارجه بودم شخصاً با او گفتگو کرده ام. در برخورد با مردم می توان درک کرد که چگونه شخصیتی دارند. مشخص می شود که آن ها از کجا می آیند و آیا به گفته هایشان پایبند خواهند بود.

فایننشال تایمز نوشت: به گفته جک استراو، وزیر سابق امور خارجه انگلیس که در بهبود روابط میان ایران و انگلیس تأثیر بسزایی داشته است، این کشور باید روابط کامل دیپلماتیک با ایران را ظرف چند ماه آینده دوباره برقرار کند.

استراو پس از بازگشت از تهران در گفتگو با خبرنگار نشریه فایننشیال تایمز گفت که وزارت امور خارجه انگلیس به محض فراهم شدن شرایط، باید برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران تلاش کند.

وی هم چنین گفت: «دولت ما باید تا جایی که می تواند تلاش کند تا روابط را به حالت عادی بازگرداند و این کار را در اولویت قرار دهد. شاید این اقدام به جای چند هفته، چند ماه طول بکشد ... اما شخصاً تمایل دارم که ببینم پیش از پایان سال این کار به خوبی انجام شده باشد.»

در سال 2011 میلادی پس از آن که تظاهرکنندگان معترض در تهران به سفارت انگلیس حمله کردند، لندن، تهران را متهم کرد که اتخاذ تدابیر لازم حفاظت دیپلماتیک کوتاهی کرده و به نشانه اعتراض سفارت خود را تعطیل کرد.

اما از آن زمان تاکنون، به ویژه پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران و امضای توافق نامه موقت هسته ای، روابط میان این دو کشور به گونه ای قابل توجه بهبود یافته است.

سفر ماه ژانویه آقای استراو و همکارانش از میان همه گروه های پارلمانی به ایران که در پنج سال گذشته اولین سفری است که به این شکل صورت گرفته، گام مهمی در راستای برقراری مجدد روابط کامل دیپلماتیک بین دو کشور محسوب می شود.

از قرار معلوم، ایران به بازگشایی سفارت انگلیس علاقمند است، اما وزارت امور خارجه انگلیس با احتیاط و هوشیاری عمل کرده است. ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس، سال گذشته برای ایران کارداری سیاسی منصوب کرد، اما او همچنان در انگلیس به سر می برد.

وزیر امور خارجه انگلیس گفت: «در روابط دوجانبه با ایران پیشرفت هایی حاصل شده است، اما این امر هم چنان بر اساس روند گام به گام و اقدام متقابل استوار خواهد بود. هیچ تصمیمی برای بازگشایی سفارت انگلیس اتخاذ نشده است.»

او در ادامه گفت: «کاردار غیرمقیم ما به گفتگوهای منظم خود با ایران ادامه خواهند داد. موضوع این بحث ها شامل مسائلی همچون فراهم آمدن شرایطی است که بر مبنای آن در نهایت سفارتخانه های ما بازگشایی شوند.»

استراو که از مدت ها پیش یکی از قدرتمندترین طرفداران انگلیسی روابط نزدیک تر با ایران بوده است، به خبرنگار فایننشال تایمز گفت که او در حالی از سفر به ایران بازگشته است که بیش از همیشه متقاعد شده است که آقای روحانی شخص قابل اعتمادی برای مذاکره است.

او در ادامه افزود: « زمانی که وزیر امور خارجه بودم شخصاً با او گفتگو کرده ام. در برخورد با مردم می توان درک کرد که چگونه شخصیتی دارند. مشخص می شود که آن ها از کجا می آیند و آیا به گفته هایشان پایبند خواهند بود. [رئیس جمهور روحانی] همه ویژگی های مثبت را دارد.»

به گفته آقای استراو، میزان توجه دولت جدید ایران به اقتصاد تضمین خواهد کرد که با وجود مقاومت عناصر تندرو در این کشور رسیدن به توافق نامه دائمی هسته ای امکان پذیر خواهد بود. او هم چنین گفت: «شمار زیادی از وزرایی که ما با آن ها دیدار و گفتگو کردیم اقتصاد را بالاتر از راه حلی برای پرونده هسته ای می دانند. یکی از مسؤولان به ما گفت که آن ها این موضوع را تنها یک پرونده می دانند.»

او هم چنین از کسانی که به علاقه روحانی برای مذاکره با حسن نیت شک دارند، با عنوان «نظریه پردازان توطئه» انتقاد کرد. او گفت: «کسانی هستند که اعتقاد دارند کل این موضوع توطئه بزرگی محسوب می شود، اما این موضوع حقیقت ندارد.»

سخنان او انتقادی ظریف و غیرمستقیم از اسرائیل است که بارها از قدرت های غربی خواسته است به روحانی اعتماد نکنند.

استراو در ادامه توضیح داد که اسرائیلی ها آشکارترین تهدید برای توافق نامه دائمی هسته ای محسوب می شوند. وی با اشاره به کمیته روابط عمومی امریکا و اسرائیل، گروه لابی هوادار اسرائیل در امریکا، نیز گفت: «نتانیاهو و لابی آیپک در اصل بسیار قدرتمند هستند. در صورتی که آن ها این توافق نامه را از بین ببرند، سروکارشان با کشوری خواهد بود که خواستار آن نیستند، یعنی ایران تندروتر.»
اخبار سیاست خارجی - تیک

 


ویدیو مرتبط :
پا روی میز انداختن جک استراو در برابر روحانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جک استراو از حسن روحانی می گوید: به شدت مودب، حرفه ای و مصمم به دفاع از منافع ایران



جک استراو,حسن روحانی,انتخابات ریاست جمهوری

جک استراو از حسن روحانی می گوید: به شدت مودب، حرفه ای و مصمم به دفاع از منافع ایران

"جک استراو" وزیر خارجه اسبق انگلیس در خصوص مذاکرات هسته ای با حسن روحانی، گفت و گویی انجام داده است که در آن به تبحر او در این گفتگوها اشاره می کند. استراو می گوید: زمانیکه دکتر روحانی پشت میز مذاکره بود مشخص بود که قدرت و اجازه ی کافی را داشت.

"جک استراو" وزیر خارجه اسبق انگلیس در خصوص مذاکرات هسته ای با حسن روحانی، گفت و گویی انجام داده است که در آن به تبحر او در این گفتگوها اشاره می کند.

استراو می گوید:  زمانیکه دکتر روحانی پشت میز مذاکره بود مشخص بود که قدرت و اجازه ی کافی را داشت.

وی می افزاید: او همیشه به شدت مودب بود و واضح بود که مصمم به دفاع از منافع مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران بود.  

جک استرا اضافه کرد: اما او این نکته را در نظر داشت که ما هم منافعی داریم.

وزیر خارجه اسبق انگلیس در بخش دیگری از این مصاحبه می گوید: او مشخضا مسئول امور هسته ای ایران بود و از طرفی دیگر به شدت حرفه ای بود. 

وی در بخش دیگری از این گفتگو بیان داشت: تفاوت مذاکرات گذشته و مذاکرات امروز به متفاوت بودن فضا هاست، چرا که در آن زمان هر دو طرف به دنبال  توافق بودند. مدل سه کشور بزرگ اروپایی متشکل از انگلیس، آلمان و فرانسه به طور حتم انعطاف پذیری بیشتری در مقایسه با مدل کنونی یعنی گروه 1+5  دارد.

او می افزاید: موسویان و کمال خرازی می دانستد که ما به دنبال توافق بودیم و مانند آمریکایی های نئومحافظه کار عمل نمی کردیم.

این مقام سابق انگلیسی در پایان اظهار داشت: جان بولتون و نئو محافظه کاران به آنچه می خواستند رسیدند. آنها رئیس جمهور خاتمی را تضعیف کردند. اکنون  دیدگاه های آمریکا و اسرائیل در مورد ایران دستیابی به راهکار را دشوار تر کرده است./انتخاب