اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حلقه‌ اول یاران احمدی‌نژاد؛ چه‌کسانی بودند، چه‌کسانی شدند


سوم تیرماه 84 یکی از مقاطع تاریخی بعد از انقلاب اسلامی است. برهه ای که در آن، گفتمان عدالت‌خواهی با کسب اکثریت قابل توجه آرای مردم توانست پس از سال‌ها، مدل جدیدی از حاکمیت برآمده از دل مردم را ارائه کرده و این‌چنین بود که دولت نهم به اذعان تمامی دلدادگان به آرمان های انقلاب اسلامی، توانست فصل نوینی از خدمت و توجه به مستضعفین را در جامعه پایه گذاری کند.

کامران باقری لنکرانی، پرویز فتاح، غلامحسین الهام، داوود احمدی نژاد، محمد رضا اسکندری، محمد سلیمانی، پرویز داوودی، محمد حسین صفار هرندی، صادق محصولی، مسعود میرکاظمی، محمد جواد حاج علی اکبری، غلامحسین محسنی اژه ای، سعید جلیلی، مسعود زریبافان، احمد سالک، مرتضی آقا تهرانی، علی ثمری، سقای بی ریا و ... چهره های نام آشنای دولت نهم بودند که هر کدام علاوه بر سابقه درخشان خدمت رسانی در عرصه های مختلف، در دوره حضور خود در کابینه دولت نهم نیز همواره از بهترین و خوشنام ترین اعضای کابینه محسوب می شدند.

این افراد چه در قامت وزیر، چه در قامت معاون رییس جمهور، مشاور و... همواره با پرهیز از جنجال های رسانه ای و پوچ، با در نظر گرفتن اولویت های کاری خود نه تنها در صدد حاشیه سازی بی‌جا برای دولت و شخص رییس جمهور نبودند که برعکس ضمن حضور در جمع های مختلف مردمی و دانشجویی، به روایت زحمات و فعالیت های دولت نهم پرداخته و با پاسخگویی شبهات موجود در برهه های مختلف علیه دولت نهم، به کمک رییس جمهور می پرداختند.

اگرچه کابینه دولت دهم نیز تا حدی این خصوصیت را حفظ کرد و تداوم حضور افرادی چون مسعود میرکاظمی، صادق محصولی، مسعود زریبافان، سعید جلیلی و اضافه شدن افرادی چون علی نیکزاد، سردار وحیدی، حیدر مصلحی، مجید نامجو و... حاکی از تداوم گفتمان خدمت‌رسانی رییس جمهور در دولت جدید بود اما حذف تعداد قابل توجهی از نیروهای ارزشمند دولت نهم و جایگزینی افرادی که علی‌رغم سوابق نه چندان روشن و قابل قبول، از اساس با گفتمان جبهه سوم تیر در تضاد بودند منجر به سیر تغییرات قابل توجهی در عملکرد دولت دهم و شخص رییس جمهور شد.



ارتقای اسفندیار رحیم مشایی از جایگاه معاونت رییس جمهور در دولت نهم به ریاست دفتر احمدی نژاد و هم چنین ده ها جایگاه حساس و کلیدی دیگر در دولت دهم، معاونت اولی رییس جمهور توسط محمد رضا رحیمی، معاونت اجرایی رییس جمهور توسط حمید بقایی، معاونت نظارت راهبردی با ابراهیم عزیزی و همچنین ضریب گرفتن افرادی از جمله علی اکبر جوانفکر، محمد شریف ملک زاده، روح‌الله احمد زاده، محمد جعفر بهداد و همچنین اخیرا حذف صادق محصولی و مسعود میرکاظمی به بهانه ادغام وزارتخانه ها و ابقای پرحاشیه حجت الاسلام مصلحی در وزارت اطلاعات، همگی نشانگر تغییرات محسوسی بود که این روزها به راحتی می توان با توجه به آن، علت تغییرات گفتمانی دولت احمدی نژاد طی شش سال اخیر را درک کرد. اتفاقی که پیش از این نیز در تاریخ 33 ساله جمهوری اسلامی مسبوق به سابقه بوده و روند کانالیزه شدن شخصیت های خدمتگزار و موثر در نظام توسط افرادی با سابقه نه چندان قابل قبول، توانسته تا حد فراوانی منجر به تغییر ماهیت آنان شود.

از این رو به نظر می رسد یکی از خصوصیات متمایز دولت نهم طی سالهای 84-88 با دولت های قبل از خود، استفاده گسترده از چهره های مقبول و خدمتگزار با خاستگاه گفتمانی جبهه سوم تیر بود اما گذر زمان و تغییراتی که در این زمینه بوجود آمد، دولت دهم  را عملا با نوعی ارتجاع گفتمانی مواجه کرده است که این خصیصه بیش از هر چیز دیگر در تضاد با خاستگاه احمدی نژاد در مقایسه با شش سال قبل است.

منبع: رجا نیوز


ویدیو مرتبط :
دکتر احمدی نژاد به چه کسانی خس و خاشاک گفت؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

منظور احمدی نژاد از "اصل کاری ها" چه کسانی هستند؟



واکاوی سخنان جدید رئیس جمهور؛

منظور احمدی نژاد از "اصل کاری ها" چه کسانی هستند؟

سوال اینجاست که این آدم های اصل کاری! اساساً چگونه عمل کرده اند و چه میزان ثروت و نفوذی داشته اند که حتی رئیس جمهور هم جرأت نام بردن از آنها را ندارد و صرف شجاعتی که همواره گفته می شود از آن برخوردار است فقط جرأت آن را پیدا کرده که به سمت آنها اشاره کند و دیگر هیچ!

رئیس جمهور احمدی نژاد، روز دوشنبه برای افتتاح چند پروژه عمرانی به کرمانشاه رفت.

وی در هنگام افتتاح یکی از این پروژه ها و پس از آنکه صحبت های مختلفی را مطرح کرد، به فضای ایجاد شده اخیر درباره بعضی از مدیران نزدیکش به دنبال صحبت های متهمان دادگاه های فساد 3 هزار میلیاردی و اختلاس بیمه ایران اشاره کرد و با بیان اینکه فحش دادن به دولت هنر نیست! گفت: هر کسی در هرجایی به هر اندازه ای تخلف کرده، بگیرند و با آن برخورد کنند.

او همچنین افزوده بود: فحش دادن به دولت هنر نیست، اگر جرأت دارند، بروند سراغ همان هایی که اصل کاری هستند.

 

این اصل کاری ها! چه کسانی هستند؟

این "اصل کاری ها" چه کسانی هستند؟ در واقع در دولتهای نهم و دهم همواره از سوی احمدی نژاد و نزدیکانش مقولاتی مثل "بت بزرگ"، "اصل کاری ها"، "حلقه قدرت و ثروت" و ... مطرح شده اند. مقولاتی که البته رفتارها و برخی گفته های افراد یاد شده در دولت اینطور بیان می کرد که قرار است رخداد اصلی در قبال آنها اتفاق بیافتد و نام افرادی که مصداق اصلی مقوله ها هستند برده شود. اتفاقی که البته هیچگاه رخ نداد.

سوال هم اینجا بود که این حلقه و این آدم های اصل کاری! اساساً چگونه عمل کرده اند و چه میزان ثروت و نفوذی داشته اند که حتی رئیس جمهور هم جرأت نام بردن از آنها را ندارد و صرف شجاعتی که همواره گفته می شود از آن برخوردار است فقط جرأت آن را پیدا کرده که به سمت آنها اشاره کند و دیگر هیچ.

 

فرجامی برای مترسک های پوشالی

ماجرای مترسک های ساخته شده توسط برخی از دولتیان و هوادارانشان ادامه یافت تا به مقطع برگزاری همزمان دادگاه های رسیدگی به پرونده فساد 3 هزار میلیاردی و اختلاس در بیمه ایران رسیدیم. روزهایی که عموم متهمانی که در هر دو دادگاه برای دفاع حاضر شده اند، جدا از اینکه برخی از آنها، خود، سمت دولتی داشته اند، اشارات عموما مستقیم و بعضاً نامستقیمی به دو چهره پیرامون احمدی نژاد یعنی اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهور و محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدی نژاد داشته اند.

این در حالی است که با وجود آنکه احمدی نژاد در سال گذشته در جمع رسانه ها اینطور گفته بود که برخورد قضایی با اعضای کابینه اش خط قرمز اوست اما در یکی از جدیدترین ابراز نظرهایش پیرامون فضای بوجود آمده، همانگونه که اشاره شد از این گفته است که باید با "اصل کاری ها" برخورد شود.

با توجه به آنچه که گفته شد، هم اکنون باز هم این سوال بوجود می آید که منظور احمدی نژاد از واژه "اصلی کاری ها" چیست؟ اکنون که از معاون اول رئیس جمهور در پرونده بیمه و یکی از نزدیک ترین چهره ها به او یعنی اسفندیار رحیم مشایی در پرونده فساد 3 هزار میلیاردی نام برده می شود و اکنون که اطرافیان دولت هرآنچه را که خواسته اند درباره آقای هاشمی رفسنجانی و اطرافیانش گفته اند؛ آیا باز هم نوبت "اصلی کاری ها" نرسیده است...؟!

در نظر احمدی نژاد اصلی کاری ها چه کسانی هستند؟ چگونه باید با آنها برخورد شود؟ رئیس جمهور در فرآیند مبارزه با فساد این اصلی کاری ها چه نقشی دارد؟ و...

 

نظر احمد توکلی راجع به صحبت احمدی نژاد درباره "اصل کاری ها"

این سوال را از احمد توکلی، نماینده اصولگرای مردم در مجلس نهم نیز پرسیدیم. منظور احمدی نژاد از اصل کاری ها چه کسانی بودند؟ توکلی در جمله اول خود در پاسخ به سوال ما می گوید: باید بروید از خودشان بپرسید. از قدیم گفته اند ماهی از سر گنده گردد نِی زِ دُم.

او سپس در ادامه صحبت های خود پیرامون تحلیلش از منظور حرف احمدی نژاد و واژه "اصل کاری ها" در گفتگو با مشرق می افزاید: آقای احمدی نژاد هرکس غیر از اطرافیانش را می شناسد به عنوان اصل کاری به قوه قضائیه معرفی کند.

 

نظر کواکبیان درباره اصل کاری ها

مصطفی کواکبیان، نماینده اصلاح طلب مجلس هشتم نیز نفر بعدی بود که به عنوان یک فعال سیاسی، نظر او را درباره منظور احمدی نژاد از "اصل کاری ها" پرسیدیم.

او به مشرق می گوید: "باید از خودشان بپرسید" و در عین حال ادامه می دهد: اگر کسی مستنداتی داشته باشد هیچگاه کلی گویی نمی کند. رئیس جمهور چندین سال است که می گوید اسامی مفسدین در جیب کوچک من است و ما هنوز منتظریم تا این اسامی

منتشر شوند. مردم هم منتظرند که ایشان یک بار برای همیشه این اسامی را اعلام کند.

 

32 حرف الفبا را تمام کردند!

این نماینده سابق مجلس تأکید می کند: تصوّر من این است که منظور ایشان بعضی افراد در مجلس و جاهای دیگر هستند اما ایکاش کلی گویی نشود زیرا این کلی گویی ها هیچ دردی را از کسی دوا نمی کند.

کواکبیان همچنین کلی گویی ها را به دادگاه های فساد 3 هزار میلیاردی و اختلاس در بیمه ایران نیز ربط می دهد و می گوید: باید صریح تر صحبت شود. فکر می کنم دیگر 32 حرف الفبا هم تمام شد بس که از الف، ر، دال و غیره نام بردند و صریح صحبت نکردند.

 

فرجام

منظور احمدی نژاد هرچه باشد اما گویا باید منتظر اظهار نظر مقامات قضایی کشور هم پیرامون برخورد با اصل کاری ها بود. زیرا فرجام کار "اصل کاری ها" را نه در افشاگری های احمدی نژاد که در قوه قضائیه و اقدامات انقلابی و اسلامی اش باید جستجو کرد.

"اصل کاری هایی" که شاید نام آنها مدت هاست که برده می شود و عده ای نمی گذارند این نام های برده شده به گوش رئیس جمهور برسد./مشرق نیوز