اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حذف یارانه پردرآمدها ابتدا با خوداظهاری/ بورس اجازه تجسس در سهام را نخواهد داد



حذف یارانه پردرآمدها

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی :
حذف یارانه پردرآمدها ابتدا با خوداظهاری/ بورس اجازه تجسس در سهام را نخواهد داد

عضو شورایعالی بورس با بیان اینکه حذف یارانه دهک‌های پردرآمد، ابتدا با خوداظهاری است، گفت: حذف یارانه افراد، با تجسس در دارایی‌های سهامداران، اقدام صحیحی نیست و شناسایی افراد پردرآمد باید با خوداظهاری بوده و بر مبنای درآمد انجام شود.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با  فارس در پاسخ به این سوال که آیا یارانه سهامداران بورسی حذف خواهد شد، اظهار داشت: شناسایی افراد از طریق دارایی‌های بورسی‌شان کار صحیحی نیست.

وی با بیان اینکه بورس اجازه‌ای به مسئولان برای تجسس در دارائی‌های آنان را نخواهد داد، گفت: حذف یارانه‌ها باید در مرحله اول با خوداظهاری باشد. شناسایی دهک‌های پردرآمد نیازمند، بانک اطلاعاتی دقیق از میزان درآمد افراد است.

پورابراهیمی ادامه داد: دولت برای حذف یارانه دهک‌ها نمی‌تواند از طریق دارایی‌های سهامداران تصمیم بگیرد، چراکه بسیاری از شرکت‌های دولتی از طریق منابع محدود سهامداران تأمین مالی شده و پروژه‌ها عملیاتی می‌شوند.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا، حذف یارانه سهامداران موجب خروج آنان از بورس نخواهد شد، گفت: بسیاری از سهامداران با ورود به بورس، متضرر هم شده‌اند و در این باره تصمیم‌گیری درباره درآمد آنان از طریق بورس کار درستی نیست.

* تغییرات در سطح شورایعالی بورس/عبدو تبریزی گزینه وزیر اقتصاد در شورا

پورابراهیمی همچنین با اعلام اینکه به زودی در شورایعالی بورس تغییراتی انجام خواهد شد، گفت: حسین عبدو تبریزی به عنوان گزینه وزیر اقتصاد در شورایعالی بورس، مطرح شده است.

عضو حقیقی شورایعالی بورس ادامه داد: طبق تصمیم وزیر اقتصاد و کانون‌ها تغییراتی در شورایعالی بورس انجام خواهد شد؛ این اقدام برای حرکت سریع در اقدامات و برنامه‌ریزی‌های صحیح در سطح بورس و پویایی بیش‌تر در سطح مدیران، انجام خواهد شد.

/فارس

 


ویدیو مرتبط :
ادامه حذف یارانه پردرآمدها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقال سازمان هدفمندی به سازمان مدیریت/ حذف یارانه پردرآمدها؛ افزایش یارانه کم‌درآمدها



احتمال حذف یارانه دو دهک بالا , فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها

رشد اقتصادی منفی 5.4 درصد اعلام شد؛
انتقال سازمان هدفمندی به سازمان مدیریت/ حذف یارانه پردرآمدها؛ افزایش یارانه کم‌درآمدها

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور از انتقال سازمان هدفمندی یارانه‌ها به سازمان مدیریت پس از احیای آن خبر داد و با تشریح برنامه های 100 روزه دولت برای بهبود معیشت مردم، گفت: ضمن زمینه‌سازی برای پرداخت فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده، به احتمال زیاد به دو دهک بالا یارانه پرداخت نخواهد شد اما یارانه دهک‌های پائین افزایش خواهد یافت.

به گزارش مهر، محمدباقر نوبخت شب گذشته در برنامه تلویزیونی پایش با بیان اینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور احیا می شود، گفت: با تلاش و مساعدت دو کمیسیون اجتماعی و برنامه ریزی مجلس شورای اسلامی، احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در دستور کار هیئت دولت قرار گرفت.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور از انتقال سازمان هدفمندی یارانه‌ها به سازمان مدیریت پس از احیای آن خبر داد و گفت: در صورت احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سازمان هدفمندی‌ یارانه‌ها به این حوزه اضافه خواهد شد که بار سنگینی را بر دوش این سازمان قرار می‌دهد اما من مطمئنم که در صورت به کارگیری نیروهای کارشناسی مسئله‌ای دراین مورد ایجاد نمی‌شود.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری با بیان اینکه به رغم محدودیت منابع مالی در مدت باقیمانده سال جاری تلاش دولت بر اتمام طرح های نیمه تمام دولت دهم معطوف است، میزان نقدینگی بخش خصوصی را ۴۵۰ هزار میلیارد تومان اعلام كرد و گفت: تلاش می شود این حجم نقدینگی به برنامه های هدفمند و افزایش سرمایه در گردش واحدهای تولیدی منجر شود.

نوبخت ایجاد سازمان هدفمندی یارانه ها را یكی دیگر از برنامه های دولت در یكصد روز آینده برشمرد و گفت: با استفاده از توان كارشناسی مجموعه سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ضمن زمینه سازی برای پرداخت فاز دوم هدفمندی یارانه ها در سال آینده، به احتمال زیاد به دو دهک بالا یارانه پرداخت نخواهد شد اما یارانه دهک های پایین افزایش خواهد یافت.

وی گفت: با سرمایه گذاری در واحدهای تولیدی به دهک های قطع شده، یارانه غیر مستقیم پرداخت خواهد شد و با سرمایه گذاری در زیرساخت ها و طرح های صنعتی، ركود اقتصادی احیا و طرح های علمی و صنعتی به اجرا در می آید.

معاون رئیس جمهوری در پاسخ به سؤالات مطروحه مردمی درخصوص طرح مهر آفرین اظهار داشت: توقف طرح مهرآفرین كه در روزهای پایانی دولت دهم با هدف گزینش تعداد زیادی از افراد در سیستم و دستگاه دولتی در قالب استخدام انجام شد، به این دلیل بود كه این طرح بار مالی حدود ۱۱ هزار میلیارد تومانی برای دولت داشت كه در شرایط كنونی منابع دولت برای تأمین این اعتبارات، ناكافی است.

وی گفت: دولت فعلاً این طرح ر ا متوقف كرده تا بازبینی و بررسی های لازم را انجام دهد. به هر حال اگر تعداد كاركنان دولت كمتر بشود، می توانیم درآمد بیشتری را برای كارمندان اختصاص بدهیم.

نوبخت افزود: اصلاح قانون بودجه امسال در دستور کار قرار گرفته و در برنامه 100 روزه اقتصادی دولت عملیاتی می‌شود. در بودجه اصلاح نشده امسال میزان درآمدها بیش از هزینه‌ها بوده و باید به دنبال ایجاد تعادل در بودجه باشیم.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری گفت: متأسفانه در دولت گذشته از ظرفیت کارشناسی موجود در کشور در حوزه های برنامه ریزی و تنظیم بودجه استفاده نشد و بودجه به صورت غیر علمی تنظیم می‌شد.

وی افزود : بر اساس گزارش مرکز آمار، رشد اقتصادی کشور در سال 1391 معادل منفی 5.4 درصد بوده در حالی که این رقم باید 8 درصد می‌بود. تورم نقطه به نقطه تیر ماه امسال 44 درصد و تورم 12 ماهه منتهی به تیر 37.5 درصد بوده است.

وی با تشریح برنامه‌های 100 روزه دولت برای بهبود معیشت در پاسخ به این پرس که با توجه به تورم کنونی آیا حقوق ها افزایش می یابد؟ گفت: ما در گام اول به دنبال افزایش قدرت خرید مرم هستیم.

نوبخت افزود: ما در ارتباط با هدفی که تعیین کردیم و به آن وفاداریم در صدد بهبود وضعیت معیشت مردم هستیم، همانطور که قبلا در برنامه های دولت تدبیر و امید آمده بود ، از طریق افزایش قدرت خرید مردم درصدد بهبود وضعیت معیشتی هستیم.

وی افزود: افزایش قدرت خرید خانوار صرفاً به معنی افزایش حقوق نیست، حقوق می تواند افزایش یابد ولی از سوی دیگر اگر تورم مهار نشود این افزایش حقوق نیز منجر به بهبود وضعیت معیشتی نمی شود. ما باید در مرحله اول تلاش کنیم که  تورم را مهار و آن را کاهش دهیم، البته نمی توانیم حقوق ها را هم ثابت نگه داریم.

نوبخت گفت: شاید در گامهای نخست نتوانیم این فاصله 44 درصدی را که نرخ تورم دارد به نوعی از طریق افزایش حقوق جبران بکنیم ولی می بایست حقوق ها را در بودجه 93 متناسباً بالا ببریم و از طرف دیگر تلاش کنیم تا سلسه فعالیت هایی را که برای افزایش تولید هست را به سرانجام برسانیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: رئیس جمهور کارگروه ویژه ای را انتخاب کردند که این کارگروه از وزرای دولت و بخش خصوصی و تعاونی تشکیل شده است، این کارگروه موظف است که در حداکثر 15 روز موانع تولید را شناسایی کند تا در برنامه 100 روزه تک تک موانعی که در راه تولید وجود دارد را برداریم./خبر گزاری مهر