اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

حجاج مراقب "مرس" باشند



اخبار,اخبار اجتماعی ,بیماری مرس

رییس مرکز بهداشت استان خوزستان با اشاره به شیوع سندرم تنفسی خاورمیانه یا "مِرس" در کشور عربستان گفت: به منظور پیشگیری از ابتلای حجاج به بیماری مرس و آگاه‌سازی مسافران حج تمتع، جلسات متعددی با سازمان حج و زیارت برگزار و تمهیدات لازم اندیشیده شده است.

دکتر شکراله سلمان​زاده در گفت​وگو با خبرنگار ایسنا در خوزستان اظهار کرد: شیوع بیماری مرس در عربستان در سال‌های گذشته نیز مشاهده شده است و خوشبختانه با اقدامات مناسبی که انجام گرفت، هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در بین حجاج ایرانی نداشتیم.

وی با تاکید بر لزوم رعایت موارد بهداشتی از سوی حجاج برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مرگبار مرس توصیه کرد: حجاج از برقراری تماس و نزدیک شدن به افراد دارای علایم مشکلات تنفسی پرهیز کنند، بهداشت را رعایت کرده و دستان خود را مرتب شست‌وشو دهند و به محض مشاهده هرگونه علایم مشکلات تنفسی به پزشکان مستقر در کاروان‌های حج مراجعه کنند.

رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: در بازگشت از حج نیز در صورت مشاهده هر گونه علایم مشکلات تنفسی و تب، شرایط توسط مسئولان پایگاه سلامت مستقر در فرودگاه بررسی و فرد بیمار جهت انجام معاینه‌های لازم به بیمارستان اعزام خواهد شد.

سلمان زاده عنوان کرد: در راستای پیشگیری از ابتلای حجاج به بیماری مرس در عربستان، جلسات متعددی با سازمان حج و زیارت برگزار شده است و پزشکان مستقر در کاروان‌های حج نیز آموزش​های لازم را در این زمینه دیده​اند. به منظور آگاهی حجاج هم جزوه‌های آموزشی در اختیار آنان قرار داده می​شود.

به گزارش ایسنا، براساس آمار وزارت بهداشت عربستان سعودی، تعداد قربانیان سندرم تنفسی خاورمیانه (مِرس) به 19 نفر در هفته رسیده و همین امر موجی از نگرانی را در میان حجاج بیت‌الله الحرام به وجود آورده است.

از سال 2012 که این بیماری در عربستان شیوع پیدا کرد، 502 نفر جان خود را در اثر ابتلا به آن از دست داده‌اند. تعداد مبتلایان به این ویروس هم به 1171 نفر رسیده است. این در حالی است که در ماه آینده قمری بیش از دو میلیون نفر از سرتاسر جهان برای انجام مناسک حج راهی مکه و مدینه خواهند شد.

به گزارش سعودی گزت، مرس نوع کشنده‌تر بیماری سارس است که ویروس آن سال 2003 در آسیا پخش شد و جان صدها نفر را بویژه در چین گرفت. از علائم ابتلا به مرس می‌توان به تب، سرفه و تنگی نفس اشاره کرد. گفته می‌شود این بیماری از شترها به انسان منتقل شده و هنوز واکسنی برای پیشگیری از آن ساخته نشده است.

وزارت بهداشت این کشور همچنین اعلام کرده به منظور جلوگیری از ابتلای حجاج به این بیماری، کارکنان بخش سلامت بیمارستان «نشنال گارد» ریاض حق شرکت در مراسم حج امسال را ندارند.


اخباراجتماعی - ایسنا 


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حجاج نگران بیماری مرس باشند؟


معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به نگرانی‌های ایجاد شده درباره افزایش آمار مبتلایان به بیماری «مرس» درعربستان پاسخ داد.

خبرگزاری ایسنا: معاون مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به نگرانی‌های ایجاد شده درباره افزایش آمار مبتلایان به بیماری «مرس» درعربستان پاسخ داد.

دکتر محمود نبوی با بیان اینکه در این مورد نگرانی وجود ندارد و همچنین با اشاره به آمار 486 نفر فوت شده به علت ابتلا به بیماری مرس در عربستان، گفت: این عدد جمع آمار سه تا چهار سال اخیر در کل عربستان است و همیشه به صورت موردی در عربستان مشاهده می‌شود. ما همیشه به پزشکان کاروان‌ها اعلام می‌کنیم که در این زمینه نکات لازم را رعایت کنند و آموزش‌های لازم در این زمینه به پزشکان و حجاج داده می‌شود؛ چراکه حج تمتع را نمی‌توان تعطیل کرد.

وی افزود: دو سال پیش نیز یک خوشه در کرمان ایجاد شد و پنج نفر به این بیماری مبتلا شدند که دو نفر از آنها فوت کردند. باید از رفتن اشخاصی که ضعف ایمنی دارند یا دچار بیماری‌های مزمن مانند نارسایی کلیه،‌ قلب، کبد و...هستند، جلوگیری شود که اگر دچار بیماری شدند احتمال مرگ ومیر کاهش یابد.

«مرس» یا نشانگان تنفسی خاورمیانه،‌ یک بیماری ویروسی است که نخستین بار درسال 2012 در عربستان سعودی مشاهده شد. این ویروس از طریق تماس نزدیک از افراد آلوده به دیگران منتقل می‌شود و تاکنون منجر به فوت 486 نفر و همچنین ابتلای 1115 نفر درعربستان سعودی شده‌ است.