اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جیره‌بندی آب آغاز شد



اخبار,اخبار اجتماعی , جیره‌بندی آب

 

اخبار اجتماعی - جیره‌بندی آب آغاز شد

جیره بندی آب در کرج به عنوان اولین کلانشهر بحرانی آغاز شد.

۱۲ کلانشهر اراک، اصفهان، بندرعباس، تهران، شیراز، قزوین، قم، کرج، کرمان، مشهد، همدان و یزد تابستان امسال با بحران تأمین آب مواجه اند که از این میان جیره بندی آب در کرج به عنوان اولین کلانشهر بحرانی آغاز شد.

به گزارش تسنیم، قائم مقام وزیر نیرو پایان اردیبهشت از اعلام آماده باش برای رفع بحران آبی 12 کلانشهر کشور خبر داد. یکی از راهکارهای اندیشیده شده برای کنترل وضعیت بحرانی تأمین آب تابستانه این کلانشهرها، در کنار افزایش ظرفیت تأمین آب با حفر چاههای جدید آب، مدیریت مصرف توسط فرهنگ سازی، مدیریت شبکه و فشار و همچنین در صورت لزوم قطع آب در نظر گرفته شد.

اگرچه در یک ماه گذشته مسئولان وزارت نیرو از نبود جیره بندی آب در برنامه های وزارت نیرو خبر دادند و اعلام کردند اگر مردم 20 تا 30 درصد در مصرف آب صرفه جویی کنند نیازی به جیره بندی نخواهد بود اما دو روز است که رسما جیره بندی آب در کلانشهر کرج با اعلام رسمی آغاز شده است و البته خبری هم از صرفه جویی بیشتر توسط مردم نیست.

زمانبندی قطع آب در نقاط مختلف استان البرز از دوم تا سی و یکم تیرماه بدین شرح است:

کرج: مناطق جنگلبانی وکوهپایه ها،اسلام آباد،خیابان چالوس،بالای خیابان برغان،محدوده زیر بلوار 45 متری کاج،اردلان ها،منطقه نبوت تا بلوار ملک شاه،بعثت،قسمتی از شهرک امام رضا(ع)وخیابانهای تربیت از ساعت 14 تا 19.

رجایی شهر: مناطق شهرک بهارستان، انتهای بلوار اشتراکی، باغستان شرقی وغربی، خیابانهای بالای رجایی شهر و فاز یک، 2 و 3 رجایی شهر و خیابان های داریوش، شاهین ویلا تا سر خیابان هیجدهم قلم،شاهین ویلاشامل مناطق بهمن شمالی، مدرس شمالی و از خیابانهای هفدهم قلم تا میدان شهید باهنر، شاهین ویلااز خیابان یکم به پایین ومیدان امام حسین، منطقه اوقافی، شهرک یاس، حصارک بالا، حیدر آبادشرقی و غربی و مناطق پایین باغستان غربی از ساعت 15 تا 19.

مهرشهر: حصارک ضلع غربی خیابان برزنت تا میدان حصارک از ساعت 8 صبح تا 12 ظهر.

شرکت آب وفاضلاب استان البرز در این خصوص اعلام کرد: با توجه به اینکه کلانشهر کرج امسال جزو 12 کلانشهر با وضعیت «تنش آبی» اعلام شده و همراه با کاهش شدید منابع تامین آب ( آب های سطحی وسفره های زیرزمینی) با افزایش دمای هوا و درنتیجه افزایش مصرف آب مواجه شده ایم، دربرخی از مناطق کرج با افت فشار و قطع آب  روبرو هستیم. بنابراین بمنظور مدیریت و ساماندهی به مناطق دارای مشکل افت فشار یا قطع آب، برنامه زمانی نوبت بندی قطع آب از دوم تا پایان تیرماه اجرا می شود.

اخبار اجتماعی - تسنیم

 


ویدیو مرتبط :
‫جیره بندی آب آشامیدنی در رم‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آب پاشونک؛جشن آغاز تابستان



 جشن های باستانی, آب پاشونک

 

یکم تیر ؛ آغاز سال نو گاهنباری گرامی باد

‌در آغاز تابستان خورشید از بالاترین جایگاه طلوع خود در افق شمال خاوری برمی‌دمد و در بالاترین جایگاه غروبگاهی خود در افق شمال باختری فرو می‌رود. حرکت روزانه خورشید در آسمان نیز در این هنگام به بالاترین خط سیر خود باز می‌رسد که بیش از دیگر روزهای سال به قطب آسمانی نزدیک شده و در نتیجه بلندترین روز سال و کوتاه‌ترین شب سال را پدید می‌آورد. در این روز و در لحظه ظهر خورشیدی، زاویه میان خورشید و افق جنوبی بیشتر از هر روز دیگر است و آفتاب در این روز به کمال و اوج سالیانه خود دست می‌یابد.

 

این هنگام برای مردمان باستان که دلبستگی فراوانی به پدیده‌های کیهانی داشته و چنین پدیده‌هایی را در زندگی روزمره، آیین‌ها و باورداشت‌های خود دخالت می‌داده‌اند؛ اهمیت بسیاری داشته است و آیین‌ها و جشن‌های پرشماری را در این هنگام برپا می‌داشته‌اند. هر چند که امروزه بسیاری از این سنت‌های کهن به فراموشی سپرده شده است؛ اما برخی از آنها علاوه بر ثبت در تاریخ‌نامه‌ها و دیگر منابع مکتوب، تا به امروز نیز در میان مردمان بازمانده‌اند که به برخی از آنها اشاره می‌شود.

 

نام ماه خرداد (در اوستایی «هَـئوروَتات») به معنای رسایی و کمال و پُـرّگی که در «گاتها»ی زرتشت نیز بکار رفته است، به احتمال از همین پدیده برگرفته شده است، چرا که خورشید در پایان این ماه به کمال و اوج خود می‌رسد و مسیرش طولانی‌تر و پایگاهش فرازمندتر می‌شود. دیگر اینکه، آغاز تابستان در گاهشماری گاهنباری (کهن‌ترین گاهشماری شناخته‌شده ایرانی)، آغاز سال نو نیز بوده است که این شیوه آغاز سال هنوز تا اندازه‌ای در گاهشماری طبری/ تبری بازمانده است. در گاهشماری گاهنباری، طول سال به چهار فصل و چهار نیم‌فصل بخش می شده است که همچنان در تقویم زراعی روستاییان و کشاورزان ایرانی برقرار و متداول است.

 

 جشن های باستانی, آب پاشونک

 

برخی از بازماندهای آیین‌های آغاز تابستان که ظاهراً بسیار فراوان بوده‌اند، عبارت است از جشن‌های «آب پاشونک» یا «اول تووستونی (تابستانی)» که در فراهان، اراک، محلات و بسیاری از نواحی دیگر ایران همراه با گردهمایی و مراسم آب‌پاشی در صحرا برگزار می‌شود.

 

برخی از بازماندهای آیین‌های آغاز تابستان که ظاهراً بسیار فراوان بوده‌اند، عبارت است از جشن‌های «آب پاشونک» یا «اول تووستونی (تابستانی)» که در فراهان، اراک، محلات و بسیاری از نواحی دیگر ایران همراه با گردهمایی و مراسم آب‌پاشی در صحرا برگزار می‌شود.دوم، جشن ناشناخته و فراموش‌شده‌ای به نام «جشن نیلوفر» در ششم تیرماه که ابوریحان بیرونی در کتاب گرانقدر آثارالباقیه از آن یاد کرده و ممکن است با شکوفا شدن گل‌های نیلوفر در آغاز تابستان در پیوند باشد. سوم، آیین‌ «پُـرسه» زرتشتیان در نخستین روز تیرماه که ظاهراً بازمانده آیین گرامیداشت درگذشتگان در آغاز سال نوی گاهنباری است. چهارم، جشن «عیدماه» در میان مردمان سوادکوه و برخی از دیگر نواحی کوهستانی مازندران در بیست و نهم خردادماه که با آتش‌افروزی بر بلندی‌ها و سرود و شادی برگزار می‌شود. پنجم، آیین «گوجه عروس» یا «گل عروس» در خراسان و افغانستان باختری و اهدای میوه‌های نورسیده، آرد و نبات به نوعروسان.

 

 جشن های باستانی, آب پاشونک

 

اما از سوی دیگر لازمه تشخیص هنگام فرا رسیدن آغاز تابستان و انقلاب تابستانی در دوران باستان، شاخصی برای اندازه‌گیری آن است. این شاخص‌ها، همانا تقویم‌هایی آفتابی است ... و یکی از آنها تقویم‌های آفتابیِ چارتاقی ‌مانند، و به ویژه چهارتاقی نیاسر در غرب کاشان است.

منبع:ghiasabadi.com