اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جولان تبلت‌های تقلبی در بازار



 

اخبار,اخباراقتصادی,تبلت‌های تقلبی

انبوه تبلت‌های تقلبی و غیراستاندارد در بازاربه ادعای رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران گاه حتی با تشریفات قانونی، از گمرک ترخیص می‌شوند ولی کیفیت و استاندارد لازم را ندارند

چندی پیش خبری درباره افزایش تبلت‌های تقلبی و غیراستاندارد در بازار، بر خروجی یک خبرگزاری قرار گرفت؛ تبلت هایی که به ادعای رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران گاه حتی با تشریفات قانونی، از گمرک ترخیص می‌شوند ولی کیفیت و استاندارد لازم را ندارند و گارانتی‌های جعلی این تبلت‌ها نیز مزید برعلت شده و بر مشکلات بعدی خریدار می‌افزاید.

به گزارش ایران، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران  شاهد این ادعا را میزان شکایت‌های ارسال شده از وزارت بازرگانی به اتحادیه فناوران رایانه می‌داند که مدتی است افزایش چشمگیری دارد. سیدمهدی میرمهدی که معتقد است عده‌ای سودجو،این کالاها را با قیمت پایین و کیفیت نامناسب وارد می‌کنند وسپس با قیمتی بالا وغیرواقعی به دست مصرف کننده ناآگاه می‌رسانند، می‌گوید: کارشناسان ما در بررسی‌های خود دریافته‌اند که هم تبلت‌ها وهم کارت گارانتی آنها تقلبی بوده است.

 تقلب در پاساژهای کامپیوتری امکان ندارد
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران با اشاره به اینکه به دلیل نظارت کامل اتحادیه، امکان این تقلب در پاساژهای کامپیوتری اصلاً وجود ندارد، واحدهای صنفی پاساژهای کامپیوتری را بیشتر نماینده شرکت‌های صاحب برند می‌داند و معتقد است این واحدها می‌دانند در صورت فروش کالای تقلبی، اتحادیه بسرعت متوجه شده و با آنها برخورد می‌کند پس اصولاً وارد چنین چرخه‌ای نمی‌شوند و از فروختن کالاهای قاچاق یا تقلبی خودداری می‌کنند.

میرمهدی که وقوع بیشترین تقلب را به پاساژهای غیرتخصصی کامپیوتر ازجمله پاساژ علاء الدین نسبت می‌دهد، معتقد است ازآنجا که این واحدهای صنفی در زمینه تلفن همراه فعال هستند پس عملاً اجازه فروش تبلت ندارند ولی به دلیل داشتن مجوز اتحادیه صوت، تصویر و موبایل، ما نمی‌توانیم به واحدهای صنفی متخلف، اخطار ماده 27دهیم و آنها را پلمب کنیم پس حداقل انتظار می‌رود این اتحادیه، واکنش مناسبی به موضوع داشته باشد.

به اعتقاد رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران، مشکل فقط تبلت‌های تقلبی نیستند و کارت‌های گارانتی جعلی موجود در بازار نیز خود دردسری بزرگ محسوب می‌شوند چرا که مشتری با اعتماد به آن، کالا را می‌خرد و پس از بروز نخستین مشکل، متوجه تقلب می‌شود.

میرمهدی معتقد است این کارت‌های گارانتی درواقع فقط یک کارت هزارتومانی یا برچسب هستند که می‌توان آن را در هر چاپخانه‌ای چاپ کرد و هیچ ارزشی ندارد. وی در زمینه برخورد اتحادیه با متخلفان اظهارمی کند: به دنبال کسانی هستیم که کارت‌های گارانتی جعلی را در اختیار واحدهای صنفی قرار می‌دهند و پس از شناسایی، در اخطار نخست از آنها تعهد گرفته می‌شود. طی 15 روز بازرسان ما به عنوان خریدار وارد می‌شوند و اگر کالاهایی را با این گارانتی مشاهده کنند،این افراد دیگر بدون اخطار به سازمان بازرسی و تعزیرات و سازمان حمایت معرفی می‌شوند.

 گمرک همکاری نمی‌کند
رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران که ادعا می‌کند عزمش را برای جلوگیری از تبلت تقلبی به کشور جزم کرده،به عملکرد گمرک نیز معترض است واعتقاد دارد اگر تبلت‌ها با نظارت کارشناسی، از گمرک ترخیص می‌شد شاید کمتر شاهد چنین مشکلاتی در بازار بودیم.

میرمهدی با گلایه از همکاری نکردن گمرک با اتحادیه فناوران رایانه تهران می‌گوید: برای مقابله با ورود کالاهای قاچاق شاید نتوانیم کار چندانی انجام دهیم ولی بارها به گمرک اعلام کرده ایم که می‌توانیم کارشناسانی را به صورت رایگان دراختیار این اداره قراردهیم تا بدون توجه به مالک محموله، درباره کالاهایی که ازطریق قانونی وارد می‌شوند، در کوتاه ترین زمان ممکن نظر کارشناسی بدهند و بلافاصله مشخص کنند که این کالا کیفیت دارد یا نه.

 

ما اعتقاد داریم که نباید اجازه دهیم ارز از مملکت خارج شود ولی حالا که در این زمینه، تولید داخل نداریم با توجه به نیاز بازار، باید کالای باکیفیتی وارد شود که اگرهم درجه یک نیست حداقل درجه 2 باشد. وی که معتقد است اتحادیه فناوران رایانه تهران به تنهایی نمی‌تواند این مشکل را حل کند اطلاع‌رسانی رسانه‌ها و عملکرد دولت را نیز در این زمینه کارآمد می‌داند و می‌گوید:اگر رسانه‌ها به چنین موضوع هایی نپردازند، به گوش مسئولان نمی‌رسد و مردم هم آگاه نمی‌شوند. دولت هم می‌تواند با پذیرش حضور یک کارشناس در گمرک، با ما همکاری کند یا وقتی در وزارت بازرگانی ثبت سفارش انجام می‌شود به ما اعلام کنند و ما هم مشخص می‌کنیم که این شخص پروانه کسب  دارد یا نه؟روند کار، قانونی هست یا نه و به این ترتیب مشکلات، قبل از ترخیص کالا حل می‌شود.

 مرجع گمرک،استاندارد است
«اگر کالایی از طریق گمرک و مبادی رسمی به کشور وارد شود مطمئناً سازمان استاندارد بر آن نظارت دارد و با مهر استاندارد راهی بازار می‌شود پس این گفته که تبلت‌های تقلبی از گمرک وارد کشور می‌شوند صحت ندارد.چنین تبلت هایی تنها ممکن است ازطریق قاچاق وارد شوند که به گمرک ارتباطی ندارد.»

این، واکنش رئیس مجمع واردات به سخنان مهدی میرمهدی رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران درباره ترخیص تبلت‌های تقلبی از گمرک است. محمدحسین برخوردار همچنین درباره درخواست این اتحادیه برای استقرار یک کارشناس در گمرک و نظارت بر تبلت‌های وارداتی می‌گوید: گمرک، رویه‌ای خاص دارد و نمی‌توان اجازه داد که هر اتحادیه‌ای کارشناس ویژه خود را برای نظارت بر کالای خاص آن صنف در گمرک مستقر کند.اتحادیه‌ها جایگاه صنفی ویژه خود را دارند،ولی نمی‌توانند در گمرک ناظر یا کارشناس داشته باشند چرا که گمرک، کارشناس ناظر بر کیفیت محصول را سازمان استاندارد می‌داند و باتوجه به مهر استاندارد، دیگر نیازی به حضور کارشناس آی‌تی نمی‌بیند. درواقع ناظر گمرک برای ترخیص کالا، سازمان استاندارد است و حضور کارشناسی دیگر، موازی کاری محسوب می‌شود.


به اعتقاد وی، اگر اتحادیه‌ها اشکالی در کالاهای ترخیص شده می‌بینند باید در نامه‌ای به گمرک، موضوع را اعلام کرده و نوع تبلت‌ها را مشخص کنند. به این ترتیب، گمرک هم به اداره استاندارد هشدارمی دهد که در این موارد نظارت بیشتری داشته باشند. این اتحادیه‌ها همچنین می‌توانند به سازمان استاندارد یا سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کننده رجوع کنند تا با بررسی نمونه این تبلت‌ها در آزمایشگاه، اگر این ادعا صحت داشته باشد با چنین واردکننده‌هایی برخورد شود.

رئیس مجمع واردات با تأکید دوباره بر صحیح بودن عملکرد گمرک در ترخیص کالاها، البته احتمال‌های دیگری را نیز در این زمینه دور از ذهن نمی‌داند و معتقد است اگر چنین ادعایی صحت داشته باشد، استاندارد وظایف خود را بخوبی انجام نداده است یا مشکل به وارد کننده بازمی گردد. به گفته برخوردار، شرکت واردکننده از یک محموله هزارتایی، یک نمونه را به اداره استاندارد معرفی می‌کند که شاید آن یک نمونه، بدون مشکل بوده و سایر کالاهای محموله، مشکلاتی داشته‌اند که از چشم استاندارد دور مانده است و این مشکل هم به گمرک مربوط نمی‌شود، چرا که در صورت وجود برگ سبز، استاندارد و...، کالا از گمرک ترخیص می‌شود.

وی معتقد است اگر مشخص شود واردکننده، قصد سوء‌استفاده داشته است باید اطلاع‌رسانی شود تا مردم آن جنس را نخرند و همچنین وی را در فهرست سیاه بگذارند تا بار دیگر که محموله این شرکت یا شخص خاص وارد کشور می‌شود، خود گمرک به صورت رندوم کالاها را برای بررسی انتخاب کند تا امکان تقلب به صفر برسد.

 فروش تبلت، قانونی است
در حالی که میرمهدی رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران فروش تبلت توسط  واحدهای زیرمجموعه اتحادیه صوت، تصویر و موبایل را به طور کلی تخلف می‌داند و معتقد است عملکرد این اتحادیه در مقابله با فروش تبلت‌های تقلبی ضعیف است، رئیس اتحادیه صوت، تصویر و موبایل نظر دیگری دارد.


 ابراهیم درستی با رد ادعای میرمهدی، تبلت و هر وسیله دیگر سیم کارت خور که بتوان با آن مکالمه انجام داد را زیرنظر اتحادیه صوت و تصویر می‌داند. وی که خود را یکی از قاطع ترین مخالفان بحث قاچاق و کالاهایی می‌داند که خارج از شبکه توزیع وارد کشور شده‌اند می‌گوید: ما اصولاً با هرعملی که چارچوب قانون را رعایت نکند مخالف هستیم ولی بهتر است در اظهارنظر از هرگونه جناح‌بندی دوری کرده و با گفته‌های خود، امنیت شغلی یک صنف خاص را به خطر نیندازیم. مطمئناً اگر مشکلی هست در جایی خاص متمرکز نشده بلکه در تمام شهر دیده می‌شود و به هرحال باید جلوی آن را گرفت.


نایب رئیس اول اتاق اصناف تهران می‌گوید: نمی‌توان هیچ چیزی را مطلق گفت چراکه تخلف همه جا و درهمه شغل‌ها وجود دارد ولی با این همه، ما تلاش کرده‌ایم در زمینه کالاها در پاساژ علاء الدین چندبرابر سطح شهر اطلاع‌رسانی داشته باشیم تا مشتری بتواند بهترین کالا را خریداری کند و همچنین همه توان خود را نیز به کار گرفته ایم ساختار را طوری بچینیم که اصلاً تخلفی وجود نداشته باشد، پس نمی‌توان همه پاساژ را زیر سؤال برد.

 درستی ادامه می‌دهد: با اینکه اعتقاد داریم شرکت‌های وارد کننده اصلی باید پاسخگو باشند نه واحدهای صنفی، ولی با واحد‌های متخلف برخورد می‌کنیم و اگر موارد تخلف افزایش یابد، حتی تا 6 ماه تعطیلی واحد صنفی را نیز به دنبال دارد.

 خریداران مراقب باشند
آنچه مسلم است اینکه به هرحال به دلیل مرزهای گسترده ایران و ورود کالاهای قاچاق و همچنین به دلیل احتمال وجود کالاهای تقلبی در بازار بیشتر کارشناسان، افزایش آگاهی خریدار را یکی از مهم ترین راهکارها برای مقابله با سودجویان می‌دانند. خریداران حتماً باید هنگام خرید، فاکتور رسمی از واحد صنفی  دریافت کنند که در آن، شماره سریال، مدل دستگاه و مشخصات دستگاه قید شود و این فاکتور حتماً ممهور به مهر همان واحد صنفی باشد نه مهر متفرقه تا اتحادیه‌ها بتواند به مصرف‌کننده‌ها کمک کنند. نوع ضمانت کالا نیز موضوعی است که نباید از چشم خریدار دور بماند تا شاهد به حداقل رسیدن مشکلات فعلی بازار شویم.


  اخبار اقتصادی  -  ایران 


ویدیو مرتبط :
جولان روغن های تقلبی در بازار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گارانتی‌های تقلبی در بازار جولان می‌دهند!/ در چاپخانه‌های میدان فردوسی چه خبر است؟



اخبار,اخبار اقتصادی ,لوازم خانگی

 

اخبار اقتصادی - گزارش‌ها از ضعف نظارت در بازارها حکایت دارد؛
گارانتی‌های تقلبی در بازار جولان می‌دهند!/ در چاپخانه‌های میدان فردوسی چه خبر است؟

این روزها، حال و روز گارانتی‌های اصلی در بازار خوش نیست و تولیدکنندگان و فروشندگان هم از دست گارانتی‌های تقلبی به ستوه آمده‌اند؛ گارانتی‌هایی که خرج آنها، سر زدن به یک چاپخانه و دادن شماره سریال جعلی و شماره تلفنی است که تنها بر روی کارت حک شود و هولوگرامی که اصالت آن را زیر سئوال نبرد، اما امان از روزی که مصرف‌کننده قرار باشد که از این برگه استفاده کند.

به گزارش خبرنگار تابناک، دالان پر و پیچ خم گارانتی‌های تقلبی این روزها برای خود سکوهای مختلفی پیدا کرده است. قطعات یدکی خودرو، لوازم خانگی، گوشی‌های تلفن همراه و هر وسیله ریز و درشت دیگری که نیاز به پشتیبانی و ارایه خدمات پس از فروش از سوی مشتریان داشته باشد. کالا، قاچاق وارد می‌شود و به ساعت هم نمی‌رسد که با ورود به بازار، برگه گارانتی تقلبی با مشخصات ظاهری گارانتی‌های اصلی، بر روی کارتن آن نصب می‌شود و در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

این روزها، حال و روز گارانتی‌های اصلی در بازار خوش نیست و تولیدکنندگان و فروشندگان هم از دست گارانتی‌های تقلبی به ستوه آمده‌اند؛ گارانتی‌هایی که خرج آنها، سر زدن به یک چاپخانه و دادن شماره سریال جعلی و شماره تلفنی است که تنها بر روی کارت حک شود و هولوگرامی که اصالت آن را زیر سئوال نبرد، اما امان از روزی که مصرف‌کننده قرار باشد که از این برگه استفاده کند.

بازار چه کسانی سکه شده است؟
این روزها اگرچه رکود بر اقتصاد ایران حاکم است و هنوز هم آثارش به گفته بسیاری از فعالان و کسبه بازار، در اقتصاد ایران پابرجا است، اما برخی بازارها سکه است، بازار گارانتی های تقلبی که بیشتر کالاهای سرمایه‌ای و پردوام را نشانه گرفته است. از قطعات خودرو بگیر تا لوازم خانگی و وسایل صوتی و تصویری که این روزها مایحتاج اصلی بسیاری از منازل شده اند؛ به هرحال می توان ردپایی از گارانتی های تقلبی را یافت.

این گارانتی های تقلبی در حالی امنیت خرید بسیاری از مصرف کنندگان را نشانه گرفته است، که در سایه نبود نظارت، قاچاقچیان به راحتی کالاهای کم کیفیت را روانه بازار کرده و به بهانه اینکه گارانتی دارند، به راحتی در بازار می فروشند؛ مردم هم باور می کنند و به اعتماد اینکه یک کالا دارای کارت گارانتی است، آن را به راحتی از فروشندگان تحویل می گیرند.

اگر شما هم برای کندوکاو در چگونگی توزیع این کارتهای گارانتی تقلبی، روانه بازارهایی شوید که به نوعی بورس فروش برخی محصولات هستند، به راحتی می توانند متوجه حرکت‌هایی شوید که اعتماد شما را نشانه گرفته است و تلاش دارد تا با ارایه یک کارت، خیال شما را از خریدی که کرده اید، راحت کند.

وقتی برای خرید تکه ای لوازم خانگی، روانه سه راه امین حضور شوید تا بتوانید یک کالا را از برندهای معتبر خریداری کنید، بارها و بارها با این صحبت فروشنده مواجه می شوید که فلان کالا با گارانتی اصلی یک قیمت دارد و با گارانتی فرعی، قیمتی نازل‌تر. از سوی دیگر، فروشندگانی هم هستند که بدون نیاز به پرسش از مشتری، کارت گارانتی را تحویل خریدار می دهند که شاید نام شرکتی به عنوان صادرکننده گارانتی در آن درج شده باشد که چندان به گوش هم آشنا نیست.

شاید اشکال اصلی در صدور گارانتی های غیر اصلی یا به نوعی تقلبی از سوی برخی فروشندگان، به عدم کندو کاو خریداران برگردد، بنابراین همه تقصیر را نباید به گردن فروشندگان انداخت، چراکه دقت در رفتار خریداران با مراجعه به مراکز خرید نشان می دهد که کمتر خریداری در دریافت کارت گارانتی و صدور آن از شرکت پشتیبان اصلی یک برند، وسواس به خرج می دهد، بلکه تنها به دنبال این است که بداند که آن کالا، گارانتی دارد یا خیر.

در چاپخانه‌های میدان فردوسی چه خبر است؟
در این میان، سکه گارانتی در بازار امین حضور یک روی دیگر هم دارد و آن اینکه اگر مشتری در دریافت کارت گارانتی از یک شرکت خاص که پشتیبان اصلی و مطرح برند معروفی است، اصرار به خرج دهد، فروشنده ممکن است که کارت گارانتی به او ارایه دهد که نیاز او را برآورده کرده و خواسته او را نیز جواب دهد، اما آن کارت گارانتی، هیچ گاه به کار وی نمی آید و نمی تواند در موقع نیاز، کاری از پیش برد.

این کارت‌ها، همان کارت‌های تقلبی هستند که برخی از فعالان بازار می‌گویند در چاپخانه‌های دور میدان فردوسی چاپ می‌شود و همان شکل و شمایل گارانتی های اصلی را دارند، یعنی سریال دارند و شماره مرکز تماس و سایر نشانی‌های ارایه دهنده گارانتی اصلی و غیر تقلبی؛ بنابراین با جلب اطمینان خاطر مصرف کنندگان، روانه خانه های مردم می شوند.

چگونه می‌توان به تقلبی بودن گارانتی پی برد؟
نکته حائز اهمیت آن است که این کارت‌های گارانتی تنها زمانی که از سوی مصرف کنندگان مورد استفاده قرار می‌گیرند، مشخص می شود که جعلی هستند و قابلیت استفاده ندارند. در غیر این صورت، هیچ گاه نمی توان خدشه ای به صحت آنها به لحاظ ظاهری وارد کرد، چراکه شماره سریال دارند و همه مواردی را که یک کارت گارانتی اصلی در خود جای داده است، را رعایت کرده‌اند و حتی در مواردی، هلوگرام‌هایی بر روی آنها نصب شده است که نشان از صداقت و جلب اعتماد مشتریان به خود بگیرند.

اما کافی است ضعفی در آن لوازم خانگی پیدا شود و لازم باشد تا مصرف کننده، برای استفاده از آن کارت، به مرکز تماس ثبت شده بر روی کارت گارانتی مراجعه کند؛ این جا است که ماهیت کارت‌های گارانتی تقلبی مشخص می‌شود و دیگر راهی برای مصرف کننده باقی نمی ماند که تسلیم گارانتی تقلبی شود.

اما اطلاع از تقلبی بودن این کارت‌های جعلی، یک پله دیگر هم دارد و آن اینکه، تماس با مرکز پشتیبانی آن کالا به صورت واقعی برقرار می شود، اما وقتی که مشتری سریال نامبر کالای خود را برای استفاده از گارانتی به اپراتور اعلام می کند، هیچ گونه ردپایی از آن شماره سریال بر روی کالا به چشم نمی خورد و این جا است که مشتری به صورت کامل آچمز شده و در آمپاس نبود گارانتی حقیقی قرار می گیرد.

عمق فاجعه گارانتی‌های تقلبی در بازار لوازم خانگی
خبرنگار ما به عنوان یک مشتری، تماسی را با یکی از مراکز خدمات پس از فروش برندهای اصلی لوازم خانگی در تهران برقرار کرده و از اپراتور می خواهد شماره سریالی را که مربوط به کالای خریداری شده دارای گارانتی از یکی از فروشگاه‌های سه راه امین حضور است، در سیستم چک کرده و از اصالت آن آگاهی یابد. بعد از اینکه شماره سریال را برای اپراتور می خوانم و او نیز در سیستم چک می‌کند، از صحت آن اطمینان حاصل کرده و خواستار بیان مشکل برای استفاده از گارانتی و ارایه خدمات پس از فروش به من است.

در حالی که وقتی به بهانه خرید یک کالا از فروشنده خرده‌پایی در سه راه امین حضور درخواست برگه گارانتی کرده و او نیز برگه گارانتی را به من نشان می دهد، شماره سریال را یادداشت می کنم و به بهانه اینکه مبلغی که همراه دارم برای خرید کم است و مجدد به مغازه او برمی گردم؛ او را ترک می کنم، اتفاق دیگری می افتد و آن اینکه، سریال کارت گارانتی را برای چک با مرکز پشتیبانی و خدمات پس از فروش یک برند معتبر، در سیستم وجود ندارد در حالی که ظاهر کارت گارانتی دریافتی از این مغازه دار، با کارت گارانتی یک نمایندگی فروش هیچ تفاوتی ندارد و تنها زمانی که برای چک کردن شماره سریال به مرکز خدمات دهی برندها مراجعه می شود، عمق فاجعه گارانتی ها در بازار لوازم خانگی ایران، نمودار می شود.

در بازار تلفن همراه چه خبر است؟
اما این تمام داستان گارانتی در بازار ایران نیست. برخی مشتریان هم خود چندان پیگیر گارانتی یا حتی اجرایی شدن وارانتی در بازار ایران نیستند، به خصوص این در مورد گوشی های تلفن همراه بیش از سایر کالاها به چشم می خورد. برخی مصرف کنندگان بر این باورند که گارانتی چندان به دردشان نمی خورد و یا شاید تجربه خوبی از گارانتی هم ندارند، چراکه هر گاه برای استفاده از گارانتی گوشی تلفن همراه خود مراجعه کرده اند، شرکت ارایه دهنده خدمات چندان روی خوشی به درخواست آنها برای استفاده از گارانتی نشان نداده است.

شاید هم بخشی از تحلیل های مصرف کنندگان درست باشد، اما این روزها و با عرضه بیش از حد گوشی های قاچاق و شکل گیری برگه گارانتی های 500 تومانی در بازار، معضل خدمات پس از فروش برای مصرف کنندگان بیش از پیش زیاد شده است.

درحالی که با افزایش تعرفه واردات تلفن همراه قیمت تمام شده برای شرکت های قانونی افزایش یافته است، اما این شرکت ها برای فعالیت و رقابت در این بازار ناسالم بدون متولی، جهت ارائه خدمات پس از فروش خود هیچ گونه مبلغ اضافی ای از مشتری اخذ نمی کنند. اما با این حال، مخاطبان بازار حاضرند برای پرداخت رقمی کمتر از 5 تا 10 هزار تومان کمتر از گوشی های قانونی، به سراغ فروشندگان قاچاق فروشی برروند که با ارائه گارانتی های مجهول الهویه ای وعده خدمات پس از فروش طلایی و نقره ای و برنزی را به آن ها می دهند.

البته این تازه اول ماجرا است. اگر گذرتان به یکی از اتحادیه های مرتبط با تلفن همراه افتاده باشد، حتما شاهد صف های طولانی شاکیانی بوده‌اید که 90 درصد از آن ها تنها چند روز پس از خرید گوشی با مشکل روبه رو شده و اما گارانتی های رنگارنگ غیرقانونی شان پاسخگوی مشکلات آن ها نیست.

بسیاری از فروشندگان گوشی با اولین مراجعه خریدارانی که با مشکل در گوشی خود روبه رو هستند، آنها را به شرکت گارانتی کننده واگذار می کنند؛ شرکت هایی که عمدتا از فضاها و امکانات غیراستانداردی استفاده می کنند که در واقع نه تنها نمی توانند مشکلات پیش روی مخاطبانشان را رفع کنند، بلکه عمدتا یا ایرادات را بر گردن مصرف کننده می اندازند و یا واردکننده گوشی را مسبب اصلی مشکلات می دانند.

این شرکت‌ها با بیان اینکه فقط بحث تعمیر را در نوع گارانتی خود برعهده می گیرند، معتقدند که مشکلات اساسی را باید واردکنندگان یا مغازه هایی که گوشی از آن ها خریداری شده است، به عهده گیرند، این درحالی است که عمده محصولات و شاید بهتر است بگوییم تمام محصولات این مغازه ها به صورت غیرقانونی وارد کشور شده و در حقیقت مصرف کننده نهایی هیچ وقت دستش به واردکنندگانی از این دست نخواهد رسید و در نهایت باید با ته مانده پس انداز خود به سراغ یک گوشی بسیار ارزان قیمت برود.

گارانتی‌های جعلی در بازار قطعات یدکی خودرو
این باز هم تمام داستان گارانتی های تقلبی در بازار ایران نیست، بلکه اکنون پای بسته بندی، هولوگرام تقلبی و کارت‌های گارانتی جعلی به سایر کالاهایی به جز لوازم خانگی و گوشی تلفن همراه هم باز شده است؛ تا جایی که شرکت های بزرگ خودروساز که مجموعه های تامین کننده قطعات یدکی بزرگی را برای پشتیبانی از خود راه‌اندازی کرده اند، این روزها ابراز نگرانی زیادی از همین کالاهای تقلبی دارند که با گارانتی ها و یا بسته بندی هایی کاملا مشابه با تولیدات آنها روانه بازار می شوند. در خودرو نیز به خصوص، به دلیل اینکه قطعات یدکی با سلامت و ایمنی مردم سر و کار دارد، موضوع خیلی حساس تر می شود.

اکنون نیز این شرکت ها به فکر درج شماره سریال هایی بر روی لوازم یدکی خود بر آمده اند که مصرف کننده با ارسال این سریال نامبرها به شماره پیامکی که این خودروسازان اعلام کرده اند، در لحظه می توانند از صحت کالا و اصالت آن اطمینان یابند. اما به طور قطع، متخلفان باز هم برای این دسته از کالاها نیز که اتفاقا سود بالایی دارند و نوع چینی آنها به مراتب ارزانتر از تولیدات با اصالت داخلی است، پادزهری تولید می کنند و حتما برای آن هم چاره اندیشی می‌کنند.

دولت تدبیر کند
به هرحال به نظر می رسد تا زمانی که اختلاف قیمت کالاهای وارداتی قاچاق با کالاهای تولید داخلی بالا باشد یا دولت تمهیدات جدی برای برخورد با افراد ارایه دهنده گارانتی های متقلب در بازار نیاندیشد، کار به جایی نخواهد رسید و باز هم بازار جولانگاه کارت‌های گارانتی تقلبی خواهد بود. 

اخبار اقتصادی - تابناک