اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جنگ نفتی عربستان سعودی علیه ایران


شبکه خبری آمریکایی در وبگاه خود نوشت: تحلیلگران براین باورند ارسال محموله‌های نفتی عربستان به چین بیشتر با انگیزه‌های سیاسی تا اقتصادی صورت می‌گیرد.

خبرگزاری فارس: تردد نفتکش‌های عربستانی به مقصد چین در فوریه سال جاری 36 درصد افزایش داشته که بالاترین رقم دست‌کم در سه سال گذشته است.

به نوشته وبگاه شبکه خبری «سی ان ان»، شرکت اطلاع رسانی «کلیپر دیتا» با اعلام این مطلب عنوان داشته که واردات نفتی چین از عربستان در ژانویه افزایش 75 درصدی داشته است.

بر اساس این گزارش، چین مشتری شماره یک نفت ایران، یعنی دشمن عربستان به شمار می‌رود و با وجودی‌که عربستان خواهان نگهداری سطح تولید نفت اعضای اوپک به میزان ماه ژانویه شده است، اما این رقابت در بازارهای نفتی نیز شدت گرفته است.

 ایران در مقابل نیز ادعای عربستانی‌ها در زمینه درخواست برای  نگهداری سطح تولید نفت به میزان ماه ژانویه را شبیه به «لطیفه» دانسته است . یکی از مقام‌های این این کشور به سی‌ان‌ان گفته است که حال با رفع تحریم‌ها کشورش خواهان افزایش سقف تولید نفت خام است.

 تحلیلگران بر این باورند که ارسال محموله‌های نفتی عربستان به چین بیشتر با انگیزه‌های سیاسی تا اقتصادی صورت می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، عربستان سعودی هیچ علاقه‌ای به بازگشت پیروزمندانه ایران به بازارهای نفتی ندارد زیرا درآمدهای جدید نفتی موضع ایران را به عنوان قدرت در حال رشد منطقه‌ای تقویت می‌‌دهد و البته باعث سرازیر شدن منابع مالی برای جنگ‌های نیابتی این کشور  علیه عربستان در یمن خواهد شد.

شرکت کلیپردیتا مدعی شده است با وجودی‌که عربستان سعودی درحال فروش نفت ارزان به بزرگترین مشتریان نفتی ایران است اما مدارکی دال بر موفقیت ایران در افزایش تولید نفت خام هنوز رویت نشده است.


ویدیو مرتبط :
جنگ عربستان سعودی علیه یمن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جنگ نفتی عربستان علیه ایران و روسیه



اخبار,اخباراقتصادی,قیمت نفت


 اخبار اقتصادی  - جنگ نفتی عربستان علیه ایران و روسیه

عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: اختلافات داخلی عربستان، اعتراضات عمومی نسبت به اجرای حکم شیخ نمر وتسلط داعش بر میادین نفتی سوریه و عراق و فروش بسیار ارزان آن، از مهمترین عوامل تاثیرگذار در نوسانات قیمت نفت است.

ناصر سودانی در گفت و گو با خانه ملت، درباره نوسانات قیمت نفت و عوامل تاثیرگذار بر بازار،‌گفت: باید مجموعه ای از عوامل را در این روند موثر بدانیم از جمله اینکه مشکلات اقتصادی کشورهای مصرف کننده که آنها را وادار به کاهش خرید نفت کرده است.

نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ذخیره سازی کشورهای مصرف کننده در طول این مدت  و جایگزینی که برای نفت در صنایع خود داشتند، ‌گفت: بسیاری از کشورهای مصرف کننده سعی کردند صنعت خودشان را به گونه ای از وابستگی خرید نفت در برخی از کشورها رهایی دهند.

وی افزود: معتقدم پشت سناریوی افزایش قیمت و کاهش تولید ،کاهش قدرت اقتصادی ایران و روسیه است و می خواهند کشورمان را از حیث بودجه در آینده با چالش روبرو کنند.

این عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه عربستان قصد دارد به نمایندگی از امریکا با افزایش تولید و کاهش قیمت به کشورهای اسلامی ضربه وارد  کند، گفت: عربستان کمبود عرضه نفت از سوی ایران و برخی کشورهای اسلامی را جبران می کند و با این کار به کشورهای صادرکننده ضربه وارد می کند.

سودانی با بیان اینکه اوپک تعیین کننده قیمت نیست و سهمیه تولید تنظیم می کند، گفت: اینکه میزان تولید در تعیین قیمت نقش دارد حرف درستی است اما اوپک به شکل مستقل تعیین کننده قیمت نفت نیست.

نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس با ابراز امیدواری نسبت به اینکه 12 کشور عضو اوپک مدیریت و فروش نفت را به گونه ای هدایت کنند که مصالح ملی تولید کنندگان و فروشندگان دچار آسیب نشود، ‌گفت: متاسفانه با میدان داری عربستان به دلیل انبوه تولید و قدرت مانوری که از خود نشان می دهد تنظیم بازار را با سختی و چالش روبرو خواهد کرد .

وی درباره پیش بینی اش از قیمت نفت، ‌گفت: ‌فکر می کنم سیر نزولی قیمت ادامه یابد اما از 80 دلار کمتر نخواهد شد چرا که اروپا و آمریکا در این زمینه با هم چالش دارند و اگر قیمت کاهش پیدا کند قدرت خرید تولید کنندگان نفت در بازار اروپا کم می شود .

این عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: اختلافات داخلی عربستان، اعتراضات عمومی نسبت به اجرای حکم شیخ نمر، حوادث لیبی و اتفاقات یمن، تسلط داعش بر میادین نفتی سوریه و عراق و فروش بسیار ارزان آن، حوادث طبیعی دربرخی از کشورهای تولید کننده یا درمحور صادرات و حمل و نقل مثل طوفانهای خلیج مکزیک یا حوادث نیجریه در نوسانات قیمت نفت موثراست. 

 

 اخباراقتصادی  - خانه ملت