اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیات ورود بدون آزمون برگزیدگان علمی به دوره های بالای تحصیلی



ورود بدون آزمون برگزیدگان علمی به دوره های بالای تحصیلی

جزئیات ورود بدون آزمون برگزیدگان علمی به دوره های بالای تحصیلی

مهمترین جزئیات شیوه نامه اجرایی ارائه تسهیلات به برگزیدگان علمی برای مقطع بالاتر اعلام شد براساس این آیین نامه برترین های هر رشته دانشگاهی می توانند برای ورود بدون کنکور به مقاطع بالاتر تحصیل اقدام کنند.

مهر-  شیوه نامه اجرایی مربوط به " آیین نامه ارائه تسهیلات به برگزیدگان علمی برای ورود به دوره های تحصیلی بالاتر" مصوب وزارت علوم ابلاغ شد، این آیین نامه برای ورود بدون آزمون برگزیدگان علمی به مقاطع بالاتر قابل اجرا است.

متن کامل آیین نامه به شرح ذیل است: 

شیوه نامه اجرایی

در راستای تسهیل در اجرای آیین نامه ارائه تسهیلات به برگزیدگان علمی برای ورود به دوره های تحصیلی بالاتر شیوه نامه اجرایی به شرح زیر تدوین و ابلاغ می شود

همه دانش آموختگان دوره کاردانی پیوسته که حائز شرایط باشند می توانند در صورت موافقت دانشکده فنی و حرفه ای از تسهیلات آیین نامه پذیرش بدون آزمون صرفاً در آن دانشگاه بهره مند شوند.

صرفاً برای پذیرش در سال 93-92: گذراندن حداقل 94 واحد درسی در پایان 6 نیمسال تحصیلی مورد قبول است.

در خصوص رشته هایی که طبق مصوبه شورای عالی برنامه ریزی در دوره کارشناسی پیوسته برای 9 نیمسال و در دوره های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته برای 9 نیمسال تدوین و تصویب شده است، دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته که پس از پایان 7 نیمسال تحصیلی با گذراندن حداقل 100 واحد درسی جزوه ده درصد برتر است و در دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشجویی که پس از 4 نیمسال تحصیلی رتبه اول است واجد شرایط استفاده از تحصیلات آیین نامه مذکور هستند.

پذیرش دانشجویان و دانش آموختگان دوره های مختلف روزانه، شبانه، غیردولتی، پیام نور، با رعایت تبصره 4 و 10 ماده 2 و طبق جدول زیر انجام می شود.

 

دوره دانش آموختگی دوره معرفی
روازنه - شبانه همه دوره ها
پیام نور پیام نور، غیردولتِی، نیمه حضوری، مجازی، پردیس دانشگاهی و بین الملل
ویژه فرهنگیان ویژه فرهنگیان، پیام نور، مجازی، پردیس دانشگاهی و بین الملل
دانشگاه فرهنگیان همه دوره ها از غیر روزانه
غیرانتفاعی غیرانتفاعی، مجازی، پیام نور، نیمه حضوری، پردیس دانشگاهی و بین الملل
پردیسهای دانشگاهی و دوره های بین الملل غیردولتی، مجازی، پیام نور، پردیس دانشگاهی و بین الملل
نیمه حضوری نیمه حضوری
مجازی مجازی
علمی کاربردی (دوره ترمی) علمی کاربردی، غیردولتی، مجازی، پیام نور، پردیس دانشگاهی و بین الملل

 

چنانچه دانشجو از سوی سازمان سنجش برای پذیرش بدون آزمون به دانشگاه یا موسسه معرفی شود و به هر دلیل ثبت نام نکند، امکان استفاده مجدد از سهمیه بدون آزمون را نخواهند داشت.
نکات مشترک در بین تمام متقاضیان
دانشگاهها و موسسات آموزش عالی برای پذیرش بدون آزمون دانشجویان باید فراخوان پذیش خود را اعلام و طبق مفاد بند مذکور اقدام به بررسی مدارک و پذیرش کنند، بدیهی است اسامی پذیرفته شدگان باید توسط دانشگاهها برای صدور مجوز نهایی به سازمان سنجش اعلام شود.

ظرفیت پذیرش بدون آزمون در دکتری
دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مجازند حداکثر 20 درصد ظرفیت پذیرش با آزمون نیمه متمرکز سازمان سنجش آموزش کشور در دوره دکتری خود در هریک از رشته محلها ( گرایشها ) را به پذیرش بدون آزمون اختصاص دهند که 10 درصد با دانشجویان همان دانشگاه و 10 درصد دوم با مشمولین سایر دانشگاهها تکمیل خواهد شد، بدیهی است ظرفیت مذکور مازاد بر ظرفیت پذیرش با آزمون است.
چنانچه 20 درصد مذکور یک نفر باشد، دانشگاه مجاز است یک نفر از دانشجویان خود و یک نفر از دانشجویان سایر دانشگاهها را پذیرش کند.
رتبه بندی در دوره کارشناسی ارشد با رعایت موارد زیر انجام می شود:
پس از گذشتن 4 نیمسال تحصیلی از هر ورودی در هر کد رشته محل و با احتساب مجموعه ظرفیتهای دوره روزانه و شبانه رتبه بندی انجام می شود در خصوص رشته هایی که طبق مصوبه شورای عالی برنامه ریزی در دوره کارشناسی ارشد برای 5 نیمسال تدوین و تصویب شده است رتبه بندی پس از گذشتن 5 نیمسال تحصیلی از هر ورودی در هر کد رشته محل انجام خواهد شد.

در صورتی که تعداد هر ورودی در هر کد رشته محل در دور کارشناسی ارشد تا 5 نفر باشد، صرفاً رتبه اول، چنانچه ظرفیت بین 6 تا 10 نفر باشد، رتبه های اول و دوم برای تعداد 11 نفر و بالاتر، رتبه های اول تا سوم معرفی خواهند شد.

نکات مربوط به دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد

دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد حداکثر تا سه سال پس از دانش آموختگی می توانند از تسهیلات پذیرش بدون آزمون برای ورود به دوره دکتری بهره مند شوند.

مقاله علمی پژوهشی دانش آموختگان دوره کارشناسی ارشد باید مستخرج از پایان نامه و همراه یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه محل تحصیل باشد.

به منظور تسهیل در رتبه بندی دانشجویان نیمسال چهارم دوره کارشناسی ارشد رتبه بندی بدون احتساب نمره پایان نامه انجام می شود بدیهی است متقاضیان باید تا پایان شهریورماه سال تحصیلی و قبل از شروع دوره دکتری از پایان نامه دوره کارشناسی ارشد خود با درجه عالی دفاع کرده باشد.
برای دانشجویان سال آخر دوره کارشناسی ارشد نیمسال چهارم که پس از پایان همان نیمسال دانش آموخته می شوند ارائه مقاله الزامی نیست.
چنانچه متقاضی در دوره دکتری پذیرفته شود موظف است تا پایان سال اول دوره دکتری خود مجوز پذیرش یا چاپ یک مقاله علمی پژوهشی مستخرج از پایان نامه دوره کارشناسی ارشد را ارائه کند./مهر

 

 

 


ویدیو مرتبط :
دوره آنلاین استعداد تحصیلی آمادگی آزمون کنکور دکتری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ثبت نام در دوره بدون آزمون ارشد از 1شهریور/ جزئیات شرایط ورود



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

ویژه دانشجویان ممتاز/

ثبت نام در دوره بدون آزمون ارشد از 1شهریور/ جزئیات شرایط ورود

داوطلبان حایز شرایط مقطع کارشناسی در صورت تمایل برای ورود بدون آزمون به مقطع کارشناسی ارشد از 1 شهریور ماه می توانند از طریق سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، متقاضیان کارشناسی پیوسته و ناپوسته که می خواهند بدون آزمون وارد کارشناسی ارشد شوند باید حائز شرایط آیین نامه شماره 22354/و مورخ 2/3/91 باشند و جهت استفاده از تسهیلات پذیرش بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد در صورت داشتن شرایط می‌توانند از تاریخ 1/6/1391 تا پایان روز اداری 13/6/1391 نسبت به ثبت‌نام و تکمیل مدارک خود از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی  www.sanjesh.org اقدام کنند.

 

شرایط دانشجویان دوره کارشناسی ناپیوسته:

دانشجویان رتبه اول دوره کارشناسی ناپیوسته ورودی سال‌های 88 یا 89 که در بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی دانشگاه محل تحصیل خود که پس از 3 نیمسال تحصیلی دارای میانگین کل حداقل 17 باشند و حداکثر در 4 نیمسال تحصیلی دانش آموخته شود و در دوره کاردانی به لحاظ میانگین کل جزو 10 درصد برتر باشند.

دریافت فایل فرم مربوط به دوره کارشناسی ناپیوسته ورودی‌های سال88  و 89  فرم‌های شماره الف- 1‌و الف-2  داوطلبان حائز شرایط دوره کارشناسی ناپیوسته می بایست فرم شماره الف -2 را نیز از دانشگاه فارغ التحصیلی مقطع کاردانی تهیه کنند. 

 

شرایط دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته:

الف) دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته ورودی سال‌های 86 یا  87 که پس از گذراندن شش نیمسال تحصیلی (با گذراندن حداقل 100 واحد درسی) به لحاظ میانگین کل جزء 10 درصد برتر دانشجویان هم رشته و هم ورودی خود باشند و حداکثر در مدت هشت نیمسال تحصیلی دانش آموخته شوند.

دریافت فایل فرم مربوط به دوره کارشناسی پیوسته ورودی های سال 86  و 87 - فرم شماره الف - 3

ب) دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته که پس از گذراندن شش نیمسال تحصیلی (با گذراندن حداقل 100 واحد درسی) به لحاظ میانگین کل جزء 20 درصد برتر دانشجویان هم رشته و هم ورودی خود بوده و حداکثر در مدت هشت نیمسال تحصیلی دانش‌آموخته شوند و دارای رتبه‌های کشوری زیر در آزمون سراسری سازمان سنجش باشند:1ـ رتبه زیر 100 در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فیزیک2ـ رتبه زیر 100 در گروه آزمایشی علوم تجربی3ـ رتبه زیر 50 در گروه آزمایشی علوم انسانی4ـ رتبه زیر 20 در گروه آزمایشی هنر و زبان 

 

دستورالعمل و شیوه ثبت نام:

دانشجویان ممتاز بایستی فرم‌های مربوط به خود را از دانشگاه فارغ‌التحصیلی یا سایت سازمان سنجش آموزش کشور تهیه نمایند و آن را به تایید و مهر دانشگاه برسانند و با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور با استفاده از پیوند مربوطه می‌توانند اطلاعات شخصی مانند نام، نام خانوادگی، کدملی و سال تولد را وارد کنند که پس از شناسایی و صحت اطلاعات صفحه کاربری آنها نمایش داده می‌شود.

در این صفحه امکان مشاهده اطلاعات شخصی و آزمونی و تکمیل اطلاعات گواهی رتبه وجود دارد و همچنین بایستی فایل اسکن شده فرم معرفی نامه ممتازی از دانشگاه محل تحصیل خود را ارسال و انتخاب کدرشته محل را انجام دهد. در صورتی که تمامی مراحل فوق بطور کامل انجام شود سیستم کد رهگیری تصادفی 12 رقمی تولید کرده و امکان چاپ آن را برای داوطلب فراهم می‌کند./مهر