اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیات وام ۷۰ میلیون تومانی خرید مسکن/ جزئیات پرداخت اقساط /کاهش نرخ سود



اخبار,اخبار اقتصادی, تسهیلات 60 میلیونی خرید مسکن

عضو هیأت مدیره بانک مسکن با بیان اینکه جزئیات واحدهای مسکونی مشمول وام 70 میلیونی مسکن مشخص شد و نرخ سود این تسهیلات از محل اوراق یک و نیم درصد کاهش یافت، گفت: پرداخت تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق از دیماه اجرایی می‌شود.

 ابوالقاسم رحیمی انارکی در جمع خبرنگاران با بیان این که پرداخت تسهیلات 60 میلیونی خرید مسکن از محل اوراق از دی ماه اجرایی می‌شود، گفت: واحدهایی شامل وام 60 میلیون تومانی (در تهران) خواهند شد که حداکثر 20 سال از تاریخ صدور پروانه ساختمانی آنها گذشته باشد.

وی با اشاره به اینکه سقف این وام 60 میلیون تومان است و متقاضیان می‌توانند 10 میلیون تومان وام جعاله نیز دریافت کنند گفت: ساختمان‌هایی که بیش از 20 سال و حداکثر 25 سال از تاریخ صدور پروانه ساختمانی آنها گذشته باشد تنها می‌توانند از سقف وام 35 میلیون تومانی استفاده کنند.

رحیمی انارکی ادامه داد:براساس مصوبه شورای پول و اعتبار سقف تسهیلات مسکن در تهران با احتساب 10 میلیون تومان وام جعاله به 70 میلیون، سقف تسهیلات مسکن در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر با احتساب 10میلیون جعاله به 60 میلیون تومان و سقف تسهیلات مسکن در سایر ‌شهرها با احتساب 10 میلیون جعاله به 50 میلیون تومان افزایش می‌یابد.

رحیمی انارکی افزود: روش تقسیط وام 60 میلیونی برای تهران به اضافه 10 میلیون جعاله به روش ساده، پلکانی و پلکانی دوره‌ای است که مدت بازپرداخت حداکثر 12 سال است.

*نرخ سود اوراق 60 میلیونی مسکن 18،5 درصد شد
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه با کاهش نرخ سپرده قانونی که هفته گذشته شورای پول و اعتبار آن را مصوب کرد چه میزان منابع آزاد می‌شود و اینکه آیا به نفع بانک و یا متقاضیان اوراق خواهد بود، گفت: با کاهش نرخ سپرده قانونی از 10 درصد به 2 درصد باعث شد تا نرخ سود اوراق حق تقدم یک و نیم درصد کاهش یابد و به 18.5 درصد برسد، چرا که تسهیلات بدون سپرده برای سایر بانک‌ها 21 درصد و برای بانک مسکن 20 درصد است حال با این مصوبه نرخ سود به 18.5 درصد کاهش می‌یابد.

عضو هیأت مدیره بانک مسکن افزود: با این مصوبه منابعی حدود 10 هزار میلیارد ریال آزاد می‌شود و اولین نتیجه مثبت آن کاهش نرخ سود تسهیلات است که به 18.5 درصد رسیده و هم به منافع گیرندگان و هم به نفع بانک است.

به گفته وی ماهانه یک میلیون امتیاز به ارزش 5 هزار میلیارد ریال تسهیلات منتشر خواهد شد.

*اقساط وام 60 میلیونی به روش ساده ماهانه یک میلیون و 40 هزار تومان
رحیمی انارکی به اقساط این وام اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال برای وام 40 میلیون تومانی به روش ساده حدود 693 هزار تومان و به صورت پلکانی ساده اقساط با 578 هزار تومان شروع می‌شود. برای 50 میلیون تومان وام قسط ساده ماهانه 866 هزار تومان و به روش پلکانی دوره‌ای 5 سال اول 770 هزار تومان، 5 سال دوم 932 هزار تومان و دو سال آخر یک میلیون و 120 هزار تومان است.

وی گفت: برای وام 60 میلیون تومانی به روش ساده ماهانه یک میلیون و 40 هزار تومان، پلکانی دوره‌ای در 5 سال اول 932 هزار تومان، 5 سال دوم یک میلیون و 120 هزار تومان و دو سال آخر یک میلیون و 340 هزار تومان و در پلکانی سالیانه اقساط ماهانه باید از 867 هزار تومان شروع می‌شود.

*محدودیت های فروش اوراق مسکن/متقاضیانی که نمادهای مربوط به قبل از آبان‌ماه 94 را خریداری کرده باشند تا 2 ماه حق فروش ندارند
عضو هیئت مدیره بانک مسکن با بیان اینکه اوراق حق تقدم مهرماه 94 حداکثر تا سقف 35 میلیون تومان می‌توانند از تسهیلات استفاده کنند،ادامه داد: متقاضیانی که نمادهای مربوط به قبل از آبان‌ماه 94 را خریداری کرده باشند تا 2 ماه حق فروش ندارند.

به گفته وی، علاوه بر این محدودیت جدیدی را برای جلوگیری از افزایش نرخ اوراق در نظر گرفته‌ایم که شامل نمادهای تسه آذرماه 94 به بعد می‌شود که این نمادها تا 4 ماه حق فروش نخواهند داشت.

رحیمی انارکی با تاکید بر اینکه این اقدامات با هدف جلوگیری از سفته‌بازی در اوراق انجام می‌شود، خاطر نشان کرد: برای نمادهای قبلی همچنان محدودیت 90 برگه‌ای را اعمال می‌کنیم و برای نمادهای جدید حداکثر محدودیت به 140 برگه یعنی 70 میلیون تومان افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه محدودیت اوراق نمادهای جدید مشمول حال کسانی که می‌خواهند مجتمع سازی کنند نمی‌شود، گفت: این متقاضیان می‌توانند بیش از محدودیت‌ها اوراق خریداری کنند اما به این شرط که به شعبه مراجعه کرده و تشکیل پرونده دهند و درخواست تسهیلات را ارائه کنند.

رحیمی انارکی افزود:درخواست تسهیلات همان روز به معاونت سپرده ممتاز ارجاع و آنها این درخواست را به فرابورس اعلام می‌کنند، نکته مهم این است که خریدار باید در همان روز نسبت به خرید اوراق اقدام کنند وگرنه از معامله همان روز حذف خواهند شد.

* اجرایی شدن وام 60 میلیونی از محل اوراق حق تقدم از اول دی‌ماه
وی با بیان اینکه اجرایی شدن وام 60 میلیونی از محل اوراق حق تقدم از اول دی‌ماه خواهد بود گفت: ساختمان‌هایی که حداکثر 20 سال از صدور پروانه ساختمانی آنها گذشته باشد می‌توانند از سقف تسهیلات جدید بهره‌مند شوند، همچنین ساختمان‌هایی که بیش از 20 سال و حداکثر 25 سال از صدور پروانه ساختمانی آنها گذشته باشد می‌توانند در تمام مناطق شهری از سقف 35 میلیون تومانی تسهیلات استفاده کنند البته این بدون احتساب تسهیلات 10 میلیون تومانی جعاله است.

عضو هیئت مدیره بانک مسکن با تاکید بر اینکه وام‌های جدید مشمول ساختمان‌هایی که بیش از 25 سال از صدور پروانه ساختمانی آنها گذشته نمی‌شود، گفت: هیچگونه تسهیلاتی به این ساختمان‌ها پرداخت نمی‌کنیم.

 

 اخبار قتصادی  -  فارس


ویدیو مرتبط :
جزئیات خرید کالای ایرانی با وام ده میلیون تومانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات پرداخت وام مسکن 50 میلیون تومانی از زبان وزیر راه و شهرسازی



اخبار,اخباراقتصادی,وام مسکن

 اخباراقتصادی  - جزئیات پرداخت وام مسکن 50 میلیون تومانی از زبان وزیر راه و شهرسازی

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بر اساس مصوبه جدید وام مسکن در بافت فرسوده به ۵۰ میلیون تومان رسیده هدف دولت بهسازی سالانه ۳۰۰ هزار مسکن در این بافت ها است گفت:علیرغم انتقادهایی که به مسکن مهر وارد است مشکلات آنرا برطرف می کنیم.

عباس آخوندی در برنامه گفتگوی ویژه خبری در خصوص مصوبه جدید هیئت دولت در خصوص افزایش تسهیلات مسکن برای بهسازی بافت های فرسوده گفت: مصوبه هیئت وزیران یک جهت گیری جدید و تغییر استراتژیک را در برنامه مسکن و شهرسازی نشان می دهد، البته بحث بافت های فرسوده و بافت های ناکارآمد همواره مطرح بوده اما هیچ گاه به صورت جدی مورد توجه قرار نگرفته است.

او گفت:لذا در مکان یابی مسکن مهر نیز شاهد آن بودیم که این پروژه در حاشیه شهرها و فضاهایی اجرا شد که سابقه سکونت در آن جا کمتر بوده است.

آخوندی با اشاره به اینکه علی رغم سیاست های برنامه پنجم مبنی بر اینکه به درون بافت ها برگردیم اجرا نشد گفت:هزاران دلیل می توان برای این موضوع داشت که چرا بافت های فرسوده و بافت های داخل شهر در مصوبه جدید دولت مد نظر قرار گرفته است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: هر چه از معماری ایران، از هویت فرهنگی و هویت تاریخی داریم در بافت های فرسوده قرار دارد و زمانی که به معماری اسلامی ایرانی توجه می شود چیزی در عالم ماورا نیست بلکه همین بافت های تاریخی هستند که هویت تاریخی ایران را شکل می دهند.

او با اشاره به توجیه مصوبه دولت از لحاظ اقتصادی نیز گفت: همه این بافت ها امکانات زیربنایی و تاریخی دارند و علاوه بر آن امکانات و خدمات آب، برق، گاز و تلفن و خدمات شهری و از همه مهمتر محله و جمعیت دارند.

آخوندی ادامه داد:وقتی روابط اجتماعی در این بافت ها ساری و جاری است و به طور کلی می توان گفت این بافت ها دارای هویت هستند لذا برگشت به سیاست احیای بافت های فرسوده و بافت های تاریخی یک جهت گیری بسیار درست برای برگشت به هویت اصیل ایرانی است.

او با بیان اینکه در برخی مناطق تراکم جمعیت در این بافتها 50 نفر در هکتار است، گفت: در پیرامون برخی شهرها تراکم 700 نفر در هکتار داریم ضمن آنکه 9 میلیون نفر در پیرامون شهرها زندگی می‌کنند که با 11 میلیون نفر ساکن در بافتهای فرسوده یک سوم جمعیت شهری را تشکیل می دهند.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه در پاسخ به این سوال که بافت های فرسوده را تعریف کنید و این بافت ها چه مشخصاتی دارند و چه میزان جمعیت کشور در این بافت ها سکونت دارند گفت: با یک حوزه بسیار بزرگی طرف هستیم، بافت های تاریخی ایران که ارزش تاریخی دارند از سوی وزارتخانه شناسایی شده و در شورای معماری و شهرسازی کشور نیز به تصویب رسیده چیزی در حدود 22 هکتار در سرجمع شهرهای قدیمی مانند تهران، مشهد، گرگان، اصفهان، شیراز و تبریز است.

آخوندی گفت: بافت هایی داریم که دارای قدمت هستند ولی لزوما ارزش معماری و تاریخی ندارند ولی آن ها هم دارای قدمت هستند که این بافت ها نیز چیزی حدود 5.4 هزار هکتار را شامل می شوند و سرجمع این دو چیزی در حدود 76 هزار هکتار بافت شهری است و جمعیتی در حدود 11 میلیون نفر در این بافت ها زندگی می کنند.

وزیر راه و شهرسازی گفت:یک سری بافت های غیررسمی در حاشیه شهرها داریم که آن ها هم جزء این مصوبه جدید دولت قرار می گیرند که هم کیفیت نازلی دارند و هم تراکم بسیار زیادی دارند.

او ادامه داد:در برخی نقاط ما تا 700 نفر در هکتار هم داریم یعنی در واقع ما دارای یک نوع کارآمدی و عدم تعادل جدی در بین مرکز و پیرامون شهرها هستیم که این ایجاد تعادل خود نکته بسیار مهمی است.

به گفته او، این بافت ها نیز چیزی در حدود 9 میلیون نفر را دربرمی گیرد و سر جمع این دو چیزی در حدود 20 میلیون جمعیت است و بیش از یک سوم جمعیت شهری ایران را شکل می دهد.

وی در پاسخ به این سوال که ارقام و نحوه پرداخت این وام قرار است تغییراتی داشته باشد و منابع افزایش وام برای بافت های فرسوده از کجا تامین خواهد شد، گفت: از جهت بانک مرکزی چیزی در حالت ایده آل حدود 25 درصد تسهیلات بانکی به حوزه مسکن اعطا می شود،این عملکرد، عملکرد سنوات قبل نیز پیش از آن که دولت مداخله جدی در بحث مسکن داشته باشد وجود داشته و کل تسهیلات بانکی در بخش تسهیلات وام مسکن حدود 25 درصد بود.

آخوندی گفت:این تسهیلات به تدریج با مداخلات گسترده که صورت گرفت به 12.5 تا 13 درصد رسید ،بنابراین اگر بانک مرکزی بخواهد به درصد قبلی برگردد، 280 هزار میلیارد تومانی که قرار است داده شود مفهوم آن این است که باید چیزی در حدود 70 هزار میلیارد تومان در حوزه مسکن تسهیلات داده شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته 25 درصد تسهیلات کل بانکی به بخش مسکن داده می شد اما به مرور این مبلغ به 12 و نیم درصد کاهش یافته است، گفت: نباید به بانکها دستور بدهیم در بخش ارائه تسهیلات مسکن چه کار کنند بلکه دولت اگر می خواهد سیاست گذاری کند باید هزینه رادر هدفمندی یارانه ها جبران کند.

آخوندی با تاکید بر اینکه باید یک میلیون واحد مسکونی در چند سال آینده ساخته شود، گفت: برنامه دولت این است که هرسال 300 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده ساخته شود.

او گفت: میزان تسهیلات و سقف افزایش یافته وام برای کلان شهرها 50 میلیون تومان، در شهرهای بالای 200 هزار نفر و مراکز استان ها 40 میلیون تومان و در شهرهای کوچک 30 میلیون تومان در نظرگرفته شده است.

او با بیان اینکه این وام اثر جدی و واقعی بر بازار بوجود می آورد، گفت: در کلان شهرها صندوق پس انداز مسکن و دیگر برنامه ها را با بانک مرکزی داریم که برای کلانشهرها به اجرا می رسد اما این تسهیلات فعلا برای ساخت بافت فرسوده است.


 اخباراقتصادی - فارس