اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیات توافق بزرگ نفتی ایران ـ اندونزی



خبار,اخبار اقتصادی,روابط ایران واندونزی


اخبار اقتصادی - جزئیات توافق بزرگ نفتی ایران ـ اندونزی

پیش بینی می کنیم در صورت اجرای کامل این توافق نامه 20 تا 30 درصد بازار فرآورده نفتی اندونزی در اختیار ایران قرار بگیرد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی با تشریح جزئیات توافق سه میلیارد دلاری نفتی ایران و اندونزی برای ساخت پالایشگاه در جنوب شرق آسیا، اعلام کرد: ایران با 6 کشور آفریقایی برای ساخت پالایشگاه مقیاس کوچک نفت تفاهم نامه امضا کرد.

حسن خسروجردی در گفتوگو با مهر، در تشریح توافق جدید ایران و اندونزی به منظور ساخت پالایشگاه‌های مقیاس کوچک نفت و میعانات گازی در این کشور جنوب شرق آسیا، گفت: بر اساس توافقی که بین کنسرسیومی متشکل از صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی و کنسرسیومی نفتی به رهبری شرکت کرسیندو ریسورز اندونزی انجام شده، قرار شده است که در این کشور آسیایی تا سقف 300 هزار بشکه ظرفیت جدید پالایشگاهی ایجاد شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران با اعلام اینکه مطابق با موافقت نامه امضا شده بین دو طرف پالایشگاه‌های نفت مقیاس کوچک با ظرفیت های 20 تا سقف 300 هزار بشکه نفت و میعانات گازی در اندونزی احداث خواهد شد، تصریح کرد: ارزش بار مالی این سرمایه گذاری مشترک حدود سه میلیارد دلار برآورد می شود.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه از کل بار مالی سه میلیارد دلاری سرمایه گذاری نفتی در اندونزی سهم طرف ایرانی حدود 30 درصد برآورد می شود، اظهار داشت: در ساخت پالایشگاه‌های نفت و میعانات گازی از فن آوری و دانش فنی کاملا ایرانی استفاده خواهد شد.

ساخت پالایشگاه نفت با دانش فنی ایران
خسروجردی با یادآوری اینکه هم اکنون سازندگان داخلی در حوزه ساختمان، نصب و شرکت‌های پژوهشی در حوزه دانش فنی در داخل کشور به پیشرفت‌های قابل توجه‌ای برای ساخت پالایشگاه‌های نفت دست یافته اند، بیان کرد: هم اکنون دانش فنی مرکاپتان زدایی و گوگردزدایی به خوبی در کشور بومی و حتی در پالایشگاه‌های بخش خصوصی مورد استفاده قرار گرفته است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه مطابق با برنامه زمان بندی تا سه ماه آینده دو طرف باید نسبت به جذب سرمایه گذاران و سهامداران خود اقدام کنند، تبیین کرد: در کنسرسیوم ایرانی این توافق علاوه بر توان مالی صادرکنندگان از توان فنی و مالی سازندگان و پیمانکاران ایرانی هم استفاده خواهد شد.

این مقام مسئول همچنین با اشاره به تضامین شرکت ملی نفت ایران برای تامین خوراک میعانات گازی و نفت خام مورد نیاز این پالایشگاه‌های جدید نفت در اندونزی، افزود: هم اکنون ظرفیت تولید میعانات گازی ایران حدود 450 هزار بشکه در روز بوده که پیش بینی می‌شود با بهره‌برداری از فازهای جدید پارس جنوبی این ظرفیت تا دو سال آینده به 600 هزار بشکه در روز افزایش یابد.

وی با اعلام اینکه قرار است فاینانس طرف اندونزیایی هم توسط دو شرکت ثالث تامین شود، تاکید کرد: با توجه به نوع اقلیم و موقعیت جغرافیایی اندونزی مطابق با مطالعات مهندسی و اعلام نیاز اندونزی نسبت به نیاز هر جزیره، ظرفیت ساخت پالایشگاه نفت محاسبه و اجرایی خواهد شد.

خسروجردی با بیان اینکه فضای بین المللی ایران پس از توافق ژنو هم در تسریع امضای موافقت نامه مشترک نفتی بین ایران و اندونزی بی تاثیر نبوده است، گفت: پیش بینی می کنیم در صورت اجرای کامل این توافق نامه 20 تا 30 درصد بازار فرآورده نفتی اندونزی در اختیار ایران قرار بگیرد.

ایران 6 پالایشگاه در آفریقا می‌سازد
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران همچنین از توافق با 6 کشور آفریقایی به منظور ساخت پالایشگاه های نفت خبر داد و اظهار داشت: تاکنون تفاهم نامه هایی با 6 کشور آفریقایی برای احداث پالایشگاه‌های نفت مقیاس کوچک امضا شده است.

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: سایتس ایران برای ساخت پالایشگاه نفت در آفریقا و جنوب شرق آسیا اجرای یک توافق «برد ـ برد» برای دو طرف است.

پس از توافق هسته‌ای ژنو، ایران با اندونزی به منظور صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت نفت و احیای حدود یکهزار چاه‌ نفتی مرده و قدیمی این کشور آسیایی به توافق‌های اولیه دست یافته بود.

مرزوق علی رئیس پارلمان اندونزی خواستار مشارکت، همكاری مشترک و ایفای نقش ایران برای احیا چاه‌های مرده و برگرداندن آنها به چرخه تولید نفت در اندونزی شده و گفته بود: بیش از یكهزار چاه مرده در این كشور آسیایی و فقدان فناوری مناسب برای بهره‌برداری از این چاه‌های نفتی وجود دارد.
اخبار اقتصادی -  مهر 
 


ویدیو مرتبط :
جزئیات توافق نامه میان ایران و آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین قرارداد نفتی زنگنه امضا شد/ جزئیات توافق جدید نفتی ایران – عراق



اولین قرارداد نفتی زنگنه , توافق جدید نفتی ایران عراق

اولین قرارداد نفتی زنگنه امضا شد/ جزئیات توافق جدید نفتی ایران – عراق

همزمان با برنامه‌ریزی وزارت نفت برای باز کردن پای شرکت‌های بزرگ نفت آمریکایی و اروپایی به صنعت نفت، اولین قرارداد نفتی وزارت بیژن زنگنه بین شرکت‌های ملی حفاری ایران و عراق امضا شد.

 هر چند سیاست وزارت نفت در دولت یازدهم ایجاد شرایطی به منظور بازگشت شرکت های بزرگ بین المللی نفت و گاز جهان به صنعت نفت ایران است، اما اولین قرارداد نفتی وزارت بیژن زنگنه با عراق امضا شده است.

از این رو شرکت ملی حفاری ایران و عراق (IDC) یک تفاهم نامه جدید همکاری به منظور خدمات آموزشی و دریافت گواهینامه‌های بین‌المللی توسط ایران به کارکنان نفتی عراق امضا کرده است.

بر اساس این توافق جدید نفتی تهران – بغداد، صنعت حفاری ایران با توجه به كادر مجرب، توان علمی، تخصصی و داشتن آموزشگاه حفاری در زمینه اجرای عملیات حفاری، مهندسی برق، مكانیك و سیال، تعدادی از كارآموزان شركت حفاری عراق را آموزش داده و گواهینامه بین‌المللی را صادر می‌كند.

در فاز دوم این همکاری، توافق شده است که همكاری‌ها در بخش‌های نظارت بر عملیات حفاری، حفاری جهت دار، كنترل فوران، HSE ، سیمانكاری، اسیدكاری، لوله مغزی سیار در دستور كار قرار بگیرد.

حمیدرضا گلپایگانی مدیرعامل شركت ملی حفاری در تشریح جزئیات بیشتر این قرارداد نفتی، با اشاره به گستره عملیاتی حفاری ایران از شمال تا جنوب كشور، حوزه های نفت و گاز خلیج فارس و در بیش از 10 استان كشور، گفت: این حوزه عملیاتی گسترده، نقش اساسی شركت مادر تخصصی ملی حفاری را در پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت ایران به خوبی نمایش می دهد.

این مقام مسئول با اشاره به  حفر و تكمیل 3500 حلقه چاه نفت و گاز، ارائه متنوع ترین خدمات فنی و مهندسی و توان تخصصی كارشناسان و متخصصان به عنوان مزیت‌های صنعت حفاری ایران، تصریح کرد: در سه دهه گذشته تاكنون تمامی فرایندهای مربوط طراحی، مهندسی، اجرای عملیات پشتیبانی كالا و مواد با برنامه‌ریزی و استفاده از توانمندی متخصصان ایرانی انجام شده است.

وی با اشاره به توان مهندسی صنعت حفاری ایران، تصریح کرد: با توجه به اینكه مطالعات مهندسی، سرآغاز اجرای هر پروژه عملیاتی است از این رو شركت ملی حفاری همواره به تقویت مدیریت مهندسی توجه ویژه‌ای داشته است، به طوری‌كه هم اكنون تمامی فعالیت‌ها با نظارت مهندسی، برنامه‌ریزی، طراحی و اجرا می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به توان داخلی صنعت حفاری ایران در ارائه بسته كامل خدمات فنی و این صنعت بخش بالادستی صنعت نفت، تبیین کرد: هم اکنون متخصصان نفتی ایران با داشتن امكانات، تجهیزات و تخصص بالا، متنوع‌ترین خدمات جنبی چاه‌های نفت و گاز در زمینه لوله مغزی سیار، اسیدكاری، سیمانكاری، حفاری با هوا، لوله گذاری، حفاری فرو تعادلی و حفاری جهت دار را ارائه می کنند.

وی با یادآوری ایجاد و تاسیس آموزشگاه تكنولوژی، كادر آموزشی مجرب و بر اساس استانداردهای روز مجهز در صنعت حفاری، یادآور شد: در حال حاضر ایران، توان ارائه خدمات در زمینه عملیات حفاری، خدمات فنی و مهندسی، آموزش تئوری و عملی حفاری چاه های نفت و گاز را به تمامی كشورهای منطقه به ویژه كشور عراق دارد كند.

این تفاهم نامه نفتی بین حمیدرضا گلپایگانی شركت ملی نفت حفاری ایران و محمد احمد بطوش الربیعی قائم مقام شركت حفاری عراق امضا شده است./مهر