اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیات ارزان شدن اینترنت



اخبار ,اخبار اجتماعی ,وزیر ارتباطات

 

اخبار اجتماعی - واعظی خبر داد:
جزئیات ارزان شدن اینترنت/ نظر دولت درباره تشعشعات و سایتهای مخرب

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از کاهش 20 درصدی قیمت اینترنت، اجرای فیلرینگ هوشمند، افزایش دو برابری پهنای باند و آماده شدن گزارش کمیته پارازیت در مورد ضرر و زیان های احتمالی این تشعشعات خبر داد.

 محمود واعظی امروز دوشنبه در حاشیه افتتاح مراکز مانیتورینگ فضای فرکانسی کشور در نشست خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

برنامه های وزارت ارتباطات برای رفع تداخل های فرکانسی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سیاست های جدی این وزارتخانه برای ساماندهی تداخل فرکانسی در مرزهای کشور گفت: در این زمینه اقدامات مختلفی انجام شده و با برخی کشورها تفاهم نامه هایی برای رفع هم‌پوشانی و تداخل های فرکانسی امضا کردیم. ماه گذشته نیز در اجلاسی در کشور آذربایجان توافقات خوبی در ارتباط با هماهنگی های فرکانسی کشورهای همسایه صورت گرفته است. در این راستا قصد داریم از یک سو تجهیزات باند فرکانسی را در داخل کشور تقویت کنیم و از طرفی فرکانس های مزاحم و مداخله گر را شناسایی خواهیم کرد.

کاهش قیمت 20 درصدی اینترنت
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر از تصویب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای کاهش 20 درصدی نرخ اینترنت خبر داد و گفت: طبق وعده ای که داده بودم کاهش قیمت اینترنت را در دستور کار قرار داده ایم و بر این اساس با جلسات مختلف برگزار شده با ارائه کنندگان اینترنت به توافقاتی رسیدیم. از این رو مقرر شده است شرکت ارتباطات زیرساخت بیش از 35 درصد در پهنای باند اینترنت تخفیف دهد و با توجه به هزینه های مخابرات و شرکت های اینترنتی در نهایت آنچه که به دست مصرف کننده نهایی می رسد با 20 درصد کاهش قیمت همراه خواهد بود.

واعظی تصریح کرد: این آئین نامه هفته آینده به شرکت های ارائه دهنده اینترنت ابلاغ می شود و قبل از پایان سال جاری کاربر نهایی در هزینه اینترنت با دانلود حجمی می تواند 20 درصد کاهش قیمت را داشته باشد. در این تعرفه گذاری تمامی فاکتورهای ارائه سرویس نهایی به اپراتورها دیده شده است.

توضیحات وزیر در مورد ماهواره ای کردن اینترنت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه های این وزارتخانه برای ماهواره ای کردن اینترنت گفت: خوشبختانه در کشور پروژه عظیم شبکه فیبر نوری با 52 هزار کیلومتر پوشش وجود دارد و هم اکنون نیز 22 هزار و 500 کیلومتر فیبرنوری به این شبکه اضافه خواهد شد. استفاده از فیبر امنیت بسیار بالایی دارد و تلاش می شود تا جاییکه امکان داریم برای برقراری ارتباطات از شبکه فیبر نوری استفاده کنیم و در جاهایی که اطلاعات و داده ها از امنیت و حساسیت برخوردار نیست از ماهواره استفاده خواهیم کرد.

برنامه های وزیر برای فیلترینگ هوشمند
وی در مورد سیاست های این وزارتخانه برای فیلترینگ گفت: فیلترینگ ارتباطی به وزارت ارتباطات ندارد ما یک عضو از 13 عضو کمیته تعیین مصادیق هستیم و 6 نفر از این 13 عضو متعلق به دولت هستند.

واعظی افزود: با هماهنگی که بین وزرا داشتیم و جلسه ای که با افراد اصلی کارگروه تعیین مصادیق صورت گرفته، سیاستمان را در این زمینه اعلام کرده ایم. به این معنی که دولت موافق است آن دسته از سایت هایی که مخرب هستند و خانواده ها به دنبال این هستند که فیلتر شود با پیاده سازی فیلترینگ هوشمند، فیلتر شود و سایت های علمی آموزشی که کاربران به دسترسی آن نیاز دارند فیلتر نشود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد سیاست فیلترینگ فیس بوک نیز گفت: فیلتر فیس بوک تصمیمی است که قبل از دولت ما گرفته شده است و اینکه آیا کمیته تعیین مصادیق در این زمینه به گذشته برمی گردد یا خیر، ما نباید پاسخگو باشیم.

پهنای باند اینترنت دو برابر می شود
وی در مورد سرعت پایین اینترنت در کشور گفت: نگرانی ما بیش از شما است و ما معتقدیم که باید به مردم سرویس خوبی دهیم. بر این اساس هدفمان این است که بستری فراهم کنیم که اینترنت پرسرعت و باکیفیت به مردم ارائه شود. در پنج ماه اخیر کارهای موقتی صورت گرفته است که امیدواریم تا هشت ماه آینده بتوانیم پهنای باند اینترنت بین الملل را به دو برابر افزایش دهیم. هم اکنون نیز اعلام می کنیم محدودیتی در ارائه پهنای باند به شرکت های اینترنتی نداریم و در این زمینه کاربران نباید در نوبت دریافت اینترنت بمانند. همچنین از دو هفته قبل ابلاغ کرده ایم که ارائه اینترنت با ضریب اشتراک یک به هشت را به صورت جدی پیگیری خواهیم کرد تا در این زمینه تخلفی صورت نگیرد.

گزارش پارازیت ها آماده شد
واعظی با بیان اینکه برخی از دستگاه های مختلف در گذشته برای فعالیت خودشان از فضای فرکانسی کشور استفاده می کردند، گفت: هم اکنون به دنبال ساماندهی فضای فرکانسی کشور در شهرهای مختلف هستیم و دستگاه ها موظفند تنها از فرکانس های مجاز استفاده کنند در این راستا آنچه امروز در سراسر کشور به عنوان مرکز مانیتورینگ افتتاح شد در جهت شناسایی پارازیت ها و فرکانس های مخرب عمل خواهد کرد.

وی در همین حال از تشکیل کمیته بررسی پارازیت ها در این وزارتخانه به ریاست معاون وزیر ارتباطات و حضور معاونان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری و نیز معاونین سازمان انرژی اتمی و سازمان محیط زیست خبر داد و گفت: هم‌اکنون این کمیته در زمان های مختلف در سطح تهران و شهرها امواج الکترومغناطیسی و پارازیت ها و تشعشعات را اندازه گیری کرده و کارهای فنی را انجام می دهند. در این راستا گزارشی آماده شده و به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ارسال شده است تا بر اساس میزان تشعشعات مضر بودن و یا مضر نبودن این تشعشعات اعلام شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نظر مقام معظم رهبری و رئیس جمهور بر این است که اگر این تشعشعات در هر جایی به هر نسبتی برای سلامتی مضر باشد با آن برخورد شود.

دلایل قطع خطوط ارتباطی مازندران
وی درباره قطع خطوط ارتباطی در برخی مناطق غربی مازندران گفت: مراکز بزرگ ارتباطی کشور با ژنراتور کار می کنند و قطع برق در این مناطق سبب قطع ژنراتور می شود از طرفی برخی دستگاههای BTS در روستاها و مناطق کوچک با باتری کار می کنند که به دلیل قطع برق خطوط مخابراتی در این مناطق نیز قطع شده است.

واعظی با بیان اینکه رئیس جمهور دستور پیگیری این موضوع را داده اند، گفت: با وزیر نیرو مذاکراتی داشتیم و کمیته بحران وزارت ارتباطات نیز این موضوع را پیگیری می کند.

افزایش سهم تولید ناخالص داخلی
به گزارش مهر، در این نشست نصرالله جهانگرد معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در مورد افزایش سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص داخلی نیز گفت: هم اکنون سهم فناوری اطلاعات و ارتباطات در تولید ناخالص داخلی 3.5 درصد است و سهم فناوری اطلاعات به تنهایی در تولید ناخالص داخلی کشور کمتر از یک درصد برآورد می شود.

جهانگرد گفت: بر این اساس طبق برنامه ریزی تنظیم شده در صورت تصویب این برنامه توسعه ای تا چهار سال آینده شاهد افزایش این سهم در GDP بود.
اخبار اجتماعی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
خودرو ارزان نمی شود و نباید ارزان بشود!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اینترنت ارزان نمی شود.



 

اینترنت ارزان نمی شود

 

 

کاهش قیمت اینترنت داستان جدیدی نیست چراکه هر سال مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از عزم این وزارتخانه برای کاهش قیمت اینترنت خبر می دهند؛ خبری که تنها در حد یک خبر می ماند و هیچ گاه اجرا نمی شود.

 


امسال نیز همچون سال های گذشته مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت در فروردین ماه بود که به کاربران اینترنت این نوید را داد که در سال جاری این شرکت سعی می کند در رابطه با قیمت اینترنت، تجدید نظر کند و تا جایی که امکان دارد، قیمت لینک ها و شبکه اینترنت را کاهش دهد. اما درست چند ماه بعد از انتشار این خبر، یعنی ۲۱ تیرماه، صمد مومن بالله، رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، آب پاکی را روی دست کاربران ریخت و اظهار داشت امسال از کاهش قیمت اینترنت خبری نیست. وی در گفت وگویی بیان کرده بود؛ «تجدیدنظر در نرخ اینترنت از جمله برنامه های شرکت ارتباطات زیرساخت است، اما در این برهه زمانی و به دلیل فراهم نبودن شرایط بحث کاهش تعرفه مطرح نیست. شرکت ارتباطات زیرساخت به دنبال توسعه ارتباطات بین الملل است و پس از آن باید برنامه ریزی مدونی برای کاهش قیمت داشته باشد تا بازتاب آن از سوی شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت به کاربران نهایی احساس شود.» کمال محامدپور، معاون سابق وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در خصوص فراهم نبودن شرایطی که زیرساخت از آن صحبت می کند، می گوید؛ «در این خصوص خود مسوولان باید پاسخگو باشند چرا که در حال حاضر تصمیمات شرکت ارتباطات زیرساخت را هیات مدیره و مجمع می گیرد و در این بین توصیه وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یک سیاستگذار این است که شرکت حداقل منافعی را که از سرمایه گذاری انجام می دهد، ببرد. طبیعی است که شرکت باید درآمدزا و سودده باشد، اما این سوددهی باید به صورتی باشد که منافع کاربران هم تامین شود. در واقع ما هرچه قیمت را کاهش دهیم، در نتیجه این سرویس بیشتر در سبد کالای کاربران قرار می گیرد و تعداد استفاده کنندگان افزایش پیدا می کند. بنابراین زیرساخت به عنوان تنها تامین کننده پهنای باند نباید خیلی به دنبال سود باشد و تا حدی قناعت کند تا توسعه در این حوزه دچار مشکل نشود.»

 


در همین زمینه محمودرضا خادمی رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی اظهار می کند؛ «در حال حاضر ما شرایط خاصی را نمی بینیم که نتوان قیمت اینترنت را کاهش داد. در واقع در شرایط کنونی شرایط برای کاهش قیمت وجود دارد و می توان قیمت را به سطح معمولی خود رساند تا هم رقابت در بازار افزایش پیدا کند و هم کاربران سودی ببرند.»

 


بسیاری از کارشناسان و فعالان این حوزه معتقدند نرخ گذاری اینترنت در ایران مطابق با نیاز اقتصادی کشور نیست چراکه دولت اینترنت را با قیمت ارزان از خارج خریداری می کند و اگر یارانه یی برای آن پرداخت نمی کند، باید آن را ارزان به دست مصرف کنندگان رسانده یا در غیر این صورت ورود آن از خارج از کشور را به دست بخش خصوصی بسپارد.

 


مسعود ریاضیات، رئیس انجمن شرکت های اینترنتی ایران، با تاکید بر این اظهارات می گوید؛ «شرکت مخابرات باید پهنای باند را به قیمتی که برایش تمام می شود، به شرکت ها به فروش رسانده و به مصرف کننده واگذار کند. نباید در این کار کاسبی انجام شود. برای اینترنت نیز باید همان روش دولت در ارزان فروختن اینترنت اعمال شود چراکه با این کار در بسیاری زمینه ها صرفه جویی خواهد شد زیرا اگر مردم در خانه ها کارهایشان را انجام دهند هزینه بنزین و دیگر هزینه ها نیز کاهش می یابد و دارای هوایی سالم، ترافیک کمتر و صرفه جویی بیشتر خواهیم بود.» وی در ادامه می افزاید؛ «در حال حاضر سرعت اینترنت در کشور کره از امریکا و اروپا جلوتر است و پیشرفت این کشور را رقم می زند. به اعتقاد من قیمت اینترنت اگر قرار است در دست دولت باشد، باید با قیمت تمام شده به فروش برسد.»

 


وی با بیان اینکه متاسفانه در کشورمان به اینترنت به عنوان کالای لوکس نگاه می شود، تاکید کرد اگر چند دهه گذشته بزرگراه به عنوان شاهراه ارتباطی بوده، امروزه اینترنت این کار را انجام می دهد و به عنوان شاهراه اقتصادی است بنابراین باید ارزان به دست مصرف کننده برسد. در همین زمینه مسوول امور مالی و اجرایی یک شرکت اینترنتی در گفت وگویی اظهار داشته بود هزینه یی که شرکت های ارائه دهنده اینترنت در کشور برای خرید اینترنت از مخابرات پرداخت می کنند، بسیار گران تر از قیمت های جهانی است. وی با اعتقاد به گران بودن هزینه اینترنت در ایران افزوده بود هزینه اینترنت در کشور ما حتی نسبت به کشورهای همجوار همچون افغانستان بسیار بالاست. در این کشور قیمت اینترنت با کاربرد فیبر نوری به یک ششم قیمت پیشین کاهش یافته است. وی با تاکید بر اینکه گران بودن هزینه اینترنت مشکلی اساسی برای شرکت های ISDP و کاربران است، عنوان کرد؛ وعده های زیادی مبنی بر کاهش قیمت اینترنت به شرکت های ISDP داده شده اما تاکنون این وعده ها عملی نشده است.

 

 


● پهنای باند مقصر اصلی

 


همان طور که از اظهارات اکثر کارشناسان پیداست، مهم ترین دلیل قیمت بالای این سرویس در ایران را می توان گران بودن پهنای باند مورد نیاز ISP ها دانست که از طریق شرکت ارتباطات زیرساخت تامین می شود. بعد از این اظهارات و اینکه شرکت ارتباطات زیرساخت پهنای باند را ارزان وارد کشور می کند اما آن را گران به توزیع کنندگان به فروش می رساند، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ۲۱ مردادماه ۸۷ طی یک فراخوان رسمی اعلام کرد شرکت های خصوصی و مخابراتی که می توانند پهنای باند اینترنت را حتی چهار هزار دلار بیش از رقم ادعا شده یعنی هر STM۱ را تا ۱۰ هزار دلار نیز تامین کنند، به آنها مجوز داده می شود علاوه بر نیاز خود، پهنای باند مورد نیاز کشور را با همین رقم پیشنهادی خریداری و به کشور وارد کنند؛ پیشنهادی که به گفته مسوولان شرکت ارتباطات زیرساخت با هیچ واکنشی از سوی فعالان بخش خصوصی همراه نبود.

 


به باور اکثر فعالان بخش خصوصی، در حال حاضر فضای کاهش قیمت وجود دارد و مخابرات اگر بخواهد، می تواند این کار را انجام دهد اما کاهش قیمت تنها معضل این حوزه نیست چرا که اگر جنس ارزانی را به بازار عرضه کنیم که جوابگوی نیاز کاربران و بازار نباشد، دیگر آن کاهش قیمت فایده یی ندارد. در واقع تقاضا افزایش پیدا می کند اما عرضه همچنان با مشکل مواجه است. بنا بر اظهارات این فعالان اگر عرضه افزایش پیدا کند به طور اتوماتیک کاهش قیمت مورد نظر نیز اتفاق می افتد.

 


به گفته کارشناسان، کاهش قیمت اینترنت زمانی می تواند برای فعالان و دست اندرکاران این بخش سودآور باشد که تعداد کاربران به حد قابل توجهی رسیده باشد. بنا بر اظهارات این افراد علاوه بر مشکلات فنی موجود در این بخش، مشکلات غیرفنی که جنبه اجتماعی و فرهنگی دارند نیز باید حل شود تا بتوان اینترنت پرسرعت را در اختیار کاربران قرار داد. در واقع کاهش قیمت زمانی موثر و مفید است که کاربران به نحو مناسب از آن استفاده کنند.

 


محمودرضا خادمی در خصوص راهکارهایی برای کاهش واقعی قیمت اینترنت در کشور می گوید؛ «برای رقابتی کردن بازار و کاهش قیمت تنها کاری که می توان کرد از بین بردن انحصار موجود در این بازار است یعنی به جای یک تامین کننده پهنای باند باید چندین تامین کننده در بازار فعالیت کنند تا کاهش قیمت واقعی صورت بگیرد. در این بین هم زیرساخت به وظیفه اصلی خود که همان نگهداری، بهره برداری از زیرساخت و نظارت بر دروازه های بین المللی است، برسد. فعالان این بخش اظهار می دارند بخش خصوصی به دنبال جذب مشتری است و برای این کار طی چند سال گذشته قیمت سرویس های خود را کاهش داده است.» به گفته وی در برخی موارد بخش خصوصی برای بالا بردن رقابت در بازار، سرویس های خود را زیر قیمت نیز به فروش رسانده است و در ادامه توان این را هم دارد که زیر قیمت مخابرات نیز پهنای باند را به فروش برساند. بنا بر اظهارات فعالان این بخش، حاشیه سودی که شرکت های فعال در این بخش به دست می آورند، چیزی حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد است در مقابل، تورمی که در بازار وجود دارد ۲۰ درصد است. با این اوصاف چه انتظاری می توان از این بخش داشت. به باور این افراد در واقع مسوولان دولتی نباید با ادعاهایی نظیر همکاری نکردن بخش خصوصی در حق این بخش بی انصافی کنند.

 


طرح کاهش قیمت اینترنت در حال حاضر چه در کشورهای پیشرفته و چه در کشورهای جنگ زده یی مثل افغانستان یا پاکستان در حال اجرا است اما در کشور ما این طرح همچون طرح های دیگر حوزه آی تی هنوز به مقصد معینی نرسیده و همچون توپی بین بخش خصوصی و شرکت دولتی زیرساخت در حال پرتاب است. زیرساخت به عنوان تنها تامین کننده پهنای باند کشور معتقد است به مسوولیت خود در این زمینه عمل کرده و در دو مقطع اقدام به کاهش قیمت اینترنت کرده و این بخش خصوصی بوده که هیچ گاه همکاری نکرده است. در آن سو نیز بخش خصوصی معتقد است کاهش قیمت اینترنت در زیرساخت تنها در حد یک ادعا و شایعه بوده و از مردادماه سال ۸۶ این شرکت یک ریال هم پهنای باند را کاهش نداده است اما در بین تمامی این کش و قوس ها بین بخش خصوصی و زیرساخت این کاربران نهایی هستند که بهای سنگینی را در مقابل کیفیت پایین اینترنت خود پرداخت می کنند.