اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توهین به مقدسات اسلامی به خاطر پخش گل


یک روزنامه آمریکایی در عکس‌العمل به اقدام دانشجویان مسلمان که در خیابان‌های نیویورک گل پخش می‌کردند، اسلام را هدف توهین قرار داد.

خبرگزاری فارس: یک روزنامه آمریکایی در عکس‌العمل به اقدام دانشجویان مسلمان که در خیابان‌های نیویورک گل پخش می‌کردند، اسلام را هدف توهین قرار داد.
 
یک روزنامه آمریکایی در عکس العمل به اقدام دانشجویان مسلمان که به مناسبت «عید پاک مسیحی» اقدام به پخش گل در خیابان‌های نیویورک کرده بودند با لحنی شدید به دین مقدس اسلام و ساحت نورانی نبی‌اکرم (ص) توهین کرده است.

روزنامه آمریکایی واشنگتن‌تایمز در تیتر خود در واکنش به این اقدام دانشجویان مسلمان نوشته است: «اسلام دین صلح نیست».

این روزنامه در بخش های دیگر این مقاله با طرح اظهاراتی بسیار موهن به ساحت نورانی پیامبر اکرم (ص) و کتاب مقدس قرآن تلاش کرده تصویری خشن از اسلام به نمایش بگذارد.

این اولین بار نیست که دین مقدس اسلام در آمریکا هدف تهاجم و توهین قرار می‌گیرد.

شهریور ماه سال گذشته ساخت فیلمی موهن به ساحت مقدس پیامبر اسلام، تظاهرات میلیون‌ها مسلمان در سرتاسر جهان را به همراه داشت، اما با استقبال مقامات آمریکایی روبرو شد که آن را جلوه‌ای از آزادی بیان در آمریکا دانستند.

به عنوان مثال، «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه وقت آمریکا طی مصاحبه‌ای در آن زمان، در عکس‌العمل به تظاهرات مسلمانان سراسر جهان، گفت: «آمریکا شهروندانشان را از ابراز کردن دیدگاه‌هایشان محروم نمی‌کند.»

این اظهارات وزیر خارجه و سایر مقامات آمریکا در حالی صورت می‌گرفت که ادعای توسل به اصول آزادی بیان برای توجیه توهین به ادیان و مبانی اعتقادی، حتی با مفاد کنوانسیون‌ها و میثاق‌های بین‌المللی حقوق بشر هم (که البته همه کشورها در نوشتن آن مشارکت نداشته‌اند) سر سازگاری ندارد.

نگاهی اجمالی به این معاهدات نشان می‌دهد حق آزادی بیان، به هیچ روی حقی «مطلق» و بی‌حد و مرز دانسته نمی‌شود و از این حق نمی‌توان به عنوان بهانه‌ای برای هتک حرمت یا توهین به دیگران استفاده کرد.

به عنوان مثال در ماده ۱۹ معاهده بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی آمده است:

بند ۱) ـ هر فردی حق دارد، بدون مزاحمت، عقاید خودش را داشته باشد.

بند ۲) ـ هر کس از حق آزادی بیان برخوردار است.

بند ۳) ـ اعمال حقوق تصریح شده در بند ۲ این ماده مستلزم رعایت وظائف و مسئولیت‌های خاصی است. لذا اِعمال آن ممکن است تابع محدویت‌های معینی شود که باید در قانون تصریح شده و برای امور ذیل ضرورت داشته باشد:

الف) برای احترام به حقوق یا حیثیت دیگران؛ ب) برای حفظ امنیت ملی یا نظم عمومی یا سلامت عمومی یا اخلاقیات.

بنابراین بند سوم این معاهده، حق آزادی بیان را در صورتی که نافی حقوق یا حیثیت دیگران باشد، محدود می کند.

شمار دیگری از اعلامیه‌های حقوق بشر هم به صراحت حق آزادی بیان را حقی مشروط دانسته‌اند و آن را در صورت تعرض به حیثیت افراد یا گروه‌های دیگر محدود کرده‌اند.  

از طرف دیگر، در حالی که در غرب توهین به اسلام و مقدسات اسلامی به راحتی پذیرفته شده و با آن به عنوان مصادیق آزادی بیان برخورد می‌شود، برخی مفاهیم دیگر در این کشورها هستند که حتی تحقیقات علمی درباره آنها هم جزو محرّمات قلمداد می‌شود.

«هولوکاست» یکی از همین مفاهیم است که انکار آن در 16 کشور جهان و همچنین در قلمرو رژیم صهیونیستی مصداق «جرم» محسوب شده و مشمول مجازات کیفری است.


ویدیو مرتبط :
توهین به مقدسات اسلامی دربازی های رایانه ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جریمه به خاطر شادی پس از گل



 

 

 

باشگاه مکزیکی 'گوادالاخارا' دو بازیکن این تیم را به دلیل آنکه در جریان شادی پس از گلزنی تظاهر به شلیک به سر یکدیگر کردند ، دو هزار و 345 پوند ( 50 هزار پزو ) جریمه کرد.

دلیل این جریمه پرهیز از ترویج خشونت در سرزمینی است که درگیر جنگ های مسلحانه و قاچاق مواد مخدر است.

''مارکو فابیان د لا مورا'' فوروارد گوادالاخارا که در دیدار با ''چیواز'' هت تریک کرد و '' آلبرتو مادینا'' هر دو 50 هزار پزو جریمه شدند. این دیدار با نتیجه پنج بر دو به سود گوادالاخارا به پایان رسید.

دلامورا پس از آن که یک میلیون پزو به یک پرورشگاه در یک شهر شمالی ''سیداد خوارز'' مکزیک اهدا کرد،  گفت: از آنچه اتفاق افتاد واقعا متاسفم. وقتی تصویر آن صحنه را دیدم عصبانی و متاسف شدم. چنین حرکاتی آن هم در کشوری که بسیاری از افراد در راه موازین بشردوستانه جان خود را از دست می دهند، مایه شرمساری است.

شهر سیداد خوارز مرکز اصلی قاچاق مواد مخدر به آمریکا و شاهد بیشترین درگیری های مسلحانه است.