اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تولید پارس جنوبی با قطر برابر می‌شود


مدیرعامل شركت نفت وگاز پارس گفت: برداشت سالانه ایران از میدان گازی پارس جنوبی امسال با قطر برابر می شود.

خبرگزاری ایرنا: مدیرعامل شركت نفت وگاز پارس گفت: برداشت سالانه ایران از میدان گازی پارس جنوبی امسال با قطر برابر می شود.

علی اكبر شعبانپور در برنامه تلویزیونی اقتصاد ایران كه از شبكه تهران پخش شد، افزود: كشور قطر برداشت گاز از میدان پارس جنوبی را از سال ١٣٦٨ و ایران هم در عمل از سال ١٣٨٠ آغاز كرد.

وی اضافه كرد: براساس اطلاعات بدست آمده، مجموع تولید قطر از میدان گازی پارس جنوبی یك میلیارد و ٦١٦ میلیون مترمكعب است و ایران هم تاكنون ٩٠٤ میلیون مترمكعب از این میدان برداشت كرده است.

شعبانپور برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی را نسبت به قطریها ٥٥ درصد اعلام كرد و افزود: اكنون در برداشت از میدان گازی پارس جنوبی به بیش از نصف میزان تولید قطر دست یافته ایم.

شعبانپور تولید سالانه قطر در سه سال گذشته را ١٧٧ میلیارد مترمكعب اعلام كرد و افزود: در حال حاضر آنها بیشتر روی بخش نگهداشت فعالیت می كنند.

مدیرعامل شركت نفت وگاز پارس گفت: تولید گاز ایران از میدان پارس جنوبی در سال گذشته حدود ١٣٢ میلیارد مترمكعب افزایش یافته است كه با احتساب این میزان، مجموع تولید سالانه ایران از این حوزه به ٧٥ درصد تولید كشور قطر به عنوان شریك مخزن رسیده است.

وی افزود: چنانچه امسال ٥ فاز پارس جنوبی با حمایتهای مالی دولت وارد مدار شود، میزان تولید سالانه گاز با قطر برابر شده و سال آینده دراین بخش از آنها پیشی خواهیم گرفت.

شعبانپور یادآروشد: ایران در مقطعی در سال ٨٤ نیز در میزان برداشت گاز با كشور قطر برابر بوده است.

وی با بیان این كه امسال فاز ١٩( معادل دوفاز استاندارد) ٢٠، ٢١ و١٨ وارد مدار تولید خواهد شد، گفت: باتوجه به این كه برداشت گاز از سكوی SPD2در فاز ١٩ آغاز شده است، انتظار داریم طی هفته های آینده شاهد تزریق گاز به شبكه سراسری از این فاز باشیم.

مدیرعامل شركت نفت وگاز پارس ادامه داد: براساس برنامه ریزی انجام شده سكوهای ١٩A و ١٩B نیز امسال وارد مدار شده و در مجموع تولید دو میلیارد فوت مكعب گاز از فاز ١٩ محقق خواهد شد.

شعبانپور درباره فازهای ٢٠و ٢١ نیز، گفت: تابستان امسال حفاری چاههای این فازها به پایان می رسد؛ ضمن این كه فازها از پیشرفت بالای ٩٠ درصد برخوردارند.

وی بیان كرد: همچنین در یارد بندرعباس نیز دو سكوی ١٨B و ١٧B در دست ساخت است كه انتظار داریم تا پایان امسال نیز شاهد تكمیل آنها باشیم.

مدیرعامل شركت نفت وگاز پارس با بیان این كه برای توسعه ١٠ فاز نخست پارس جنوبی حدود ١٣,٤ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده بود، گفت: ارزش قراردادی توسعه فازهای ١٢ تا ٢٤ این میدان نیز حدود ٥٠ میلیارد دلار است كه تاكنون 40 میلیارد دلار از این میزان محقق شده است و این پروژه ها هم اكنون دردست اجراست.

وی اظهاركرد: اكنون به غیر از فاز ١٤ كه از پیشرفت حدود ٦٢ درصدی برخوردار است، باقی فازهای پارس جنوبی از پیشرفتهای بالای ٧٧ درصد برخوردار هستند.

مدیرعامل شركت نفت وگاز پارس در بخش دیگری از سخنان خود گفت:توسعه میدان گازی پارس جنوبی مصداق كامل اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی مبنی بر افزایش توان تولید و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاست.

وی با اشاره به نقش كلیدی پارس جنوبی در اقتصاد مقاومتی افزود: در اقتصاد مقاومتی بر افزایش صادرات برق یا محصولات پتروشیمی تاكید ویژه ای شده است كه تحقق این سیاستها با تامین خوراك گازی كه به طور عمده از پارس تامین می شود، محقق خواهد شد.

شعبانپور با بیان اینكه هم اكنون بیش از ٥٠ درصد گاز كشور از میدان گازی پارس جنوبی تامین می شود، ادامه داد: براساس اولویت بندی وزارت نفت برای وارد مدار شدن پنج فاز پارس جنوبی تا پایان امسال برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به ساخت سكوهایی با ٣٢٠٠ تن وزن در یاردهای خرمشهر، بندرعباس و بوشهر كه حجم بالایی از سازه های فلزی را شامل می شود، اظهاركرد: برای حمل این سكوها از جرثقیلهایی با قدرت پنج هزار اسب بخار و شناور لوله گذار استفاده كردیم.

شعبانپورگفت: همچنین خط لوله ٣٢ اینچ به طول ١١٥ كیلومتر از كف دریا به پالایشگاه خشكی متصل و سپس در پالایشگاه فرایند شیرین سازی گاز و سایر فعالیتها انجام می شود.

مدیرعامل شركت نفت وگاز پارس از همه پیمانكاران، سازندگان، واحدهای پشتیبانی و اجرایی و كاركنان صنعت نفت كه در میدان گازی پارس جنوبی در شرائط بد آب وهوایی مشغول به فعالیت هستند تشكر كرد و گفت: در نتیجه تلاشهای این مجموعه است كه امروز می توانیم با افتخار از پارس جنوبی صحبت كنیم.


ویدیو مرتبط :
قطر نوار تیپ استاندارد تولید پارس صنعت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پارس جنوبی، تنها شرط قطر برای همکاری در حمله به ایران



پارس جنوبی، تنها شرط قطر برای همکاری در حمله به ایران

 

قطر حاضر است برای حمله به ایران، پایگاه های خود را به طور مجانی در اختیار آمریکا قرار دهد.به گزارش عصر ایران، براساس اسناد ادعایی سایت ویکی لیکس ، قطر از هر گونه حمله نظامی علیه ایران استقبال می کند.

 

براساس یکی از این اسناد محرمانه مربوط به گزارش های وزارت امور خارجه آمریکا، قطر خواهان حمله نظامی آمریکا به ایران است و تمامی تسهیلات را برای این حمله نظامی در اختیار آمریکا قرار می دهد.

البته قطر تنها شرط خود را برای همکاری گسترده با مهاجمان به ایران، حفاظت آنها از میدان گازی مشترک میان ایران و قطر یعنی پارس جنوبی اعلام کرده بود.

این سند مدعی است : قطر به استفاده آمریکا از خاک این کشور برای حمله به ایران راضی نخواهد شد مگر بعد از اینکه همه تضمین های امنیتی را از دولت آمریکا درباره حفاظت از حق قطر در بهره برداری از میدان گازی مشترک پارس جنوبی دریافت کند.

میدان گازی پارس جنوبی که قطری ها آن را الشمال می نامند واقع در خلیج فارس و میان ایران و قطر، مشترک است و هر دو کشور در حال برداشت از آن هستند.

با این حال هم اکنون محور درآمدهای قطر، صادرات گاز است و این موضوع به موتور محرکه توسعه این کشور تبدیل شده است.

قطر بزرگترین صادرکننده گاز مایع شده (ال ان جی) جهان است وهمواره با ایران بر سر میزان برداشت از میدان مشترک پارس جنوبی رقابت دارد. قطر هم اکنون نسبت به ایران، میزان بیشتری از گاز را از این میدان مشترک، برداشت می کند.

قبل از این نیز براساس دیگر اسناد ادعایی، سران عربستان ، اردن، بحرین و مصر نیز خواهان حمله آمریکا به ایران شده بودند.

همچنین، آمریکا در صورت استفاده از پایگاه هوایی العدید قطر برای حمله نظامی به ایران، هیچ هزینه ای را به دوحه نخواهد پرداخت همچنین در صورت اعمال تغییرات یا به روز سازی این پایگاه، 60 درصد هزینه ها با قطر و 40 درصد باقی مانده با آمریکا خواهد بود.

در این سند همچنین به میزبانی قطر از مقامات ارشد فرماندهی نظامی آمریکا در منطقه و واگذاری بی قید و شرط پایگاه هوایی العدید به آمریکایی ها در حملات گذشته آنها به افغانستان و عراق اشاره شده است.

قطر هم اکنون میزبان فرماندهی نظامی آمریکا در منطقه و نیروی هوایی این کشور است.

این اسناد در حالی منتشر می شوند که ایران در میان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بالاترین سطح همکاری ها را با عمان و قطر دارد و سطح مناسبی از اعتماد میان مقامات تهران و دوحه وجود دارد.

براساس متن سند محرمانه دیگری که به تازگی فاش شده است ، کویت برای تضمین امضای توافقنامه با ایران برای برداشت گاز از میدان مشترک با ایران یعنی آرش (الدره) تلاش می کند و دربرابر تهران سیاست موازنه دقیقی را اعمال می کند. شیوه تعامل کویت در برابرایران بسیار دقیق و نیازمند تحرکات بررسی شده است.

این سند اضافه می کند: شیخ ناصر المحمد نخست وزیر کویت که پیش از این در تهران ، سفیر کویت بود در زمینه توانایی خود برای تعامل با ایران، اعتماد به نفس زیادی دارد و نیازی به آمریکا در این زمینه نمی بیند.

در همین باره، سعد حریری نخست وزیر لبنان که در روزهای گذشته مهمان ایران  بود در جدیدترین اظهاراتش مطالب مطرح شده در اسناد وزارت خارجه آمریکا را رد کرد.

براساس این اسناد، حریری حمله نظامی به ایران را تایید کرده بود.

نخست وزیر لبنان که هم اکنون در پاریس به سر می برد با تکذیب تایید حمله نظامی به ایران، گفت که مخالفت اعمال فشار بر ایران به دلیل برنامه هسته ای آن هستم.

چند روز پیش سایت اینترنتی ویکی لیکس 250 هزار سند از گزارشات دیپلمات های وزارت خارجه آمریکا را درباره موضوعات مختلف روابط بین الملل منتشر کرد.

بسیاری از کارشناسان در صحت ادعاهای ویکی لیکس تردید دارند و این اسناد را آمیزه ای از راست و دروغ های هدفمند می دانند.../عصر ایران