اخبار
2 دقیقه پیش![]() | عکس: استهلال ماه مبارک رمضانهمزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ... |
2 دقیقه پیش![]() | تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریموزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که میتواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام میشود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ... |
توقف ثبت نام مسكن مهر
زمانی كه بحث مسكن مهر از سوی دولت مطرح شد بسیاری از كارشناسان و تحلیلگران حوزه مسكن اعلام كردند كه طرح مسكن مهر طرحی غیر كارشناسی است و قطعا در آینده لطمات زیادی به بخش مسكن وارد خواهد كرد و بیشتر آنان نیز معتقد بودند كه در این طرح، بیشتر از نظر احساسی به موضوع توجه شده و این طرح طرحی ناموفق و شكست خورده است. با تمام این تفاسیر و مخالفتها طرح مسكن مهر پا به میدان گذاشت تا خاطره ناكامی طرح استیجار را از ذهنها پاك كند.
قرار بود دولت وقت با ساختوساز زمین، مردم را صاحب خانه كند اما موفق نشد و چند سال بعد طرحی به نام مسكنمهر با شكل و شمایل تازه از راه رسید. مسوولان امر آن را نجات بخش بازار مسكن معرفی كردند و بزرگترین و موفقترین اقدام دولت نهم دانستند كه پیش از این تكرار نشده بود. مسكن مهر پا به میدان گذاشت و بارقهیی از امید برای قشر اعظمی از جامعه را روشن كرد تا شاید آرزوی خانهدارشدن اقشار كم درآمد جامعه به حقیقت بپیوندد. با گذشت ماهها معلوم شد این طرح نیز راه به جایی نخواهد برد اما این طرح، تنها راهكاری بود كه دولت نهم برای خارج شدن از بحران مسكن آن را به اجرا درآورد؛ طرحی كه امروز بسیاری از كارشناسان آن را شكستخورده دانستهاند و هر روز بر تعداد انصرافیهای این طرح افزوده میشود.
عرشه توفانزده مسكن مهر باتوجه به اوضاع و احوال بحران زده بخش مسكن معلوم نیست با چه سرنوشتی مواجه خواهد شد كه حتی گفته میشود اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها نیز بطور كلی مسكن مهر را به زمین میزند چراكه با حذف یارانهها و افزایش قیمت كالاها سبب میشود با تسهیلات فعلی كه دولت برای ساخت زمین ارایه میدهد امیدی به پایان ساخت این خانهها نباشد. با گذشت زمان، مسكن مهر نشان داد نمیتوان حسابی روی آن باز كرد در این میان صرف نظر از مشكلات اجرایی طرح مسكن مهر، دولت نیز دچار سردرگمی شده است.
هرچند دولت سعی میكند كاستیها، موانع و ناهماهنگیها در طرح مسكن مهر را تا حد ممكن مسكوت بگذارد، اما صدای هم تولیدكننده و هم مصرفكننده بلند شده كه این نشان میدهد عزم دولت برای تامین مسكن چه برای گروههای كمدرآمد در قالب مسكن مهر و هم دیگر اقشار جامعه هنوز به نتیجه نرسیده است.
با وجود تاكید مكرر دولت بر اجرای طرحهای مختلف برای حل معضل مسكن، پس از ركود در ارایه در اعطای تسهیلات ساخت و ساز واحدهای مسكونی از ابتدای سال 87 به دلیل اعمال سیاستهای انقباضی و توقف پرداخت برخی از تسهیلات برای برخی از طرحها از جمله نوسازی بافتهای فرسوده به دلیل در اولویت قرارگرفتن مسكن مهر، اما متاسفانه طرح ایجاد مسكن ارزان قیمت برای اقشار آسیب پذیر جامعه اكنون رویایی برای همه مردم تبدیل شده است و با وجود اینكه مسوولان كشور از پیشرفت این طرح خبر میدهند اما شنیدهها حاكی از آن است كه طرح مسكن مهر هم نتواند به اهداف مورد نظر یعنی خانهدار كردن افراد كم درآمد، دست یابد.
در حالی كه یكی از معاونین وزیر مسكن و شهرسازی در شهریور ماه سال جاری از ثبت نام جدید برای مسكن مهر بر اساس سیاست جدید وزارت مسكن پس از اتمام قرارداد چند استان خبر میدهد و میگوید: «هنوز در برخی از استانهای كشور كه حدود 5 تا 6 استان است قرارداد ساخت مسكن آنها به اتمام نرسیده است. بنابراین زمانی كه این استانها یا مثلا شهرهای بالای 25 هزار نفر قرارداد و برنامههایشان به اتمام رسید و به آن سقف مورد برنامه برسد ثبتنام جدید مسكن مهر صورت میگیرد».
«ابوالفضل صومعلو»، معاون امور مسكن و ساختمان وزیر مسكن در گفتوگو با فارس از تعیین حكم برنامه پنجم برای تولید سالانه مسكن و شرایط ثبت نام مسكن مهر خبر میدهد و میافزاید:
«عقد قرارداد و تفاهمنامه اضافه بر عدد برنامه را برای مسكن مهر ممنوع كردهایم و فعلا ثبت نام نخواهیم كرد و در حكم برنامه پنجم قرار است سالانه 940 هزار مسكن تولید شود. » وی در ادامه درباره اینكه اعلام شده كه ثبت نام مسكن مهر سال آینده است آیا صحت دارد میگوید: «نگفتیم ثبت نام مسكن مهر سال آینده صورت میگیرد ما عقد قرارداد و تفاهمنامه اضافه عدد برنامه را ممنوع كردیم چون احتمال این است كه برای 937 هزار واحد مسكونی صددرصد متقاضی نداشته باشیم».
وی ادامه میدهد: «در حال حاضر برخی از شهرها و استانها به ما اعلام كردهاند كه مرحله اسكلت را گذراندهاند ولی فعلا متقاضی وجود ندارد بنابراین استانها پیش بینی كردهاند كه فعلا ثبتنام نكنیم چون متقاضی كم است، اما برای سال 90 ما عدد برنامه پنجم را كه 940 هزار واحد مسكونی است اعلام كردهایم و آنها هم نیاز خود را نصف این برنامه به ما اعلام كردهاند و ما داریم روی آن كار میكنیم كه آیا آزاد بگذاریم و هر جا هر فردی نیاز است ثبت نام كند یا یك عدد اعلام كنیم و فعلا در حال بررسی این موضوع هستیم.
صومعلو تاكید میكند: «ما جلوی ثبتنام را نگرفتهایم و هر فردی میرود در استان یا شهر خود ثبتنام میكند اما بحث ما روی تفاهم سه جانبه است كه یك سازنده حرفهیی بیاید و این كار را انجام دهد.» وی در پاسخ به این سوال كه پس از سال 90 ثبتنام مسكن مهر انجام میشود تاكید كرد: «برای سال 90 عدد را ما توزیع كردهایم و در برنامه پنجم توسعه كشور برنامه تولید مسكن از سال 89 تا پایان 93 حدود 5/4 میلیون واحد مسكونی است، بنابراین برای سال 90 حدود 940 هزار واحد مسكونی در برنامه گفته شده است و ما هم توزیع كردهایم اما همه این عدد قرار نیست كه مسكن 99 ساله باشد».
صومعلو تصریح میكند: «این عدد مربوط به بخش خصوصی، بازسازی بافت فرسوده، حمایت بانكی از خود مالكان و تعدادی هم برنامه مسكن مهر است و این اعداد به استانها ابلاغ شده است اما فعلا به استانها اختیار داده شده كه نیازها را جمعبندی كنند و یك عددی هم به ما دادهاند».
معاون امور مسكن و ساختمان وزیر مسكن و شهرسازی میگوید: «عدد 940 هزار واحد مسكونی كه ما اعلام كردیم به عنوان عدد برنامه پنجم است، 430 هزار واحد مسكونی هم استانها به عنوان پیشبینی نیاز به ما اعلام كردهاند اما قطعی نكردهایم و در حال بررسی آن هستیم».وی در پاسخ به اینكه در مرحله دوم ثبت نام مسكن مهر چه تعداد واحد مسكونی ساخته خواهد شد تصریح میكند: «در برنامه پنجم عدد 940 هزار واحد مسكونی اعلام شده است و این حكم برنامه پنجم توسعه است منتهی این دلیل نمیشود كه همه این عدد را دولت و وزارت مسكن انجام دهند»...../تحلیل:عصرایران
ویدیو مرتبط :
نمونه دوخوابه مسكن مهر پرند (سازنده تركیه ای كوزور)
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
آغاز ساخت مسكن ۴۵ روزه
نهاد تحقیقاتی وابسته به وزارت مسكن توانست ظرف ۴۴ روز یك ساختمان مسكونی دو طبقه تك واحدی ساخته و آن را برای افتتاح توسط وزیر مسكن، آماده بهرهبرداری كند.
آنچه برای ساخت این خانه به كار گرفته شده تكنولوژی ۱۰۰ درصد بومی است كه تحت عنوان «ساخت مسكن در ۶۰ روز» در دولت قبل تعریف شد، اما حالا این پروژه به «ساخت مسكن در ۴۵ روز» تغییر ماهیت داده و پیمانكار طرف همكار با وزارت مسكن آمادگی دارد ۱۰۰۰ واحد مسكونی را از این طریق ظرف یك ماه و نیم ساخته و تحویل دهد. خانههایی كه با تكنولوژی ۴۵ روزه ساخته میشود ۷۵ متر مربع مساحت دارد و دیوارهای آن به جای گچ و سیمان و آجر، از جنس جدیدی كه در ظاهر لایه نازكی دارد تشكیل شده است.
علی نیكزاد دیروز صبحانه را در خانهای كه ساخت آن ۴۴ روز پیش توسط مركز تحقیقات شروع شده بود، صرف كرد و به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: برای اینكه این شیوه ساخت را به تولید انبوه برسانیم به نیروی كار ماهر و آموزشدیده نیاز داریم.همزمان با افتتاح ساختمان دو طبقه با استفاده از «فنآوریهای نوین در ۴۴ روز» فاز دیگری از اجرای صنعتیسازی کلید خورد.به فاصله دو هفته از آغاز اجرای صنعتیسازی در شهر جدید پرند، شهر جدید هشتگرد نیز شاهد کلنگزنی پروژهای است که قرار است بالغبر هزار واحد مسکونی صنعتیسازی طی حداکثر ۶ ماه در آن ساخته شود.
به گزارش دنیای اقتصاد، همزمان با آغاز این دو پروژه بزرگ صنعتیسازی به نظر میرسد که موج استفاده از صنعتیسازی در ساختوسازها در حال گسترش است و اگر پیشتر نتیجه تاکید مکرر کارشناسان بر استفاده از فنآوریهای نوین در ساختوسازها در حد برپایی چند کنفرانس، همایش و سمینار علمی بود، اما این بار این مهم جنبه اجرایی پیدا کرده است.مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان مسوول مستقیم ترویج سازههای نوین در امر ساختوساز است. بر این اساس کارشناسان تاکید دارند: این مرکز در ترویج و نهادینه کردن امر صنعتیسازی باید دقت کند که در انتخاب سازههای نوین، اقلیم، فرهنگ و خواست مردم را در نظر گیرد تا در این مسیر بتواند موفقیتهای لازم را کسب کند.
همچنین صاحبنظران بر این مساله متفقالقول هستند که امر صنعتیسازی فقط در قالب انبوهسازی توجیه اقتصادی دارد. البته کلید خوردن صنعتیسازی در شهر جدید پرند و هشتگرد حاکی از آن است که مسوولان مفهوم صنعتیسازی را به درستی دریافتهاند و باید منتظر بود که اجرای آن نیز به درستی اعمال شود.
به گزارش «دنیای اقتصاد» پیشتر رییس مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان در آذر ماه سال گذشته به منظور ترویج صنعتیسازی طی یک کنفرانس خبری وعده داد ساخت مسکن ۴۵ روزه در دی ماه همان سال محقق خواهد شد که این وعده به هیچ وجه در آن سال عملی نشد.
شنیدهها حاکی از آن است که وزیر مسکن و شهرسازی طی دیداری با رییس مرکز تحقیقات مسکن شرط تدوام حضور فاطمی عقدا در این مرکز را اجرای پروژه مسکن دوماهه دانسته است و همین امر باعث شده تا مرکز تحقیقات مسکن در این زمینه تعجیل کند. همزمان با افتتاح مسکن ۴۵ روزه با تاخیر یک ساله، وزیر مسکن و شهرسازی در مراسم افتتاح این پروژه در گفتوگوی اختصاصی با «دنیای اقتصاد» گفت: همچنان که ۴۵ روز پیش وعده داده بودیم و اذعان داشتیم که ساختمان دو طبقهای با فنآوری نو و با استفاده از مصالح جدید طی بازه زمانی ۴۵ روزه خواهیم ساخت، با گذشت ۴۴ روز این ساختمان امروز افتتاح شد. این سازه کلیه مصادیق فنآوریهای نوین شامل ارزانسازی، کیفیسازی، سریعسازی و مقاومت در برابر زلزله را دارا است. نیکزاد خاطرنشان ساخت: با توجه به انطباق این سازه با آییننامه ۲۸۰۰ مقررات ملی ساختمان، وزارت مسکن نیز به مرکز تحقیقات ساختمان مجوز ساخت این سازه را داد و این سازه تا سقف ۳ واحد نیز اجازه ساخت گرفته است.به گفته نیکزاد، قرار است از این نوع سازه طی یک بازه زمانی ۶ ماهه بالغبر ۱۰۰۰ واحد مسکونی با قیمت مقطوع ساخته شود.
وی تاکید کرد: این اولین سازهای است که فنآوری آن ۱۰۰ درصد بومی و با اقلیمهای مختلف قابلتطبیق است.به گفته وزیر مسکن و شهرسازی آموزش منابع انسانی از جمله اولویتهای لازم به منظور نهادینه کردن این سازه به صورت سراسری است.وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری دوجانبه وزارت مسکن و سازمان فنی و حرفهای تمهیدات لازم به منظور آموزش نیروهای انسانی فراهم شود.وزیر مسکن و شهرسازی این سازه را برای اسکان دائم مردم مناسب دانست و گفت: نباید تصور شود که این سازه جنبه آزمایشگاهی دارد. وی در مورد قیمت تمام شده این سازه گفت: قیمت این سازه با توجه به کلیه امکانات جانبی نظیر شیشه دوجداره، پکیج، کف سرامیک و .. متر مربعی۳۰۰ هزار تومان است و قیمت تمام شده بقیه واحدها در تیراژ انبوه قطعا از این رقم هم کمتر خواهد شد. وزیر مسکن اظهار داشت: با توجه به اینکه حداقل متراژ این واحدها ۷۵ متر مربع است و با توجه به اینکه وام صنعتیسازی ۲۰ میلیون تومان است در نتیجه مردم با ۶ میلیون تومان سهم آورده میتوانند صاحب مسکن شوند.نیکزاد افزود: استفاده از سازه مسکن ۴۵ روزه علاوه بر مسکن مهر قابلیت استفاده در سطح شهر را دارد؛ چرا که این سازه بومی و بر مبنای مقررات ملی ساختمان است.
● پاشنه آشیل «۴۵ روزه» به روایت وزیر
وی گفت :تنها پاشنه آشیل بهرهگیری از این سازه جدید کمبود منابع انسانی آموزش دیده در این زمینه است که با همکاری سازمان فنی و حرفهای قطعا این مشکل مرتفع خواهدشد.
وی گفت: در صورتی که تیم حرفهای لازم از منابع انسانی آموزش دیده در این زمینه آماده شود در هر گوشه از کشور امکان ساخت این سازه فراهم خواهد شد.وی در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینکه با توجه به اینکه بنا به اذعان مهندس مشاور این سازه، امکان ساخت این نوع مسکن فقط در شهر هشتگرد آزمایش شده است و تجویز ساخت این سازه در کل کشور بر مبنای چه منطقی است، گفت: مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن تطبیق این سازه را بر اقلیمهای مختلف طراحی کرده است و اگر منابع انسانی آموزشهای لازم را ببیند، امکان ساخت آن در سراسر کشور وجود خواهد داشت.
از دیگر سو دکتر محمود فاطمی عقدا، رییس مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان نیز در گفتوگوی اختصاصی با «دنیای اقتصاد» گفت: این سازه با تولید فنآوریهای جدید بومی ساخته شده است و عمر سازه در حدود ۶۰ سال است که برای مناطق بادخیز و لرزه خیز بسیار مناسب است.وی گفت: این ساختمان از نظر معماری، سازه و تاسیسات کاملا آزمایش شده است. به طوری که دیوارهای داخلی آن گچ برگ هستند و برخلاف ظاهر که نازک به نظر میآیند اما بسیار مقاومند که البته به منظور رفع این مشکل در آینده قرار است با قرار دادن لایه فوم در دیوارهای آن از میزان نازک بودن این سازه بکاهیم. فاطمی عقدا افزود: این ساختوساز اولین ساختوساز ۱۰۰ در صد صنعتی در کشور است که هزینه تمام شده آن مترمربعی ۳۰۰ هزار تومان است.وی اظهار امیدواری کرد که با اشاعه ساختوسازهای صنعتی از میزان ساختوسازهای سنتی نادرست کاسته شود.
از دیگر سو مهندس محمد بابائیان، پیمانکار پروژه مسکن ۴۵ روزه نیز به «دنیای اقتصاد» گفت: در همه جای دنیا استفاده از خانههای پیش ساخته از دیرباز رواج داشته است. بر این اساس در قاره آسیا از ۵۰ سال پیش استفاده از این سازهها رواج داشته است و در ایران نیز بهرهگیری از صنعتیسازی در ساختوسازهای ما حرکت رو به جلویی در پیش گرفته است.وی گفت: مرکز تحقیقات مسکن و ساختمان پیشنهاد داده تا این سازه براساس اقلیمهای مختلف کشور شامل خشک و مرطوب و ... طراحی و آزمایش شود که در آیندهای نزدیک قطعا این پیشنهادها اجرایی خواهد شد و به دنبال آن شاهد استفاده از این سازه در کل کشور خواهیم بود.وی گفت: تاکنون در هیچ کجای دنیا و کشور ساخت مسکن به این روش سابقه نداشته است و امیدواریم که با ساخت این نوع مسکن شاهد تحول عظیم در امر صنعتیسازی باشیم.