اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توضیحات هواشناسی درباره علت پیش‌بینی‌های غلط



اخبار,اخباراجتماعی ,هواشناسی

رئیس سازمان هواشناسی از ساخت نرم افزارهای هواشناسی اندرویدی و IOS برای گوشی‌های هوشمند خبر داد و افزود: همچنین کد USSD نیز در حال ایجاد است تا کاربران بتوانند ساعت به ساعت پیش بینی هوای موقعیت خود را داشته باشند.

رئیس سازمان هواشناسی چرایی و علت برخی پیش بینی‌های نادرست هواشناسی را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، داوود پرهیزگار در جمع خبرنگاران محلی، اظهار کرد: در پیش‌بینی غلط عوامل مختلفی دخیل هستند که یکی از آن‌ها عیب کارشناسان است، اما باید بدانید که دانش هواشناسی شدیداً به IT وابسته است یعنی اگر نتوانیم IT را به خدمت بگیریم، قطعاً ضعیف خواهیم بود ضمن آنکه در علم هواشناسی پیش بینی ها با درصدی از خطا بیان می شود.

وی گفت: هواشناسی موضوعی است کاربردی که تمام جامعه را با خود درگیر می‌کند و هیچ بخشی از جامعه را نمی‌توان یافت که بی نیاز از اطلاعات هواشناسی باشد.

وی به تاسیس مرکز ملی خشکسالی در سال جاری اشاره کرد و افزود: این مرکز به شکل مستمر خشکسالی را پایش می‌کند و روزانه میزان بارش و خشکسالی را به طور آنالیز شده در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

رییس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه هواشناسی در توسعه پایدار نقش بسزایی دارد، ادامه داد: هواشناسی همواره به عنوان سند بالادستی برای توسعه پایدار به کار می‌رود و مطالعات اقلیم شناسی و هواشناختی می‌توانند کمک شایانی به توسعه پایدار داشته باشد و اگر این اتفاق در سال‌های گذشته در کشور رخ می‌داد قطعاً امروز دریاچه ارومیه و تالاب گاوخونی خشک نبودند.

پرهیزگار تصریح کرد: این سازمان برای ریزگردها و آلودگی هوا برنامه ملی دارد که البته اتفاقات اخیر جنوب غرب کشور باعث شد تا این مسئله بسیار مهم جلوه کند و از طرف دولت بیش از پیش حمایت شود.

وی به شبکه پایش هوا برای ریزگردها نیز اشاره و تصریح کرد: این شبکه پیش بینی غلظت ریزگردها را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و پس از آزمایشات اولیه تا پایان سال وارد مدار می‌شود.

رئیس سازمان هواشناسی از ساخت نرم افزارهای هواشناسی اندرویدی و IOS برای گوشی‌های هوشمند خبر داد و افزود: همچنین کد USSD نیز در حال ایجاد است تا کاربران بتوانند ساعت به ساعت پیش بینی هوای موقعیت خود را داشته باشند.

پرهیزگار اضافه کرد: سازمان هواشناسی طرح دیگری با عنوان پایش آلودگی هوا در دست اجرا دارد که ابتدا آن را در تهران و سپس در دیگر کلانشهرهایی که با این موضوع دست و پنجه نرم می‌کنند اجرایی خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره پیش بینی‌های نادرست هواشناسی، اظهار کرد: در پیش بینی غلط عوامل مختلفی دخیل هستند که یکی از آن‌ها عیب کارشناسان ما است، اما باید بدانید که دانش هواشناسی شدیداً به IT وابسته است یعنی اگر نتوانیم IT را به خدمت بگیریم، قطعاً ضعیف خواهیم بود البته باید در نظر داشت که در علم هواشناسی پیش بینی ها با درصدی از خطا بیان می شود.

رئیس سازمان هواشناسی در خصوص وضعیت به وجود آمدن ریزگردها و منشاء آن گفت: ریزگردهایی که در ایران شهرها را با مشکل مواجه می‌کنند هم منشاء داخلی و هم منشاء خارجی دارند گاهی منابع ریزگردها در صحراهای مصر هستند و گاهی در جنوب عربستان و کشور عراق چراکه عرض جغرافیایی که کشور ایران در آن قرار دارد عرض کم بارش و بیابانی است و این منطقه همواره پتانسیل خیزش گرد و غبار را دارد.

پرهیزگار با بیان اینکه ریزگردهای عراق برای خوزستان منبع داخلی محسوب می‌شود، اضافه کرد: خشک شدن تالاب‌ها و دریاچه‌ها قطعاً خطر ایجاد ریزگرد و تشدید آن را در پی خواهد داشت و خودشان می‌توانند به منبع ریزگرد تبدیل شوند.

وی گفت: بررسی بارش‌ها نشان می‌دهد که تا پایان بهمن ماه بارش‌های امسال کشور نرمال بوده است و از 15 اسفندماه تا پایان فروردین ماه بارش نرمال و فراتر از نرمال در کشور خواهیم داشت.

کشور 18 درصد کم بارشی دارد
رییس سازمان هواشناسی بحث خشکسالی کشور را مبحثی مهم دانست و ادامه داد: طی هفت سال گذشته بارش‌های کشور یا نرمال یا زیر نرمال بوده‌اند یعنی در بهترین حالت ما بارش نرمال داشته‌ایم این یعنی نتوانسته‌ایم حق آبه خود را از طبیعت بگیریم، در نتیجه در شرایط هیدرولوژیکی خوبی قرار نداریم و سال پر بارشی در این هفت سال نداشته‌ایم.

پرهیزگار در خصوص تحقیقات ناسا و گفته این مرکز که خشکسالی 30 ساله در کمین ایران است، گفت: بررسی دهه ای آب و هوا ساز و کارهای خودش را دارد، اما آنچه امروز می‌بینیم و با توجه به خشکسالی های هفت سال گذشته اگر استفاده بی رویه از منابع آب ادامه یابد پیش بینی ناسا متاسفانه رخ خواهد داد، پس باید سعی در بر هم زدن این سناریو داشته باشیم و نگذاریم 30 سال خشکسالی اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه تا امروز کشور 18 درصد کم بارشی دارد، اظهار کرد: اصفهان 23.7 درصد کم بارشی و تهران 16 درصد کم بارشی دارد این در حالیست که 33 درصد افزایش بارش در سال جاری برای تهران اتفاق افتاده، اما در همین زمان اصفهان 12 درصد کاهش بارندگی داشته است.

رییس سازمان هواشناسی گفت: هواشناسی اصفهان معین هواشناسی تهران است و باید بتواند پا به پای تهران به کشور و استان خدمت رسانی داشته باشد.

پرهیزگار تصریح کرد: علم هواشناسی و این بحث در حمل و نقل‌های هوایی، دریایی و زمینی، فعالیت‌های کشاورزی به خصوص باغ داری و زراعت، آخرین وضعیت منابع آبی و میزان بارش و خشکسالی های متعدد و همچنین در مسائل نظامی مخصوصاً هنگام استفاده از بمب‌های شیمیایی و هسته‌ای کاربرد فراوان دارد.


 اخباراجتماعی  - ایسنا


ویدیو مرتبط :
علت بی حسی و کرختی بینی بعد از جراحی بینی چیست؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توضیحات دوباره سازمان هواشناسی درباره پیش‌بینی باران‌وسیل روز جمعه



اخبار,اخبار اجتماعی,یش‌بینی باران‌وسیل

مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور،‌ ماجرای پیش بینی باران جمعه که به سیل و مرگ ۱۱ نفر منجر شد را بررسی کرده است.

‌در یکی، دو سال گذشته کمتر باران یا توفانی در تهران و دیگر شهرستان‌های کشور رخ داده که منجر به تلفات انسانی و خسارت‌های مالی نشده باشد. در موارد قبلی از عدم‌پیش‌بینی درست و به‌موقع سازمان هواشناسی سخن به میان آمد.

 

باران روز جمعه هم با وجود آنکه به نظر نمی‌رسید شدت چندانی داشته باشد، منجر به فوت حداقل ١١ نفر شد، آیا سازمان شما این پدیده را با همین شدت و اندازه پیش‌بینی کرده بود و هشدارهای لازم را داد؟

ما این پدیده را از روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفته قبل پیش‌بینی کرده بودیم که بارش شدید باران خواهیم داشت و هشدار و اخطاریه‌های لازم در این رابطه را هم در همان روزها منتشر کردیم.

 

در پیش‌بینی ما آمده بود در استان‌های خراسان شمالی و رضوی و شمال سمنان، تهران، البرز، قزوین، زنجان و آذربایجان‌غربی و شرقی و همین‌طور برخی از استان‌های حاشیه زاگرس جنوبی، بارش شدید باران خواهیم داشت.

 در وب‌سایت ما اطلاعیه و اخطاریه وجود دارد و می‌توان آن را دید، این اطلاعیه‌ها هم خطاب به دستگاه‌ها و هم خطاب به مردم بود، برای مسئولان هم پیامک فرستاده می‌شود، علاوه بر این از شبکه‌های استانی و ملی و بقیه رسانه‌ها هم خبر آن پخش شد.

 

ما حتی خطاب به کسانی که قصد مسافرت دارند، هشدار داده بودیم روزهای جمعه و شنبه در دریا شنا نکنند، علاوه بر این اطلاعیه‌هایی هم برای کشاورزان، دامداران، باغداران و زنبورداران و... درخصوص کاهش دما و سردشدن هوا منتشر کردیم و از مردم هم خواستیم اطلاعات لازم و اقدامات پیشگیرانه را درنظر داشته باشند.

اگر همه این هشدارها و اخطاریه‌ها داده شده، چرا چنین اتفاق‌هایی رخ می‌دهد که منجر به خسارت‌های شدید مالی و جانی می‌شود. این میان چه کسی کوتاهی می‌کند، آیا می‌توان گفت پیام‌های شما به‌خوبی به مردم انتقال داده نمی‌شود یا به دلیل سابقه قبلی کسی آنها را جدی نمی‌گیرد؟
این‌طور نیست و باید در نظر داشت اگر همین پیش‌بینی‌ها و هشدارها نباشد، امکان دارد خسارات و تلفات این پدیده‌ها، ده‌ها برابر این بشود؛ همین چند روز پیش در توکیو هم توفانی آمد و تلفات هم در پی داشت، باید درنظر داشت که ما نمی‌توانیم با توفان مقابله کنیم؛ تنها کاری که می‌توان کرد این است که مراقب باشیم تا کمترین آسیب را ببینیم.

 

بخشی از مسئله به نحوه انجام وظایف نهادهای مسئول برمی‌گردد اما بخشی هم به رفتار ما در طبیعت مربوط است، اگر هزاران هشدار داده شود ولی من به عنوان مثال رعایت نکنم، آسیب خواهم دید. در عید فطر هم همین اتفاق افتاد، ما هشدار دادیم ولی عده‌ای رعایت نکردند و آسیب دیدند.

‌آیا ممکن است موضوع به ضعف اطلاع‌رسانی شما یا رسانه‌ها در رابطه با این موضوعات مربوط باشد؟
من نمی‌گویم اطلاع‌رسانی ما کامل است، سال گذشته هم تقاضا کردیم که یک طرحی داشته باشیم برای افزایش توان پایش و مدل‌سازی وضعیت موجود.

 

هواشناسی مثل دانش پزشکی است که در آن ما همیشه با ابزارهایی کار می‌کنیم که باید دائم به‌روز شوند، برای افزایش دقت در این زمینه باید سرمایه‌گذاری شود؛ هم در به‌روز نگه‌داشتن ابزارها و هم در پرورش نیروهای متخصص انسانی. علاوه بر این باید با دانش جهانی ارتباط داشته باشیم و از دید علمی و تجربی و سامانه‌های مدل‌سازی و محاسباتی روز جهان استفاده کنیم.

‌سال گذشته درباره اثر مخرب پارازیت‌ها بر توان پیش‌بینی سازمان هواشناسی مطالب زیادی گفته شد، آیا وضعیت به‌نسبت آن موقع تغییری کرده است؟
نه، واقعیت این است که مسئله نویزهای الکترومغناطیسی که بر رادار تهران اثر می‌گذاشت کمابیش همانند سابق است، علاوه بر این سامانه‌های وایرلسی که در تهران نصب شده است نیز بر توان پایش سامانه‌های ما اثر می‌گذارد.

 

ما برای مقایسه وضعیت با جاهای دیگر بررسی کردیم و اسناد و مطالبی که درباره بررسی‌های مشابه در دیگر نقاط جهان انجام شده است را موردمطالعه قرار دادیم و متوجه شدیم مثلا در شبکه راداری آمریکا و اروپا مشابه چنین مشکلی وجود ندارد و احتمالا سازمان تنظیم مقررات رادیویی آنها دقیق‌تر عمل می‌کند که نویزها و امواج وایرلسشان اثری بر قدرت پایش وضعیت هوا ندارد.

‌این نویزها و امواجی که از آنها می‌گویید، مشخصا چه تأثیری بر قدرت پایش و پیش ‌بینی شما می‌گذارد؟
این نویزها و شرایط نابهنجاری که ایجاد می‌کنند به‌ویژه در رادار تهران، بر پیش‌بینی بلندمدت اثری ندارد و بیشتر در توان پایش و همین‌طور پیش‌بینی کوتاه‌مدت اثرگذار است و اختلال ایجاد می‌کند.

راه‌حل این مشکل چیست؟
تلاش ما بر این بوده که به سازمان‌های ذی‌ربط نمونه‌ تصاویر اختلال‌ها را ارائه کنیم که این مشکل را حل و با آن مقابله کنند، اما واقعیت این است که من تاکنون چیزی ندیدم که نشانه تلاش برای حل مشکل باشد، حداقل در تهران مشکل حل نشده است.

‌در سال‌های گذشته و در دولت قبل از اثرات تحریم‌ها بر توان پایش و پیش‌بینی هواشناسی هم خبرهایی منتشر شد، اینکه به دلیل تحریم‌ها سازمان نتوانسته است وسایل و ابزارهای خود را به‌روز کند، آیا آن مشکل هم همچنان به قوت خود باقی مانده یا حل شده است؟
این مشکل هم همچنان به قوت خود باقی است و تا جایی که من می‌دانم وضعیت مثل سابق است، در دولت قبل ما حتی امکان تهیه دستگاه رادیوساند، که آن را به وسیله بالن هواشناسی برای اندازه‌گیری سرعت باد، فشار هوا، رطوبت و... به دوکیلومتری جو می‌فرستیم، هم مشکل داشتیم، بالن هواشناسی بادکنک بسیار سبکی است که تا دوکیلومتری جو بالا می‌رود و این مؤلفه‌ها را اندازه‌گیری می‌کند که در همه جای کشور و فرودگاه‌ها و... باید هر روز دو بار به آسمان بفرستیم. ما برای خرید این وسیله‌ها مشکل داشتیم، این وسایل به‌نسبت وسایل ساده‌ای هستند، البته ما هنوز توان ساخت آن را در داخل نداریم.

 

الان شرایط مثل سابق نیست و به‌نسبت بهبود پیدا کرده اما هنوز با وضعیتی که در دولت حاکم است و مشکلات مالی و بی‌پولی و همچنین برطرف‌نشدن کامل مشکل تحریم‌ها، مشکلات این بخش هم باقی مانده‌اند.

اخبار اجتماعی - روزنامه شرق